Jump to content

2022-09-15, Jupiter, C14 Edge, Barlow 1.6x, ASI 290, 22_19_00 UTC.jpg


H-Alpha
  • Μου αρέσει 7

From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή,

Αυτή είναι η πρώτη από τις φωτογραφίες της χθεσινής μαγικής βραδιάς (σήμερα δεν ήταν καλές οι συνθήκες). Μένουν και οι επόμενές εκείνης της βραδιάς, που είναι πολύ κοντινής ποιότητας.

Αν και δεν έχω προλάβει να την απολάυσω, νομίζω ότι είναι η καλύτερη από όσες έχω κάνει έως τώρα και σίγουρα καλύτερη από τις προηγούμενες καταπληκτικές συνθήκες στις 20 και 21 Αυγούστου. Τελικά οι συνθήκες ήταν ακόμη καλύτερες προχθές, σε σχέση με τον Αύγουστο! :-)

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Έξοχη Αλέξανδρε,θερμά συγχαρητήρια!!! =D>

Καλή συνέχεια,εύχομαι τις πιο καλές ατμοσφαιρικές συνθήκες και στις επόμενες φωτογραφίες!!!🙂

Σύνδεσμος για σχόλιο
4 hours ago, astrozakis said:

Excellent !!!

ποια φιλτρα χρησιμοποιεις ?

Σε ευχαριστώ astrozakis!

Για το Δία χρησιμοποιώ R, G, B. Είχα ξεκινήσει με τα φτηνά της ZWO (LRGB) και στην αρχή νόμιζα ότι δεν μπορούσα να ανεβάσω την ποιότητα λόγω των φίλτρων. Μόλις μπόρεσα, πήρα τα Astronomik (LRGB), που αυτά χρησιμοποιώ πια (αν και όλα τα άλλα μου είναι Baader). Στις συγκρίσεις που είχα κάνει τότε, δεν είδα ορατή διαφορά στους πλανήτες. Ίσως όμως (αν υπάρχουν διαφορές) να φαίνονται μόνο στις εξαιρετικές συνθήκες. Νομίζω πως δεν είναι καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το είδος και επίπεδο αστροφωτογραφίας, ελπίζοντας ότι δεν κάνω λάθος.

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Σύνδεσμος για σχόλιο
8 hours ago, mad said:

Στο Juno ανέβηκες?😁

Συγχαρητήρια Αλέξανδρε!!! Καλημέρα!

Πολύ καλό!!!! :-) :-) :-)

Καλημέρα mad!

Ονειρεύομαι την ημέρα, που τα adaptive optics... θα περάσουν στους ερασιτέχνες αστροφωτογράφους! Ίσως να μην είναι μακριά η στιγμή, αλλά ίσως και να μην έρθει ποτέ;

Αν συμβεί, τότε ίσως τα τηλεσκόπιά μας να γίνουν σαν το Hubble...

Πολύ θάθελα να ανέβω λαθρεπιβάτης στο Juno με μια φωτογραφική, αλλά και μόνο βλέπωντας αυτά που μας στέλνει, κάτι παθαίνω από την ομορφιά!

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εξαιρετική αποτύπωση, μακράν απο τις καλύτερες που έχω δεί εδώ. Δείχνεις οτι έχεις άριστη κατανόηση του μέτρου όσον αφορά sharpening και πολύ καλή χρωματική απόδοση. Εξαιρετική δουλειά, εύγε! 

 

Αγάπιος

Σύνδεσμος για σχόλιο
5 hours ago, Foehammer said:

Εξαιρετική αποτύπωση, μακράν απο τις καλύτερες που έχω δεί εδώ. Δείχνεις οτι έχεις άριστη κατανόηση του μέτρου όσον αφορά sharpening και πολύ καλή χρωματική απόδοση. Εξαιρετική δουλειά, εύγε! 

 

Αγάπιος

Σε ευχαριστώ πολύ Αγάπιε!

Πέρασα από αρκετές διαδρομές, όπως όλοι μας που παλεύουμε να βελτιωνόμαστε στην αστροφωτογραφία. Είχα την τύχη να έχω και πολύ χρόνο να αφιερώσω τον τελευταίο χρόνο και να αποκτήσω ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο... Αλλά για αυτά που λες είχα και ένα πολύ καλό πρότυπο: τον Damian Peach. Είναι τελειομανής με τις λεπτομέρειες... (και ειδικά στο sharpening και την χρωματική απόδοση).

Χάρηκα πολύ με το ειδικό σχόλιό σου, γιατί το μέτρο σε αυτά τα δύο είναι τα βασικά, που κάνουν μια εικόνα "pleasing" (ευχάριστη για τις αισθήσεις), όπως λέει ο δάσκαλος Peach. :-)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης