Jump to content

Gegenschein, Αντιζωδιακό φως απο Αγ.Ματθαίο, Κέρκυρα


Bi2L

Gegenschein, Αντιζωδιακό φως απο Αγ.Ματθαίο, Κέρκυρα

 

Απο την χθεσινοβραδινή αστροβραδιά στο βουνό του Αγ.Ματθαίου μαζί με τον Δημήτρη Καπετανάκη για την φωτογράφιση του Αντιζωδιακού φωτός.

Αν και οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες αφού η υγρασία και κάποια πολύ-πολύ αραιά νέφη ήταν στην ατμόσφαιρα καταφέραμε και είδαμε οριακά το Αντιζωδιακό φως ένω στην παρακάτω φωτογραφία έχει αποτυπωθεί. Για όσους δεν είναι τόσο εξειδικευμένοι είναι το μεγάλο νέφος στο κέντρο τς εικόνας.

Ας ελπίσουμε ατυες τις μέρες να μας κάνει καλύτερο ουρανό, όπου δεν θα έχουμε ούτε Φεγγάρι ώστε να το ποιάσουμε καλύτερα.

 

 

Το αντιζωδιακό φως (διεθνώς Gegenschein, από τον γερμανικό όρο) στην Αστρονομία είναι ένα αμυδρό διάχυτο φως που αυξάνει ελαφρώς την επιφανειακή λαμπρότητα του νυκτερινού ουρανού κατά την κατεύθυνση αντίθετα από τον Ήλιο. Το αντιζωδιακό, όπως και το ζωδιακό φως, είναι λαμπρότερο κοντά στο επίπεδο της Εκλειπτικής και προέρχεται από από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός υπό σωματιδίων που ως αραιός κονιορτός (σκόνη) βρίσκονται διαχυμένα στο χώρο μεταξύ των πλανητών και κυρίως από τον Ήλιο μέχρι τον Άρη. Από το σχήμα που παίρνει το ζωδιακό φως συνάγεται ότι το «κονιορτώδες» αυτό νέφος είναι φακοειδές και ότι το επίπεδο της τροχιάς της Γης είναι το επίπεδο συμμετρίας του. (κείμενο http://el.wikipedia.org/wiki/Αντιζωδιακό_φως )

 

 

Canon eos 40D Full Spectra

EF 15mm Fisheye (crop)

iso800

6X1min (no tracking, no guide)

Deepskystacker


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μπραβο παιδια! Να δω πότε θα αξιωθώ να το δω και εγώ. Πώς βρέθηκες Δημήτρη στο νησί των Φαιάκων; Σε σκεφτόμουν αυτές τις μέρες γιατί από 21/9 ως 6/10 θα κάνει την εμφάνιση του και το ζωδιακό φως στον πρωινό ουρανό.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Βασίλη για χωρίς tracking μια χαρά είναι. Καταλαβαίνει κανείς πόσο αμυδρό είναι, αλλά είναι πολύ τυχεροί όσοι τοδουν με γυμνό μάτι κάτω από απόλυτο ουρανό! Από Βαρδούσια (Αθ. Διάκο και Αρτοτίνα), και Όρλιακα είχε φανεί πάντως. Ειδικά με πλάγια όραση είναι πανέμορφο.

 

Αλέξη για δουλειά έχω έρθει. Από αυτές τις μέρες έχει αρχίσει να φαίνεται το ζωδιακό.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης