Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
John.. Αστρόφιλος Ένταξη: 09 Οκτ 2020 Σύνολο δημοσιεύσεων: 66 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 34 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/01/2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάλι καλά που γλίτωσες ένα τέτοιο πόσο!
Και μπράβο και στην FLO με την κίνηση της!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TUPAC_RIP Αστρομανιακός
Ένταξη: 03 Απρ 2015 Σύνολο δημοσιεύσεων: 127 Τόπος: Καλλιθέα, Αττική. Ηλικία: 34 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/01/2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δηλαδή για να καταλάβω.
Πχ. θέλω να παραγγείλω από FLO το Sky-Watcher Classic 250P Dobsonian με τιμή £439.
Όταν επιλέγω Ελλάδα μου το αποφορολογεί και πάει £366. Τα έξοδα μεταφορικών είναι £80.
Άρα για να υπολογίσω το πόσο θα μου κοστίσει πρόσθετω τιμή αποφορολογημένου προϊόντος και μεταφορικών, δηλαδή £366 + £80 = £446. Μετά προσθέτω τον ελληνικό ΦΠΑ, δηλαδή £446 + 24% = £553=615€. Τέλος προσθέτω 60€ την πληρωμή της διαδικασίας εκτελώνισης, δηλαδή 615€ + 60€ = 675€.
Οπότε τελικό ποσό 675€ ή το 60άρι πάει πριν το ΦΠΑ και βγαίνει 690€;
Μήπως δεν πρέπει να φορολόγησω τα έξοδα μεταφοράς;
Επίσης ξέρουμε τι θα παίξει με εγγύησεις και επιστροφές;
Ευχαριστώ.
Περιγραφή: |
|
Μέγεθος αρχείου: |
283.09 KB |
Διαβάστηκε: |
17 φορές |

|
_________________ Still I Rise
Έχει επεξεργασθεί από τον/την TUPAC_RIP στις 11/01/2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:25, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
diorip Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Δεκ 2013 Σύνολο δημοσιεύσεων: 516 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/01/2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με τα μεταχειρισμένα έχει κανείς ιδέα τι γίνεται;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
John.. Αστρόφιλος Ένταξη: 09 Οκτ 2020 Σύνολο δημοσιεύσεων: 66 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 34 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/01/2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νόμιζω στα μεταχειρισμένα δεν έχεις φπα
Ούτε τίποτα από όσο ξερω
Δεν ξερω αν άλλαξαν κάτι όμως!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Ένταξη: 09 Ιούλ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 384 Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/01/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 0:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TUPAC_RIP έγραψε: | Δηλαδή για να καταλάβω.
Πχ. θέλω να παραγγείλω από FLO το Sky-Watcher Classic 250P Dobsonian με τιμή £439.
Όταν επιλέγω Ελλάδα μου το αποφορολογεί και πάει £366. Τα έξοδα μεταφορικών είναι £80.
Άρα για να υπολογίσω το πόσο θα μου κοστίσει πρόσθετω τιμή αποφορολογημένου προϊόντος και μεταφορικών, δηλαδή £366 + £80 = £446. Μετά προσθέτω τον ελληνικό ΦΠΑ, δηλαδή £446 + 24% = £553=615€. Τέλος προσθέτω 60€ την πληρωμή της διαδικασίας εκτελώνισης, δηλαδή 615€ + 60€ = 675€.
Οπότε τελικό ποσό 675€ ή το 60άρι πάει πριν το ΦΠΑ και βγαίνει 690€;
Μήπως δεν πρέπει να φορολόγησω τα έξοδα μεταφοράς;
Επίσης ξέρουμε τι θα παίξει με εγγύησεις και επιστροφές;
Ευχαριστώ. |
Ακριβώς όπως τα λες είναι και Φορολογούνται και τα έξοδα μεταφοράς δυστυχώς. Εγγυήσεις πολύ φοβάμαι πως δεν σε καλύπτει πια η ευρωπαϊκή αλλά ρωτά στην FLO για σιγουριά.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peaceful Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Φεβ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 252 Τόπος: Μυτιλήνη Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 13/01/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να κάνω και εγώ μία χαζή ερώτηση. Αν μου φέρει συγγενής το καλοκαίρι ένα ζευγάρι κιάλια με τις αποσκευές του το οποίο προφανώς θα δηλώσει ότι είναι δικά του , μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το τελωνείο ;
Σας το ρωτάω γιατί χθές άκουσα σε πρωινή εκπομπή το εξής κουφό, οδηγοί φορτηγών από τη Μεγάλη Βρετανία που πέρασαν στην Ολλανδία τους κατάσχεσαν οι Ολλανδοί τελωνειακοί τα σάντουιτς γιατί λέει μέσα είχαν ζαμπόν το οποίο υπόκειται σε δασμούς .
_________________ Φιλικά Σταύρος
TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Ένταξη: 09 Ιούλ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 384 Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 13/01/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
peaceful έγραψε: | Να κάνω και εγώ μία χαζή ερώτηση. Αν μου φέρει συγγενής το καλοκαίρι ένα ζευγάρι κιάλια με τις αποσκευές του το οποίο προφανώς θα δηλώσει ότι είναι δικά του , μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το τελωνείο ;
Σας το ρωτάω γιατί χθές άκουσα σε πρωινή εκπομπή το εξής κουφό, οδηγοί φορτηγών από τη Μεγάλη Βρετανία που πέρασαν στην Ολλανδία τους κατάσχεσαν οι Ολλανδοί τελωνειακοί τα σάντουιτς γιατί λέει μέσα είχαν ζαμπόν το οποίο υπόκειται σε δασμούς . |
Καλά οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι ό,τι πιο αξιόπιστο υπάρχει!!!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sevax Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1238 Τόπος: Ελευσίνα Ηλικία: 74 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 13/01/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DIMITRIS K. έγραψε: | peaceful έγραψε: | Να κάνω και εγώ μία χαζή ερώτηση. Αν μου φέρει συγγενής το καλοκαίρι ένα ζευγάρι κιάλια με τις αποσκευές του το οποίο προφανώς θα δηλώσει ότι είναι δικά του , μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το τελωνείο ;
Σας το ρωτάω γιατί χθές άκουσα σε πρωινή εκπομπή το εξής κουφό, οδηγοί φορτηγών από τη Μεγάλη Βρετανία που πέρασαν στην Ολλανδία τους κατάσχεσαν οι Ολλανδοί τελωνειακοί τα σάντουιτς γιατί λέει μέσα είχαν ζαμπόν το οποίο υπόκειται σε δασμούς . |
Καλά οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι ό,τι πιο αξιόπιστο υπάρχει!!!  |
Και ποιος σας είπε ότι στα "πρωϊνάδικα" (ότι ποιο εκπομπές) είναι δημοσιογράφοι;
_________________ Δημήτρης Γκιώνης.
Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7774 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 13/01/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
peaceful έγραψε: | Να κάνω και εγώ μία χαζή ερώτηση. Αν μου φέρει συγγενής το καλοκαίρι ένα ζευγάρι κιάλια με τις αποσκευές του το οποίο προφανώς θα δηλώσει ότι είναι δικά του , μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το τελωνείο ;
Δεν ήταν λόγω δασμών αλλά λόγω περιορισμούς που υπάρχουν πλέον σε εισαγωγή ζωικών προϊόντων.
_________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
qforce Αστρομανιακός
Ένταξη: 16 Οκτ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 126 Τόπος: Αρτέμιδα Ηλικία: 46 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 1:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
_________________ Γιώργος Καράντζαλος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sevax Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1238 Τόπος: Ελευσίνα Ηλικία: 74 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
qforce Αστρομανιακός
Ένταξη: 16 Οκτ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 126 Τόπος: Αρτέμιδα Ηλικία: 46 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα, ελπίζω να κάνω λάθος αλλά αυτό:
Για τα εμπορεύματα, που έχουν καταγωγή από τρίτες χώρες, αλλά εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβάλλεται και δασμός.
σημαίνει ότι στο 99% των αστρονομικών προιόντων που έχουν καταγωγή από Κίνα θα πρέπει να επιβληθεί και δασμός.
_________________ Γιώργος Καράντζαλος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
rem54397 Αστρόφιλος
Ένταξη: 28 Ιούλ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 95 Τόπος: ΕΥΒΟΙΑ Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
qforce έγραψε: |
Καλημέρα, ελπίζω να κάνω λάθος αλλά αυτό:
Για τα εμπορεύματα, που έχουν καταγωγή από τρίτες χώρες, αλλά εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβάλλεται και δασμός.
σημαίνει ότι στο 99% των αστρονομικών προιόντων που έχουν καταγωγή από Κίνα θα πρέπει να επιβληθεί και δασμός. |
Θεωρώ πως οι Άγγλοι θα την βρούν την άκρη τους με βεβαιώσεις καταγωγής των προϊόντων που εξάγουν προς ΕΕ, απλα θα πρέπει πρίν απο καθε αγορά να μας το επιβεβαιώσουν.
Είναι ακόμα νωρίς, ακόμα αναμένονται οδηγίες κλπ
Θα δούμε πολλά βαφτίσια
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
quarck Αστρόφιλος
Ένταξη: 19 Ιούν 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 82 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 50 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα,
έχετε υπόψη ότι λόγω κορωνοϊού, έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη πάρα πολύ οι εισαγωγές από Κίνα, κυρίως φαρμακευτικά προϊόντα (μάσκες πχ) και τηλεοράσεις, κινητά, tablets, gaming κλπ συσκευές σπιτιού. Αυτό έχει οδηγήσει σε έλλειψη containers στην αγορα και την περασμένη εβδομάδα λάβαμε στο γραφείο ειδοποίηση από τις μεταφορικές εταιρίες ότι το κόμιστρο για container από Κίνα --> Ρότερνταμ έχει τριπλασιαστεί ή και μερικές φορές παραπάνω (από $2000 στα $9000). Δεν ξέρω αν αυτό επηρεάσει τις τιμές λιανικής εισαγώμενων από Κίνα, πάντως στους (βιομηχανικούς) πελάτες μας έχει γίνει πανικός και όλοι σπεύδουν να αγοράσουν ευρωπαϊκά.
Θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τις τιμές στα καταστήματα, καθότι στην Κίνα φτιάχνονται πολλά και για το χόμπυ εδώ (βλ. τηλεσκόπια).
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|