Το καλό με τα μικροσκόπια είναι ότι έχεις πολλές επιλογές να παρατηρήσεις. Εγώ όταν είχα ένα απλό μικροσκόπιο μου άρεζε να παρατηρώ φλούδες από κεραμίδια για να δω τα κύτταρα. Επίσης μου άρεζε να παρατηρώ τα στόματα των φυτών αλλά και την λεπτομέρεια ορισμένων κερμάτων. Δεν χρειάζεται πολύ μεγέθυνση. 100-400x είναι ικανοποιητικά και μάλιστα δεν χρειάζεται πάντα ακριβώς εξοπλισμός.
Υπέροχες φωτογραφίες και υπέροχη ευκρίνεια για τέτοια μεγέθυνση. Εκτός και από τον μεγάκοσμο και την αστροπαρατήρηση υπάρχει και ο μικρόκοσμος της βιολογίας και των μικροσκοπίων.
Ισχύει. Ειδικά τώρα που οι εταιρείες αυξάνουν την επίδοση των μοντέλων τους για να γίνουν πιο έξυπνα και να τα πουλήσουν πιο ακριβά στο ίντερνετ , Η τεχνίτη νοημοσύνη θα γίνει πιο επικίνδυνη για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος.
Γενικά είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το μόνο θέμα που έχω παρατηρήσει με τα φίλτρα και τις dslr είναι το εξής. Τα φίλτρα μειώνουν την φωτεινότητα στην φωτογραφία με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο shutter speed. Ειδικά σε χαμηλή φωτορύπανση τα 30 δευτερόλεπτα δεν είναι αρκετά και θα αναγκαστείς να ανεβάσεις το iso. Αν όμως ανεβάσεις το iso αυξάνεται και το noise στην εικόνα. Είχα δοκιμάσει ένα φίλτρο με μεγαλύτερο μήκος σε nm περίπου 11nm από bortle 6 και άλλη μία φορά σε bortle 5 και δεν μπορούσα να βγάλω καθαρή φωτογραφία γιατί ήταν πολύ σκοτεινή. Δεν ξέρω αν θα αντιμετωπίσεις και εσύ αυτό το πρόβλημα αλλά ελπίζω το φίλτρο να μην προκαλέσει κάτι σαν και αυτό και να βγάλεις καθαρά αποτελέσματα.👍
Η κατασκευή καθρεφτών τηλεσκοπίων δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία όσο ακούγεται. Την έχω κάνει δοκιμαστικά σε μικρότερο μέγεθος περίπου 3". Αγόρασα μια βάση γυαλιού με τα χαρακτηριστικά που ήθελα η οποία ήταν concave 700mm focal length και 76mm . Ύστερα αγόρασα κάτι χημικά από ένα ehsop και ύστερα από κάτι διαδικασίες έπρεπε να τα απλώσεις ομοιόμορφα στον καθρέφτη η να βουτήξεις τον καθρέφτη μέσα στο υγρή χημική ένωση. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα ασήμι αντί για αλουμίνιο για να έχει περισσότερη ανακλαστικότητα. Στο ίντερνετ υπάρχουν αναλυτικά άρθρα για οδηγίες. Φυσικά δεν αξίζει πάντα να δημιουργήσεις το δικό σου τηλεσκόπιο αλλά όχι ότι αν το κάνεις εσύ δεν θα είναι τόσο ποιοτικό. Όταν τελείωσε η κατασκευή του καθρέφτη έκανα μερικά τεστ για την ανακλαστικότητα και για το αν αντανακλάει το φως ομοιόμορφα the στο focal point και αποδέχθηκε ότι ήταν εξαιρετικό το αποτέλεσμα.
Καλησπέρα startoucher. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον project. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο. Πραγματικά ελπίζω να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.
Το μελέτησα και από μόνος μου αυτό το θέμα και διάβασα πως και τα δύο ισχύουν. Η τριβή των μορίων του αέρα με την επιφάνεια του μετεωρίτη αυξάνεις την θερμότητα της επιφάνειας αλλά ταυτόχρονα επειδή οι μετεωρίτες εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα περίπου 70 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο ο αέρας δεν προλαβαίνει γρήγορα να εντοπισθεί με αποτέλεσμα να συμπιέζεται και να αυξάνεται μαζί με την πίεση του και η θερμοκρασία Όλο αυτό μάλιστα γίνεται απότομα και ισχύει σύμφωνα με την αρχή της αδιαβατικής συμπίεσης. Μάλιστα δεν υπάρχει γρήγορη απώλεια θερμότητας οπότε αυξάνεται ακόμα ποιό πολύ. Συμπέρασμα και τα δύο βγάζουν λογική.