Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του Astrovox!!!! :D

Έχω ήδη παραγγείλει το παρακάτω τηλεσκόπιο (θα καθυστερήσει λίγο να έρθει βέβαια)

http://www.astroshop.eu/bresser-telescope-n-203-1000-messier-lxd75-goto/p,14215

και θα ήθελα να ρωτήσω ποιο προσοφθάλμιο να αγοράσω για μεγάλη μεγέθυνση (υποθέτω γύρω στα 2.5mm)

αν βρείτε κάποιο αξιόλογο από το συγκεκριμένο site θα με βόλευε ιδιαίτερα :cheesy:

περιμένω νέα σας!!!!

Ps. Αν θεωρείτε ότι θα χρειαστώ επιπλέον αξεσουάρ κάθε πρόταση είναι δεκτή :)

Ἀγεωμέτρητος μηδεῖς εἰσίτω
Δημοσιεύτηκε
Μαρίνο, καλύτερα να περιμένεις μέχρι να σου έρθει το τηλεσκόπιο και μετά αποφασίζεις για προσοφθάλμιο. Πάντως μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι τα 2,5mm είναι πολύ μεγάλη μεγέθυνση. Για αρχή θα σου πρότεινα να πάρεις τον zoom της Baader. Τον έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλός.
Δημοσιεύτηκε
Σε καμμία περίπτωση 2,5mm. Η μεγέθυνση 400Χ δεν θα προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο. Οι καλύτερες και αναλυτικότερες εικόνες πλανητών/Σελήνης για ένα νευτώνειο 200mm θα δοθούν με μεγέθυνση στην περιοχή των 200-250Χ. Από εκεί και πάνω η μεγέθυνση δεν θα προσθέσει λεπτομέρεια, αντίθετα θα μειώσει το κοντράστ και τη φωτεινότητα. Αγόρασε ένα καλό φακό 5mm ή το πολύ 4mm.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης