Jump to content

fonara

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με fonara

  • Γενέθλια 10/03/1982

του/της fonara Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. fonara

    M51

  2. fonara

    Ξεμυτίζουν ένα- ένα: SW DOBSONIAN GOTO!

    Καλά και την αντιπροσωπεία δεν την είδα και πολύ ζωηρή (σε σχέση με την ωρα που το έπαιρνα) σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους.
  3. fonara

    Ξεμυτίζουν ένα- ένα: SW DOBSONIAN GOTO!

    Άκρη δεν βρήκα αλλά δεν έχω κάνει ακόμα χρήση της εγγύησης έλεγα μήπως κάνω κάτι λάθος άλλα μετά από τόσες δοκιμές και συνομιλίες με ανθρώπους που το έχουν live στο τηλέφωνο την ώρα που το δοκίμαζα αλλά δυστυχώς τίποτα. Άν και γενικότερα το autotracking δεν πρέπει να έχει δουλέψει καθόλου και σε κανέναν.
  4. fonara

    Ξεμυτίζουν ένα- ένα: SW DOBSONIAN GOTO!

    Προκόψαμε με το autotracking πάμε και στο go to.........
  5. Ναι και μου αναβοσβήνει το guide όπως λένε οι οδηγίες αλλά μετά από μερικά λεπτά ο στόχος χάνεται εντελώς όση ώρα και να το έχω το tracking ανοικτό σε όποια ταχύτητα και να το έχω.
  6. Όταν λές την διαδικασία ευθυγράμμισης με τους αστέρες τι εννοείς?
  7. Όταν κουνάω το τηλεσκόπιο με το χειριστείριο ακούω βζζζζζ των μοτέρ κανονικά σε όλες τις κινήσεις του τηλεσκοπίου.Έβάλα τον Δία καθώς και άλλους στόχους και ενεργοποίησα το autotracking χωρίς καμία απολύτως κίνηση του τηλεσκοπίου και μετα απο λίγα λεπτά ο στόχος όχι είχε φύγει από το κέντρο είχε χαθεί και από το οπτικό πεδίο εντελώς.Όταν ξεκινάει το tracking αναβοσβήνει στο χειριστήριο το ανάλογω κουμπί με την ταχύτητα παρακολούθησης δεν λέει ότι πέτυχε η ευθυγράμιση (φαντάζομαι). Η τροφοδοσία που χρησιμοποιώ είναι ένας μετασχηματιστής ιδίας κατασκευής των 12V με μπαλαντέζα από το σπίτι.
  8. Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας και την εμπειρία σας σχετικά με το autotracking. Από την πρώτη μέρα που έβγαλα το τηλεσκόπιο για παρατήρηση δεν δούλεψε το autotracking ενώ το μοτέρ δουλεύει κανονικά με το χειριστείριο όταν κάνω την διαδικασία για το autotracking τίποτα και κάνω ακριβώς ότι λένε οι οδηγίες και μάλιστα έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές. Εάν έχει κάποιος καμιά ιδέα ή γνώση επί του θέματος να την πει είμαι όλος αυτιά.
  9. Μην βάζεις ιδέες σε τόσο δύσκολες εποχές.......
  10. Γίωργο πήρα και εγώ το 10'' τη δευτέρα και όπως και εσύ κάθισα μέχρι αργά για να το στήσω. Δέν έχω καταφέρει να κάνω παρατήρησει λόγω δουλειάς. Έχω να σου κάνω 3 ερωτήματα 1)Από θέμα τροφοδοσίας τι έχεις κάνει στο σπίτι? 2)Η θύρα δίπλα στο κοντρολ τι κάνει? Μπορούμε να συνδέσουμε υπολογιστή επάνω? 3)Με φωτοχιτώνιο τι θα κάνεις?
  11. Να συνεχίσω και με μια άλλη ερώτηση Μπορώ σε αυτό το τηλεσκόπιο να συνδέσω τον υπολογιστή και να το κατευθύνω κιόλας.
  12. Να σας κάνω και μια άλλη ερώτηση απο θέμα τροφοδοσίας ρεύματος στο τηλεσκόπιο τι μπορώ να κάνω?
  13. Όχι, δεν υπάρχει. Αγγλικά διαβάζεις; Διαβάζω αλλα δεν ξέρω κατα πόσον θα καταλάβω την ορολογία (δεν είμαι και άσσος βέβαια)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης