Jump to content

Backyard Astronomer's Guide στα ελληνικά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις κυκλοφόρησε το Backyard Astronomer's Guide στα ελληνικά.

 

Μια παλιά έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά με είχε βοηθήσει πολύ στα πρώτα μου βήματα κυρίως όσον αφορά τα θέματα αστρονομικού εξοπλισμού τα οποία και καλύπτει πολύ εκτενέστερα από το nighwatch.

 

Νομίζω πως η κυκλοφορία του στα ελληνικά είναι σαφώς μια πολύ ευχάριστη είδηση.

 

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1765

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το αγόρασα χθες και απο όσα προλαβα να δώ μεχρι τώρα....ειναι καταπληκτικό!!!! Πλουσιαότατο υλικο και με πολλα παραδείγματα και εικονες!!! Εμεινα απολυτα ικανοποιιημενος απο την αγορα αυτή και σίγουρα θα με βοηθησει στη δύσκολη συνέχεια!!!

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι η ελληνική έκδοση της τρίτης έκδοσης ή παλαιότερης??? :-k

 

Δε μπόρεσα να βρω απάντηση στο link. Αν είναι της τρίτης που είναι και η τελευταία, σίγουρα θα το πάρω!!

Φιλικά,

 

Λεωνίδας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το αγόρασα χθες.

Στα 20 λεπτά που έμεινα στο κατάστημα το αγόρασαν άλλοι τρεις! Η κατάσταση θύμιζε προσφορά του Lidl. Όσοι το θέλετε προσέξτε μην εξαφανισθεί!

Αν και τα περισσότερα που περιέχει τα έχω ήδη δει ή διαβάσει στα διάφορα ebooks, το Nightwatch και τα Forum ο τρόπος που γράφουν και η συγκέντρωση όλων αυτών των χρήσιμων στοιχείων είναι απολαυστική. Στα θέματα εξοπλισμού (τα πρώτα που διάβασα φυσικά) είναι συντηρητικοί, εκθειάζοντας μεν τα ακριβά και σχεδόν τέλεια τηλεσκόπια και εξαρτήματα, αλλά προτρέποντας τον αναγνώστη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο εξοπλισμό που είναι φθηνός, εύκολος στην χρήση, φορητός και ευέλικτος. Για παράδειγμα, το SW Dob 8'' και τα Skymaster 15x70 προτείνονται σαν άριστες σχέσεις κόστους/ απόδοσης, ενώ και τα ETX και Nexstar δεν υποτιμούνται καθόλου, όπως και τα διάφορα Plossl. Οι συγγραφείς φαίνεται να στοχεύουν περισσότερο στις ορδές των αρχαρίων και περιορισμένου προϋπολογισμού αστροπαρατηρητών, παρά στους μανιώδεις συλλέκτες εξοπλισμού και τους ημιεπαγγελματίες αστροπαρατηρητές και αστροφωτογράφους, πράγμα λογικό καθώς οι δεύτεροι τα γνωρίζουν ήδη όλα αυτά και δεν χρειάζονται τόσο το βιβλίο αυτό. Πέραν του ότι προωθούνται λίγο κάποιες εταιρίες από τον Καναδά, δεν υπάρχει σαφής προτίμηση κάποιας άλλης εταιρείας ούτε γκρίζα διαφήμιση (όλα λέγονται καθαρά, με το όνομά τους και με φωτογραφίες).

Πάρτε το ανεπιφύλακτα και επισκεφθείτε και το site:

http://www.backyardastronomy.com/Backyard_Astronomy/Backyard_Astronomers_Guide.html

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πραγματικα μετα το nightwatch δε μπορουσα να φανταστω καποιο βιβλιο πιο περιεκτικο σε θεματα γενικων γνωσεων στην ερασιτεχνικη αστρονομια και αστροφωτογραφια..Και ομως τελικα υπαρχει!Το βιβλιο ειναι φοβερο,τοσο σε θεματα οσο και σε ποιοτητα εκτυπωσης!το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οσους εχουν προχωρησει και δε τους καλυπτει πια το nightwatch και σε οσους θελουν ενα πανεμορφο βιβλιο στη βιβλιοθηκη τους!!

Καλο διαβασμα!!

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το βιβλίο είναι εκπληκτικό! Το απόκτησα πρόσφατα (thanks Έλενα) και από ένα ξεφύλλισμα που έκανα έμεινα ενθουσιασμένος. Δεν βλέπω την ώρα να το διαβάσω. Νομίζω ότι ο συνδυασμός Backyard και Nightwatch είναι υπεραρκετός για να καλύψει όλες τις απορίες ενός νέου (και σίγουρα όχι μόνο) ερασιτέχνη αστρονόμου σχετικά με τα τηλεσκόπια και με το εν λόγω χόμπυ-ασχολία γενικότερα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης