Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Ποιον σπουδαίο κομήτη ξεχωρίζετε και γιατί; |
C/1975 V1 West, 1976 |
|
0% |
[ 0 ] |
1P/Halley, 1986 |
|
16% |
[ 10 ] |
C/1996 B2, Hyakutake, 1996 |
|
6% |
[ 4 ] |
C/1995 O1 Hale Bopp, 1997 |
|
54% |
[ 33 ] |
C/2006 P1 McNaught, 2007 |
|
3% |
[ 2 ] |
17P/Holmes, 2007 |
|
9% |
[ 6 ] |
C/2011 W3 Lovejoy, 2011 |
|
3% |
[ 2 ] |
άλλος (εξηγείστε) |
|
6% |
[ 4 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 61 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Greekdestiny Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Ιαν 2012 Σύνολο δημοσιεύσεων: 842 Τόπος: Ιωάννινα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Fred Ley Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 598 Τόπος: Athens, Hellas Ηλικία: 63 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 21/02/2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 23:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
I looked for Comet West at the time, but, due to living in a highly light polluted area on the East coast of the U.S., I never got to see it.
Fast-forward to 1983 where I enjoyed observing Comet IRAS-Araki-Alcock. It was a fast moving comet, covering about 30-degrees of sky each day. That means that the comet moved just over 1-degree, two Moon diameters, per hour in the sky. It was also a very close comet, coming to 2,700,000 miles of the Earth.
-Fred _________________ www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk
www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)
www.imca.cc (#9181)
www.alpo-astronomy.org
Astrovox Member #4.
Doing astronomy since 1970
Sky & Tel subscriber since 1971
www.highdeserttelescopes.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
wereniki Εξωγήινη
Ένταξη: 18 Νοέ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2414 Ηλικία: 59 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 22/02/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στην πρώτη θέση και με διαφορά κατατάσσω τον "μεγάλο κομήτη του 1997"! Θυμάμαι είχε σκάσει μύτη η Άνοιξη, κοντοζύγωνε και το Πάσχα, και σε κάθε απογευματινή βόλτα με τα παιδιά μας ήταν εκεί, εμφανέστατος, φωτεινός, πιστός στο καθημερινό μας ραντεβού και πηγαία αφορμή ατέλειωτων συζητήσεων περί αστρονομίας με τις κόρες! Τι ωραίες μνήμες μου ανακαλέσατε τώρα! _________________ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scott Εξωγήινος
Ένταξη: 15 Νοέ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 742 Τόπος: Κοζάνη Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/03/2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 16:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ψηφίζω τον McNaught,ως προς την ουσία,διότη είναι ο πρώτος κομήτης που παρατηρίθηκαν ισχυρές εκπομπές νατρίου. _________________ Κων/νος Σιδηρόπουλος
Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pierios Αστρόφιλος
Ένταξη: 30 Δεκ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 73 Τόπος: ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΠΙΕΡΙΑ Ηλικία: 47 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/03/2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο Halle-Bopp είναι ο κομήτης που μου έχει χαραχθεί στη μνήμη έντονα γιατί εκείνο το διάστημα υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στη Θήβα. Οι βραδυνές αναφορές, για όσο διάστημα το φαινόμενο ήταν ορατό, ήταν υπέροχες!!! Φυσικά και ήταν ένα καλό έναυσμα για να ασχοληθώ με την ερασιτεχνική αστρονομία! _________________ Θα γίνεις καλύτερος όταν δεις πόσο μικρός είσαι!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Καραμπούλας Ηλίας Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Νοέ 2012 Σύνολο δημοσιεύσεων: 233 Τόπος: Ψαθόπυργος Πάτρα Ηλικία: 24 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/03/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:58 Θέμα δημοσίευσης: Ποιον σπουδαίο κομήτη θυμάστε; |
|
|
Περιμένω Panstarrs ή τον επερχόμενο του Νοέμβρη που αναμένεται να εντυπωσιάσει.Ακόμα ψάχνω τον πρώτο...  _________________ Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.
Carl Sagan |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ptolemeos Εξωγήινος
Ένταξη: 25 Μαϊ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 275 Τόπος: Αλεξανδρούπολη Ηλικία: 50 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τον Hyakutake το 1996 και περισσότερο τον Hale Bopp το 1997, τον έβλεπα κάθε σούρουπο στα βορειοδυτικά. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimbot Αστρομανιακός
Ένταξη: 23 Αύγ 2014 Σύνολο δημοσιεύσεων: 145 Τόπος: Αγία Παρασκευή Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/01/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι ώραίο θέμα άνοιξες Βασίλη !
Για μενα ήταν ο κομήτης Hale - Bopp το 1997 , όταν είχα ξεκινήσει να δουλέυω στην Ericsson στην Αγγλία .
Ο συγκεκριμένος κομήτης ήταν μέρες ορατός με γυμνό μάτι , πάνω απο το καθεδρικό ναό του Guildford, και η σκηνή παρέμπεπε σε εποχές που βλέπεις σε ταινίες ή παλιές γκραβούρες !!!
[O Lovejoy , ήταν ο πρώτος που είδα με τηλεσκόπιο , αλλά όχι τόσο εντυπωσιακός... μακάρι φέτος να έχουμε καθαρούς ουρανούς να δούμε νέα θαύματα ! ] _________________ Per aspera ad astra... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ecuador Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Μαϊ 2013 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1099 Τόπος: Manchester + Οινόη Αττικής Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/01/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είχαμε αυτή τη συζήτηση τις προάλλες στο τοπικό κλαμπ και ανακάλυψα πως ενώ όλοι θυμόντουσαν τον Hale-Bopp, κανείς δεν ήξερε τον Huyakutake. Το έψαξα και είδα ότι επειδή πέρασε τόσο γρήγορα, οι Άγγλοι δεν τον είδαν καν, αφού είχαν κακοκαιρία εκείνο τον καιρό!
Εγώ πάντως τον θυμάμαι καλά, αλλά δυστυχώς μπόρεσα μόνο κάποιες φωτό από το μπαλκόνι μου στην πόλη με έναν απλό 35-80 φακό, δεν μπορούσα στο Λύκειο απλά να πάρω το αυτοκίνητο να πάω στα σκοτάδια Την επόμενη χρονιά με τον Hale Bopp έπεσαν ωραίες φωτογραφίες - είχε φωτογένεια ο άτιμος!
Επίσης θυμάμαι καλά τον Shoemaker-Levy 9 που περιμέναμε να πέσει στο Δία. Μάλιστα έγραφα ένα αστρονομικό πρόγραμμα τότε για το ηλιακό σύστημα, οπότε όταν βγήκε το Astronomy Magazine με τις φωτό από το γεγονός καρέ-καρέ, τις σκανάρισα και τις έφτιαξα σε animation για το πρόγραμμα
Τον Halley θυμάμαι εντελώς αμυδρά (ήμουν 6) να ανεβαίνουμε στην ταράτσα για να τον δούμε, αλλά τίποτε άλλο, ούτε τι είδαμε, ούτε αν είδαμε. _________________ Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS
http://astro.ecuadors.net
Violence is the last refuge of the incompetent. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giorgosgr Εξωγήινος
Ένταξη: 18 Αύγ 2002 Σύνολο δημοσιεύσεων: 5132 Τόπος: Ampelogardens Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/01/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχω δει αρκετούς με αποκορύφωμα τον πιο διάσημο όλων τον κομήτη του Halley το 1986. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Στέφανος Σοφολόγης Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Ιούν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2366 Τόπος: Λάρισα Ηλικία: 50 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 14/01/2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 22:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θυμάμαι πολύ καλά τον ντόρο για τον Halley το 1986 όμως ο Hyakutake το 1996 ήταν ο πρώτος που παρατήρησα (και φωτογράφισα με φίλμ) απολαμβάνοντας την τεράστια ουρά του από την ταράτσα του πατρικού μου. Και την επόμενη χρονιά τον Hale-Bopp, κυρίως από το φυλάκιο όπου υπηρετούσα σε υψόμετρο 1400 μέτρα (είμαστε τρεις στο νήμα ετούτο που παρατηρήσαμε τον Hale-Bopp στη θητεία μας!). Πολύ ξεχωριστός και ο Mc-Naught αρκετά χρόνια αργότερα.
Πάντως ο πιό "κομήτης" ήταν ο Hyakutake... _________________ "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; Ο ουρανός δικός μου..." Κώστας Κινδύνης
"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης
www.a-polaris.org |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|