Jump to content

jk423

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από jk423

  1. jk423

    Μ8 Lagoon Nebula

    Oh My GOOOOOOOOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!!!! Θα γίνεις ο φωτογράφος της ΝΑSA εσύ!!!!!! Congratz!!!!!!!!1
  2. jk423

    Lagoon

    Πολύ καλή δουλειά! Το νεφέλωμα αυτό αποτελεί το λαμπρότερο νεφέλωμα που έχω δει ποτέ.....................................
  3. Κοντά στο Λουτράκι είναι, μην φανταστείς τίποτα τρελά υψόμετρα. Απλά είναι σχετικά μακριά από την πόλη είχε και 10/10 seeing εκείνη τη μέρα.. Φαντάζομαι πώς θα φαίνεται ο ουρανός από τίποτα ψηλά βουνά! Θέλω να πάω στη νότια Αφρική... Εκεί το κέντρο του γαλαξία είναι στο ζενίθ!!!
  4. Προσθέστε έναν ακόμα κάτοχο Dobs 8''!! Μια απορία μου προς τους πιο έμπειρους είναι η εξής: Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει προσοφθάλμια.. τίποτα. Αν πάρω 1-2 προσοφθάλμια των 200 ευρώ, η ποιότητα εικόνας θα βελτιωθεί αισθητά? Γιατί αν δεν υπάρξει ακρετά μεγάλη διαφορά καλύτερα να μην πάρω τόσο ακριβά.. Τώρα κοιτάω επίσης και για φίλτρα νεφελωμάτων! Έχω γενικά πόρωση με deep sky! Χθές πήγα σε ένα μέρος απόμερο από φώτα πόλεις κλπ κατά τις 2-3 τα μεσάνυχτα. Τέτοιο ουρανό δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά στη ΖΩΗ μου είδα το γαλακτώδης ζώνη ΑΚΡΙΒΩΣ-ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ όπως τη δείχνει το starry night! Πραγματικά έπαθα πλάκα... Κοίταξα επίσης στον πυρήνα του γαλαξία με τον ερευνητή 9χ50 και είδα ένα τεράστιο νεφέλωμα πεντακάθαρα! Μόνο χρώματα δεν είχε! Φαντάζομαι πως θα φαίνεται με το τηλεσκόπιο το συγκεκριμένο νεφέλωμα σε εκείνο το μέρος.. (όπως καταλαβαίνεται δεν είχα τηλεσκόπιο μαζί...μόνο ερενευνητή ) Για να φανταστείτε, και χωρίς πλάγια διόπτευση πάλι φαινόταν ΠΟΛΥ λαμπρό και πεντακάθαρο! Χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστεύω ότι ήταν το lagoon nebula (Μ8 ) χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος... Όποιος δεν το έχει παρατηρήσει μέχρι τώρα να τσακιστεί να το κάνει!! κατά τις 2.30-3 είναι η πιο κατάλληλη ώρα. Και το trifid nebula(M20) που είναι ακριβώς δίπλα φαινόταν πολύ καλά και χωρίς πλάγια διόπτευση as well. Αλλά σαν το Μ8... τίποτα! Τι νεφέλωμα του ωρίονα και κουραφέξαλα!!
  5. Φαίνονται χρώματα στην ουρά του κομήτη? ΑΦού είναι υπερβολικά κοντά μας
  6. jk423

    Διας και Ιο

    Κάντετο ...7(!) παρακαλώ! Μια φορά κ έναν καιρό που κοίταζα τον Δία ένας δορυφόρος του ήταν ακριβώς πάνω στην περιφέρεια του, και φαινόταν σαν σπυρί! Μετα από λίγο έφυγε. Με τους δορυφόρους αυτό είναι το ωραίο, είναι εύκολα παρατηρήσημη η κίνηση τους. Όνειρο του καθενός μας είναι να βλέπαμε τους γαλαξίες να περιστρέφονται γύρω απ`τον πυρήνα τους! Αλλά μόνο η κίνηση των δορυφόρων ή και η περιστροφή των πλανητών είναι παρατηρήσημα
  7. jk423

    Ερωτηση για το starry night

    Έχει μόνο πλανήτες Αλλά κάτι είναι κι αυτό! Παρατηρήστε πως μειώνεται η φωτεινότητα καθώς ανεβαίνει η μεγένθυση (έχω μέχρι 120χ)
  8. jk423

    Ερωτηση για το starry night

    Σοβαρά? Στείλτο μου όταν μπορέσεις: john_k_423@yahoo.gr
  9. jk423

    Ερωτηση για το starry night

    Ωραία, και αφού βάλουμε τύπο τηλεσκοπίου κλπ έπειτα τι κάνουμε? Δεν δείχνει τι θα βλέπαμε με το τηλεσκόπιο, μόνο ένα κύκλο που αντιπροσωπεύει το field of view ανάλογα με το προσοφθάλμιο
  10. jk423

    Μεγαλύτερη απόδοση για Newtonian

    giorgosgr για πες μας και σύ τις εντυπώσεις σου! Έχει πολύ μεγάλη διαφορά με το αυτοκόλητο? Δώστε τα φώτα σας και στους υπόλοιπους dobάδες!!! PS. Με 8ιντσο είναι δυνατόν να δω(ή τουλάχιστον να υποψιαστώ) σπείρες σε γαλαξία? Μέχρι τώρα μόνο μία ομιχλώδη δομή βλέπω! Σε καμμία περίπτωση σπείρες. Ελπίζω με το αυτοκόλητο κάτι να γίνει... Καλή Ανάσταση παίδες!!
  11. Σε ιδανικές συνθήκες το ανθρώπινο μάτι βλέπει και mag 7 To mag 6 είναι το max, δεν γίνεται να δείς παραπάνω κι ας μην υπάρχει φως για φως γύρω σου.
  12. jk423

    Προσεληνωση

    dimidour όταν ο κόσμος δεν ασχολείται με την επιστήμη, αλλά απλά ακούει αυτά που του λένε, τότε λογικό είναι να μην έχει κριτική ικανότητα πάνω στα θέματα αυτά. Ο Λιακοπουλος προσπαθεί να παρουσιαστεί ως επαναστάτης Αυτός που θα μας σώσει από τα ψέμματα των κυβερνήσεων Και δυστυχώς όταν δεν γνωρίζεις, δεν μπορείς να τον διαψεύσεις. Φυσικός μπορεί να `ναι.. στον βωμό του κέρδους όμως...
  13. jk423

    Προσεληνωση

    Προσωπικά το έκανα καταλάθος, νόμιζα ότι δεν μπήκε το post και το ξαναπάτησα Φίλε μου, τα πάλσαρ δεν αναβοσβήνουν με κάποιο "περίεργο" τρόπο αλλά με μια σταθερή περίοδο κάποιων δευτερολέπτων, ανάλογα με τον πάλσαρ. Στο ξαναλέω, άμα ανοίξεις ένα επιστημονικό βιβλίο θα δεις λεπτομερώς τι είναι τα πάλσαρ. Απλά μην λες ότι σου κατεβαίνει.
  14. jk423

    Προσεληνωση

    Ποιός σου είπε ρε Ζάχο ότι δεν ξέρουμε τι είναι τα πάλσαρ? Άνοιξε ένα επιστημονικό βιλίο φυσικής και θα καταλάβεις με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς είναι. Και φυσικά μόνο σύμματα εξωγήινων δεν είναι! Στην πραγματικότητα όταν πρωτοανακαλύφθηκε ο πρώτος πάλσαρ οι επιστήμονες νόμισαν ότι εντόπισαν νοήμον ζωή. Αυτό διαψεύστηκε λίγο αργότερα όταν και διαπιστώθηκε η πραγματική φύση τους. Έχουμε παρατηρήσει χιλλιάδες πάλσαρ μέχρι σήμερα και τα έχουμε μελετήσει όσο πιο αναλυτικά μπορούμε. Συγνώμη, αλλά όποιος δεν γνωρίζει κάτι για ένα θέμα ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΥΤΟ. Ή τουλάχιστον να λέει τη γνώμη του αλλά να αφήνει και ένα ποσοστό αβεβαιότητας γι`αυτά που λέει.Το θέμα είναι να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση αποφεύγοντας την μπαρουφολογία
  15. jk423

    Προσεληνωση

    Συνωμοσιολογίες..... Όπως είπατε κι άλλοι προηγουμένως, κάποιοι θέλουν να πουλήσουν βιβλία και κάθονται και μας πουλάνε παραμύθια(!). Κάθε τόσο, στο κανάλι ΘΡΙΑΣΙΟ, τα μεσάνυχτα κατά τις 3-4 πμ, βάζει ντοκιμαντέρ με την προσελήνωση των αμερικανών. Κι όταν λέω ντοκιμαντέρ, είναι αληθινές εικόνες από κάμερες συνδιασμένες έτσι ώστε να το παρουσιάζουν σαν "ταινία". Όταν το ξαναδείξει δείτε το σας παρακαλώ. Θα δείτε σκηνές από την εκτόξευση, το ταξίδι τους στο διάστημα, να πλησιάζουν τη σελήνη, την προσγείωση τους, την βολτίτσα που κάνανε στη σελήνη. Κι όοοοολα αυτά, με πραγματικές εικόνες που πάρθηκαν από κάμερες που ήταν τοποθετημένες στο διαστημόπλοιο. Αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι "στημένα" τότε προφανώς πιστεύετε ότι το '60 οι αμερικάνοι είχαν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας τόσο εξελιγμένα ενώ ούτε καν σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα. . . . Έχω απορία για το εξής όμως. Οι συνομωσιολόγοι πως δικαιολογούν την μικρότερη βαρύτητα στην "στημένη σελήνη"? Μπορούσαν κι αυτό να το πετύχουν τεχνητά οι αμερικάνοι? Σάμπως έχουμε μεγάλη ιδέα για τις ικανότητες των αμερικάνων μου φαίνεται... Και για όλα φταίει το Hollywood!!
  16. jk423

    M42...

    Πανέμορφη φωτογραφία! Ένα έργο τέχνης θα λεγα, με ωραία απαλά χρώματα. Πιο πολύ για ζωγραφιά φαίνεται παρά για αστροφωτογραφία! Και πάλι μπράβο
  17. Παιδιά εγώ έχω το starry night. Mε το winstar βλέπεις τα αντικείμενα όπως φαίνονται μέσα από ένα τηλεσκόπιο? Αν όχι, υπάρχει τέτοιο πρόγραμα? Δηλαδή να βάζεις τον τύπο του τηλεσκοπίου σου και τα αντικείμενα να εμφανίζονται ανάλογα Κrubetis την επόμενη φορά που θα πάω για παρατήρηση θα προσπαθήσω να "συλλάβω" τον m57! Ούτε το νεφέλωμα της κουκουβάγιας έχω δει Ούτε καν τον γαλαξία της Ανδρομέδας!!! Φαντάζομαι ο τελευταίος θα φαίνεται πολύ γαμάτος, πολύ λαμπρός και πολύ μεγάλος!!
  18. Τα m81-82-108 τα διέκρινα στην πρώτη μου παρατήρηση! Έπειτα από αρκετή μελέτη βέβαια.. Νίκο, τα m81-82 είναι πολύ πιο λαμπρά απ`το m108!(Στην μεγάλη άρκτο όλα). Προσπάθησε να τον εντοπίσεις στην επόμενη εξόρμηση σου και θα δείς πόσο αμυδρός είναι. Φυσικά, αυτοί οι γαλαξίες διακρίνονται καλά μόνο με πλάγια διόπτευση, ειδικά ο m108 τον οποίο είναι αδύνατον να τον διακρίνεις εάν δεν είσαι σε σκοτεινό ουρανό και τον κοιτάς κατάματα. Παρατηρώ και γω με 8ιντσο dobs. Θέλω να ακούσω κι εμπειρίες από άλλους!
  19. Φυσάω ρε παιδιά.. φυσάω!!! Κόφτε το τσιγάρο ρε γαμώτο!
  20. Αθήνα το ίδιο. Πάει, τζάμπα και το ηλιοπάρτυ...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης