Jump to content

tsaousis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με tsaousis

  • Γενέθλια 06/08/1975

του/της tsaousis Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Τελειο
  2. Αντε να δουμε θα καταφερουμε κατι
  3. Καλως ηρθες και απο εμενα Εγω θα σου προτεινα να αγορασεις κανα βιβλιο για να μαθεις ουρανογραφια και να κανεις υπομονη να αγορασεις καποιο dobsonian.
  4. σκεφτηκες να προσαρμοσεις εναν δευτερο σωληνα πχ με δυο δεματικα πανω σε εναν απο τους τρεις της στηριξης δεν θα χρειαζοταν ετσι να βγαλεις το σωληνα απο τη στηριξη και η αλλαγη των μπαταριων θα ηταν πιο ευκολη. παντως ωραια παντετα
  5. tsaousis

    Πρόβλημα στο Goto

    Παρε τηλεφωνο το καταστημα απο το οποιο το αγορασες κατι θα ξερουν παραπανω να σου πουν.
  6. Εγω εχω ενα κατοπτρικο 10ιντζων και δεν αντιμετωπιζω τοσο μεγαλο προβλημα , μονο οταν το ανεβασα πανω σε ισημερινη στηριξη εκανα κατι παλαβα για να φτασω το προσοφθαλμιο αλλα το προβλημα λυθηκε με μια μικρη πατεντα.
  7. tsaousis

    Ε...Ε...Εφτασε!

    καλοριζικο βρε και καλες παρατηρησεις
  8. Ενα απλο λειζερ τον 20/30 ευρω κανει τη δουλεια του μια χαρα. τα επιπλεον χρημματα για μενα για αυτο το σκοπο δεν προσφερουν τιποτα παραπανω.
  9. μαλιστα αν θες να ασχοληθεις με την αστροφωτογραφιση σου προτεινω να την παρεις μαζι με go to για να μην ασχολεισε και με την ευρεση του αντικειμενου [υπαρχουν τοσα αλλα που πρεπει να κανεις πχ τελεια πολικη ευθυγραμμιση].
  10. Η EQ6 pro ειναι απο τις καλυτερες σε σχεση αποδοσης/χρημματων την εχω και εγω και προς το παρον ειμαι απολυτα ικανοποιημενος .
  11. Για autoguiding θα παρω την qhy 5 και για οδηγητικο αυτο με τα 80 ευρω απο το πλανηταριο. οσον αφορα την ccd θα κανω υπομονη για κατι καλο. ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους φιλους του astrovox, πραγματικα μεσα απο αυτο το φορουμ μου εχουν λυθει αμετρητες αποριες.
  12. Αυτό που θέλω να μάθω ειναι αν όλα τα οδηγητικα τηλεσκόπια εχουν το ιδιο βάρος πανω κατω, τι αστιακο λογο πρεπει να εχει και γενικα πιο κάνει για το δικό μου συστημα {eq6/orion 10ιντζο f|4,8}. Τώρα όσον αφορα για την καμερα τι πεδιο προτεινετε να εχει.Επισης στην περιοχη που μένω {σχοινιας} δεν εχει γυρω σπιτια ουτε και φωτα και μπορω να δω προς ολες τις κατευθυνσεις. τα χρημματα που μπορώ να διαθεσω ειναι το πολυ 800 ευρω και αυτα με πολυ κοπο{ η κρεββατομουρμουρα εχει αρχισει απο τωρα}.ευχαριστω για τις απαντησεις
  13. Προς το παρόν διαθέτω ένα orion optics 10 ιντζο κατοπτρικο f/4.8 πάνω σε eq6 pro. Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι η αστροφωτογράφηση βαθέως ουρανού και λιγοτερο η πλανητικη. Επίσης υπάρχει λαπτοπ και εχουν τοποθετηθει αρκετα προγραμματα για το σκοπο αυτο phd guiding, starry night pro 5, wcs. τι μου προτείνετε να αγορασω πχ για οδηγητικο και καμερα και τι αλλο χρειαζομαί ευχαριστω
  14. Ψαχνω για μοτερ ορθης αναφορας και αποκλισης για EQ6 και για ενα οδηγητικο τηλεσκοπιο. πανω στην βαση εχω προσαρμοσει ενα orion optics 250 f/4,8. Τι μου προτεινετε.sorry δεν εννοω ακριβως αυτο απλα ψαχνω για καποιο μοτερ που να κραταει στο κεντρο (για πολυ ωρα) του προσοφθαλμιου το εκαστοτε αντικειμενο που παρατηρω.ΣΥΓΝΩΜΗ για την ασχετοσυνη μου, το προσπαθω παντος να καλητερευσω.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης