Jump to content

Δίας 29 - 30 Ιανουαρίου: 2 ώρες περιστροφής.


Foehammer

Φτάνοντας στο τέλος των δεδομένων της 29-30 Ιανουαρίου (207GB σύνολο), σύμπτηξα τα καρέ μετά την έκλειψη της Ιούς (θα τα συμπεριλάμβανα και αυτά αλλά μιλάμε για πολλή δουλειά καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους στο μέγεθος, έκθεση κ.λ.π.) σε ένα animation το οποίο καλύπτει 2 ώρες της περιστροφής του Δία (23:25-01:28 UT). Υπάρχουν κενά μεταξύ των frames και διαφορές στην έκθεση γιατί έβγαζα σέτ των 10 και στο μεσοδιάστημα έκανα έλεγχο στο focus ή αλλαγές στις παραμέτρους. Δώστε προσοχή στις εναλλαγές στην ποιότητα του Seeing. Η βραδιά κυμαινόταν σε 5-6/10 με στιγμές 7 οι οποίες είναι εμφανείς παρά την συμπίεση του .gif

 

Αγάπιος Ηλία

 

C9,25 & ASI224MC


From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Nice. Και αυτά τα βιντεάκια είναι ο καλύτερος τρόπος να εξηγήσεις σε κάποιον τι είναι το seeing και πως \"παίζει\" από λεπτό σε λεπτό.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ φίλε ecuador καταρχήν σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όπως και όλους τους άλλους φίλους. Στέκομαι στο σχόλιο σου \"πως \\\"παίζει\\\" από λεπτό σε λεπτό. \" Ο μόνος τρόπος να αντιληφθεί κανείς πραγματικά πόσο γρήγορα αλλάζει το seeing, είναι να κοιτάζει το live feed της οθόνης του την ώρα που η κάμερα γράφει σε ψηλές ταχύτητες π.χ. 60fps και άνω ανάλογα φυσικά και της βραδιάς. Εδώ αυτό που βλέπεις είναι η γενική τάση του seeing (λανθασμένα δεν το ξεκαθάρισα στην περιγραφή μου) αφού κάθε καρέ είναι αποτέλεσμα σύμπτηξης χιλιάδων (σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση 2750 καρέ επιλεγμένα απο 11000 καρέ λήψης, για κάθε ένα απο τα 45 καρέ του animation που βλέπεις). Ανέβασα ένα δείγμα λήψης στα 99fps για αυτό το σκοπό ακριβώς. Θα το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης