Jump to content

2022-08-21 & 22, 01_07_30 UTC, Animation of Jupiter's rotation


H-Alpha

Το πρώτο μου βίντεο πλήρους περιστροφής του Δία! Προέκυψε από τον χάρτη της διπλανής ανάρτησης. Πριν ένα χρόνο, ονειρευόμουν να φτιάξω ένα έστω και μερικής περιστροφής τέτοιο βίντεο. Όμως ούτε στα βαθύτερα όνειρα μου δεν φανταζόμουν να έχει τέτοια ανάλυση και ποιότητα... Απίστευτο τι μπορεί πια να κάνει κάποιος από το σπίτι του με ένα C14! Είμαι πανευτυχής από το αποτέλεσμα! :-) :-) :-) Αλέξανδρος
  • Μου αρέσει 28
  • Ευχαριστώ 2

From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Φίλε Αλέξανδρε τα θερμότατα συγχαρητήρια μου!! Έκανες απίστευτη δουλειά νομίζω ότι καλύτερο έχει βγεί απο Ελλάδα ως τώρα!! Εύγε και πάλι εύγε!!! 

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε Αλέξανδρε θερμά συγχαρητήρια για την εκπληκτική καταγραφή του Δία!!!

Δεν έχω ξαναδεί και εγώ τέτοιας καθαρότητας φωτογραφίες του Δία απο την Ελλάδα!

Η μελέτη της ατμόσφαιρας,το κυνήγι του καιρού και οι συχνές έξοδοι,έδωσαν την δυνατότητα στον πολύ καλό εξοπλισμό σου να αποδώσει υπέροχα!

Είχα και εγώ πολύ καλά αποτελέσματα εφαρμόζοντας την παραπάνω τακτική σε παρατήρηση πλανητών,επιτυγχάνοντας αξιόλογες μεγεθύνσεις με πολύ καλή οξύτητα σε καλό ουρανό και κάποιοι δεν με πιστεύουν...Εσύ το έδειξες σε όλους με φωτογραφικό τρόπο,οτι ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας είναι εφικτές οι καθαρές φωτογραφίες όταν "κυνηγάς" επίμονα τον καιρό!

Ελπίζω να δούμε και φωτογραφίες άλλων πλανητών όπως Άρη,Κρόνου.Ίσως και Ουρανού και Ποσειδώνα...Το 14" τηλεσκόπιό σου μαζί με τις γνώσεις σου και την επιμονή σου για αναζήτηση των  καλύτερων ατμοσφαιρικών συνθηκών υπόσχονται πολλά!

Και μια συμπλήρωση σε όσα είπαμε στην πρώτη σου δημοσιευμένη φωτογραφία εδώ:

Ναι μεν σε όλα τα αστρονομικά αντικείμενα χρειάζονται οι καλύτερες δυνατές ατμοσφαιρικές συνθήκες για καθαρά είδωλα,τόσο παρατηρησιακά όσο και φωτογραφικά,αλλά στους πλανήτες και Σελήνη,λόγω αρκετά μεγαλύτερης φωτεινότητας και κοντράστ,χρησιμοποιούμε ενισχυτικά δηλ.barlows,powermates,focal extenders,για να μεγεθύνουμε το είδωλο.Αυτό απαιτεί όντως ακόμα καλύτερες συνθήκες διαύγειας και seeing,ώστε να μην μειωθεί αισθητά η οξύτητα του ειδώλου με τη μεγέθυνση.Υπάρχει μια βέλτιστη σχέση μεταξύ φωτεινότητας και κοντράστ του στόχου με την μεγέθυνση για ανάδειξη λεπτομερειών,και σε αυτό συνδράμει αποφασιστικά η ποιότητα της ατμόσφαιρας!

Καλή συνέχεια-Κώστας 🙂

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλοι planetman, loufas, pithagoras, Κώστα, Δημήτρη, diorip, Στέφανε, Λάκη, Erisian,

Σας ευχαριστώ όλους για τα πολύ θερμά και ενθαρρυντικά σχόλια! !  :-) :-) :-)

Σας εύχομαι καθαρούς και αδιατάραχους ουρανούς για να απολαμβάνεται την ομορφιά των ουράνιων σωμάτων που αγαπάμε.

Φιλικά,

Αλέξανδρος

ΥΓ: Κώστα, μόλις ανέβασα τον πρώτο Κρόνο από την ίδια ημέρα και έχω αρχίσει να πειραματίζομαι με τους μακρινούς και δύσκολους. Μα πόση ομορφιά έχει η αστρονομία; :-)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης