Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά εξίσου όμορφο πέρασμα Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Cepheus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Πάρα τα (μπιχλο ) συννεφα φανηκε. Πάλι δεν μπορεσα να τον δω με το τηλεσκοπιο Τον εβρισκα με τον ερευνητη αλλα "εφευγε "πολυ γρηγορα απο το οπτικο πεδιο. Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Albert Einstein
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Είχε λίγη αραιή συννεφιά. Τον είδα αφού προσπέρασε τον Σείριο. Εμένα μου φάνηκε πιο εντυπωσιακός από τις προάλλες, ίσως ακριβώς γιατί η αραιή συννεφιά έδινε περισσότερο όγκο στη λάμψη του. Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
alex117 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 απιστευτα γρηγορο και πολυ φωτεινο
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Νόμιζα ότι ο προχθεσινός ήταν πιο γρήγορος. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
StratosGR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Πρώτη φορά τον παρατήρησα.Πολύ ωραίο θέαμα!
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Είναι εντυπωσιακός. Απόψε τον είδαμε οικογενειακώς. Παλαιότερα τον είχα δει ζευγάρι με το διαστημικό λεωφορείο να τον ακολουθεί, ακριβώς από πίσω του!
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Είχε λίγη αραιή συννεφιά. Τον είδα αφού προσπέρασε τον Σείριο. Εμένα μου φάνηκε πιο εντυπωσιακός από τις προάλλες, ίσως ακριβώς γιατί η αραιή συννεφιά έδινε περισσότερο όγκο στη λάμψη του. Ακριβώς αυτό! κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό ! Τα επόμενα περάσματα εδώ! ...Δημήτρη, 14 Παρασκευή και ασέληνη νύχτα, που; Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Thedkar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Εγώ πήρα το κορίτσι και ανεβήκαμε στο μνημείο του Φιλοπάππου! Είχαμε αγωνία λόγω της συννεφιάς αλλά ο ΙSS με τη λάμψη του μας άφησε με ανοικτό το στόμα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 ISS, 30 Απριλίου, εσπέρας, ώρα 9ηΣτον νεκρό αταξίδευτο βράχο, της καρτερίας ναυαγός, το σωτήριο πλοίο προσμένω. Να εκπληρωθεί η προφητεία λαχταρώντας, βάζω σημάδι το μόνο φως, έναν φασματώδη φάρο, πετράδι σπινθιροβόλο, προάγγελο μιας δευτέρας παρουσίας. Μα οι ελπίδες μου πνίγονται στο ανάλγητο νέφος, που καταπίνει αργά το λαμπρό ουράνιο κόσμημα. Τα γιάλινά μου μάτια απέδρασαν από τον μάταιο ορίζοντα, σαν χαμένο ζαρκάδι που νιώθει μοναχά από που φεύγει κι' όχι που πάει. Πιο πέρα, δίδυμοι σκόπελοι προβάλουν από την θάλασσα των ατμών. Διάπυροι γίγαντες, αιώνια δεμένοι μα ακατάδεχτοι, οι γιοί της Λήδας αρνούνται ψυχρά την συντροφιά μου. Ξένος, φυγάς, ασύλληπτα μικρός, απόβλητος της ουράνιας κοινωνίας, παρείσακτος στον αέναο χορό του κόσμου, άδραστο έρμαιο της τύχης, αδιάστατη κουκκίδα στο χάος, της ανάγκης μάταιος δραπέτης, απρόθυμος της σάρκας αχθοφόρος, είλωτας σε άγονο χωράφι, τσουκνίδα στον άνυδρο βραχότοπο, διψασμένο σκουλήκι, μονάχος, ερημίτης, άθλιος ζητιάνος στην αυλή των τρανών βασιλιάδων. Τιποτένιος. Μηδέν.Μηδέν…Μα…!Τι θαύμα να εμφανίζεται απρόσμενα αυτό που με προσήλωση προσμένεις! Άρμα επουράνιο, φως φτερωτό, αστέρι που σβύνει τους αστέρες. Αποκαλύπτεται σαν πρωτόγονος θεός που ξεπηδά από των πνευμάτων τον μαύρο κόσμο. Πατάσσει τον καιρό και στεφανωμένος την εσπερινή αχλύ υψιπετεί σε αλάνθαστη ρότα που του χάραξε ο κορυφαίος καπετάνιος. Αρμενίζει με βέβαιη χάρη, γλιστρά στην χούφτα της εξώσφαιρας, διαδράμει την παρτιτούρα του χωροχρόνου σαν αβίαστη μελωδία, περιπολεί την μεθόριο του παγωμένου κόσμου σαν στρατιώτης που πάει για πόλεμο σφυρίζοντας αμέριμνα. Άφωτο φως, τόσο μικρό, τόσο μεγάλο. Αυτό που αγγέλουν οι γραφές και αυτό που έπλασε ο νους, το κέλυφος ενός κοσμικού αυγού, ο τελάλης του πανανθρώπινου αύριο, ο προαγωγός της γνώσης, ο σπόρος του μέλλοντος, το μαγιάτικο λουλούδι ενός πάντοτε αβέβαιου εποικισμού, μια φωλιά στην αφιλόξενη τούνδρα του κενού, η σκέψη, η τέχνη, οι κόποι, τα μέταλλα και το γιαλί του, τα νεύρα του, οι κεραίες του, όλα συμπυκνώνονται σε ένα φωτεινό σημείο, μια αμύθητη πυγολαμπίδα που η κοιλιά της λάμπει με φως κλεμμένο απ’ τον κεραυνό του ήλιου. Ένα φως τόσο μικρό, τόσο μεγάλο. Σαν κάθε τι τόσο όμορφο που θα’ θελες να κρατήσει για πάντα, κράτησε μόνο λίγες στιγμές. Προτού χαθεί, κατάφερε ν’ αρπάξει και να ζέψει στο τροπαιοφόρο άρμα του, σαν λάφυρα, λίγο φόβο, αγωνία, έγνοια, μοναξιά. Μου άφησε μόνο έναν πόνο: αυτό το καράβι πέρασε και έφυγε και εγώ στον βράχο έμεινα δεμένος. Αυτό το πλοίο πέρασε και δεν με πήρε.Όμως, αυτόν τον κλέφτη της κρυμμένης ηλιαχτίδας, αυτό το άστρο το μικρό που λάμπει από τ’ άστρα περισσότερο, αυτό το φως το μέγα, θνητά χέρια το σκάρωσαν, με υλικά από τα εντόσθια της γης, με πέτρα από τον βράχο των δεσμών μου. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από το τίποτε.Αυτό δεν είναι μηδέν… Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Μπορείτε να δείτε και μερικά πολύ καλά «χτυπήματα» του διαστημικού σταθμού από τον Γιώργο Ταρσούδη , νομίζω ότι είναι οι καλύτερες από Ελλάδα .Μπράβο στο Γιώργο ! http://astroforum.gr/forum/album_pic.php?pic_id=3411 http://astroforum.gr/forum/album_pic.php?pic_id=3416 =D> ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
ammonite Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2010 Μπορείτε να δείτε και μερικά πολύ καλά «χτυπήματα» του διαστημικού σταθμού από τον Γιώργο Ταρσούδη , νομίζω ότι είναι οι καλύτερες από Ελλάδα .Μπράβο στο Γιώργο ! http://astroforum.gr/forum/album_pic.php?pic_id=3411 http://astroforum.gr/forum/album_pic.php?pic_id=3416 =D> Μπράβο George. Φοβερές λήψεις!
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2010 Και σήμερα στις 21.23 και στις 23.00. Εκπληκτικός! Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Και σήμερα στις 21.23 και στις 23.00. Εκπληκτικός! Το είδα και εγώ τυχαία αυτή την φορά στις 23:00, καθώς πέρασε από το πεδίο των κιαλιών μου και το παρακολούθησα. Μάλιστα δεν κατάλαβα αμέσως για τι πρόκειται και ας το είχα δει την προηγούμενη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Karellen Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Τον είδα κι εγώ από τη Μάνη κατά τύχη να δρασκελίζει χαμηλά το δυτικό ουρανό αν και δεν περίμενα να εμφανιστεί ξανά τόσο λαμπρός.Παρότι δεν είχα τα κιάλια εύκαιρα,το θέαμα του ήταν εντυπωσιακό. Ευτυχώς,γιατί δεν τον είχα δει καθόλου τις προηγούμενες φορές! Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Όσο μεγαλώνει τόσο λαμπρότερος φαίνεται, καθώς προσθέτουν ανακλαστικές επιφάνειες. Κρίμα που ολοκληρώνεται σε λίγο. Ρε παιδιά, κάντε κανένα ''πανωσήκωμα'', δεν υπάρχει Διαστημική Πολεοδομία!* *Και αν υπάρχει, κάτι μου λέει πως θα ''λαδώνεται'' Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Είμαι σίγουρος ότι αν προσθέσουν κάποιο ελληνικό module θα είναι αυθαίρετο. Μέχρι τότε μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να ελπίζουμε για την αντιπροσώπευσή μας στο Διάστημα Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Πριν από 5 λεπτά (21:00) παρατηρούσα την Κυψέλη με το Stellarvue F50 και τον Hyperion Zoom στα 8mm ενισχυμένο x1.5. Από την κάτω δεξιά γωνία είδα πάλι ένα δορυφόρο με την ίδια ταχύτητα να διατρέχει το πεδίο. Σήκωσα το βλέμμα και δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Ήταν το ISS; Ή κάποιος άλλος δορυφόρος. Δεν ήταν αεροπλάνο ούτε άλλο ιπτάμενο αντικείμενο, καθώς η μεγέθυνση (40x) θα μου έδειχνε κάτι περισσότερο από ένα σταθερό σημειακό φως.Που υπάρχουν χάρτες με τα περάσματά του να το επιβεβαιώσω;Το ίδιο έγινε και εχθές. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Εγώ δυσκολεύτηκα να τον δώ γιατί είχε λίγο συννεφιά αλλά δεν πειράζει,ίσως την επόμενηφορά ο καιρός να είναι με το μέρος μου. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Πριν από 5 λεπτά (21:00) παρατηρούσα την Κυψέλη με το Stellarvue F50 και τον Hyperion Zoom στα 8mm ενισχυμένο x1.5. Από την κάτω δεξιά γωνία είδα πάλι ένα δορυφόρο με την ίδια ταχύτητα να διατρέχει το πεδίο. Σήκωσα το βλέμμα και δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Ήταν το ISS; Ή κάποιος άλλος δορυφόρος. Δεν ήταν αεροπλάνο ούτε άλλο ιπτάμενο αντικείμενο, καθώς η μεγέθυνση (40x) θα μου έδειχνε κάτι περισσότερο από ένα σταθερό σημειακό φως.Που υπάρχουν χάρτες με τα περάσματά του να το επιβεβαιώσω;Το ίδιο έγινε και εχθές. Καλημερα Κωστα, καθε βραδυ αν εισαι με κιαλια μεσαιων μεγενθυσεων σαρωνοντας τον ουρανο, θα βλεπης ολη νυκτα πολλους δορυφορους, λιγοι φαινονται μονο με τα ματια Καπου μεσα εδω στο φορουμ εχουν βαλει σελιδες για τα περασματα μερικων δορυφορων, εγω βλεπω μονο εδω για τον ISS http://www.heavens-above.com/PassSummary.aspx?satid=25544&lat=37.983&lng=23.733&loc=Athinai&alt=147&tz=EEThttp://www.heavens-above.com/PassDetails.asp?lat=37.983&lng=23.733&loc=Athinai&alt=147&tz=EET&satid=25544&date=40301.7367795833http://www.heavens-above.com/gtrack.asp?date=40301.7367795833&lat=37.983&lng=23.733&alt=147&loc=Athinai&TZ=EET&satid=25544 Υ.Γ. Αν ψαξεις την σελιδα καπου εχει νομιζω και για Iridium Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα