Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2009 Δεν πρεπει να σχολειασουμε κανονικά το θέμα δεν είναι δικό μας .αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ας το κάνουμε.Και μία συνυσφορά είναι κάτι θετικό, απτο να λέμε διάφορα.Προσωπκή μου άποψη βέβαια.Αν Όντως δεν το θέλουν και το Αμελούν το τηλεσκόπιο γιατί να μην Συμβάλουμε Ώς Σύλλογοι που Υπάρχουμε Υδρημένοι στην Ελλάδα και εφ όσον το έδιναν να το κάναμε το Τηλεσκόπιο Ελλήνων Ερασιτεχνών Αστρονόμων Όπου Ομαδικά οι Σύλλογοι να έχουν Άμεση χρήση και Εξερέυνηση. Γιατί να έχουμε μόνο Μικρα τηλεσκόπια.Ας αποκτήσουμε το όνειρο του καθενος μας.Ένα μεγάλο τηλεσκόπιο που να Ανήκει σε όλους τους ερασιτέχνες της ελλάδας όπου μπορούμε να κάνουμε φοβερά Πράγματα Αστροφωτογράφηση Σοβαρή.-Γενικες Αναλύσεις Βαθέως Ουρανού.Και Τις Φωβερότερες Παρατηρήσεις σε Βαθύ Ουρανό και Ηλιακό ΣύστημαΕφ Όσον Δεν το Θέλουν και δέχονται να μας το πουλήσουν σε ένα ποσό ανάλογα της κατάσταση που βρίσκεταιΧωρις να θέλω να πω ότι έχω δικαίωμα στο τηλεσκόπιο-Αστεροσκοπίο αφου Εννοείται Είμαι Ασχετος χωρις εννοείται να κατέχω κάποια θέση ανάμεσα σε αυτούς που με την Προσπάθειά τους Το έφιαξαν για κάποια χρήση. Πρέπει να Σβόμαστε εννοείται αυτούς που το έβαλαν εκεί με την Προσπάθεια του Οράματος που έκαναν. Κάποιες φορες ίσως δεν πετυχένει κάποιος στόχος μας αυτό δεν Σημαίνει όμως πάντα την αναγκαστική Αλλαγή του. Μπορουν να βρεθούν τροποι και όλλα να πάνε πάρα πολύ καλά.Μακάρι να μην καταστραφή αλλα να αποβή ένα όργανο με ανακαλύψεις πάμπολες. Πιστέυω ότι κάτι θα γίνει και ας παθαίνει προβλήματάκια.Δεν μπορεί τόσο έυκολα να το αφήσουν στο έλεος της Φθορας απο την Στηγμή που κόστισε ένα μεγάλο ποσό. Αν θέλουνε να το παραχωρήσουνε κάπου ας ενωθούμε να το πάρουμε εμεις όλοι μαζί και να μην κρατάμε μικρα Τησκοπιάκια!Αν και κάνουν Θαυματάκια πάντα θα είναι Μικρα! Τα λευτά που δίνουμε ο καθένας για αστρονομικό εξοπλισμό και ιδιαίτερα για την αστροφωτογράφηση ίσως να Αγγιζουν Συνολικά την Αξία ενος καλού τηλεσκόπιου. Μπορούμε πάντως να Συνησφαίρουν οι Σύλλογοί μας για την Αγορά ενός καινούριου μεγάλου τηλεσκόπιου η και οποιουδήποτε άλλου μεταχειρισμένου αστεροσκόπίου που να το χοιριζόμαστε ήτε απο κοντα ήτε απο μακρια μέσω INTERNET για καλή φωτογράφηση η παρατηρήσεις επι του τηλεσκοπίου.Και μετα να δεις Ερασιτεχνική Αστρονομία στην ελλάδα σε πρόοδο και ανακαλύψεις Το σύμπαν είναι Μεγάλο και όλο και κάτι μπορούμε να Βρίσκουμε σε αυτο΄αφού μπορεί να χωρεί τα πάντα μέσα τουΔεν είναι Χώρος Είναι Υπερχόρος! Και μπορεί σίγουρα να έχει τα πάντα μέσα. Η πρόοδος της Αστρονομίας Οφίλεται στο Μεγάλο Ενδιαφέρων που δήξαμε για Αυτό που Αντίκρυσαν οι πρότοι Άνθρωποι πάνω σον Πλανήτη και στην συνέχεια αναπτήσοντας την Ευφηύα του δημιούργησε το τηλεσκόπιο και Διέυρυνε έτσι την Γνωριμία του με το Διάστημα αναπτήσωνας στην Συνέχεια την Τεχνολογία που μας Οδήγησε στην Πιο άμεση επαφή με το Απότερο Σύμπαν αφού το κατανοήσαμε και ανακαλύψαμε Κάποια στοιχεία που Περιέβαλε βγάζωντας Συμπεράσματα Γιαυτό. Σίγουρα Η καλύτερη Γνωριμία με το Περιβάλλον του Άπειρου Σύμπαν είναι τα διαστημικά ταξίδια,Επανδρομένα και μή.Τα Διαστημικά τηλεσκόπια βλέπουν Μακρια Αλλα δεν μπορούν να δώσουν Πάντα σαφεις Απαντήσεις στις Ερωτήσεις μας, Το καλύτερο αν και δυσκολότερο είναι να πάμε μέχρι εκεί και να το γνωρίσουμε κάτι που σύγουρα θα παραμένει πάντα οι αποροία μας αν θα τα καταφέρουμε η αν θα αυτοκαταστραφούμε απο τον ίδιο μας τον Παραλογησμό του Υποκείμενου εχθρού,της ίδιας μας δηλαδη οντότηταςΜε λίγα λόγια αν δεν λογικευτούμε θα Αυτοκαταστραφούμε σε χρόνο μηδεν σαν να μην Υπήρξαμε. Δεν νομίζω να πάμε ποτε πέρα απο το ηλιακό σύστημα με κατέυθηνση προς ένα κοντινό άστρο αν δεν πρότα έρθει ομόνοια στους ανθρώπους διότι αν μπούμε σε ένα διαστημόπλοιο όσο και μεγάλο και να το φιάξουμε θα πεθάνουμε απο την ασυνενόηση (Διαστημική άνοια που στην Γη την λέμε τρέλα όσοι την έχουν.και ας έχουμε λύσει τα πρόβλημα της ταχύτητας του σκάφους-τροφίμων αέρα για άπειρο χρόνο.Η βάση είναι η Ανθρωπινη ορθή νυνενόηση.Προς το παρον πολεμάμε ο ένας τον άλλον έτσι λοιπον δεν θα φτάναμε ποτέ στο Άστρο για να το μελετήσουμε αφού ήδη θα είχε καταστραφεί το Διαστημικό Σκάφος Απο εκρήξεις! Για να προχωρήσουμε και να ανακαλύψουμε όλο το διάστημα αν και μεγάλο πρέπει πρώτα να έρθουμε σε ένα ορθό διανοητικό επίπεδο της ανθρώπινης Υπαρξης για να πάμε ΄μέχρι Στ άστρα του Σκοτινού διαστημικού κενού. Η κατάληξη μου είναι ότι αν δεν υπάρχει η ορθή νοητική συνενόηση δεν μπορούμε κατα την Άποψή μου να αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και την Νόησή μας σε ύψιλό επίπεδο προκειμένου να επιτευχθουν όλοι η οφέλιμοι στόχοι. Ευτηχως κάτι έχουμε αναπτήξει αλλα δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αφου το ίδιο το δημιούργημα μας έχει στόχο τους ίδιους μας πχ όπλα-Ατομικες Βόμβες δηλαδή Πόλεμοι. Αν μάχεται ο ένας τον άλλον δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και να ανακαλύψουμε γενικά τα πάντα Δυστηχως το ρέυμα του Ποταμού Αντίθετο προς την ροή που πρέπει να έχει και τα ψάρια Μπερδέυωνται, και δεν ξερουν τι κάνουν.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Και αν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση να χώνει χρήμα θα ήμασταν πολύ χειρότερα. Δηλαδή φίλε Μανούσο να τους ευγνωμονούμε εκεί στην ευρωπαϊκή ένωση που είναι τόσο κουβαρντάδες με τα λεφτά μας ε Φαίνεται ξεχνάς η δεν ξέρεις ότι αυτά το κονδύλια θα τα πληρώνουμε για μια ζωή(αν δεν τα πληρώνουμε ήδη) και εσύ κι εγώ και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και...και....και.Καλά το πήγαινες αλλά στο δρόμο μου το χάλασες με την ευρωπαϊκή ένωση. Υ.Γ :Και μην βγει κανείς και πει "χαλάλι αν πρόκειται για την επιστήμη" γιατί μια παροιμία λέει <<βρακί δεν έχει ο κ...ς μας, μεταξωτές κορδέλες ονειρεύεται>> Όχι δεν την ευγνωμονώ, κάθε άλλο μακάρι να μην μπαίναμε ποτέ. Ίσως να παρεξηγήθηκα έτσι όπως το έγραψα. Άλλωστε από τον καιρό που μπήκαμε στο Ευρώ είμαστε πολύ χειρότερα οικονομικά. Απλά δεν ξέρω αν θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα αν δεν ήμασταν μέλος της. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Και αν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση να χώνει χρήμα θα ήμασταν πολύ χειρότερα. Δηλαδή φίλε Μανούσο να τους ευγνωμονούμε εκεί στην ευρωπαϊκή ένωση που είναι τόσο κουβαρντάδες με τα λεφτά μας ε Φαίνεται ξεχνάς η δεν ξέρεις ότι αυτά το κονδύλια θα τα πληρώνουμε για μια ζωή(αν δεν τα πληρώνουμε ήδη) και εσύ κι εγώ και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και...και....και.Καλά το πήγαινες αλλά στο δρόμο μου το χάλασες με την ευρωπαϊκή ένωση. Υ.Γ :Και μην βγει κανείς και πει "χαλάλι αν πρόκειται για την επιστήμη" γιατί μια παροιμία λέει <<βρακί δεν έχει ο κ...ς μας, μεταξωτές κορδέλες ονειρεύεται>> Όχι δεν την ευγνωμονώ, κάθε άλλο μακάρι να μην μπαίναμε ποτέ. Ίσως να παρεξηγήθηκα έτσι όπως το έγραψα. Άλλωστε από τον καιρό που μπήκαμε στο Ευρώ είμαστε πολύ χειρότερα οικονομικά. Απλά δεν ξέρω αν θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα αν δεν ήμασταν μέλος της. Οπότε μάλλον δεν το διατύπωσες σωστά φίλε Μανούσο.Άρα μετά την διευκρίνηση σου θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα σου. ας προσεχε σε τι γυφτους εδινε τα λεφτα. Θα συμφωνήσω Κώστα απόλυτα μαζί σου,αλλά εχω μια απορία.Αυτοί είναι "γύφτοι" που τα παίρνουνε και τα τρώνε τα λεφτά,εμείς που εξακολουθούμε να τους εκλέγουμε τι είμαστε Αν θέλετε δείτε το και σαν κουίζ το ερώτημα. http://www.astropixel.gr
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Παιδιά.....να τι θα κάνουμε, θα πάρουμε τα αυτοκίνητά μας με τα τηλεσκόπια, θα σταματήσουμε μπροστά στη Βουλή, θα στήσουμε τα τηλεσκόπια πάνω στην Πανεπιστημίου και θα κάνουμε ανοιχτό αστροπάρτυ κλείνοντας την κυκλοφορία (όπως γίνεται σε κάθε πορεία οπότε γιατί όχι κ στη δική μας περίπτωση; ), θα δείχνουμε στον κόσμο το φεγγάρι και τον Δία και θα διαδηλώσουμε για τη σωτηρία της αστρονομίας στην Ελλάδα, τον τόπο που γεννήθηκε..... Τον Αρίσταρχο τον επισκέφτηκα πέρυσι τον Αύγουστο, πραγματικά ο δρόμος είναι επικίνδυνος...και η κατάσταση τραγική....και το τηλεσκόπιο επιβλητικό και πανέμορφο!!!και όντως υπάρχει μόνος ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος έφυγε από το Κρυονέρι να πάει στον Αρίσταρχο για κάτι θεματάκια... τι να πω, μακάρι να γίνει κάτι....μόνο το γυαλί (τηλεόραση) μπορεί να σώσει την κατάσταση.... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2009 Παναγιωτη οπως τα λες...μονο το γυαλι <δυστυχως> μπορει να κανει κατι. Άλλωστε από τον καιρό που μπήκαμε στο Ευρώ είμαστε πολύ χειρότερα οικονομικά. Απλά δεν ξέρω αν θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα αν δεν ήμασταν μέλος της.Δεν θελω ουτε να φανταστω που θα ειμασταν αν δεν θα ειχαμε μπει στην ΕΕ και στην ΟΝΕ. Παντως δεν θα ειμασταν εδω να μηλαμε για το "Αρισταρχος" Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 ΑΙΣΧΟΣ..ΝΤΡΟΠΗ και ΞΕΥΤΙΛΑ. Φιλικα Χρηστοs.
Deykalion Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Και να φανταστεί κανεις οτι οσο κανει η ετήσια συντήρηση του "Aρίσταρχου" ξοδεύουν 1 αντε 2 βουλευτέςαυτές τις μέρες για τις προεκλογικές τους εκστρατίες. Τι να πω; Αίσχος και ντροπή.
nansy Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Αίσχος πραγματικά αίσχος...Τα τηλέσκοπια θα πρέπει να τα πρόσεχουμε σαν τα μάτια μας..αλλά για μερικούς τα λέφτα είναι πιο χρήσιμα για να τα ''τρώνε'' κάποιοι παρά να πρόσφερουν κάτι σημαντικό...Αλλά στην Ελλάδα ζούμε,δεν περίμενα κάτι διαφορετικό... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
vossinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Την ίδια ώρα στην γειτονική Τουρκία:http://www.astronomy2009.org/news/updates/525/ Βοσινάκης Ανδρέας
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Αναμενόμενο αφού είναι χώρα που θέλει να προοδεύσει όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε και όχι μόνο στον επιστημονικό τομέα. Είναι κατά πόσο έχει διάθεση ο Έλληνας να προστατέψει την πολιτιστική του κληρονομιά από την αδράνεια. Αλλά τι συζητάμε τώρα αφού δεν το νοιάζει η ίδια του η πατρίδα πόσο μάλλον η πολιτιστική του κληρονομιά ως ανθρωπότητα. (Αναφέρομαι σε αυτούς που παριστάνουν ότι δήθεν ενδιαφέρονται και συνεισφέρουν για να μαζέψουν ψήφους... ). Τι κατάντια. Εμείς οι Έλληνες που φημιζόμαΣΤΑΝ για το μυαλό μας και την ιδιαιτερότητά μας ως έθνος να έχουμε καταλήξει να καταπατούμε αυτό που οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Κrisgym, συμφωνώ απόλυτα με τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς σου. Δεν είναι απλά αίσχος, ντροπή και ξεφτίλα. Είναι αθλιότητα στη μέγιστη μορφή της. και είναι άθλιοι ΟΛΟΙ όσοι δεν αξιοποιούν τέτοια εργαλεία. Αυτό έλειπε, εδώ στην Ελλάδα, να δώσουνε λεφτά για έρευνα και να αξιοποιούν τα τηλεσκόπια. Μην είμαστε τρελοί, δεν πρόκειται να δούμε φως από αυτό το όργανο (όσο και αν ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι θα δούμε, άλλη είναι η πραγματικότητα). Αν είναι έτσι, ας μας πουνε γιατί φτιάξανε αυτό το τηλεσκόπιο? Απλά για να πουνε ότι κάτι κάνανε και να αποσπάσουνε το χειροκρότημα και τα εύσημα του Ελληνικού αστρονομικού κόσμου? Τόσο άθλιοι αισχεπαίσχυντοι ξεφτίλες είναι? Ναι, είναι. Ουδεμία αμφιβολία περί αυτού.... Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
JORDAN Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δυστυχως οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι αυτοι ειμαστε, αυτοι μας αξιζουν και αυτους εχουμε. Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα. www.flickr.com/photos/athlos/
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Το έστησαν αυτό το τηλεσκόπιο μόνο και μόνο για να απορροφήσουν διάφορα κονδύλια και να τα καταναλώσουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες. Φιλικα Χρηστοs.
atma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Τι περιμένετε από κοματόσκυλα ρε παιδιά??????Και ο Παρθενώνας αν ήταν χαμένος σε καμιά απόμακρη βουνοκορφή όπου τον έβλεπαν μόνο μερικά αγριοκάτσικα ,θα τον είχαν κάνει πλάκες για δάπεδο και χαλίκι.Οτι κάνουν για το θεαθείν τα κάνουν,για εντυπώσεις,για ψήφους.Δειχνοντας τον πραγματικό τους εαυτό στον "Αρίσταρχο" δεν τους στοιχίζει σε ψήφους κ το ξέρουν.
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δεν είναι απλά κομματόσκυλα. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑΤΖΑΡΟΙ, αυτό είναι. Και νοιάζονται απλά να γεμίσουν τις τσέπες τους.Και ναι, εδώ στην Ελλάδα, τα πάντα γίνονται για τα ματια του κοσμου ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και καλά για την έρευνα. Έτσι πιστεύει ο κόσμος. Έτσι πιστέψαμε ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ όλοι μας. Ότι επιτέλους, έγινε κάτι της προκοπής. Αναρρωτιέμαι, αλλά ταυτόχρονα είμαι και απόλυτα σίγουρος: Εάν ο αρχαίος ημών πρόγονος και μέγας πανεπιστήμων Αρίσταρχος ζούσε στην εποχή μας και τα έβλεπε όλα αυτά αυτά, θα τους εξοστράκιζε έναν προς έναν.... Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
iorant Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 λοιπον το θεμα ειναι σοβαρο Αλλα με το να σχολιαζουμε δεν κανουμε τιποτα. Προτεινω λοιπον να δουμε ποιος ειναι ο φορεας που το λειτουργει, ποιος φορεας πρεπει να το χρηματοδοτησει και Να συνταξουμε μια επιστολη(email) με αποδεκτες ολες τις εφημεριδες , ολους τους βουλευτες , υπουργεια και γενικους γραματεις , στον προθυπουργο και στον προεδρο της δημοκρατιας και να απαιτησουμε να διασφαλιστουν για τουλαχιστον τα επομενα 10 χρονια τα κονδυλια για να λειτουργησει.Η επιστολη να υπογραφει Ως φιλοι της αστρονιμιας,της επιστημης και της ερευνιτικης εξελιξης στην ελλαδα.Ξερω οτι η δυναμη μας ειναι μικρη αλλα δεν χανουμε τιποτα να το δοκιμασουμε. Οποιος εχει ιδεες να προτεινει .Την επιστολη να την υπογραψουμε επωνυμα. καθε προταση δεκτη και παραθετω ενα αισχος1.777.500euro ξοδευει το Ελληνικο Δημοσιο,συμφωνα με το Κυριακατικο Τυπο,για το site της Βουλης των Ελληνων...Για το www.parliament.gr συμφωνα με την εφημεριδα πρωτο θεμα....και το λινκ για την εφημεριδα http://92.48.119.209/~sunday/archive.php?issue_id=213&choice=-7 Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
iorant Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 ισως να κανουμνε ενα ιστιολογιο να τα αναρτησουμε ολα αυτα , να δημοσιευσουμε τα ονοματα οσων εχουν λαβει το mail για να μην πουν οτι δεν το ηξεραν, να τους αφησουμε χωρο να αναρτησουντις υποσχεσεις τους. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Φίλε iorant, συμφωνώ. Το θέμα ΑΠΑΙΤΕΙ οργάνωση.Και εκφράζω την ακόλουθη σκέψη μου:Τα μέλη του αστροβοξ που είναι φοιτητες του φυσικού και του μαθηματικού, να έρθουν σε συνεννόηση μεταξύ τους αλλά και με καθηγητές τους, και να βγάλουν μια ομάδα, η οποία θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό, να εκθέσουν το ζήτημα, να προβάλλουν το επιχείρημα ότι ετοιμάζουν ένα πρότζεκτ (με όποιο αστρονομικό θέμα θέλουν), και ότι γνωρίζοντας πως το τηλεσκόπιο στο Χελμό δεν αξιοποιείται, επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, καθώς πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την έρευνά τους. Επίσης, θα πρέπει να έρθουνε σε επαφή με τους ''υπεύθυνους'' για το τηλεσκόπιο.Αν γίνει τίποτα και αν η ομάδα δει ''φως στο τούνελ'', να μας ειδοποιήσει ωστε να ξεκινήσουμε να στέλνουμε μέιλ στην ΕΡΤ, ώστε να κάνουν είδηση το θέμα, να το βγάλουν στη φόρα. Αυτή είναι η αποψή μου για το θέμα. Ελπίζω να σας ικανοποιεί. Γιάννης Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
iorant Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 λοιπον εγω το πηρα αποφαση, θα κανω ενα Ιστιολογιο (blog) θα αναρτησω ενα κειμενο , θα δεχτω καθε λογικη διορθωση και προταση , θα προσπαθησω να το διαδωσω , οποιος θελει μπορει να βοηθησει , γιατι βοηθεια θα χρειαστω σιγουρα , επειδη η δυναμεις μου δεν ειναι πολλες , αλλα θα αφιερωσω οσο χρονο ΔΕΝ μου περισσευει. Δεν εχω κανενα απολυτος κομματικο,πολιτικο,επιχηριματικο κινητρο Το λεω και το τονιζω και ουτε θελω βοηθεια απο καποιον που εχει τετοια κινητρα.κινητρο μου ειναι η αηδια που νιωθω για αυτους που δανειστηκαν το ονομα καποιου ανθρωπου με τοσο προτοποριακη σκεψη, που με το μυαλο του και μονο νικησε ολες τις αδυναμιες της εποχης του. Ενος ανθρωπου που οταν γνωριζε για το ηλιοκεντρικο συστημα οι αλλοι ζουσαν ακομα στα δεντρα , που 20 αιωνες μετα δεν μπορουσαν να υποθεσουν και να παραδεχτουν αυτο που περιτρανα αποδειξε. "και ομως γυριζει" Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
nansy Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Mπράβο iorant για την απόφαση σου!!!Πρέπει να κάνουμε κάτι για να στάματήσει αυτή η κοροίδια και αυτό το αίσχος...Αν γίνει η αρχή όλα τα άλλα μπορεί να γίνουν!!!Επίσης iorant τα λεγόμενα είναι πολύ σωστά και είμαι μαζί σου... Τι κατάντια. Εμείς οι Έλληνες που φημιζόμαΣΤΑΝ για το μυαλό μας και την ιδιαιτερότητά μας ως έθνος να έχουμε καταλήξει να καταπατούμε αυτό που οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Όχι δεν φημιζόμασταν μόνο εμείς για το μυαλό μας. Ήταν και οι Αιγύπτιοι,οι Βαβυλώνιοι,οι Κινέζοι,οι Ίνκας,οι Μάγιας που η συμβολή τους και αν δεν ήταν τεράστια και αν την απαριθμήσουμε θα μας πάρει το αύριο.Μην γινόμαστε προγονόπληκτοί,ό,τι κάνανε οι αρχαίοι Έλληνες ανήκει στο παρέλθον.Δεν λέω η συμβολή των αρχαίων ελλήνων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της ακόμη και σήμερα όχι μόνο σε εμάς αλλά και στον ύπολοιπο κόσμο. Στηρίζω τον iorant και τον συγχαίρω για την απόφαση του!!Καλή επιτυχία iorant και εύχομαι να έχει απότελέσμα η προσπάθεια σου..!!! Και αν μπορώ να βοήθησω θα ήταν μεγάλη μου χαρά!! Καλή συνέχεια σε όλους!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Vagg Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 ναιι εννοειται οτι θελεις να μας το πεις! ολοι μαζι για ολα..με μικροτερη η μεγαλυτερη βοηθεια απο τον καθενα μας-οσο μπορουμε να προσφερουμε-σιγουρα μπορει να αλλαξει κατι...και σιγουρα αν κινητοποιηθουμε δεν θα εχουμε μεινει μονο στην προσπαθεια..το να καθομαστε να λεμε για μας(εννοωντας για τους ελληνες γενικα και το πως καταντησαμε....)δεν βγαζει πουθενα...οδηγουμαστε απλα και μονο στην αδρανεια...Ισα ισα που δειχνουμε πωσ μας λυπομαστε..και αυτο πρεπει να σταματησει!μπραβο και απο μενα για την πρωτοβουλια σου!! Τα παντα ρει...
iorant Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 λοιπον παιδια εκανα ενα ιστιολογιο http://aristarchusthesamian.blogspot.com/ και ενα μαιλ aristarchusthesamian@gmail.com Στο ιστιολογιο εκανα δημοσιευση το αρθρο οπως εχει απο την εφημεριδα.Βρηκα τα mail ολων των ευροβουλευτων (ετυχε να τα βρω πρωτα) και εστειλα σε ολους τους ελληνες Ευρωβουλευτες και στους γραμματεις τους . Εστειλα επισης Στο Κ.Κ.Ε , στο επισημο mailbox που εχει , στο Λαος , στο επισημο mail που δινει , σε ολους τους βουλευτες του συνασπισμου και στο επισημο μαιλ που δινει , στα επισημα mail που βρηκα για το πασοκ και την ΝΔ. στην Γενική Γραμματεία Eρευνας και Tεχνολογίας (το μαιλ το οποιο εχουν ειναι ακυρο) και στο υπουργειο αναπτυξης οποιος Ξερει μαιλ απο βουλευτες , φορεις και τα συναφη ειναι Ευπροσδεκτα.οποιος εχει γνωσης Αγγλικης ή αλλης Ευρωπαικης Ξενης γλωσσας και μπορουσε να κανει ενα καλο resume θα ηταν ευπροσδεκτο. Θα γινουμνε ρεζιλι Ευρωπαικος... και ιδεες δεκτες Ενημερωσα και τον καθηγητη Xρήστος Γούδη σχετικα Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Παρατημένο στην τύχη του είναι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο τηλεσκόπιο των Bαλκανίων, ο «Aρίσταρχος», που βρίσκεται εγκατεστημένο στην κορυφή του Xελμού. Xωρίς εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και χωρίς καμία οικονομική στήριξη για τα στοιχειώδη έστω λειτουργικά του έξοδα, το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο (για την κατασκευή του διατέθηκαν 4 εκατ. ευρώ), μετά τις «πανηγυρικές κυβερνητικές τελετές» εγκαινίων του το 2007, έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του. Kαι, φυσικά, δεν μπορεί να διατεθεί για παρατηρήσεις στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, όπως ήταν ο αρχικός στόχος. The most modern telescope in Balkans, Aristarchus, placed in the top of Helmos, is abandoned in its own luck. Without any experienced personnel or financial support in order to cover its basic functional expenses, this super-sophisticated telescope (in its building 4 million euros were spent), after its festive opening in 2007), is totally abandoned. The initial goal was observations under the monitoring of the European scientifical community, but, under the latest circumstances, this is not feasible. Ορίστε το πρώτο μέρος. Ελπίζω να επανέλθω σύντομα με τα υπόλοιπα. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
atma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Mπράβο iorant.Ο Αρίσταρχος θα σε ..ευγνωμονούσε Σε συχγαίρω για αυτή την...προγονόπληκτη κινησή σου και επειδή οτι κάνουμε δεν...ανήκει...στο παρελθόνμα γεννάει το μέλλον και ξετυλίγεται για πάντα μεσα σε αυτόείμαι σίγουρος ότι η προσπάθειά σου και τών υπολείπων θα ξετυλιχτεί με επιτυχία και θα συμβάλει σε ένα μέλλον που θα σε κάνει πιο περήφανο..μαζί με ολους όσους στρώσουν τον δρόμοπου θα διαβεί η επιτυχια..
Vagg Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 παραα πολυ καλο! συγχαρητηρια οχι μονο που το εφτιαξες αλλα και για τη γρηγορη κινητοποιηση σου με βουλευτες κτλ...αντιμετοπιζω ομως ενα προβλημα...δεν εχω λογαριασμο σε κανενα απο αυτα που λεει(google,aim κτλ) πως αλλιως μπορω να γινω μελος? μονο αν φτιαξω..?thnxx εκ των προτερων! Τα παντα ρει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα