Jump to content

theoatc

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    319
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από theoatc

  1. Αυτό αναφέρω σαν 2η πιθανή αιτία στο αρχικό σου post. Είτε το πρόβλημα προκύπτει από τον ίδιο τον χρήστη είτε με θερμική συστολή διαστολή. Δυστυχώς με αυτές τις σχετικά φθηνές στηρίξεις δεν έχεις απαιτήσεις με τέτοια θέματα.

     

    Ακριβώς αυτό. Ίσως και ο Κώστας να έχει το ίδιο θέμα . Όπως και πολλοί άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Συστολή διαστολή αλλάζει τις απαιτήσεις σε ρεύμα.

    Πάντως δεν την λες και φτηνή βάση...

  2. Δεν έχεις καταλάβει προφανώς ότι άλλο τα 10 αμπερ στα 12 βολτ και άλλο στα 220.

    Μια χαρά μπορείς να βάλεις όσες συσκευές θέλεις επάνω στο πολύμπριζο σου δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

    Το τροφοδοτικό σου ή το καλώδιο του ακόμη και το βύσμα του παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε η στήριξη να παίρνει αυτό που ζητάει.

    Άλλαξε το τροφοδοτικό λοιπόν και θα δεις όλα θα στρώσουν δια μαγείας :)

     

    Τα ξέρω αυτά που λες Άγγελε και σε ευχαριστώ πολύ αλλά έχω αλλάξει ήδη δύο . Η κατάσταση βελτιώθηκε με τον μεγαλύτερο μετασχηματιστή αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε πολύ ζεστές νύχτες μου το κάνει κάποιες φορές. Όπου και αν διάβασα και ρώτησα, όσοι είχαν παρόμοιο πρόβλημα ρεγουλαραν την βάση και σώθηκαν.

  3. 10amper x 220 = 2200watt

    10amper x 12v =120watt

     

    Μέχρι τα 2200watt βάζεις και κομπρεσερ στο πολύμπριζο :cheesy:

     

    Τι τροφοδοτικό έχεις;

    Αν το τροφοδοτικό σου δεν είναι πιστοποιημένο και είναι άλλο ένα κινέζικο του σκρουτζ τότε τα 10 αμπερ που λέει δεν είναι ούτε 5 και γι'αυτό χαιρετάει η στήριξη όταν ζητάει ρεύμα και δεν το παίρνει.

     

    δεν το έχω μπροστά μου τώρα ,αλλά είναι αγορασμένο από το πλανητάριο ,όχι από skroutz , προτεινόμενο απο την sw ακριβώς λόγω των αυξημένων αναγκών της βάσης. Το πολύμπριζο δίνει έως δέκα. Αν για κάποιο λόγο ένα οποιοδήποτε μηχάνημα ζητά 11 , δεν θα τα πάρει . Εκεί είναι το θέμα.

    Αλλα ξαναλέω έγραψα γιατί μου θύμισε το πρόβλημα μου έτσι όπως τα περιγράφει ο Κώστας . Μπορεί να έχει άλλο πρόβλημα.

  4. Τροφοδοτείς όλο τον εξοπλισμό σου με έναν τροφοδοτικό και αν ναι ποιό είναι αυτό ;

     

    Το 10 αμπερ που λες είναι στα 220 οπότε ας το ξεχάσουμε αυτό :cheesy:

     

    είμαι σε 220V

     

    έχω αυτό ,μπορείς να προγραμματίσεις τι ώρα θα ανοίξουν και θα κλείσουν ότι έχω φορεμένο πάνω.

     

    https://energenie.com/item.aspx?id=7416

     

    και μετά τους αντίστοιχους 12v μετασχηματιστές .

  5. Theo ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

    Η δική σου περίπτωση δεν έχει να κάνει με το ρεύμα του πολύμπριζου όπως αναφέρεις αφού η στήριξη ζητάει μόνο 12volt οπότε ακόμη και 200 volt να παίρνει το τροφοδοτικό σου τα 12 θα τα πάρεις (η στήριξη καίει 1-3 αμπερ με το ζόρι). Όταν λες "binding" εννοείς ότι η στήριξη κολλάει και δεν πηγαίνει εκεί που πρέπει ;

    Αν είναι αυτό τότε:

    1. Δες πόσα volts φτάνουν στο βύσμα που τροφοδοτείς την στήριξη. Μακριά και λέπτά καλώδια προκαλούν πτώση τάσης και έτσι τα μοτέρ δεν παίρνουν το ρεύμα που θέλουν (το λαμπάκι της στήριξης αναβοσβήνει).

    2. Θεωρούμε ότι έχεις κάνει σωστό ζύγισμα οπότε αν έχεις πειράξει την στήριξη για να αφαιρέσεις τον τζόγο μάλλον το έχεις παρακάνει και κολλάνε τα γρανάζια μεταξύ τους οπότε τα stepper κολλάνε και αυτά με την σειρά τους.

     

    Η βάση χρειάζεται τουλάχιστον 3 Amper όταν κάνει slew.. Τα νούμερα που αναφέρεις είναι οκ για το tracking . Πολλοί μάλιστα στο cloudy προτείνουν να έχουμε μετασχηματιστή που δίνουν πάνω από πέντε αμπέρ , μιλάω για την eq 6 r pro πάντα. Η τάση είναι μετρημένη στο βύσμα και είναι οκ. Την στήριξη όπως προανέφερα δεν την έχω ακουμπήσει ακόμα . Το ζύγισμα πιστεύω ότι είναι εντάξει ,έχω καλή οδήγηση στο 0.30 -0.40.

    Αναφέρομαι στο πολυμπριζο μου που μπορεί να αποδώσει 10 αμπέρ . Έχω περίπου τα ίδια κουμπωμένα όπως και ο Κώστας απλά άλλη κάμερα ,κτλ. Έχω μετρήσει όταν κάνει tracking , με την κάμερα να δουλεύει στο 50 % για ψύξη (καλοκαίρι ) , τα αμπέρ που τραβάει το σύστημα είναι περίπου στα 6 ίσως και 7. Αν κάποια στιγμή η βάση ζητήσει παραπάνω , εκεί που ζορίζεται δλδ , τότε έχω κόλλημα (και αποσυνδέσεις)

    Μπορεί να μην έχει το ίδιο πρόβλημα ο Κώστας αλλά μοιάζει αρκετά με το δικό μου αυτό το ανέφερα.

  6. φιλε Κωστα , ίσως έχεις binding ,μου συμβαίνει και εμένα κυρίως το καλοκαίρι με τις ζέστες. Με κρεμάει το ρεύμα (ζηταέι πιο πολλά αμπερ απο οτι το πολυμπριζο σηκώνει ) γιατι ζορίζεται πολύ λόγω του binding στην συγκεκριμένη θέση. Στην δικιά μου eq6 r pro συμβαίνει στις 20-25 μοίρες όταν κοιτάει νότια . Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν πως διορθώνεται (δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα). Εχω δοκιμάσει τα πάντα και εγώ (διαφορετικές θύρες , μεγαλύτερο μετασχηματιστή 10 amper για την βάση ,κτλ).
  7. Λοιπόν αρχίζω να το ψάχνω και έχω καταλάβει τα εξής από τις συζητήσεις ότι:

    Με την λειτουργία αυτή κερδισμένοι βγαίνουν όσοι έχουν βάσεις με ιμάντες (SW EQ6-R, AZ ΚΤΛ)!

    Γιατί αυτές χρειάζονται λένε χαμηλό χρόνο έκθεσης 0,5-1sec και χαμηλό minmo.

     

    Για αυτό και είδα τελικά τόση διαφορά με την Eq6-r.

    Υπάρχει πολύ ψωμί παιδιά καλό είναι να κάνετε δοκιμές με χρόνο και minmo.

     

    Η γνώση πρέπει να μοιράζεται! Είμαι χαρούμενος που σας άρεσε.

     

    Δώστε αναφορές!!!

     

    Άλλαξες min movement ? Ή δεν χρειάζεται;

  8. Είμαι υπέρ του Πλανηταρίου και ας είναι και λίγο πιο ακριβό. Οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικότατοι. Ότι και αν χρειαστείς θα είναι δίπλα . Σκέψου να σου βγάλει κάποιο πρόβλημα και να πληρώνεις πέρα δώθε μεταφορικά σε Αγγλία και Γερμανία;

    Είναι και βαρύς σωλήνας.

  9. Από οτι διαβάζω στο manual του Sharpcap για να δουλέψει το plate solving, προυποθέτει την εγκατάσταση του all sky plate solver και τον έλεγχο της βάσης μέσω υπολογιστή.

    Ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Stellarium αντί του Cdc ? Είμαι περισσότερο εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο (γνωρίζω ότι για να δουλέψει μέσω Stellarium πρέπει να εγκαταστήσω και το stellariumscope).

     

    Ναι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Το χρησιμοποιώ κι εγώ και το προτιμώ από το CdC. Θέλεις και το stellariumscope. Εννοείται ότι θέλεις και ASCOM drivers για να συνδεθούν όλα αυτά μεταξύ τους. Με Ctrl-1 μέσα από το stellarium σε πάει στο στόχο που έχεις επιλέξει με το mouse. Μετά πατάς το κουμπί plate solving στο sharpcap και αφού εντοπίσει το πεδίο και σε πάει, κάνει sync και τη στήριξη.

     

    Η τελευταία έκδοση δεν θέλει το stellarium scope

  10.  

    Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα κι εγώ να ασχολούμαι. Στήνω στο λεπτό στην ταράτσα του σπιτιού μου ακόμη και τις καθημερινές χωρίς πολλά πολλά.

     

    Η οπτική παρατήρηση φυσικά και δεν συγκρίνεται, αλλά αυτό προϋποθέτει να αφιερώσεις ένα ολόκληρο βράδυ στο βουνό και φυσικά την επόμενη μέρα να μην δουλεύεις πράγμα που εγώ προσωπικά πλέον το κάνω μερικές φορές το χρόνο (αν βάλεις καιρό, σελήνη κτλ) ενώ βιντεοαστρονομία μπορώ σχεδόν κάθε μέρα.

     

    Και είναι και εθιστικό... Ήδη σκέφτομαι την επόμενη φορά

    που θα μου δοθεί η ευκαιρία να στήσω.

     

    Ερώτηση προς τους εμπειροτερους που τα έχουν εφαρμόσει :

    Τα polar alignment και plate solving μέσω του Sharpcap,

    επιταχύνουν όντως την διαδικασία στησίματος και ακρίβεια στόχευσης? Αν δεν κάνω λάθος η κάμερα μου έχει πεδίο

    1.00 X 1.46 μοίρες, επαρκεί για την πολική ευθυγράμμιση?

     

    Είστε στο σημείο που βρισκόμουν και εγώ πριν πέντε χρόνια περίπου, όταν και έκανα eaa. Κάπου εκεί άρχισε ο πειρασμός να αρχίζω να πειράζω τις φωτογραφίες , οπότε και η "καριέρα " μου στην βιντεοαστρονομια έληξε και πέρασα στην αστροφωτογραφία.

    Το λοιπόν.

    Το sharpcap κάνει εκπληκτική πολική . Η διαδικασία ,μόλις την μάθεις, διαρκεί τρία με τέσσερα λεπτά. Το πεδίο που έχεις είναι οριακό ,σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητάει ,αλλά δοκίμασε το , νομίζω έχει κάποια ανοχή.

    Το plate solve του sharpcap δεν το χρησιμοποιώ. Χρησιμοποιώ του sgp pro . Αλλά υπάρχουν και ανεξάρτητα που κάνουν εκπληκτική δουλειά όπως το all sky plate solver (δωρεάν).

    Οπότε και η διαδικασία που ακολουθώ είναι η εξής.

    Πολική με Sharpcap.

    Cartes du ciel σε συνδυασμό με το all sky plate solver για να ξέρει αρχικά η βάση τι κοιτάει.

    Go to στον στόχο με το cdc είτε απευθείας με το sgp pro . Δεν θυμάμαι αν τα sharpcap έχει αυτή την δυνατότητα.

    Επιβεβαίωση του στόχου με plate solve που το κάνει το sgp . Μετά ακολουθεί η οδήγηση ,κτλ που δεν σας ενδιαφέρουν προς το παρόν.

    Και ... μπουμ. Αρχίζει το πάρτι.

     

    .

  11. Καληπσέρα παιδιά,

     

    Πρώτη απόπειρα και πρώτες δοκιμές και από μένα στο live stacking. Οι λήψεις έγιναν από

    τον Πάρνωνα χθες Σάββατο βράδυ. Ακόμα είμαι στην αρχή των δοκιμών όσο αφορά τις εκθέσεις και

    το gain.

     

    Ο εξοπλισμός μου :

     

    Skywatcher 150 PDS Newtonian

     

    Ισημερινή βάση Ioptron IEQ45

     

    Altair Astro 294C Pro TEC Camera

     

    Ο συνολικός χρόνος έκθεσης κυμάνθηκε μεταξύ 5 και 12.5 λεπτών. To live stacking έγινε με το

    Sharpcap Pro με adjustments στα black point, midtones και στο white balance στα στακαρισμένα frames. Η θερμοκρασία του σένσορα ήταν στους -10 βαθμούς κελσίου.

    Η χρήση τουλάχιστον darks θα βελτίωνε σίγουρα πολύ το τελικό αποτέλσμα.

     

    Είσαι μισό βήμα πριν την κανονική αστροφωτογραφία. !!!!!!! :D

  12. Καλησπέρα. Είναι το πρώτο καλοκαίρι που έχω τη στήριξη eq5 go to και έχουν αρχίσει οι αστροεξορμησεις. Το επόμενο σκ θα είμαι σε περιοχή χωρίς παροχή ρεύματος οπότε πήρα ένα καλώδιο για τροφοδοσία ;πο το αυτοκίνητο. Η ερώτηση είναι: πρέπει να είναι μονίμως αναμένονται αυτοκίνητο,,σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανάβω το αυτοκίνητο η δεν έχει σημασία?

    Άσε που πρέπει να ξέρεις τι Αμπέρ βγάζει ο αναπτήρας . Αλλιώς και να δουλεύει το αυτοκίνητο , δεν θα κάνεις δουλειά. Θα σε κρεμάει

  13. Καλημερα,

    Κανει μια χαρα! Με το onstep που εχω πανω στην eq5 εχω μετρησει καταναλωση περιπου 860mAh@12V και λιγο κατω απο τα διπλα με ολο το τον εξοπλισμο αστροφωτογραφισης.

    Εχω παραγγειλει παρομοιο jump starter απο bangood εδω και 1.5 μηνα και ακομα να ερθει :x

     

    Δλδ κάνει για βάση , κάμερες , λάπτοπ ? Δεν νομίζω ότι βγάζει τόσα Αμπέρ. Έχω υπολογίσει ότι μόνο η για ψύξη το καλοκαίρι αν δουλεύει στο 50 %,είναι 1,5 -2 . Βάλε λάπτοπ,βάλε βάση, τροχό , νομίζω δεν φτάνει

  14. Τώρα με τα μέτρα περιορισμού μιλούσα με ένα φίλο που έδειξε ενδιαφέρον για την βίντεο παρατήρηση..

     

    έκανα μια δόκιμη μέσω viber και share screen.. δυστυχώς όμως οι ποιότητα της εικόνας δεν ήταν καλή.

     

    Έχετε υπόψη κάποιο πιο κατάλληλο software;

    Ίσως κάτι σαν το any desk να ήταν καλύτερο;

    Έχετε δοκιμάσει κάποιο άλλο εσείς;

     

    ΥΓ. για μένα πάντως είναι ενδιαφέρων το ότι όσο περισσότερο μένω σπίτι τόσο πιο μακριά βλέπω ( σε έτη φωτός)

     

    CHROME REMOTE DESKTOP

  15. Πριν από μερικές μέρες παρέλαβα μια ισημερινή σφήνα και ένα μικρό αντίβαρο με τα οποία μπορεί κάποιος να μετατρέψει την Az-GTe σε ισημερινή. Ήθελα να κάνω τη μετατροπή για να δοκιμάσω να ελαχιστοποιήσω την περιστροφή πεδίου ειδικά σε στόχους κοντά στο ζενίθ. Το μειονέκτημα είναι ότι επειδή η στήριξη δεν προορίζεται για ισημερινή, δεν υπάρχει πολική διόπτρα οπότε η ευθυγράμμιση με τον πολικό είναι ένα θέμα.

     

    Όμως εδώ μπαίνει η τεχνολογία για να μας λύσει τα χέρια. Ευτυχώς το Sharpcap (Pro) παρέχει οδηγό πολικής ευθυγράμμισης η οποία γίνεται με την κάμερα και το τηλεσκόπιο. Σημαδεύεις με το μάτι κοντά στον πολικό και μετά περιστρέφεις κατά 90 μοίρες περίπου την ορθή αναφορά. Το Sharpcap κάνει ταυτοποίηση του πεδίου στις 2 αυτές θέσεις με plate solving και μετά σε καθοδηγεί με βέλος πόσο πρέπει να ρυθμίσεις τη βάση σε Alt-Az για να ευθυγραμμιστεί. Μετά κάνεις ευθυγράμμιση με 1, 2 ή 3 αστέρια και είσαι έτοιμος.

     

    Η περιστροφή πεδίου σχεδόν εκμηδενίστηκε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θέλεις περισσότερο χρόνο στο στήσιμο ενώ σε Alt-Az mode είναι πολύ πιο εύκολη η διαδικασία.

     

    Έχεις οδηγητικό; Γιατί εγώ όλα αυτά τα χρόνια κάνω πολική με το sharpcap με την χρήση του οδγηγτικου , αφού το ευθυγράμμιση πλήρως με το κυρίως τηλεσκόπιο. Δεν ξέρω αν γίνεται με την κυρίως κάμερα - τηλεσκόπιο. Δεν το έχω δει κάπου . Μπορεί να κάνω και λάθος

  16. Πριν από 3 χρόνια αποφάσισα να σταματήσω το κάπνισμα. Για να μου έρθει λίγο καλύτερα αυτή η απόφαση είπα πως θα δίνω τα μισά λεφτά, από αυτά που έδινα για τσιγάρα, σε αστρονομικό εξοπλισμό.

    O:)

    Έτσι, μαζεύτηκαν πάνω από τέσσερα τηλεσκόπια και αντίστοιχος εξοπλισμός. Σίγουρα είναι περισσότερα από όσα χρειάζομαι, αλλά δεν μου κάνει καρδιά να πουλήσω και κάποια...

    Μήπως να ξαναρχίσω το κάπνισμα;;.. 8-[

     

    εγώ έχω 15 μέρες άκαπνος. Πάω για αστεροσκοπείο δηλαδή σε λίγους μήνες !!!!!

  17. Καλή η τεχνική δε λέω αλλά από τότε που πήρα το pole master τα ξέχασα όλα ! Πραγματικά αξίζει τα λεφτά του και θα πάρεις με ανταπτορα να κάνει στην βάση σου. Θα σωθείς !

    http:// https://www.firstlightoptics.com/qhy-polemaster/qhy-polemaster-with-adapter-for-az-eq5-mounts.html

     

    καλή χρονιά !!!

  18. Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ.

     

    Έχω τον παρακάτω εξοπλισμό:

    Στήριξη: Skywatcher EQ5 με διπλά μοτέρ, χωρίς goto.

    Σωλήνας: Skywatcher 150/750

    DSLR: Nikon D7200 unmodded

     

    Τον εξοπλισμό τον έχω πολλά χρόνια και έχω βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αλλά ο μέγιστος χρόνος λήψεων δε μπορεί να ξεπεράσει τα 55'' λόγω trails.

    Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να κάνω πολική με διολίσθηση χτες το βράδυ, μήπως έβλεπα κάποια βελτίωση.

     

    Διάβασα το άρθρο του Θεόδωρου Ιορδάνου για το drift alignment στο φόρουμ (https://www.astrovox.gr/avat/driftalignccd.php) , αλλά και από αλλού και έκανα κάποιες δοκιμές.

     

    Τα βήματα ήταν τα εξής:

     

    Έστησα, έκανα πολική μέσω διόπτρας και του Polaris View για να βρω τη θέση του, ζύγισα, δίνοντας λίγο παραπάνω βάρος προς τα αντίβαρα, ευθυγράμμισα την DSLR με τον σωλήνα ώστε το πεδίο της να κινείται σύμφωνα με τους άξονες Β-Ν και Α-Δ και έστρεψα τον σωλήνα προς τον Νότο, με DEC 0o στο άστρο Menkar ή κάποιο παραπλήσιο.

     

    Έβαλα να κάνει 2λεπτη λήψη με ντεκλασερ, άφησα να περάσουν 5'' και στη συνέχεια, για 1' με το τηλεχειριστήριο σε ταχύτητα sidereal άρχισα να μετακινώ τον στόχο κατά ορθή αναφορά ώστε να αρχίσει να κινείται σε μία ευθεία γραμμή (προς τα αριστερά του κάδρου, όπως δείχνει και στο άρθρο). Με το πέρας του λεπτού, άρχισα να κινώ προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να αποτυπωθεί η γωνία απόκλισης.

     

    Η πρώτη φωτό είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

     

    Έπειτα έστρεψα το τηλεσκόπιο προς τη Δύση (δεν είχα πρόσβαση ανατολικά), πάλι με DEC 0o προς το άστρο Alpheratz (νομίζω). Επανέλαβα τη διαδικασία, αυτή τη φορά όμως μετακινώντας το άστρο προς την κατεύθυνση Β-Ν με τα κουμπιά της απόκλισης.

     

    Το αποτέλεσμα φαίνεται στη δεύτερη φωτό. (Δοκίμασα να κάνω το ίδιο κουνώντας τον άξονα RΑ, στην περίπτωση που δεν κατάλαβα καλά τη διαδικασία, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο - 3η φωτό).

     

    Και στις δύο, δεν είχα καμία γωνία απόκλισης, αλλά παχιές γραμμές, που μάλλον υποδηλώνουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Ίσως δονήσεις από τον αέρα, ή ταλαντώσεις από τον εξοπλισμό.

     

    Τέλος, δοκίμασα να κάνω μερικές λήψεις ώστε να δοκιμάσω την ορθότητα της πολικής.

     

    Οι επόμενες φωτό είναι διαδοχικά με 120", 90", 60" και 55" όπου σε καμία δεν έχω σημειακούς αστέρες.

     

    Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

     

    1) Έκανα κάποιο λάθος στην ευθυγράμμιση με διολίσθηση; Είναι η πρώτη φορά που τη δοκιμάζω και μου ήταν αρκετά δύσκολο να αντιληφθώ τις έννοιες. Το ότι ο σωλήνας εμφανίζει αντεστραμμένα τα είδωλα δε με βοήθησε καθόλου.

     

    2) Αν δεν είναι πρόβλημα πολικής ευθυγράμμισης, τι άλλο πρέπει να κοιτάξω;

     

    3) Φταίει ο αέρας; Έχω κάνει λήψεις και με απανεμιά, αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.

     

    4) Φταίνε τα γρανάζια του μοτέρ; Αν κάνω αναβάθμιση στα μοτέρ με το goto θα δω βελτίωση;

    Θεωρούνται ανώτερης κατασκευαστικής ποιότητας από τα απλά που έχω;

     

    5) Φταίνε τα γρανάζια της στήριξης; Θα βοηθούσε αν την έλυνα (σύμφωνα με κάποια άρθρα που έχω βρει) και της έκανα συντήρηση; Ή μέχρι εκεί φτάνει αυτός ο εξοπλισμός;

     

    6) Κοινώς, υπάρχει κάποια λύση που να είναι θέμα λάθος χρήσης ή συντήρησης, ή για να λύσω το πρόβλημά μου πρέπει να του πετάξω λεφτά;

    Αν έχεις οδηγητικό ,δώσε 10 φράγκα ,πάρε το sharpcap pro και ξέχνα την διολίσθηση. Έχω την εντύπωση ότι κάπου έχω διαβάσει ότι γίνεται και με την κυρίως κάμερα .αλλά πρέπει να το ψάξεις

  19. Νομίζω ότι κάνετε αστροφωτογραφία!! Συγνώμη και όλας αλλά αν κάνατε βιντεοπαρατήρηση θα ανεβάζατε βιντεο και όχι φωτογραφία!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

     

    Για αυτό φωνάζω ότι είναι αδόκιμος ο όρος "βίντεο":. Σαν να βάζεις βιντεοκασέτα το 1990 στο vhs. Δεν μπορώ να καταλάβω καν πως προέκυψε. Ίσως γιατί ένα βίντεο είναι άθροισμα καρέ ,όπως συμβαίνει και εδώ.Ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη αστρονομία !!EAA αγγλιστί

  20. Νομίζω ότι κάθε φίλτρο χρησιμοποιείται μόνο του. Στο sct , λόγω της κεντρικής παρεμπόδισης , τα είδωλα είναι πιο σκοτεινά, ένα στενό φίλτρο , θα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις ,μιας και είναι αρκετές ιντσες το οχταρι
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης