Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον εγω θα ειμαι Πεμπτη , ειχα ερθει πριν απο 3 χρονια σε μια εξορμυση που μου εμεινε αξεχαστη!!

θελω να βοηθησω!! θα ξεκινησω χαλαρα Πεμπτη να φτασω καστανιτσα που εχω κλεισει δωματειο και θα ερθω μετα προς Καταφυγιο Παρνωνα!!

θα εχω μια κενη θεση στο αμαξι!!, και στον ξενωνα το δωματειο ειναι δυκλινο , αν ειναι και θελει καποιος να μοιραστουμε τα εξοδα να μου πει!! για οσες μερες μεινει!!

• Απαντήσεις 245
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

παίδες! βρήκα τις SOS ερωτήσεις για την ουρανογραφία. (Μη με μαρτυρήσετε, εντάξει?)

Ποιος ο άξονας Π-Π'?

Ποια η διαφορά του από τον άξονα Β-Ν, και από τον Ζ-Να?

Ποιος έχει ονοματοδοτήσει τους αστερισμούς?

Από πόσους αστερισμούς διέρχεται ο ήλιος κατά την ετήσια φαινόμενη κίνησή του (αλλιώς πόσα είναι τα ζώδια)?

Ποιος θα είναι ο πολικός σε 6.000 χρόνια?

Τι βρίσκεται κρυμμένο πίσω από πυκνή μεσοαστρική σκόνη στον αστερισμό του Τοξότη?

Είναι η εκλειπτική κάθετη στον ορίζοντα?

Αν πλεύσετε το καλοκαίρι, χωρις τεχνικά μέσα (πυξίδα, gps) από τον ελλήσποντο ως τη Σκιάθο, ποιον αστερισμό θα βάλετε σημάδι?

Ποιος αστερισμός φιλοξενεί το εντυπωσιακότερο νεφέλωμα, ποιος το εντυπωσιακότερο σφαιρωτό σμήνος, ποιος τον εντυπωσιακότερο γαλαξία, ποιος το εντυπωσιακότερο διπλό αστέρι?

Αν ξέρουμε την ορθή αναφορά ενός άστρου, μπορεί να μας βοηθήσει να υπολογίσουμε πότε μεσουρανεί?

Έχει ποτέ αναπαρασταθεί η αργοναυτική εκστρατεία στους αστερισμούς?

Δείξτε ένα χαρακτηριστικό αστέρι για κάθε φασματικό τύπο OBAFGKM.

Μετρήστε με το χέρι 10 μοίρες στον ουρανό.

Δείξτε δυο αστέρια που απέχουν 5 μοίρες.

Τι κοινό έχουν οι ώρες και οι γωνίες?

Ποιά είναι η κύρια αιτία που τα ουράνια αντικείμενα φαίνεται να ανατέλουν στην ανατολή και να δύουν στη δύση?

Ένα ουράνιο αντικείμενο εκτελεί την 24ωρη φαινόμενη διαδρομή του παράλληλα με τον ορίζοντα! Είναι αυτό δυνατόν?

Ποιος είναι ο πρώτος μεσημβρινός?

Ποιοι είναι οι τροπικοί?

Τι είναι και πότε συμβαίνουν οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια?

Τι είναι το αζιμούθιο και τι η απόκλιση?

Ποιες είναι οι ακραίες τιμές απόκλισης που μπορεί να πάρει ο ήλιος?

Ποιες είναι οι ακραίες τιμές ύψους που μπορεί να πάρει ο ήλιος (για το γεωγραφικό μας πλάτος)?

καλή αντάμωση!

Δημοσιεύτηκε

Παίδες, όσοι πρωτοέρχεστε στον Πάρνωνα και δεν έχετε ακόμη γνωρίσει τον Νίκο Τρεμούλη, προετοιμαστείτε!

Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει και φέτος ρεσιτάλ αστρονομικών ερωτημάτων, γρίφων και τελικά απαντήσεων, με έναν τρόπο ξεχωριστό, που μόνο ο Νίκος μας έχει συνηθίσει. Μια γεύση ήδη πήρατε μόλις εδώ. Αναζητήστε τον, ή απλά εντοπίστε τον αφουγραζόμενοι την «στεντόρεια» αφηγηματική του φωνή να κυματίζει στον αέρα, μέρα ή νύχτα!

Λοιπόν, αν κρίνω από το μέγεθος των συμμετοχών, αυτό που πρόκειται να συμβεί στον Πάρνωνα τις επόμενες μέρες αμφιβάλλω αν θα έχει προηγούμενο στην ιστορία των ερασιτεχνικών εξορμήσεων αστρονομίας της περιοχής. Αυτό προσδίδει μια ιδιαίτερη αξία στον θεσμό, αλλά και μια ιδιαίτερη δυσκολία στους διοργανωτές, το να διαχειριστούν δηλαδή με επιτυχία τόσες πολλές συμμετοχές. Γιαυτό, όλοι εμείς οι συμμετέχοντες, και κυρίως οι νεοεισερχόμενοι, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να περάσουμε όλοι καλά.

Τα λέμε επάνω.

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, τα λέμε στον Πάρνωνα :D

Διπλοέλεγχος - μην ξεχάσετε τίποτα :-k

Βαγγέλης \:D/

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Χωρίς χαλβά οι γρίφοι δεν εχουν νόημα....

Νίκο, εγώ θα έλεγα ότι, με χαλβά οι γρίφοι αποκτούν νέο νόημα! :)

Άντε τώρα να φτιάξεις χαλβά για έναν στρατώνα, μάλλον μας βλέπω να μένουμε στους γρίφους φέτος! :lol:

Δημοσιεύτηκε

Έχεις δικιο, αποκτούν νέο νόημα...

Χρειαζομαστε ένα μεγάλο καζάνι σαν κι αυτό που είχε

ο δρυίδης για το μαγικό φίλτρο!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

(Αυτή η εικόνα μου ήρθε στο μυαλλό αυτόματα!!! )

Γύρω γύρω οι αστρονόμοι και στην μέση η φωτιά με το μεγάλο καζάνι και ο δρυίδης-Τρεμούλης να ανακατεύει τον μαγικό χαλβά!!!! :D

...και είναι ακόμα Τετάρτη... ](*,) ](*,) ](*,)

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε
Και η Κάλυμνος θα είναι εκεί.........
\"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
Δημοσιεύτηκε
.... να ανακατεύει τον μαγικό χαλβά!!!!

Χααχαχα! Καλό!!! =D> =D>

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Οργανωτική επιτροπή και εθελοντές αναχωρούμε για Πάρνωνα, έχουμε πολύ δουλειά για την προετοιμασία του χώρου.

Σας Περιμένουμε από Παρασκευή πρωί για να περάσουμε ένα αξέχαστο αστρονομικό τριήμερο ! \:D/

Δημοσιεύτηκε
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ ούτε κι εγώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές καλές παρατηρήσεις στους παρατηρητές και καλά καρέ στους αστροφωτογράφους.
Δημοσιεύτηκε

http://freemeteo.com/default.asp?pid=33&la=2&gid=255727&nDate=2

Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί...να μην είναι έτσι... [-o< [-o< 8-[ :-k

ευτυχώς η Παρασκευή θα είναι καλύτερη... \:D/

http://freemeteo.com/default.asp?pid=33&la=2&gid=255727&nDate=1

Ελπίζω η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να πέσει έξω στη πρόβλεψη του Σαββάτου...

:evil: :mrgreen:

Εννοείται ότι το σύνθημα είναι... ΔΕΝ πτοούμαστε!

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Τάσο μην ανησυχείς για κάτι τέτοιο το freemeteo ακόμα δεν θεωρείται από τα αξιόπιστα site! Όλα καλά θα πάνε! το δείχνει η δορυφορική , το δείχνει και το GFS (μετεωρολολογικό μοντέλο)
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη το ποστ σου με καθησύχασε πλήρως... :cheesy:

Και εγώ αυτό ευχόμουνα, να μην είναι αξιόπιστο το site...

Απλά φοβήθηκα μην έχουμε την ίδια ιστορία όπως και πέρσι στην Ανάβρα όπου την πρώτη νύχτα είχαμε καλό ουρανό και την 2η μας τον "έφαγε" η συννεφιά #-o

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Κόιτα γενικά ο καιρός από σήμερα το βράδυ δείχνει ότι φτιάχνει! Αλλά τα βουνά είναι πάντα μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση! Στον Παρνασσό π.χ μιας και είναι το βουνό που ξέρω πολύ καλά, μπορεί από την βόρεια πλευρά του να έχει χιονοθύελα και από την νότια λιακάδα! Παίζουν πολλοί ποράγοντες αλλά πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά! Η βόρεια Ελλάδα ίσως έχεις βροχές το Σ-Κ
Δημοσιεύτηκε

Πόσο σας ζηλεύω! :P

Δυστυχώς οι ημερομηνίες δε βολεύουν και γι' αυτό δε θα μπορέσω να παρευρεθώ και στο Βόλο...

Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε τέλεια και όταν γυρίσετε να μοιραστείτε με εμάς που δε θα έρθουμε τις εμπειρίες σας!

Καθαρούς ουρανούς και καλές αστροπαρατηρήσεις! [-o<

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας από Πάρνωνα!

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα, ο χώρος προετοιμάστηκε και οι διοργανωτές ανυπομονούν να υποδεχτούν τους επισκέπτες από αύριο το πρωί!

Ο καιρός αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλός και σε ένα διάλειμμα από τις ετοιμασίες κάναμε λίγη ηλιακή παρατήρηση. Τα δικά μας στοιχεία και από αυτά που βλέπουμε εδώ ο καιρός θα είναι καλός από Παρασκευή και πιστεύουμε όλα θα πάνε καλά και θα περάσουμε πολύ όμορφα!

Σας περιμένουμε όλους!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Καλά να περάσετε όλοι όσοι θα πάτε στον Πάρνωνα!Σας εύχομαι καθαρό ουρανό!Πού θα πάει θα έρθει και η ώρα μου, 6 χρόνια ονειρέυμαι να έρθω και δεν μου κάθεται (του χρόνου δεν με σταματάει τίποτα :twisted: )

Καλές παρατηρήσεις!Και μη ξεχνιώμαστε, ΝΑ ΟΔΗΓΕΊΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ! :) :)

Άλεξ Λομπάνοβ
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα απο Κόρινθο :D

Χθες το βραδυ φυγαμε απο Κέρκυρα μιας σημερα ηταν ενα σορο απεργιες,

Αυριο το πρωι/μεσημερι ξεκιναμε για Παρνωνα και ανυπομονούμε να σας δουμε ολους εκει!!!

Δυστυχως ο καιρος σημερα μας τα εκανε μουσκεμα εδω...αλλα ελπιζουμε αυριο τα πραγματα να ειναι καλυτερα!!! ( ποιος γκαντεμιασε τον καιρο;!;!;! )

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας φίλοι αστροπαρατηρητές

Θα είμαι στον Πάρνωνα το Σάββατο. Ανεβάζω μια λίστα που έχω φτιάξει με στόχους που θέλω να παρατηρήσω. Ελπίζω να φανεί χρήσιμη σε κάποιους από εσάς.

Φιλικά

KC

Parnonas_2010.xls

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης