Jump to content

Moon Colors at Earthshine, 21 Feb. 2007



Δύο φωτογραφίες μια σε υπέρ έκθεση για να πάρουμε το μη φωτεινό μέρος της Σελήνης και μια για να πάρουμε του φωτεινό μέρος της Σελήνης.

Αξιοσημείωτο στην φώτο είναι ότι μπόρεσα να πάρω και κάποια χρώματα στο σκοτεινό τμήμα του Earthshine.


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

1η φώτο με υπέρ έκθεση :

Shooting Date/Time 2/21/2007 19:12:50 LT

Tv( Shutter Speed ) 0.5, ISO Speed 1600

 

2η φώτο φωτεινό τμήμα Σελήνης :

Shooting Date/Time 2/21/2007 19:19:56 LT

Tv( Shutter Speed ) 1/80, ISO Speed 100

 

Τηλεσκόπιο Bresser SkyLux 70mm, φωτογραφική Canon EoS 350d σε prime focus με telextender 40mm Baader. Filter L Astronomik.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Σας ευχαριστώ παιδιά, πάμε βουρ για την έκλειψη το μυαλό μου εκεί είναι τώρα!!! Δυστυχώς όσο καιρό έχω τηλεσκόπιο δεν μπόρεσα να βγάλω φώτο καμιά έκλειψη έως τώρα, μια ο καιρός μια κάποιες άλλες οικογενειακές δυσκολίες. Τώρα όμως αν θέλει και ο θεός μονάχα ο καιρός μπορεί να μας την κάνει την ζημιά για μια ακόμη φορά.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, να πω μονάχα για τους νέους οι αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ένα τηλεσκόπιο για αρχή μπορούν να αγοράσουν ένα απλό φθηνό τηλεσκοπιάκι και να κάνουν τα πειράματα τους με ένα τέτοιο απλό τηλεσκόπιο.

 

Παράδειγμα εχθές δεν έκανα σε αυτό ούτε πολική και ούτε έχει μοτέρ να ακολουθεί το τηλεσκόπιο το αντικείμενο και χωρίς ντεκλασέρ. Απλά ρύθμισα τον χρονοδιακόπτη στην κάμερα να φωτογράφηση μετά από κάποια sec έως ότου σταθεροποιηθεί το σύστημα φωτογραφική και τηλεσκόπιο.

Με αυτό τον τρόπο δεν κουνιέται η φώτο μας και μπορούμε να πάμε έως και 1 sec. Στην φώτο με Tv( Shutter Speed ) 0.5, ISO Speed 1600 υπάρχει και άστρο που είναι καρφί αλλά στο crop το έκοψα. Θα ήταν πολύ ωραίο να δοκίμαζε κανείς με το bresser αν το έχει αγοράσει να φωτογραφήσει και star trails, αν έχει μια φωτογραφική (αναλογική ή ψηφιακή) δεν θα χρειάζεται να έχει και φωτογραφικό τρίποδα πλέον!!!

 

Ακόμη και με Dobsonian μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά, όπως κάνει και ο φίλος nickthegreek13_7 με το Dobsonian TS GSO Dob 8", έχω δει από τέτοιο τηλεσκόπιο και όταν είναι καλά ευθυγραμμισμένο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από το 8ιντσο SC μου!!!

 

Η Σελήνη παιδιά προχωρεί με τρέλα για έκλειψη οργανώστε τα άρματα σας!!!

Σχεδιάστε τους χρόνους σας και τα πρωτόκολλα σας και μια προσευχή για καθαρό ουρανό.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Για την φωτογράφηση σε prime focus απλά θα χρειαστείτε τους παρακάτω adaptors T-1.25" Adapter και T-Rings 35mm δείτε στο site :

http://www.scopetronix.com/trings.htm

 

αν θέλετε και περισσότερη μεγέθυνση μπορείτε να πάτε σε eyepiece projection με την χρήση ενός telextender Meade Variable Projection Tele-Extender αν πάλι έχετε φωτογραφική που δεν αποσπάτε ο φακός μπορείτε και σε afocal με την χρήση MaxView 40, Plus & Digiscoping Attachment Kits ή ScopeTronix EZ-Pix II που μπορείτε να δείτε στο site της http://www.scopetronix.com αλλά και να προμηθευτείτε από τα ελληνικά καταστήματα πώλησης τηλεσκοπίων.

 

Ο ScopeTronix EZ-Pix II τον έχω και τον χρησιμοποιώ όταν θέλω να κάνω βιντεοσκόπηση αλλά και φωτογράφηση με την βιντεοκάμερα μου.

 

Τα λέω αυτά για τους νέους για να είναι έτοιμη για την έκλειψη Σελήνης στις 3 Μαρτίου.

Ένα παράδειγμα με μέθοδο φωτογράφησης afocal και χρήση βιντεοκάμερας (DV video camera SONY ) με ScopeTronix EZ-Pix που εφάρμοσα στην Μερική έκλειψη Ηλίου στις 03 Οκτ. 2005. Δείτε στο :

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=113422027&size=l

 

Για την τοποθέτηση του ScopeTronix EZ-Pix με βιντεοκάμερα στο τηλεσκόπιο δείτε την εικόνα :

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=115445946&size=o

 

Αν και δεν φαίνεται πολύ καλά γιατί δεν είναι κοντινή στον μηχανισμό, απλά για να πάρετε μια ιδέα.

 

Καλή επιτυχία σε όλους μας!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Ενδιαφερουσα η τεχνικη σου. Πρεπει να μελετησω το θεμα ωστε να βρω την τελεια φαση η οποια θα επιτρεπει με Μ-Ι-Α εκθεση να βγουν και οι δυο πλευρες σωστα φωτισμενες.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ κ. Αντώνη η ιδέα για 2 σε 1 είναι κάτι που αν το πετύχετε θα είστε θεός. Δεν νομίζω να το έχει κάνει κανείς!!!

Βέβαια εσείς πάντα εκπλήσσετε οπότε απλά περιμένω να το δω και αυτό.

Μονάχα σε πολύ μικρή Σελήνη θα μπορούσα να το κάνω!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης