Jump to content

ponhroyla

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ponhroyla

  • Γενέθλια 08/27/1979

του/της ponhroyla Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ναι,καλέ,πλάκα κάνουμε!Απλά έχω περιέργεια να μάθω πως συμπεριφέρεστε στις γυναίκες σας εσείς οι αστονομικοί!
  2. Πολύ βαρβάτοι βγήκατε εσείς εδώ! Απορώ..έτσι συμπεριφέρεστε και στις γυναίκες σας??
  3. Ένας κομήτης που ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι, ο φωτεινότερος των τελευταίων 30 ετών, είναι ορατός αυτές τις ημέρες με γυμνό μάτι καθώς χάνεται κάθε απόγευμα στο ηλιοβασίλεμα. Ένας κομήτης που ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι είναι ορατός αυτές τις ημέρες με γυμνό μάτι καθώς χάνεται κάθε απόγευμα στο ηλιοβασίλεμα του Βόρειου Ημισφαιρίου. Ο κομήτης ΜακΝοτ, που πήρε το όνομα του Αυστραλού αστρονόμου που τον εντόπισε, είναι μάλιστα ο φωτεινότερος κομήτης των τελευταίων 30 ετών, όπως εκτιμά το Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian. Την Παρασκευή, ο κομήτης ΜακΝοτ θα βρεθεί στην ελάχιστη απόστασή του από τον Ήλιο, πιο κοντά και απ' ό,τι ο πλανήτης Ερμής. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιθανό να αυξήσει απότομα τη φωτεινότητά του τις επόμενες ημέρες. Η παρατήρηση του κομήτη είναι πάντως δύσκολη, ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν κιάλια, επειδή είναι ορατός για λίγα μόνο λεπτά μετά τη δύση του Ήλιου, πολύ κοντά στον ορίζοντα. Όσοι ενδιαφέρονται να τον παρατηρήσουν, συμβουλεύει το Space.com, θα πρέπει να σταθούν σε κάποιο ψηλό σημείο την ώρα της δύσης. Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι καθαρή και να μην υπάρχουν υψώματα ή μεγάλα κτίρια στη γραμμή του ορίζοντα. Όσοι πάλι δεν τα καταφέρουν, μπορούν να δουν τον κομήτη στις εικόνες που θα μεταδώσει το διαστημικό παρατηρητήριο SOHO της NASA. news.in.gr
  4. Tυχαίο γεγονός φαντάζομαι θα ήταν.Προτείνω να μαζευτούμε άτομα και να θαυμάσουμε όλοι μαζί το μαγικό αυτό γεγονός...
  5. Παρέα με το τηλεσκόπιο σε κάποιο βουνό,θα απολαύσω το θέαμα..Ελπίζω να κάνει καλό καιρό και να μην έχει συννεφιά..
  6. Γιατί δύσκολη καλέ? Ουτως ή άλλως ανοιξιάτικο καιρό έχει,ακόμα χειμώνα δεν μας έκανε
  7. Το σύμπαν το καταστρέφουμε συνεχώς,καθημερινά.Απόδειξη τα τεράστιας σημασίας καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.Ολοι βάζουμε το χεράκι μας και θα χτυπάμε το κεφάλι μας.
  8. ponhroyla

    Πιστεύετε στα UFO;

    Σαφώς.Είναι αδιανόητο να νομίζουμε ότι είμαστε οι μοναδικοί σε αυτό τον κόσμο.Γιατί να μην υπάρχει ένας άλλος πολιτισμός σε εαυτό το σύμπαν?
  9. Πολύ καλή ιδέα.Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και μεις οι αρχάριες της αστρονομίας άτομα που θα μας μυήσουν στο μαγευτικό αυτό χώρο.Προτείνω συνάντησ για κουβεντούλα και μετά αστροπαρατήρηση!
  10. Xρόνια Πολλά σε όλους τους αστρόφιλους. Χρόνια Καλά και Καθαρά για παρατηρήσεις!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης