Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Τι γνωμη εχετε για το sky atlas 2000?

Ενδιαφερομαι για την αδετη εκδοση laminated.

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Τον έχω χρησιμοποιήσει. Πολύ καλός. Να προτιμήσεις την έκδοση με το λευκό φόντο και τα μαύρα άστρα.

Γιατί ρε Δημήτρη?Εγώ προτιμώ χάρτες με μαύρο φόντο κ άσπρα άστρα.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Ο εγκέφαλός μας έχει μάθει να διαβάζει τα μαύρα γραμματα σε λευκό φόντο. Η γνώμη μου είναι ότι το μαύρο φόντο θα είναι κουραστικό.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Να ρωτήσω επι τη ευκαιρία: Τι μέγεθος σελίδας είναι ο χάρτης αυτός;

Έχω στα χέρια μου μια εκτύπωση Α4 και χρειάζεται λούπα χαράκτη διαμαντιών.

Ειδικά στον Τοξότη και όπου περνά ο Γαλαξίας γίνεται πατείς με πατώ σε. Πρέπει να είναι τουλάχιστον Α3 για να βγάλεις άκρη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Καλύτερα να έχεις μαύρο φόντο και λευκά γράμματα όταν τον διαβαζεις με κόκκινο φως στο πεδίο.

Και πλαστικοποίηση για την υγρασία, αλλά και για να σημειώνεις επάνω του. Μπορείτε να τους πλαστικοποιήσετε δυο μαζι, πλάτη με πλάτη

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

πλαστικοποιημενος ειναι κορυφαιος!

(να σαι καλα Χρηστο)

Τον εχω μονιμα στην Ανδρο, για χρηση με το 10'' Ντομπ, και ομολογω οτι πριν απο αυτον τον χαρτη, τραβαγα τα σχετικα ζορια (με καλες εκδοσεις που δεν τολμουσα να βγαλω εξω, λογω υγρασιας).

Με αυτον τον χαρτη, σταματησα να κανω αντιγραφες και "σχεδια μαχης" .

Πολυ καλη απεικονηση, με σαφη συμβολα/πληροφορηση , και επαρκη αλληλοκαλυψη μεταξυ των σελιδων.

Προσωπικα θεωρω αναγκαια την υπαρξη ενος μικρου τραπεζιου λογω μεγεθους.

Αν επρεπε να εχω μονο εναν χαρτη θα ηταν αυτος (αντε...και ο pocket sky atlas).

8)

Δημοσιεύτηκε

I have all three versions of the Atlas and they all serve their purpose. I do enjoy the "black stars on white background". With that version one can make photo-copies of the pages and then out in the field objects can be marked off with a highlighter as they are observed. Thus, one has a record of objects that they have viewed.

I do need to state that I prefer the "white stars on the black background" version.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε
Ο εγκέφαλός μας έχει μάθει να διαβάζει τα μαύρα γραμματα σε λευκό φόντο. Η γνώμη μου είναι ότι το μαύρο φόντο θα είναι κουραστικό.

Εμένα απ την άλλη μου κάνει θολούρα στο μάτι το κόκκινο φως πάνω στο άσπρο χαρτί.Ενώ στο μαύρο φόντο μπορώ να δυναμώνω το φως χωρίς να στραβώνομαι με αποτέλεσμα εστιάζει καλύτερα το μάτι μου στο χαρτί.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάντως μάγκες έχω τον Μαύρα σε Ασπρο φόντο, του κοτσάρισα και το πιο κάτω Upgrade (οι αστερισμοί σε διαφάνεια) και βουρ! Χρησιμοποιώ δε και έναν μεγεθυντικό φακό με διαχαιώμενο κόκκινο φώς (λόγω πρσβυωπίας) ταμαμ!

1906823905_2000Upgrade.jpg.e52dd312f1373b9cb6163550aec5ede3.jpg

Το Upgrade.....

.jpeg.f5a29036582e7c9d43a51eee10513a64.jpeg

Το βοήθημα για τη στραβομάρα

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως μάγκες έχω τον Μαύρα σε Ασπρο φόντο, του κοτσάρισα και το πιο κάτω Upgrade (οι αστερισμοί σε διαφάνεια) και βουρ! Χρησιμοποιώ δε και έναν μεγεθυντικό φακό με διαχαιώμενο κόκκινο φώς (λόγω πρσβυωπίας) ταμαμ!

Ωραίο Gadget ο φακός. Θα λύσει και το δικό μου πρόβλημα, που περιέγραψα παραπάνω. Πού, πώς και πόσο;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Μαύρα άστρα σε λευκό φόντο είναι προτιμητέα για έναν επίσης λόγο: Επειδή μπορείς να χαράξεις με χάρακα τα σχέδια των αστερισμών, για καλύτερο προσανατολισμό και ευχερέστερη εύρεση των αντικειμένων.
Δημοσιεύτηκε
Μαύρα άστρα σε λευκό φόντο είναι προτιμητέα για έναν επίσης λόγο: Επειδή μπορείς να χαράξεις με χάρακα τα σχέδια των αστερισμών, για καλύτερο προσανατολισμό και ευχερέστερη εύρεση των αντικειμένων.
Αυτό πράγματι εξυπηρετεί πολύ, αλλά δεν είναι απαραίτητο αφού ο ερευνητικός χάρτης ακριβώς για αυτή τη δουλειά είναι και επιπλέον αποκλείει την περίπτωση λάθος αναγνώρισης κάποιου αστεριού.

Ο χάρτης έχει αστέρια μέχρι 8,5mag. Τι ερευνητή(ες) θα χρησιμοποιείς;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Ακριβως ετσι!! και πλαστικοποιημένος με διπλή όψη και έτοιμος για παρατηρηση!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ε καλά ρε παιδιά ζωγραφίζεις κ με άσπρο στυλό.Εγώ πάντως έχω εκτυπώσει την ουρανομετρία σε μαύρο φόντο κ μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης