Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας.

 

Το ενδιαφέρον μου έχει κεντρίσει ένα φορητό τηλεσκόπιο των 20''.

Συγκεκριμένα το HUBBLE UL20.

 

Γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι σχετικά με το παραπάνω τηλεσκόπιο;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Αγαπητέ φίλε, μου κέντρισες κι εμένα το ενδιαφέρον, πολλές ίντσες και μόνο σαράντα ( 40 ) κιλά βάρος, θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες γι αυτά τα τηλεσκόπια από όποιον γνωρίζει κάτι, κάθε πληροφορία και βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Wow, εντυπωσιακά στο χαρτί, και μάλιστα το 18" f/4.5 λέει έχει μόλις $3000 και βάρος 33 κιλά! Και το στέλνουν σε όλο τον κόσμο (φαντάζομαι το τελωνείο θα βαράει...).

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι κατασκευές αυτές είναι μεταλλικές και το ότι είναι ελαφριές ωφείλεται κυρίως στο πρωτεύον κάτοπτρο το οποίο είναι κυψελωτό. Πάνω και κάτω έχει 2 λεπτά φύλα γυαλιού τα οποία ενδιάμεσα έχουν θύλακες αέρα. Ενδεικτικά ένα 16 ιντσών κλασσικό κάτοπτρο ζυγίζει περίπου 13 κιλά, ενώ το κυψελωτό περίπου 10 (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας είναι 20% πιο ελαφρύ). Εκτός από το βάρος τα κάτοπτρα αυτά "κρυώνουν" γρηγορότερα από τα κλασσικά συμπαγή κάτοπτρα και δεν χρειάζεται η συμβολή του ανεμιστήρα ο οποίος όταν είναι σε λειτουργία προσδίδει ταλαντώσεις.

 

Ωστόσο η ποιότητα τους παραμένει αμφίβολη. Υπάρχουν σχετικές συζητήσεις που αναλύουν το θέμα της ποιότητας τον συγκεκριμένων κατόπτρων σε forum του εξωτερικού. Κάποιοι λένε ότι είναι ποιοτικά, κάποιοι άλλοι τα κατακρίνουν.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα σας.

 

Είναι αλήθεια πως όσο κανείς παρατηρεί τον θαυμαστό νυχτερινό ουρανό, νοιώθει έντονα την ανάγκη για όσο το δυνατόν καλλίτερη, ευκρινέστερη και πληρέστερη εικόνα του.

Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να κάνω την υπέρβαση με ένα τηλεσκόπιο των 20''.

Ομως μιά τέτοια αγορά αρκετών χιλιάδων ευρώ δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί πέρα από την διάθεση του ποσού, προϋποθέτει και αρκετές γνώσεις... Για τον λόγον αυτόν ζήτησα την συνδρομή των φίλων της ομάδας του Astrovox και τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

 

Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Μανούσο για τις πολύτιμες πληροφορίες του και να τον συγχαρώ για τις ιδιοκατασκευές του. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα φαίνονται αξιόλογες και γιατί όχι εφάμιλλες των ξένων. Χαίρομαι που υπάρχει ανάμεσά μας ένας ταλαντούχος κατασκευαστής μεγάλων τηλεσκοπίων.

 

Ευνόητο είναι πως όποιος άλλος φίλος έχει να προσθέσει κάτι επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτος.

 

Χαρούμενη βραδυά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ φίλε, και εμένα ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ένα τέτοιο τηλεσκόπιο και ειδικά με ενδιαφέρουν τα τηλεσκόπιο 20-22 ιντσών που δεν απαιτούν σκάλα. Το UL20 f/3.7 είναι ένα τέτοιο τηλεσκόπιο με μόλις 175cm ύψος τηλεσκοπίου στο ζενίθ. Αυτό που με είχε εντυπωσιάσει στο hubble optics είναι η σημαντικά φθηνότερη τιμή του σε σχέση με αντίστοιχου μεγέθους dobsonian χωρίς σκάλα. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί εύκολα να φτάσει κανείς σε συμπέρασμα για την ποιότητά τους από αυτά που διαβάζει στο διαδίκτυο καθώς υπάρχουν και καλές και κακές αναφορές. Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι καθώς τα πολύ γρήγορα κάτοπτρα είναι δύσκολο να φτιαχτούν και θες να εμπιστευτείς την κατασκευή τους σε κάποιον αποδεδειγμένα αξιόπιστο.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτή η τιμή είναι χωρίς κάτοπτρα. Εδώ το πλήρες: http://www.hubbleoptics.com/UL14.html
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης