Jump to content

Άρης Νο 2 L-RGB, 17 Αυγούστου 2007



Εικόνα από το τελευταίο σετ βίντεο από το πρωινό της 17 Αυγούστου, επίσης χρησιμοποιήθηκε άλλη ισορροπία χρωμάτων στην L-RGB σύνθεση.

From the category:

Άρης

· 439 images
  • 439 images
  • 1022 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιωργο μπορω να πω οτι οι συγκεκριμενες φωτογραφιες του Αρη ειναι απο τις καλυτερες που εχω δει σε πολλα site ακομα και απο την χρονιά που ηταν στην πλησιεστερη αποσταση απο την γη.Συγχαρητηρια.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Σε ευχαριστώ Δημήτρη αλλά υπερβάλεις, απλά είναι καλές για αυτήν την περίοδο που είναι σε μικρή διάμετρο. Δυστυχώς το 2005 ξεκίνησα να μαθαίνω φωτογράφηση αφού μόλις στα τέλη του Αυγούστου του 2005 αγόρασα το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Το 2003 που ήταν πολύ μεγάλος δεν ήξερα που βρίσκεται στον ουρανό ο Άρης, το έτος 2017 όπου θα έχει διάμετρο 24.1" και θα είμαστε πολύ σχετικά κοντά στο 25.1" του 2003 θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία αν θέλει και ο Θεός και είμαστε υγιείς να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Έχουμε δηλαδή να περιμένουμε 10 χρόνια μέχρι τότε σίγουρα θα έχουν βγει και καλύτερα οπτικά μέσα πχ. τηλεσκόπια και barlow ίσος και φίλτρα καθώς καλύτερες CCD και να βλέπουμε τρελά αποτελέσματα.

Μόνο ελπίζω οι τιμές τους να μην ξεφύγουν και να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την τεχνολογία.

Τώρα δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και φθηνά, πχ. έχω έναν απλό τροχό φίλτρων της ΑΤΙΚ 5 θέσεων που τον αγόρασα πέρσι αν θυμάμαι καλά 130 € + 260€ τα φίλτρα της Astronomik + 650 € η DMK που έκανε πέρσι (μαζί με τα καλώδια και το ΦΠΑ) και το Barlow που είναι powermate Televue 5X άλλα 235€ να μην πούμε για την στήριξη άλλα 1500€ και φυσικά το βασικό το τηλεσκόπιο άλλα 1400€. Σύνολό γύρω στα 4250€ μαζί με κάποιους adaptors.

Ο τροχός είναι χειροκίνητος και αυτό είναι πρόβλημα στον χρόνο εναλλαγής των φίλτρων ίσος στο χρόνο αυτό που χάνω να μπορούσα να πάρω και άλλα frames στα βίντεο, όμως ένας ηλεκτρονικός τροχός πρέπει να κάνει γύρω στα 800-900 € πολλά λεφτά για ένα τόσο απλό πράγμα!!! Τι έχει!!! Έναν βηματικό κινητήρα αν είναι δυνατόν!!! Όλοι οι εκτυπωτές μέσα έχουν έναν τέτοιο κινητήρα και παίρνεις εκτυπωτές σχεδόν τζάμπα, κάπου βλέπω μια εκμετάλλευση που γίνεται από τις εταιρίες κατασκευής εξαρτημάτων τηλεσκοπίων.

Αν θέλετε την εικόνα σε μεγαλύτερη ανάλυση μπορείτε και στο :

 

http://farm2.static.flickr.com/1208/1165508320_ce949430ac_o.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο η συγκεκριμένη φωτό είναι εξαιρετική από όλες τις απόψεις.

Χίλια μπράβο!!!!

 

Στην αμέσως προηγούμενη που δημοσίευσες το είδωλο που είναι εμφανές, οφείλεται στην χρονική διαφορά λήψης των avi λόγω εναλλαγής των φίλτρων;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Θοδωρή σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, για την ερώτηση περί ειδώλου δεν έχει να κάνει με τα L-RGB αν δεις η χρόνοι που προσπαθώ είναι μικρή. Έχει να κάνει με την ποιότητα των βίντεο λόγο seeing αλλά και της επεξεργασίας.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Όντως δεν είναι σαν τον Δία που έπαιρναν φωτιά τα χέρια μου για να γυρνάω τον τροχό στο κενό των λήψεων L-RGB.

Κάπου ο κ. Αντώνης αναφέρθηκε για αυτό

 

http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=4247

 

και νομίζω ότι έχει δίκιο!!! μετά από αυτό ακολούθησα την συμβουλή του και έχω καλύτερα αποτελέσματα.

Ευτυχώς που τα χέρια μου έχουν συνηθίσει στο γύρισμα γιατί δεν είναι μόνο το γύρισμα αλλά και ξανά η εστίαση!!!! σε κάθε κανάλι !!! νομίζω άσχετα που είναι Astronomik θέλει πάντα λίγο κλικ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αγαπητέ Γιώργο, νομίζω ότι η φωτογραφία σου είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα άν ληφθεί υπόψη η μικρή φαιν.διάμετρος. Με τέτοιο ξεκίνημα θα δούμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη συνέχεια... Οσο γιά το 2017 προβλέπω να κάνουμε πλανητική φωτογράφηση με το i pod.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ Κωστή και εγώ έχω αγωνία για τους επόμενους μήνες, άμα μας κάτσει καλό seeing θα κάνουμε δουλειά αλλιώς πίκρα!!!

Το μόνο κακό που έχει ο Άρης είναι το ξενύχτη!!!

10 χρόνια είναι πολλά για την τεχνολογία αλλά και για τα προγράμματα επεξεργασίας που έχουν να βγουν.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης