Jump to content

DAV

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από DAV

  1. Πάντως εγώ δεν διακρίνω κάτι... Ειναι πραγματικά ανεπαίσθητο... Δεν ξέρω εάν χρειάζομαι κάποιο φίλτρο που δεν έχω αλλά δεν... Πάντως η πανσέληνος ειναι εντυπωσιακή !!!
  2. DAV

    Barlow της Baader

    Σούπερ Ευχαριστώ Αυτό το εναλλακτικά θα το κοιτάξω
  3. DAV

    Barlow της Baader

    Καλημερα, Εχω το Celestron Nexstar 127 SLT. Πρόσφατα αγορασμενο, και ειμαι πολύ ευχαριστημένη διοτι για την ώρα με καλύπτει. Αυτό που θα θελα να ρωτησω ειναι εαν το προσοφθάλμιο Baader Hyperion 8-24 Zoom σε συνδυασμό με τον αντιστοιχο Hyperion Zoom balrow της Baader, ειναι καταλληλα για το τηλεσκοπιο που εχω. Ευχαριστώ, Κατερίνα
  4. Παιδιά, πήγα στο πλανητάριο στην πανεπιστημίου και είδα το 8αρι Ειναι μέγεθος γίγας για τα κυβικά μου... Κι επειδή θέλω να το μετακινώ χωρίς γερανό ή πέντε άτομα τελικά διάλεξα κάτι μικρότερο ... Πολυ μικρότερο Celestron 127 SLT go to. Είμαι Παρνασσο, το χω στήσει (πανεύκολο) Σήμερα το πρωί ευθυγράμμιςα και τον ερευνητή και σήμερα το βράδυ εάν δεν έχει σύννεφα πάμε για την πρώτη μας παρατήρηση !!!!! Βέβαια έχω και την ευθυγράμμιση sky align ακομα να κάνω... Εάν φαίνεται κανα αστέρι σήμερα κάτι μπορεί να γίνει. Τελικά, το τηλεσκόπιο που θα χρησιμοποιείς πιο πολυ θα σου δείξει και τον περισσότερο ουρανό!!! Σας ευχαριστω πολυ για τη βοήθεια και τις συμβουλές !!! Θα τα ξαναπούμε σύντομα !!!
  5. Κοιτάω παλι εχοντας διαβασει καποια αλλα σχολια περι Skywatcher και τούτο δω δεν φαινεται ασχημο Skywatcher N 200/1000 PDS Explorer BD N EQ-5 Pro SynScan GoTo για το αντιστοιχο 1000-ρικο που σκοπευα να ξοδεψω.... Υπαρχει βεβαια και το πιο μικρο 150/750 BD N EQ-3-2 SynScan, αλλα για100ευρω δεν υπαρχει συγκριση νομίζω...
  6. Καλημερα, @KOSTAKIS Στο τελευταίο σχόλιό σου υπάρχει η λέξη ... ειχες προσθέσει καποια λίστα στο τέλος η οποία τελικα δεν φανικε στην απάντηση ? Βασικα ειμαι back to square one... μου είχε αρέσει το meade... αλλά τα διαφορα σχολια με κανουν να το ξανασκεφτώ... ειναι σοβαρη επενδυση και θελω να μαι οδο πιο σιγουρη γινεται... η παρακολούθηση θα γίνεται κυρίως απο Λιβαδι Παρνασσου... δεν λεω Αραχωβα επιτηδες διοτι το Λιβαδι εχει δικο του καιρό... 50%-60% υγρασια... εχω ενα διοπτρικο της πλακας (δυστυχως ηταν αποφση τελευταιας στγμής για δωρο στο μπαμπα μου, και για τα 150ευρώ που δςσαμε τοτε θα μπορουσαμε να χαμε παρει κατι ανωτερο)... αλλα παρ' ολα αυτα το στησαμε, το ευθυγραμμισα με βορρα και καταφερα να δω Δια με αχνες γραμμες και 4 φεγγαρια... κα θ ολη τη διαρκει βεβεαια ερχοντουσαν ο αντρας μου και πατερας μου και με σκεπαζανε με σκουφιά και με κουβερτες, στο τέλος δεν μπορουσα κα κουνηθω, οχι απο το κρυο αλλα απο το βαρος Γενικα μα αρεσει να ψαχνω και να βρισκω, αλλα θα μα αρεσε και η επιλογη του αυτοματισμου (για τα μεγαλα κρυα ισως ή για οταν θελω να δω κατι συγκεκριμενο)... σε καποια φαση ειχα σκεφτει για push to, οπως το Orion Dobson N 150/750 Starblast 6 Intelliscope.. (το οποίο ειναι tabletop) καμια αποψη πανω σ αυτο? βασικα αυτο που με ανησυχει με τα κατοπτρικα ειναι το ενδεχομενο "καθαρισμα" αλλα δεν ξερω αν αυτη η ανησυχια εινια βασιμη ή οχι... Αυτα!
  7. Ευαχαριστώ πολυ για τη βοήθεια! θα κοιταξω Skywatcher και Orion σ αυτή την κατηγορία... Εχω την εντύπωση οτι τα Celestron πληρωνεις logo περισοτερο? Μπορεί και να κανω λαθος... Θα τσεκάρω λοιπον τις επιλογες μου κι επανερχομαι... Υπαρχει ενα site το http://www.astroshop.eu/ Εχει αγορασει κανεις απο κει? και μετα εχω δει το Πλανηταριο στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθηνα υπαρχει μονο το TelescopeShop στον Πειραιά, το οποιο πουλαει περισσοτερο Meade. Υπαρχει καποιο απο αυτά που πρεπει να αποφυγω/ προτιμήσω? Υπαρχει κάποιο αλλο που μπορώ να παω?
  8. Μετά από ψάξιμο για το τί θα ήταν το καταλληλότερο για μένα. Είμαι μεταξύ αυτών των δυο, καθαρά σε θέμα τιμής Το 90αρι κοστίζει 700€ και το 125αρι κοστίζει 1000€ Κοινώς, παίρνω 90αρι και έξτρα προσοφθαλμια, φίλτρα κτλ ή 125αρι με αυτά που έρχεται και κάνω υπομονή; Το προσοφθαλμιο από τη μάνα του και στα δυο ειναι το 26mm plossl series 4000. Δίνει 73x στο 125 και 43x στο 90αρι. Τείνω πιο πολύ στο 125, αλλά λέω μήπως τελικά ειναι πιο έξυπνο να παίξω με προσοφθαλμια και φίλτρα στο 90αρι. Ιδέες / απόψεις; Ευχαριστώ, Κατερίνα
  9. DAV

    SkyWatcher telescopes? Any feedback?

    το Λιβαδακι που λες εχει υγρασια το βραδυ απο 40% εως 50%... υψομετρο 1200μ προς τί ειδος τηλεσκοπιου να προσανατολιστω μ αυτα τα δεδομενα?
  10. DAV

    SkyWatcher telescopes? Any feedback?

    @nikk2875 Ειμαστε και πρωην γειτονακια -Πάρνηθος εγω- , ευχαριστω για την απαντηση. Με το Maskutov, τί παραπανω απο πλανητες θα μπορω να βλεπω? Μεχρι πού φτανω δηλαδη? Σκοπευω να το χρησιμοποιώ κυριως απο Λιβαδι Παρνασσού, και δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η επιγεια παρατήρηση... (προς το παρον τουλαχιστον).. Και οσο για το στενο πεδιο, απο ποιο πεδιο και πανω θεωρειται οχι στενο?
  11. Τί μπορειτε να μου πειτε για το SkyWatcher Maksutov MC127/1500 Skymax BD AZ-S GoTo και για το Skywatccher N130/650 Explorer BD AZ-S GoTo. Εχει κανενας καποιο απ αυτα τα δυο? Ποια εινια τα + και τα - του καθενός? ΥΓ. σορυ εαν κανω την ερωτηση σε ασχετο Θεμα...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης