mars1980 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 καλησπερα εχτες το βραδυ εκανα alignment στο τηλεσκοπιο μου (nexstar 4 se) με την μεθοδο skyalign αλλα το τηλεσκοπιο οταν του εδινα ενα στοχο εστρεφε μονο απο δεξια...δηλαδη απο εκει που ημουνα στην κασσιοπη και το εστελνα στον πολικο αντι να κανει τις 10 περιπου μοιρες στα αριστερα , αυτο εκανε τις 350 απο δεξια για να βρει τον πολικο...επισης απο το Μ110 το εστειλα στο Μ32 και παλι τα ιδια..το τηλεσκοπιο εστρεψε δεξια εκανε σχεδον ολο τον κυκλο για να βρει το στοχο.αυτο συνεβει με ολους τους στοχους που εδωσα στο goto...κατα τα αλλα το goto λειτουργουσε καλα, εννοωντας πως εβρισκε ολα τα αντικειμενα στο πεδιο του προσοφθαλμιου αλλα παντα ''μεσω λαμιας'' εχετε ξανακουσει να το κανουν και αλλες στηριξεις αυτο ή ειναι ελαττωμα του δικου μου?? celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο, αλλά δε μου φαίνεται και παράλογο αν σκεφτείτε ότι το δικό μου NexStar το ευθυγραμμίζω με το Δία και μετά χωρίς να το μετακινήσω το βάζω να βρει το Δία για να δω ότι πέτυχε το alignment και μου δείχνει ότι είναι 80ο βορειότερα... Γενικώς δε γνωρίζω αν τα nexstar έχουν όντως κάποια κατασκευαστικά λάθη, αλλά ακούω από πολλούς ότι αυτή η σειρά παρουσιάζει προβλήματα. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
eirhnh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 [..] αλλά δε μου φαίνεται και παράλογο αν σκεφτείτε ότι το δικό μου NexStar το ευθυγραμμίζω με το Δία και μετά χωρίς να το μετακινήσω το βάζω να βρει το Δία για να δω ότι πέτυχε το alignment και μου δείχνει ότι είναι 80ο βορειότερα...[..] Και εγω εχω καμια φορα το ιδιο προβλημα οταν κανω alignment με πλανητες γι αυτο καμια φορα δν κανω τπτ... Καλυτερα να κανεις alignment με αστρα! Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Ο "εγκέφαλος" του Goto υπολογίζει οτι εσυ εκει μπορει να θες να κανεις φωτογραφιση οποτε σε παίρνει απο την αλλη για να σου δωσει "χωρο" ωστε να μην σου χαλασει την φωτογραφιση μετα. Αφου γνωριζεις οτι το Μ32 ειναι διπλα στο Μ110, για να το πας με το Goto;; Απλα πατας τα βελακια...ή λυνεις τα φρενα και το πας με το χερι. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
mars1980 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Bi2L δεν καταλαβα την αιτιολογηση σου διοτι απο φωτογραφηση δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν ξερω τιποτα... αλλα αν τουλαχιστον εχει μια λογικη που το κανει ετσι και δεν ειναι ελαττωμα εχει καλως..παντως οντως μπορω να το κανω εγω με τα βελακια χειροκινητα...απλα ετσι ρωτησα απο περιεργια γιατι μου φανηκε περιεργο.. celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 ο bi2l εχει δικιο σε αυτο που λεει και εγω αυτο σκεφτηκα οταν διαβαζα το θεμα και λεγετε meridian flip και γινεται κυριως γι'αυτον το λογο για να εχει το τηλεσκοπιο χωρο να κινηθει για φωτογραφιση ωστε να μην βρει καποιο εμποδιο και να παθει ζημια η ιδια η βαση και φυσικα να μην χαλασει η φωτο. οταν κανεις calibration η βαση (τριποδο) βλεπει στον βορρα; αυτο το εχω παρατηρησει και στην δικια μου he5pro οταν εχω κανει calibration και παω να φωτογραφισω κυριως κοντα στο μεσιμβρηνο (meridian) εχω την ιδια συμπεριφορα. δοκιμασε να κανεις και κανα reset στο χειριστηριο να δεις εαν επαναλαμβανεται αυτο που λες Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
aristotelis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Το ιδιο κανει κα εμενα (Meade ETX 125). Απο οτι εχω καταλαβει αυτο γινεται για να σου εξασφαλισει αρκετη ωρα παρατηρησης ακολουθωντας το στοχο μεχρι να φτασει στο τελος της διαδρομης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Πρέπει να ενεργοποιήσεις από το Menu την επιλογή ''Cordwrap''.Αυτό ισχύει με βεβαιότητα για το 4SE. Για τα SLT δεν είμαι βέβαιος.RTFM Η δυσκολία με την διάβαση του μεσημβρινού χαρακτηρίζει τις ισημερινές αλλά όχι τις υψαζιμουθιακές.Επίσης στα Nexstar δεν λύνονται τα φρένα. Μετακίνηση με τα βελάκια και RATE=9Εναλλακτική λύση: θα την αναρτήσω αργότερα.Nights of the Orange Order: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/postlist.php/Cat/0/Board/nexstar/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Ποιος κάθεται να διαβάσει τις οδηγίες κ.Κώστα; Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Ποιος κάθεται να διαβάσει τις οδηγίες κ.Κώστα; Το Manual ειναι κατι σαν το EULA ...απλα "Accept" - "Agree" (και μονο αν τα βρουμε σκουρα μπορει να το διαβασουμε) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Ορίστε Η λύση... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Το μικρότερο Dobsonian στην Ελλάδα Ψέμματα, δεν σας έδειξα το 80ST BabydobΤο απόλυτο Grab n' GoΟ Δαυίδ της παρατήρησηςΚυρίες και κύριοι, εδώ σε έκδοση 4SE Tandem Dual f Multipurpose Babydob Grab n' Play Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
mars1980 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 τελικα νομιζω οτι κατι βρηκα στο αγγλικο manual του τηλεσκοπιου (στο ελληνικο ελειπε το συγκεκριμενο κομματι).. εχει την επιλογη ''GOTO APPROACH'' που εξηγει οτι το κανει για φωτογραφικους λογους και για καλυτερη λειτουργια των μοτερ.αλλα απ'οτι καταλαβα και να το απενεργοποιησω θα στριβει μονο αριστερα μετα..τουλαχιστον δεν ειναι ελαττωμα αλλα τροπος λειτουργιας της στηριξης..αν δεν πιασει και αυτο θα δοκιμασω να το κανω dobsonian οπως και ο κυριος κωστας... celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Αντιγράφω από το εγχειρίδιο Goto Approach - lets the user define the direction that the telescope will approach when slewing to an object. This allows the user the ability to minimize the affects of backlash For example, if your telescope is back heavy from using heavy optical or photographic accessories attached to the back, you would want to set your altitude approach to the negative direction. This would ensure that the telescope always approaches an object from the opposite direction as the load pulling on the scope. Similarly, if using the telescope while polar aligned, you would want to set the azimuth approach to the direction that allows the scope to compensate for different load level on the motors and gears when pointing in different parts of the sky.To change the goto approach direction, simply choose Goto Approach from the Scope Setup menu, select either Altitude or Azimuth approach, choose positive or negative and press Enter. Cordwrap - – Cord wrap safeguards against the telescope slewing more than 360º in azimuth and wrapping accessory or power cables around the base of the telescope. This is useful any time that cables are plugged into the base of the telescope. By default, the cord wrap feature is turned off when the telescope is aligned in altazimuth and turn on when aligned on a wedge. To Goto Approach σχετίζεται με την ακρίβεια του GOTO η οποία επηρεάζεται από την ισοστάθμιση και τις ρυθμίσεις αντιρρόπησης σπασμωδικών κινήσεωνΤο Cordwrap απαγορεύει την κίνηση πέραν των 360 μοιρών, άρα πρέπει κάθε τόσο να αλλάζει φορά. Το χρησιμοποιώ έτσι πάνω από έναν χρόνο και δουλεύει μια χαρά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2010 Όταν αντιμετωπίζεται τέτοια προβλήματα, να μη διστάζετε να κάνετε Reset to factory defaults. Εμένα έκανε κάποια τερτίπια ένα βράδυ και έτσι το ξεπέρασε. Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2010 Αντιγράφω από το εγχειρίδιο Goto Approach - lets the user define the direction that the telescope will approach when slewing to an object. This allows the user the ability to minimize the affects of backlash For example, if your telescope is back heavy from using heavy optical or photographic accessories attached to the back, you would want to set your altitude approach to the negative direction. This would ensure that the telescope always approaches an object from the opposite direction as the load pulling on the scope. Similarly, if using the telescope while polar aligned, you would want to set the azimuth approach to the direction that allows the scope to compensate for different load level on the motors and gears when pointing in different parts of the sky.To change the goto approach direction, simply choose Goto Approach from the Scope Setup menu, select either Altitude or Azimuth approach, choose positive or negative and press Enter. Cordwrap - – Cord wrap safeguards against the telescope slewing more than 360º in azimuth and wrapping accessory or power cables around the base of the telescope. This is useful any time that cables are plugged into the base of the telescope. By default, the cord wrap feature is turned off when the telescope is aligned in altazimuth and turn on when aligned on a wedge. To Goto Approach σχετίζεται με την ακρίβεια του GOTO η οποία επηρεάζεται από την ισοστάθμιση και τις ρυθμίσεις αντιρρόπησης σπασμωδικών κινήσεωνΤο Cordwrap απαγορεύει την κίνηση πέραν των 360 μοιρών, άρα πρέπει κάθε τόσο να αλλάζει φορά. Το χρησιμοποιώ έτσι πάνω από έναν χρόνο και δουλεύει μια χαρά. Θα δοκιμάσω και γω να ρυθμίσω το goto approach σε negative (από default είναι σε Azimuth approach) μήπως και έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στο goto. Δεν μου φέρνει μέσα στο πεδίο το στόχο και πρέπει πάντα να πηγαίνω με τα βελάκια λίγο δεξιά και πάνω. Σε σκοτεινό ουρανό με δυσκολεύει γιατί γίνεται χαμός από αστέρια και γαλαξίες!!!! Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά Κώστα. Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα