50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Καλησπερα παιδια την Πεμπτη φευγω για ενα χωριο στην Λακωνια πολυ κοντα στην Νεαπολη.Εκει οπου εχω ξαναπαει αλλες τρεις φορες , φαινεται ο γαλαξιας μας με γυμνο ματι και απο εκει πηρα το ερεθισμα και εμπλεξα... Γιατι σας τα λεω ολα αυτα Γιατι θα ειναι ειναι η πρωτη μου φορα σε σκοτεινω ουρανο και θελω να μου προτεινεται οι πιο εμπειροι καποιους καλους στοχους....Ο εξοπλισμος θα περιλαμβανει μια neq6 goto και ενα celestron 9,25 τα οποια και απεκτησα προσφατα και δεν τα εχω χαρει! Τα προσοφθαλμια μου δυστηχως περιλαβμανουν ενα zoom 8-24 seben , 1 hyperion 21mm , 1 hyperion 13mm , 1 hyperion 5mm και ενα swa 32mm skywatcher το οποιο δυστηχως δεν μπορω να το χρησιμοποιησω γιατι δεν εχω ακομα διαγωνιο 2" Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
StratosGR Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Χάρτης Ιουλίου και στο τέλος προτείνει κάποιους στόχουςΤο ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσω και εγώ στις διακοπές μου http://www.skymaps.com/skymaps/tesmn1007.pdf
ammonite Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Χάρτης Ιουλίου και στο τέλος προτείνει κάποιους στόχουςΤο ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσω και εγώ στις διακοπές μου http://www.skymaps.com/skymaps/tesmn1007.pdf Χμ...Δεν μπορώ να το ανοίξω...Είναι λέει forbidden!
StratosGR Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Πήγαινε στην κεντρική σελίδα τότε και πάτα στο downloads το χάρτη του Ιουλίου
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Το ιδιο μυνημα μου εβγαλε και εμενα ammonite αλλα εχει λινκ για το site κατω απο το μυνημα λαθους και αν περιηγηθεις στην σελιδα κατω απο το "downloads" θα βρεις τον χαρτη του Ιουλη .Στρατο σε ευχαριστω αν και γνωριζω την συγκεκριμενη ιστοσελιδα δεν το σκευτηκα καθολου να την επισκευτω... Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Καλησπερα παιδια την Πεμπτη φευγω για ενα χωριο στην Λακωνια πολυ κοντα στην Νεαπολη.Εκει οπου εχω ξαναπαει αλλες τρεις φορες , φαινεται ο γαλαξιας μας με γυμνο ματι και απο εκει πηρα το ερεθισμα και εμπλεξα... Γιατι σας τα λεω ολα αυτα Γιατι θα ειναι ειναι η πρωτη μου φορα σε σκοτεινω ουρανο και θελω να μου προτεινεται οι πιο εμπειροι καποιους καλους στοχους....Ο εξοπλισμος θα περιλαμβανει μια neq6 goto και ενα celestron 9,25 τα οποια και απεκτησα προσφατα και δεν τα εχω χαρει! Τα προσοφθαλμια μου δυστηχως περιλαβμανουν ενα zoom 8-24 seben , 1 hyperion 21mm , 1 hyperion 13mm , 1 hyperion 5mm και ενα swa 32mm skywatcher το οποιο δυστηχως δεν μπορω να το χρησιμοποιησω γιατι δεν εχω ακομα διαγωνιο 2" Γιατί δυστυχώς; Μια χαρά είσαι. Τηλεσκοπιάρα, Υπερίωνες και σκοτάδι, τι άλλο θέλεις; Να περάσεις καλά! Για στόχους δες αυτά που έχουν μαζέψει τα παιδιά εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=136410#136410. Και όπου δεις γαλαξία χτύπα, αυτά είναι τα δύσκολα και θέλουν σκοτάδι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Τα τυπωσα κιολας Κωστα ευχαριστω . Το δυστηχως ειναι γιατι δεν εχω την ευκαιρια να χρησιμοποιησω και αλλα προσοφθαλμια μεγαλυτερης εστιακης αποστασης απο αυτα που εχω και το γεγονος πως δεν εχω διαγωνιο 2" όπως και επισης πως ο hyperion 5mm μου δινει 470χ που πιστευω δεν θα μπορεσω να χρησιμοποιησω μιας και ειναι ακριβως η μεγαλυτερη θεωρητικη μεγεθυνση που μπορω να εχω με το 9,25(2350 mm)Τελος παντων πιστευω και πως με αυτα θα τα παω καλα.... Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Τα τυπωσα κιολας Κωστα ευχαριστω . Το δυστηχως ειναι γιατι δεν εχω την ευκαιρια να χρησιμοποιησω και αλλα προσοφθαλμια μεγαλυτερης εστιακης αποστασης απο αυτα που εχω και το γεγονος πως δεν εχω διαγωνιο 2" όπως και επισης πως ο hyperion 5mm μου δινει 470χ που πιστευω δεν θα μπορεσω να χρησιμοποιησω μιας και ειναι ακριβως η μεγαλυτερη θεωρητικη μεγεθυνση που μπορω να εχω με το 9,25(2350 mm)Τελος παντων πιστευω και πως με αυτα θα τα παω καλα.... Έχεις όμως 2.1mm exit pupil για DSO's με τον 21mm και 180x για οξύτατους πλανήτες με τον 13mm. Το δυσκολότερο ήταν να πάρεις την απόφαση για τέτοιο ισχυρό τηλεσκόπιο, προσοφθάλμιους μαζεύεις εύκολα και δεν χρειάζεσαι και πανάκριβους. Είναι Synscan η βάση σου;- άκυρο, βλέπω τώρα πως είναι GOTO. Αέραααααααααα! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Έχεις τηλεσκόπιο 9.25" και goto βάση και ζητάς να σου πούμε τι να παρατηρήσεις;ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ! Θα τα βρεις μόνος σου!Δεν αστειεύομαι! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Έχεις τηλεσκόπιο 9.25" και goto βάση και ζητάς να σου πούμε τι να παρατηρήσεις;ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ! Θα τα βρεις μόνος σου!Δεν αστειεύομαι! Με όλον τον σεβασμό giorgosgr, ενώ το giorgos είναι αυτοεξηγούμενο το gr με προβλημάτιζε με την διφορούμενη σημειωτική του ως έθνους σημαντικό ή αρχικών του επωνύμου σημαντικό. Πλέον όμως νομίζω πως απλώς σημαίνει grινιάρης ΥΓ: Χάριν αστεϊσμού βεβαίως, μην γκρινιάξεις τώρα πως σε είπα γκρινιάρη, δεν εννοώ πως είσαι γκρινιάρης, ενδέχεται να σημαίνει κάτι εντελώς άσχετο, όπως, λόγου χάρη, Grumpy... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Έχεις τηλεσκόπιο 9.25" και goto βάση και ζητάς να σου πούμε τι να παρατηρήσεις;ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ! Θα τα βρεις μόνος σου!Δεν αστειεύομαι! Με όλον τον σεβασμό giorgosgr, ενώ το giorgos είναι αυτοεξηγούμενο το gr με προβλημάτιζε με την διφορούμενη σημειωτική του ως έθνους σημαντικό ή αρχικών του επωνύμου σημαντικό. Πλέον όμως νομίζω πως απλώς σημαίνει grινιάρης ΥΓ: Χάριν αστεϊσμού βεβαίως, μην γκρινιάξεις τώρα πως σε είπα γκρινιάρη, δεν εννοώ πως είσαι γκρινιάρης, ενδέχεται να σημαίνει κάτι εντελώς άσχετο, όπως, λόγου χάρη, Grumpy... Κώστα να σου υπενθυμίσω απλώς, ενδεχομένως να σου διαφεύγει, υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Έχεις τηλεσκόπιο 9.25" και goto βάση και ζητάς να σου πούμε τι να παρατηρήσεις;ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ! Θα τα βρεις μόνος σου!Δεν αστειεύομαι! Με όλον τον σεβασμό giorgosgr, ενώ το giorgos είναι αυτοεξηγούμενο το gr με προβλημάτιζε με την διφορούμενη σημειωτική του ως έθνους σημαντικό ή αρχικών του επωνύμου σημαντικό. Πλέον όμως νομίζω πως απλώς σημαίνει grινιάρης ΥΓ: Χάριν αστεϊσμού βεβαίως, μην γκρινιάξεις τώρα πως σε είπα γκρινιάρη, δεν εννοώ πως είσαι γκρινιάρης, ενδέχεται να σημαίνει κάτι εντελώς άσχετο, όπως, λόγου χάρη, Grumpy... Κώστα να σου υπενθυμίσω απλώς, ενδεχομένως να σου διαφεύγει, υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα. Το έχω υπ' όψιν, ευχαριστώ, απλώς δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό εδώ.Ούτε διάθεση προσβολής, οπότε ας μην προσπαθείς να το κάνεις να φαίνεται έτσι. Έγραψα "Με όλον τον σεβασμό" και όχι τυχαία.Εξάλλου ο Γιώργος δεν είναι 13 χρονών παιδάκι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Hlias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Εγω πιστευω πως και με κιαλια να παρατησεις σε σκοτεινο ουρανο θα δεις παρα πολλα ωραια πραγματα, φαντασου με το celestron 9,25 τι θα δεις
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Alepohori να σου υπενθυμίσω απλώς, ενδεχομένως να σου διαφεύγει, υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα. ή μήπως για εσένα δεν ισχύει η ίδια σου η παρατήρηση Ας μην είμαστε τόσο ευέξαπτοι σε αυτό το forum , ο ΚύριοςΚοκκόλις όπως και ο ΓιώργοςΓΡ έχουν αποδείξει πως έχουν ιδιαίτερο τρόπο γραφής και σκέψης ο οποίος τους χαρακτηρίζει στις δημοσιευσεις τους . Παρακαλώ όλους , ενόψη και της συνάντησης που πλησιάζει να μη δωθεί συνέχεια . Ευχαριστώ για τη κατανόηση και πάντα φιλικά χωρής ίχνος κακίας έχθρας ή γκρίνιας MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
mars1980 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 σε ποιο χωριο πας 50mm ??γιατι και εγω απο εκεινα τα μερη καταγομαι... 20 λεπτα πριν την νεαπολη ειναι το χωριο μου... celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
mars1980 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 σε ποιο χωριο πας 50mm ??γιατι και εγω απο εκεινα τα μερη καταγομαι... 20 λεπτα πριν την νεαπολη ειναι το χωριο μου... celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα