Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Στους αγρούς πιο στήνεται πιο εύκολα και είναι μειωμένες οι δυνατότητες να το τσακίσεις, ένα ρομποτικό 9,25",next star 8"SE ή το dob 12"?

Το κάθε ένα έχει τις δυσκολίες του. Το Nexstar θα είναι πιο εύκολο από το CPC, αλλά το DOB δεν θα θέλει ρεύμα (χωρίς το autotracking). Μπορεί όμως να θέλει τραπεζάκι.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αν ψάξουμε λίγο ακόμα θα κατασχεθεί και το κουρδιστό πορτοκάλι και σε φαντάζομαι με άσπρη στολή και μαύρη αρβύλα να μου ρίχνεις κλωτσιές στην κοιλιά τραγουδώντας το singing in the rain.

You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred.

Woody Allen

Δημοσιεύτηκε

Ένα CPC800 πωλείται σε πολύ καλή τιμή:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11018&highlight=nexstar

Ξέρω, είπα πως το SE είναι προτιμότερο στα 8 και το 925 σαν CPC. Απλά για ενημέρωση.

Επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται (νταν, νταν, νταν) ένα 6SE:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11925&highlight=nexstar

Και ένα 8SE από έναν εξαίρετο συνάδελφο:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11134&highlight=nexstar

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου καλώς όρισες κι εσύ στον όμορφο κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Απ' ότι έχω διαβάσει στις παραπάνω δημοσιεύσεις, δεν έχεις μια κάποια εμπειρία στην παρατήρηση. Όπως είπες δεν σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφηση (προς το παρόν τουλάχιστον) και θα ήθελες να παρατηρείς Deep Sky.

Να ξέρεις ότι πρώτο και κύριο στην παρατήρηση Deep Sky, είναι ο σκοτεινός ουρανός. Όσο πιο σκοτεινός ο ουρανός τόσο περισσότερα μπορείς να δεις. Ένα τηλεσκόπιο 8" σε σκοτεινό ουρανό μπορεί να δει περισσότερα από ένα 12" από την ταράτσα του σπιτιού σου (μέσα στην πόλη δηλαδή).

Κι εδώ γεννάτε το ερώτημα:

Έχεις δει ποτέ κάποιο Deep Sky αντικείμενο που να σου αρέσει τόσο πολύ ώστε να είσαι διατεθειμένος να πηγαίνεις σε σκοτεινό ουρανό, κάνοντας στην καλύτερη καμιά 20αριά χιλιόμετρα με το αμάξι φορτωμένο τσιμπράγαλα (δεν θα είναι μόνο το τηλεσκόπιο που θα κουβαλάς αλλά και ένα σωρό άλλα παρελκόμενα, καρέκλα, τραπεζάκι προσοφθάλμια χάρτες κτλ κτλ κτλ...), να κάθεσαι όλο το βράδυ μέσα στο κρύο σε θερμοκρασίες ψύχους και μετά να ξαναφορτώνεις το αμάξι να γυρίζεις πίσω και να ξεφορτώνεις 5 η ώρα το πρωί;.

Αν η απάντηση είναι ναι:

Θέλεις πραγματικά να κάνεις παρατήρηση Deep Sky. Είσαι ένας πορωμένος Dobsonas που δεν θέλει να έχει μαζί του ένα σωρό ηλεκτρονικά, να κάθεσαι να ρυθμίζεις 1 ώρα και να πηγαίνεις με κουμπάκια στους στόχους και μετά να τελειώνει η μπαταρία και να πρέπει να φύγεις. Θέλεις να στήνεις σε δευτερόλεπτα το τηλεσκοπιό γιατί βιάζεσαι να δεις το Μ51 που αρχίζει πάλι να χαμηλώνει και δεν προλαβαίνεις. Προτιμάς να ψάχνεις από το χάρτη σου τον επόμενο στόχο τον οποίο έχεις σημειώσει στο πρόγραμμα σου και μετά χειροκίνητα τον εντοπίζεις με τη βοήθεια μόνο ενός ερευνητή και του ματιού σου. Θέλεις να μάθεις τον ουρανό πιθαμή προς πιθαμή (ή μαλον μοίρα προς μοίρα) μόνος σου και να ξέρεις σε κάθε αστερισμό τα highlights σε κάθε στιγμή και να πηγαίνεις σε δευτερόλεπτα όποτε γουστάρεις και όχι να σε πηγαίνει το τηλεσκόπιο με κουμπάκια. Το μόνο που θέλεις από το τηλεσκόπιό σου είναι οι ίντσες και δεν σε ενδιαφέρει το κουβάλημα, αρκεί να χωράει μέσα στο αυτοκίνητό σου. Έχεις δώσει μια περιουσία σε προσοφθάλμια και φίλτρα αποζητώντας μόνο την όσο γίνεται καλύτερη απορρόφηση φωτονίων στο μάτι σου.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ αν είσαι σίγουρος πραγματικά ότι θέλεις να κάνεις Deep Sky παρατήρηση. Η Deep Sky παρατήρηση είναι η πιο απαιτητική και θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου το αν θέλεις πραγματικά να την ακολουθήσεις.

Γνώμη μου είναι, αν δεν έχεις να πας σε κάποιο αστροπάρτυ να δεις από κοντά τι παίζει, πάρε ένα 8"-10" Skywatcher ή GSO Dob, χωρίς ηλεκτρονικά σκέτο-χειροκίνητο-παραδοσιακό. Δες τι σου αρέσει να κάνεις: Deep Sky, Πλανητική, Σελήνη, Μεταβλητούς και μετά αφού εξοικειωθείς με το τηλεσκόπιο, πάρεις και μερικά προσοφθάλμια αποφασίζεις αν θέλεις να πάρεις μεγαλύτερο τηλεσκόπιο και να τα χώσεις. Μην πας κατευθείαν στα βαθιά γιατί μπορεί να απογοητευτείς και να δεις άλλα από αυτά που περίμενες να δεις.

Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου καλώς όρισες κι εσύ στον όμορφο κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Απ' ότι έχω διαβάσει στις παραπάνω δημοσιεύσεις, δεν έχεις μια κάποια εμπειρία στην παρατήρηση. Όπως είπες δεν σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφηση (προς το παρόν τουλάχιστον) και θα ήθελες να παρατηρείς Deep Sky.

Να ξέρεις ότι πρώτο και κύριο στην παρατήρηση Deep Sky, είναι ο σκοτεινός ουρανός. Όσο πιο σκοτεινός ο ουρανός τόσο περισσότερα μπορείς να δεις. Ένα τηλεσκόπιο 8" σε σκοτεινό ουρανό μπορεί να δει περισσότερα από ένα 12" από την ταράτσα του σπιτιού σου (μέσα στην πόλη δηλαδή).

Κι εδώ γεννάτε το ερώτημα:

Έχεις δει ποτέ κάποιο Deep Sky αντικείμενο που να σου αρέσει τόσο πολύ ώστε να είσαι διατεθειμένος να πηγαίνεις σε σκοτεινό ουρανό, κάνοντας στην καλύτερη καμιά 20αριά χιλιόμετρα με το αμάξι φορτωμένο τσιμπράγαλα (δεν θα είναι μόνο το τηλεσκόπιο που θα κουβαλάς αλλά και ένα σωρό άλλα παρελκόμενα, καρέκλα, τραπεζάκι προσοφθάλμια χάρτες κτλ κτλ κτλ...), να κάθεσαι όλο το βράδυ μέσα στο κρύο σε θερμοκρασίες ψύχους και μετά να ξαναφορτώνεις το αμάξι να γυρίζεις πίσω και να ξεφορτώνεις 5 η ώρα το πρωί;.

Αν η απάντηση είναι ναι:

Θέλεις πραγματικά να κάνεις παρατήρηση Deep Sky. Είσαι ένας πορωμένος Dobsonas που δεν θέλει να έχει μαζί του ένα σωρό ηλεκτρονικά, να κάθεσαι να ρυθμίζεις 1 ώρα και να πηγαίνεις με κουμπάκια στους στόχους και μετά να τελειώνει η μπαταρία και να πρέπει να φύγεις. Θέλεις να στήνεις σε δευτερόλεπτα το τηλεσκοπιό γιατί βιάζεσαι να δεις το Μ51 που αρχίζει πάλι να χαμηλώνει και δεν προλαβαίνεις. Προτιμάς να ψάχνεις από το χάρτη σου τον επόμενο στόχο τον οποίο έχεις σημειώσει στο πρόγραμμα σου και μετά χειροκίνητα τον εντοπίζεις με τη βοήθεια μόνο ενός ερευνητή και του ματιού σου. Θέλεις να μάθεις τον ουρανό πιθαμή προς πιθαμή (ή μαλον μοίρα προς μοίρα) μόνος σου και να ξέρεις σε κάθε αστερισμό τα highlights σε κάθε στιγμή και να πηγαίνεις σε δευτερόλεπτα όποτε γουστάρεις και όχι να σε πηγαίνει το τηλεσκόπιο με κουμπάκια. Το μόνο που θέλεις από το τηλεσκόπιό σου είναι οι ίντσες και δεν σε ενδιαφέρει το κουβάλημα, αρκεί να χωράει μέσα στο αυτοκίνητό σου. Έχεις δώσει μια περιουσία σε προσοφθάλμια και φίλτρα αποζητώντας μόνο την όσο γίνεται καλύτερη απορρόφηση φωτονίων στο μάτι σου.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ αν είσαι σίγουρος πραγματικά ότι θέλεις να κάνεις Deep Sky παρατήρηση. Η Deep Sky παρατήρηση είναι η πιο απαιτητική και θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου το αν θέλεις πραγματικά να την ακολουθήσεις.

Γνώμη μου είναι, αν δεν έχεις να πας σε κάποιο αστροπάρτυ να δεις από κοντά τι παίζει, πάρε ένα 8"-10" Skywatcher ή GSO Dob, χωρίς ηλεκτρονικά σκέτο-χειροκίνητο-παραδοσιακό. Δες τι σου αρέσει να κάνεις: Deep Sky, Πλανητική, Σελήνη, Μεταβλητούς και μετά αφού εξοικειωθείς με το τηλεσκόπιο, πάρεις και μερικά προσοφθάλμια αποφασίζεις αν θέλεις να πάρεις μεγαλύτερο τηλεσκόπιο και να τα χώσεις. Μην πας κατευθείαν στα βαθιά γιατί μπορεί να απογοητευτείς και να δεις άλλα από αυτά που περίμενες να δεις.

Σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου! Βέβαια τα ψάχνω όλα και με ενδιαφέρει και αυτό Celestron C11 CPC-XLT στο οποίο θα μου κάνουν καλή τιμή στο πλανητάριο αλλά μάλλον είναι πολύ μουγκρί...ίσως πιο βαρύ και χονδρό απο το dob 12"....είδωμεν....

Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Βασιλη καλωσόρισες στο φορουμ,

Συμφωνώ 1000% με τον Δημητρη (Μανούσος),

γνωμη μου ειναι να κανονισεις καμια συναντιση με τα παιδια απο την Κρητη(Μανουσος, Planetman ) την αλλη εβδμαδα να δεν εχει Σεληνη --ελπιζω να μπορουν τα τα κοπελια-- ωστε να δεις τα τηλεσκοπια απο κοντα αλλα να παρεις και μια ιδεα απο τον πραγματικα σκοτεινο ουρανο που εχετε κατω στην Κρητη.

Δεν ξερω αν το επαν τα παιδια παραπανω(ειναι 4 σελιδες το θεμα) αλλα οι Γαλαξιες και τα Νεφελωματα που βλεπεις στις Αστροφωτογραφιες ΔΕΝ πρόκειται να τα δεις ετσι μεσα απ'το τηλεσκοπιο =;

Καλη συνέχεια :D

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Γεια σου κι από μένα, τώρα είδα το θέμα. Εμείς με το Δημήτρη βρισκόμαστε στο Ηράκλειο και κάνουμε τακτικά παρατηρήσεις (όσο μας αφήνει ο καιρός). Όποτε θέλεις μπορείς να έρθεις εδώ να κανονίσουμε να πάμε έξω να δεις κάποια πραγματάκια. Επίσης, υπάρχει ο ΣΦΑΚ ο οποίος είναι ο σύλλογός μας στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, μπες www.sfak.org. Επίσης μίλησες με τον Χρήστο, ASTROC;
Δημοσιεύτηκε
Γεια σου κι από μένα, τώρα είδα το θέμα. Εμείς με το Δημήτρη βρισκόμαστε στο Ηράκλειο και κάνουμε τακτικά παρατηρήσεις (όσο μας αφήνει ο καιρός). Όποτε θέλεις μπορείς να έρθεις εδώ να κανονίσουμε να πάμε έξω να δεις κάποια πραγματάκια. Επίσης, υπάρχει ο ΣΦΑΚ ο οποίος είναι ο σύλλογός μας στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, μπες www.sfak.org. Επίσης μίλησες με τον Χρήστο, ASTROC;

Ναι σήμερα ήμουν κάποιες ώρες με το Χρήστο για αστροφωτογράφηση. Τα είπαμε εκεί. Η αστροφώτο έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά εγώ δεν έχω κάνει ούτε παρατήρηση. Από παρατήρηση πρέπει να ξεκινήσω. Το θέμα είναι αν δεν έχω τη δυνατότητα να βγώ στους αγρούς για πολύ σκοτεινό ουρανό τι μπορώ να δω απο την ταράτσα του σπιτιού μου με χαμηλή έως μέτρια φωτορύπανση (μένω 3,5 χλμ έξω απο τα Χανιά). Φαίνονται γαλαξίες? και αν ναι σε πόσες ίντσες? Εσύ που είδες στην πρώτη παρατήρηση με το 16" σου 34 γαλαξίες, έβλεπες σε κάποιους σπείρωμα?

Δημοσιεύτηκε

Το μέτρια φωτορύπανση είναι σχετικό. Κάνε ένα τέστ στον ουρανό σου όταν δεν θα έχει Σελήνη. Κοίτα σε ένα χάρτη ή στο stellarium και δές έναν αστερισμό που να είναι κοντά στο ζενίθ. Π.χ το δελφίνι ή κάποιον άλλον αυτή την εποχή. Μετά άσε τα μάτια σου να σηνιθίσουν λίγο στο σκοτάδι, άν έχεις λάμπα δρόμου ορατή άν μπορείς βρές ένα σημείο που να μήν φαίνεται και κοίτα επάνω στον αστερισμό αυτό και δές μέχρι πόσο αμυδρό άστρο μπορείς να δείς. Το καλύτερο είναι να έχεις σχεδιάσει σε ένα χαρτάκι πιό πρίν τα άστρα και τα μεγέθη τους, μόνο για αυτόν τον αστερισμό και μετά να τσεκάρεις με ενα κοκκινο φακό (ή φακό που θα του περάσεις μπόλικη κόκκινη ζελατίνα μπροστά) τα μεγέθη που βλέπεις.

Έτσι π.χ άν μπορείς να δείς μέχρι 5 mag άστρο, με πλάγια όραση εννοείται, τότε ο ουρανός σου είναι 5 mag. Κάντο και πές μας. Αλλά χωρίς Σελήνη. Πάντως ακόμη και 5 mag να έχεις, είναι το minimum για να βλέπεις τους φωτεινούς γαλαξίες και χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Άν πάς σε 6 mag εκεί θα διακρίνεις λεπτομέρειες και στην Κρήτη νομίζω έχετε αρκετά σημεία που είναι 6 mag και πάνω.

Δές και αυτό για να πάρεις μία ιδεά τί περίπου θα βλέπεις στον M51 αλλά από σκοτεινό ουρανό.

http://www.clarkvision.com/visastro/m51-apert/index.html

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου, για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου. Καταρχήν με το 16άρι βλέπεις σπειροειδή δομή σε πολλούς γαλαξίες. Επίσης, αν ξεκινήσεις σοβαρά να ασχολείσαι και πας έστω και μία φορά σε σκοτεινό ουρανό, θα δεις πως μετά δεν θα διανοείσαι να κάνεις παρατήρηση έστω και από ελαφρώς "φωτομολυσμένη" περιοχή (άραγε υπάρχει τέτοια λέξη; ).

Αν δεν μπορείς με κανένα τρόπο να πας σε σκοτεινό ουρανό, θα πρέπει να μας πεις πόσα mag αστέρι μπορεις να δεις από την περιοχή σου με γυμνό μάτι καθαρή νύχτα χωρίς σελήνη για να σου πούμε αν αξίζει καν να πάρεις τηλεσκόπιο για βαθύ ουρανό.

Δημοσιεύτηκε
Θα κοιτάξω το βράδυ . Πείτε μου συγκεκριμένο αστέρι να δω! Πριν μερικούς μήνες είχα δει από τη βεράντα την ανδρομεδα, δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό !
Δημοσιεύτηκε

Είδες τον γαλαξία της Ανδρομέδας με γυμνό μάτι; Αν ναι, τότε έχεις 5.5mag τουλάχιστον οπότε ο ουρανός σου είναι αρκετά καλός για να κάνεις δουλειά. Μακάρι να είχα κι εγώ τέτοιο ουρανό στο σπίτι μου. Πάντως ακόμα και πάλι, αν πάρεις τα βουνά, θα απογειωθείς.

Πάντως να ξέρεις πως το επόμενο παρασκευοσάββατο 11 & 12 Ιουνίου θα βρισκόμαστε στο Σκίνακα (καιρού επιτρέποντος). Αν θέλεις έρχεσαι...

Δημοσιεύτηκε

Πόσες ιντσες πιστεύεις ότι θα αξιοποιούσα; 8, 10, 11?

έχω δει καλό σκοτεινό ουρανό στον πίσω Σταυρο στα Χανιά ! Φοβερή κατάσταση εκεί !

Θα ήθελα πολύ να έρθω αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο ! Πιστεύεις ένα γρήγορο 8 με eq6 βάση είναι καλή αρχή ? Θα μπορεί να βγάλει και φωτό φαντάζομαι αφού θα έχω προχωρήσει .

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα, έχει πολλή ανάλυση το θέμα και ήδη τα παιδιά σου έχουν πει πολλά πράγματα, όσο μεγαλύτερη η διάμετρος, τόσο το καλύτερο. Για μένα το απόλυτο όργανο παρατήρησης είναι το dobsonian. 1) Παίρνεις πολλές ίντσες και 2) Χαλαρώνεις απίστευτα στο βουνό χωρίς καθόλου ηλεκτρονικά.

Πρέπει να καταλάβεις πρώτα τί ακριβώς θέλεις να κάνεις. Επίσης, μελέτησε τα μεγέθη και αν μπορείς να τα κουβαλάς/στήνεις μόνος. Εγώ για 3 χρόνια ήμουν με το κλασικό 8ιντσο dob και είχα δει πράματα και θάματα. Αν θέλεις, ψάξε για παλαιότερες παρατηρήσεις μας.

Δημοσιεύτηκε

vasila, όσο το ψάχνεις τόσο δεν θα καταλήγεις κάπου. Έτσι πάει συνήθως σε όποιον πάει για το πρώτο του τηλεσκόπιο. Οι επιλογές σου κατά τη γνώμη μου είναι ή 12άρι dob άν νομίζεις οτι χωράει στο αμάξι, ή το nexstar 8 που ειναι παιχνιδάκι στο κουβάλημα και στήσιμο.

Είδες Ανδρομέδα με γυμνό μάτι από το σπίτι σου??? Εϊσαι σίγουρος οτι ήταν αυτή? Συνήθως φαίνεται σαν μία μικρή θαμπάδα που μοιάζει με άστρο. Άν όντως την είδες τοτε έχεις πολύ καλό ουρανό για βασικές παρατηρήσεις, αλλά για να πάρεις τα μέγιστα του τηλεσκοπίου βέβαια θές να πάς στας εξοχάς :)

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστώ, και ευχαριστώ και όλα τα παιδιά για τις πολύτιμες συβουλές που μου έδωσαν. Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά ο ενθουσιασμός μου για το σπορ είναι μεγάλος ! Γι αυτό και το μεγάλο πόσο διάθεσης! :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
vasila, όσο το ψάχνεις τόσο δεν θα καταλήγεις κάπου. Έτσι πάει συνήθως σε όποιον πάει για το πρώτο του τηλεσκόπιο. Οι επιλογές σου κατά τη γνώμη μου είναι ή 12άρι dob άν νομίζεις οτι χωράει στο αμάξι, ή το nexstar 8 που ειναι παιχνιδάκι στο κουβάλημα και στήσιμο.

Είδες Ανδρομέδα με γυμνό μάτι από το σπίτι σου??? Εϊσαι σίγουρος οτι ήταν αυτή? Συνήθως φαίνεται σαν μία μικρή θαμπάδα που μοιάζει με άστρο. Άν όντως την είδες τοτε έχεις πολύ καλό ουρανό για βασικές παρατηρήσεις, αλλά για να πάρεις τα μέγιστα του τηλεσκοπίου βέβαια θές να πάς στας εξοχάς :)

Ναι την είδα τη θαμπάδα, και φαινόταν καλύτερα με πλάγιο μάτι. Και μάλιστα είχα προσπαθήσει να και δω το Triangulum galaxy που ήταν απέναντι αλλά ανεπιτυχώς!

Δημοσιεύτηκε

Επίσης θέλω να ευχαριστίσω θερμά τον Χρήστο ASTROC για την κατ' οίκο του φιλοξενία και παρουσίαση αστροφωτογράφησης σε πραγματικό χρόνο, μάλιστα γίναμε και φιλαράκια και ήπιαμε και ρακί! \:D/

Σύντομα προβαίνω σε αγορές εξοπλισμού!

Δημοσιεύτηκε

Ο κύβος ερήφθη μόνο για παρατήρηση αρχικά και ιδού :

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=861

Σας ευχαριστώ όλους και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις όταν με το καλό το παραλάβω!! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ο κύβος ερήφθη μόνο για παρατήρηση αρχικά και ιδού :

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=861

Σας ευχαριστώ όλους και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις όταν με το καλό το παραλάβω!! :cheesy:

Μεγάλε (έτσι θα σε λέμε από σήμερα), έχεις πμ.

Καλορίζικο και γερά νεφρά.

Domo arigato, Mr. Roboto

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Παραλίγο να ξεπεράσει και τον νέο νόμο που θέλω να περάσω για κατάσχεση μετά τις 12 ίντσες, αν και σκέφτομαι να βάλω ένα δεύτερο άρθρο για τα ρομποτικά με λιγότερες ίντσες... θα σας ενημερώσω, ή θα έρθω απευθείας από τα σπίτια σας για κατάσχεση.

You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred.

Woody Allen

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης