Jump to content

Ακόμη ένας Άρης με εξομοίωση από T.Ikemura



Ακόμη μια επεξεργασία από ένα σετ L-RGB λίγο νωρίτερα σε χρόνο από τις 2 άλλες φώτο. Για περισσότερο zoom δείτε και μια άλλη ver. αυτής στο : http://farm2.static.flickr.com/1195/1169965545_35d19b41ee_o.jpg

From the category:

Άρης

· 457 images
  • 457 images
  • 1029 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

aristarchus

Δημοσιεύτηκε

Γιωργη,

 

Αυτες ΕΙΝΑΙ εικονες το Αρη ... με φυσικο χρωμα (!) και σωστη επεξεργασια. Βλεπεις κατι αλλα αποτελεσματα που ειναι ακριβως το αντιθετο με ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ επεξεργασια και μη-φυσικα χρωματα.

 

Πραγματι εισαι σε πολυ καλο δρομο και με αγωνια περιμενω τι θα εχεις για μας σε μερικους μηνες και την μεγαλυτερη φαιν. διαμετρο του Αρη.

 

Οπως κατακτησες την Σεληνη, το ιδιο κανεις καθημερινος με τον Αρη. Πραγματι σου αξιζουν πολλα μπραβο που ασχολησε τοσο επιμονα, συστηματικα και εξυπνα!

 

Θελω να σου ευχηθω καλη συνεχεια αλλα δεν χρειαζεται!!!!

 

Αντωνης.

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

κ. Αντώνη με τιμούν τα λόγια σας και ειλικρινά αν αρέσουν σε εσάς ξέρω ότι είμαι σε σωστό δρόμο περί των χρωμάτων.

Γιατί ειλικρινά ακόμη ψάχνομαι με τα χρώματα, άλλος τα βγάζει έτσι άλλος τα βγάζει αλλιώς δεν ξέρεις τελικά τι είναι το σωστό.

Το μόνο εμπόδιο για σωστά αποτελέσματα είναι το άτιμο το seeing!!!

Αν είμαστε τυχεροί φέτος σαν Ελλάδα και έχουμε καλό φθινόπωρο και Δεκέμβριο θα δούμε ωραίες δουλειές.

 

Και πάλι ευχαριστώ!!!

Δημητρης .Δ

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο δεν υπερβαλω καθολου το 2003 κοιταγα τις προσπαθειες πολλων ερασιτεχνων και γι αυτο σου το λεω.Ειδικα μπορεις να δεις στο cloudy nights τις τοτε φωτογραφιες για να κανεις συγκριση.Οπως λεει και ο Κ.Αντωνης εχεις πετυχη την συνταγη και εισαι σε καλο δρομο.Ελπιζω και εγω οταν βρω λιγο χρονο να αρχισω προσπαθειες.Καθαρους ουρανους.
Ηλίας Χασιώτης

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, το 2003 ο Άρης είχε Νότια απόκλιση ~-16°, οπότε φαινόταν χαμηλά στο Β Ημισφαίριο και όντως δεν λήφθηκαν καλές εικόνες.

Επίσης οι ερασιτέχνες, το 2003 χρησιμοποιούσαν σχεδόν μόνο ToUcam, ενώ στην αντίθεση του 2005 (η οποία ήταν και ευνοϊκή για το Β Ημισφαίριο) χρησιμοποιούσαν πλέον και Firewire μηχανές, είχαν όμως αποκτήσει και μεγαλύτερη πείρα στην επεξεργασία.

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη σε ευχαριστώ αλλά το 2003 ήταν ένα καλό έτος για τον Άρη, θα συμφωνήσω με τον Ηλία ως προς το ένα μέρος της απάντησης που έδωσε και θα διαφωνήσω με το κομμάτι περί Toucam Pro ας δούμε λιγάκι τι έκανε ο Damian με την Toucam

 

http://www.damianpeach.com/mars03.htm

 

αλλά και διάφορες άλλες από διάφορους

http://elvis.rowan.edu/marswatch/2003/images/marswatch.php?s=2003-07-06&e=2003-07-12

 

Καθώς στο post την υπόθεση Άρη είχα αναφερθεί

http://www.britastro.org/mars/obs2005.htm

 

σε μια πολύ καλή εικόνα σύγκριση.

 

Προσωπικά δεν είχα όπως έχω ξανά πει τηλεσκόπιο το 2003, και με την λίγη πείρα που έχω λέω το μέγεθος κάνει διαφορά και σίγουρα και το ύψος.. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω 10 χρονάκια για να μου λυθεί η απορία.

 

Βέβαια είναι και το seeing!!!

 

Καθώς και η πολύ καλή ευθυγράμμιση στα τηλεσκόπια μας!!! Ανεξαρτήτου τύπου !!!

SC ή Νευτώνεια ο Άρης αλλά και οι Πλανήτες θέλουν ακονισμένα μαχαίρια που λένε.

 

Ηλία επειδή ξέρω ότι τα έχεις ψάξει πολύ θα μπορούσες να μας πεις δύο πράγματα στο post με θέμα «Υπόθεση Άρη», επίσης αν έχεις βρει ορισμένα καλά site περί του Άρη και να την συνεχίσουμε εκεί την συζήτηση γιατί έχει ενδιαφέρων.

eliasg2004

Δημοσιεύτηκε

Χίλια μπράβο Γιώργο!!! Έτσι όπως πας θα δούμε παπάδες το Χειμώνα :)
quendi

Δημοσιεύτηκε

Ένα μπράβο και από εμένα Γιώργο για τις φωτό του Άρη. Περιμένουμε τον χειμώνα! ;)
Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Ηλία και Παναγιώτη σας ευχαριστώ και ας ελπίσουμε ένα καλό φθινόπωρο παραγωγικό για όλους.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης