Jump to content

evansg

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1292
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από evansg

  1. Ο Canon που βγήκε το χρώμα είναι ο Canon EF 50mm f/1.4 USM. Τον κλείσαμε στα f/5.6 για να έχουμε σωστές άκρες χωρίς υπερβολικές κόμες. Ο φακός είναι πολύ καλός.

     

    Για το L είναι νομίζω ο πιό απλός nikon 50mm κλεισμένος στα f/5.6 επίσης

    Ngc2244

          12

    Σωστό, δεν πρόσεξα ότι η κάμερα ήταν έγχρωμη. (αρά ναι δεν είναι θέμα misallign των fits). Οι atik460 δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν φουσκώνουν για κανένα λόγο τα άστρα. Έχω δοκιμάσει την κάμερα αυτή σε 8'''''''' f/3 astograph τηλεσκόπιο και απλά ήταν ότι καλύτερο είχα δει από άποψη SNR. Κατά τη γνώμη μου τα ccd της sony είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει κάποιος τώρα. (χωρίς να δώσει μια περιουσία για 50mm φίλτρα και KAF16000 που και πάλι είναι πολύ βρώμικο σε σχέση με τα Sony)

     

    Κάτι περίεργο γίνεται πάντως με τα άστρα και μου μυρίζει misaligment των οπτικών στο Takahashi 76fc. Δεν δικαιολογείται τέτοια χρωματική εκτροπή στο μπλε!

    Ngc2244

          12
    Ωραίος. Κάτι όμως έχει γίνει στο blue channel και δεν πέφτει σωστά (misalligned) με αποτέλεσμα τα άστρα να εμφανίζονται off στο μπλέ. Άν έκανες το allign με το maxim τότε προσεξέ το. Το έχω δει να κάνει περίεργα λάθη πολλές φορές.
  2. Ευχαριστώ πολύ, Πιστεύω πως με λιγα βασικά βήματα για το color calibrartion και με προσοχή του blackpoint μπορεί να βγει μια πολύ ωραία φωτογραφία.

     

    Θα κάνω μια παρουσίαση στην επερχόμενη avat για το πώς επεξεργάζομαι τα data και τι τεχνικές ακολουθώ

     

    Thanks

  3. Ωραία προσπάθεια. Θα ήθελα να γράφω διάφορες τεχνικές παρατηρήσεις για θέματα επεξεργασίας που όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει.

     

    Καλό θα είναι να αυξήσεις τις ληψεις σου. 2 ώρες είναι λίγες για color κάμερα. (προτείνω 4h τουλάχιστον). Ο θόρυβος είναι αρκετός και αν δώσεις sharp, highpass filters κλπ ενυσχύεται και δεν βοηθάει.

    Το χρώμα θέλει σίγουρα recalibration. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές (είτε με pixinsight είτε με G2V star). ο στόχος φαίνεται πολύ μπλε στην εικόνα σου.

     

    Επίσης το background δεν χρειάζεται να είναι τόσο σκοτεινό. Σίγουρα υπάρχει αρκετή πληροφορία πίσω (στο πεδία υπάρχουν μικροί γαλαξίες κλπ). 2-3 click στο levels θα βοοοηθούσαν να αναδειχθεί η πληροφορία.

     

    Καλή συνέχεια!

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης