Jump to content

Vasilis_is_watching

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Vasilis_is_watching

  1. 3" ειναι η διαμετρος, υστερα απο ψαξιμο στο ιντερνετ. Αρα μονο για πλανητικη. Οσον αφορα την τιμη...100€ το πουλαν καινουριο απο Αγγλια.
  2. Κανει και για deep sky ή μονο για πλανητικη? Γιατι απο οτι βλεπω ειναι μικρης διαμετρου.
  3. Εφτασεεεεε....και στην Ελλαδα. Σημερα το μεσημερι τον αγορασα απο το Πλανηταριο Θεσσαλονικης. Εντυπωσεις σε κανα 2-3 μερες, εκτος αν μας κανει κολπα παλι ο καιρος. http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1252
  4. Ημουν πριν λιγη ωρα στο Πλανηταριο Θεσσαλονικης και ρωτησα για τα σημαδια (εχω και εγω Dob 8" και μου εχει εμφανισει τα ιδια σημαδια). Ετυχε να ειναι ενας τεχνικος εκει και μου ειπε οτι δεν ειναι καποιο προβλημα. Αν τριζει πειραξε τη μεγαλη βιδα που ειναι στα πλαγια του εστιαστη (ρυθμιζει ποσο σφιχτα μπαινοβγαινει ο εστιαστης). Λογικα πρεπει να σταματησει να τριζει.
  5. Και η Baader στο επισημο site της, εχει βγαλει τον Mark III και τον πουλαει 215€. Παντως, δεν εχει παρουσιασει ακομα καποιο πληρες αρθρο για τυχον αλλαγες και βελτιωσεις. http://www.baader-planetarium.de/sektion/s26/s26.htm#zoom
  6. Και εγω παρελαβα σημερα το πρωι τον 32mm. Αριστη κατασταση. Ευχαριστω
  7. Μια επιλογη που θα μπορουσε να προστεθει ειναι το που θα γινεται η αναζητηση... Οπως ειναι διαμορφωμενη τωρα η φορμα αναζητησης μπορουμε να διαλεξουμε μεταξυ: - Αναζήτησε σε θέμα και στο κείμενο του μηνύματος - Αναζήτησε μόνο στο κείμενο του μηνύματος Πιστευω οτι πρεπει να προστεθει και η επιλογη: - Αναζητησε μονο στο θέμα του μηνύματος Η επιλογη για αναζητηση μονο στο κειμενο επιστρεφει παρα πολλα αποτελεσματα, απο τα οποια τα περισσοτερα δεν ειναι σχετικα με το θεμα αναζητησης...απλα σε καποιο ποστ εχει γραφτει μια λεξη απο τις λεξεις κλειδια και σαν συνεπεια εμφανιζει ολο το τοπικ στα αποτελεσματα της αναζητησης.
  8. Πιστευω οτι ο barlow θα σου ειναι πιο χρησιμος. Θα μπορεσεις να το χρησιμοποιησεις και με τα προσοφθαλμια που ηδη εχεις (αν και δεν ειναι ποιοτικα καλα) και ετσι θα ειναι σαν να εχεις 4 προσοφθαλμια...5,10,12.5 και 25mm. Απο την αλλη, το Baader Hyoerion 3,5mm παρεχει μεγαλη μεγενθυση σαν προσοφθαλμιο, αλλα σε συνδυασμο με το Dob 8" δεν ειναι τοσο χρησιμο. Καλυτερα δηλαδη να παρεις ενα προσοφθαλμιο 5,6 ή 7mm αν θες μεγαλες μεγενθυνσεις. Λειτουργουν καλυτερα σε συνδυασμο με ενα 8" τηλεσκοπιο. Οποτε η συμβουλη μου ειναι, να παρεις τον barlow 2x για αρχη. Αργοτερα οταν θα αποκτησεις αλλα προσοφθαλμια, θα σου ειναι παντα χρησιμος αφου, οπως σου ειπα και πριν, με ενα προσοφθαλμιο και τον barlow θα ειναι σαν να εχεις δυο προσοφθαλμια.
  9. Vasilis_is_watching

    Ροδακια στα lidl!!

    utr εχω εδω και αρκετο καιρο βιδωσει ροδακια...3 σε αριθμο... στην βαση του Dobsοnian μου. Ειναι πολυ βολικα κατα την μετακινηση. Επιπλεον, 2 απο τα 3 ροδακια ειναι με στοπ οποτε ακινητοποιω τελειως το τηλεσκοπιο κατα την παρατηρηση. Το προβλημα ειναι οτι οταν κανω παρατηρηση, με το παραμικρο αγγιγμα το τηλεσκοπιο τρανταζεται. Να φανταστειτε προσεχω να μην το ακουμπαω ουτε με τον ωμο μου, γιατι κουνιεται ολο το οπτικο πεδιο. Εχει καποιος αλλος παρομοιο προβλημα? Μηπως πρεπει να βαλω 4 ροδακια? (τα 3 ροδακια ειναι βιδωμενα σε συγκεκριμενες θεσεις, οχι τυχαια)
  10. Φανταζεστε αντιδραση ο κοσμος οταν περναει απο μπροστα τους με το αυτοκινητο και κοτσαρισμενο το τηλεσκοπιο απο πισω... :shock: "Μαμα, ελα να δεις ενα καινουριο πυραυλο..."
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης