3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Προσωπικά θα προσπαθήσω να τον παρατηρήσω λίγο έξω από την πόλη, λίγο πρίν την ανατολή του φεγγαριού, που θάχει λιγότερο φως τώρα στο LQ. Όλα από λίγο... γιατί όχι και λίγο από κομήτη... έστω και με πλάγια όραση ή φίλτρο. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
titi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 και ενα σχετικο αρθρο - ειδηση για τον συγκεκριμενο κομητη :http://www.physics4u.gr/blog/?p=2669 " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Όποιος βγει έξω απόψε, ας ρίχνει καμιά ματιά ψηλά για καμιά κομητοβολίδα! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
3c273 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Προς τα πού να στρέψουμε την προσοχή; Να υποθέσουμε ότι το ακτινοβόλο σημείο θάναι στην πορεία του το τελευταίο καιρό ή όχι; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Όποιος βγει έξω απόψε, ας ρίχνει καμιά ματιά ψηλά για καμιά κομητοβολίδα! Λες να είχε καμμία σχέση με αυτό που είδα το Σάββατο και το πέρασα με το ISS;Έμοιαζε με εκείνο το φοβερό πυροτέχνημα που είδαμε τον Αύγουστο στον Κιθαιρώνα, αν και αυτή την φορά το είδα στην πόλη.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13107&postdays=0&postorder=asc&start=15 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Ακτινοβόλο σημείο είναι ο Κύκνος. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
3c273 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Ακτινοβόλο σημείο είναι ο Κύκνος.΄Καλή πληροφορία! Πώς εξηγείται; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Ακτινοβόλο σημείο είναι ο Κύκνος.΄Καλή πληροφορία! Πώς εξηγείται;Ίσως επειδή τα θραύσματα του κομήτη που συναντούν σήμερα τη Γη, προέρχονται από τη θέση που πέρασε ο κομήτης πριν μήνες και η θέση αυτή προφανώς είναι ο Κύκνος.Η ζώνη των θραυσμάτων που αφήνει ένας κομήτης είναι τεράστια και το σημείο τομής της με την ευρύτερη περιοχή της Γης, μικρή σχέση έχει με την τρέχουσα θέση του. Ίσως ένας ειδικός να μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο...... Κοινώς: Τόληηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
tolis45 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Με φώναξε κανείς? Να ξέρετε ότι η νυχτερινή μου ταρίφα είναι τσουχτερή.. Τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία για τη θέση του ακτινοβόλου σημείουδεν είναι σε ποιο αστερισμό είναι ο κομήτης σε κάποια χρονική στιγμή, αλλά τι (διανυσματική)ταχύτητα έχει σε σχέση με τη Γη, όταν είναι κόντα της, στην ουσία ότανπερνάει από το επίπεδο της εκλειπτικής. Το ίδιο συμβαίνει και με τα θραυσματά του. Σε αυτή την περίπτωση, ο κομήτης περνάει από πάνω προς τα κάτω και σχεδόν κάθεταπρος την εκλειπτική, πάντα ως προς την (κινούμενη) Γη. Έτσι το ακτινοβόλο σημείοέιναι σχεδόν 90 μοίρες από την εκλειπτική δηλ στον Κύκνο. Αα, και μετεωρικές εξάρσεις από τα θραύσματα αυτού του κομήτη έχουν προβλεφθεί,αλλά για το 2061-62. Θα σας στείλω τιμολόγιο για τις υπηρεσίες μου. Δρ Τ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Και τι στον δαίμονα είδα εγώ το Σάββατο;Τέλος πάντων, ό,τι και νά' ταν ήταν πανέμορφο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2010 Με φώναξε κανείς? Να ξέρετε ότι η νυχτερινή μου ταρίφα είναι τσουχτερή.. Τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία για τη θέση του ακτινοβόλου σημείουδεν είναι σε ποιο αστερισμό είναι ο κομήτης σε κάποια χρονική στιγμή, αλλά τι (διανυσματική)ταχύτητα έχει σε σχέση με τη Γη, όταν είναι κόντα της, στην ουσία ότανπερνάει από το επίπεδο της εκλειπτικής. Το ίδιο συμβαίνει και με τα θραυσματά του. Σε αυτή την περίπτωση, ο κομήτης περνάει από πάνω προς τα κάτω και σχεδόν κάθεταπρος την εκλειπτική, πάντα ως προς την (κινούμενη) Γη. Έτσι το ακτινοβόλο σημείοέιναι σχεδόν 90 μοίρες από την εκλειπτική δηλ στον Κύκνο. Αα, και μετεωρικές εξάρσεις από τα θραύσματα αυτού του κομήτη έχουν προβλεφθεί,αλλά για το 2061-62. Θα σας στείλω τιμολόγιο για τις υπηρεσίες μου. Δρ Τ Ευχαριστούμε πολύ. Άψογος. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Σίγουρα δεν φταίει αυτός. Το πρόβλημα της φωτορύπανσης είχε επισημανθεί από την αρχή. Οι προβλέψεις δεν ήταν ευνοϊκές για παρατήρηση από την πόλη και μιλάγαμε για παρατήρηση μόνο "από σκοτεινούς ουρανούς σχετικά εύκολα". Εγώ πάλι έχω ενθουσιαστεί από τις παρατηρήσεις του κομήτη. Τον έχω δει 7 βραδιές μέχρι τώρα. Αλλά αυτό που κουράζει είναι η συννεφιά. Μας έχει σαπίσει 1 μήνα τώρα. Η πλάκα δε είναι, ότι στα site του εξωτερικού πληθαίνουν οι παρατηρήσεις από σκοτεινό ουρανό με γυμνούς οφθαλμούς και εμείς κάνουμε οφθαλμόλουτρα στις φωτογραφίες τους. Ωστόσο τα νέα φέρνουν ένα ακόμη "ΙΣΩΣ" για τα αποτελέσματα του περάσματος του κομήτη. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ και ο ειδικός σε θέματα μετεώρων Peter Brown μιλάνε για πιθανή βροχή μετεώρων στις 2 με 3 Νοεμβρίου. Η οποία θα οφείλεται στον Hartley. Στις υποθέσεις αυτές κατέληξαν μετά από παρατήρηση 2 μεγάλων μετέωρων στις 16 Οκτωβρίου από τις all sky κάμερες τις ΝΑΣΑ. Αν ο ουρανός είναι καθαρός εκείνες τις βραδιές και δείτε κάτι πείτε μας. Περισσότερα για το θέμα των μετεώρων που ίσως οφείλονται στον κομήτη στο πολύ όμορφο άρθρο: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/27oct_hartleyids/Πολύ καλο!! Γνωρίζει κανείς εαν εχουμε τίποτα νέες πληροφορίες... άντε να ανοίξει λίγο ο καιρός γιατί σε λιγο θα να βγάλω μούχλα. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
george_clima Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Μιλάμε για πιθανή βροχή μετεώρων,ορατή και από πόλη,ή μόνο από σκοτεινό ουρανό:Α,επί τη ευκαιρία ανεβάζω και μια φωτογραφία του κομήτη για 1-15 Νοε. Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
ziorange Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Δείτε αυτό το πολύ ωραίο βιντεάκι!! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
nikos1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2010 Να και η κοντινή φρέσκια-φρέσκια εικόνα του κομήτη απο το εξερευνητικό όχημα της NASA, EPOXI : Πηγή: http://www.spaceweather.com -Με πρόλαβε ο Fred στο νέο θέμα ''Comet Hartley 2 close-up'' : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13194 αυτό εδω παρατράβηξε σε σελίδες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα