hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Σαν νέος κι εγώ θα ήθελα τη βοήθεια και την κατανόηση σας. Οι απορείες μου όπως και των περισσότερων ''νέων'' έχουν να κάνουν με την αγορά εξοπλισμού. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Σκοπεύω να διαθέσω μέχρι 1000-1100 Ευρώ.Δεν με ενδιαφέρει πολύ το πόσο εύκολο θα είναι στη μετακίνηση και στο στήσιμο επειδή τον περισσότερο καιρό θα μένει σε ένα μέρος.Το μέρος αυτό είναι αρκετά ψηλά,έχει απόλυτο σκοτάδι αλλά συνήθως έχει και αέρα.Οσον αφορά τώρα αυτά που σκοπεύω να παρατηρώ,δεν θα πρωτοτυπήσω και θα πώ πως είναι τα πάντα.Στο μέλλον επίσης σκοπεύω να ασχοληθώ και με την αστροφωτογράφηση. Πιστεύετε πως με τα χρήματα αυτά μπορώ να να έχω για αρχή ένα καλό αναβαθμήσιμο εργαλείο? Μήπως είναι καλύτερα να αποκτήσω έναν καλό οπτικό σωλήνα και χώρια ένα σταθερό τρίποδο χωρίς GO-TO για μείωση κόστους? Αγορά απο Ελλάδα ή εξωτερικό? Για τα εξής τηλεσκόπια τι γνώμη έχετε? ''Bresser MESSIER N-203'' ''Celestron C8-NGT'' ''Celestron C6-A XLT'' ''Orion optics Europa 200 f/4.5'' ''Orion optics Europa 200 f/6'' Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση. Εκτωρ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Θα προστατεύσεις τον εξοπλισμό από τον αέρα; Αν είναι δύσκολο ξέχνα τα Νευτώνια (ίσως και την φωτογράφηση) και πας για C6 αλλά χρειάζεται και βάση. Με τον αέρα και η παρατήρηση γίνεται δύσκολη: κουνιέται η εικόνα συνεχώς, έρχονται σκόνη,άλατα, σταγονίδια και σκουπιδάκια πάνω στο κάτοπτρο ή την διορθωτική πλάκα, ή στο μάτι σου! Το ξέρω καθώς το έχω δοκιμάσει μια φορά που ήμουν πολύ χαρμάνης από παρατήρηση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Τον εξοπλισμό μπορώ να τον προστετέψω σε γενικές γραμμές αλλά οχι τελείως.Γιατί C6?Λόγο μεγέθους?
aristotelis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Μαλλον λογω του μεγεθους θα το λεει ο Κωστας..Δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο που θα πω αλλα νομιζω πως στην αστροφωτογραφηση δεν παιζει τοσο ρολο η διαμετρος μιας και μιλαμε για μεγαλες εκθεσεις...
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Θα ήθελα και τη γνώμη σας και για τα άλλα τηλεσκόπια που προανέφερα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Τα Νευτώνια λόγω μεγέθους, μήκους και σχήματος είναι περσσότερο ευαίσθητα στον άνεμο λειτουργώντας ως ιστίο ή και πτέρυγα ακόμη. Κατά τ'άλλα το f/6 Orion ξεχωρίζει για γενική χρήση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Το Orion Optics 8" f/6 το χρησιμοποιώ εδώ και 4 χρόνια. Δεδομένης της σωστής ευθυγράμμισης των οπτικών και των συνθηκών, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα σου δώσει εικόνες-κρύσταλλο. Ο σωλήνας είναι από αλουμίνιο (και όχι σιδερένιος) με πολύ καλή γενικότερη μηχανική κατασκευή. Δες κάτι παρεμφερές και εδώ:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13063&start=0 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Kατάλαβα. Κι εγώ να σου πώ με τα λίγα που είχα διαβάσει πρίν μπώ εδώ το Orion Optics 8" f/6 είχα βάλει στο μάτι.Τώρα μπήκε και το C6 στο παιχνίδι.Φαντάζομαι πως αν ξεπεράσω το πρόβλημα του αέρα,η αστροφωτογράφηση δεν θα είναι πρόβλημα με κάποιο απο αυτά τα μηχανήματα..
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Απ ότι είδα τώρα ο orion optics έχει μόνο τα καινούρια VX8.Δεν είχα χρόνο να διαβάσω.Οπότε κοίτα να ενημερωθείς.http://www.orionoptics.co.uk/ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 καλως ηλθες στο φορουμ και στην αστρονομια γενικα. δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα εαν σκεφεσαι να κανεις αστροφωτογραφθση τα 1000 ευρω δεν φτανουν. για αστροφωτογραφιση θα χρειαστεις κοντα στα 3000 ευρω με κυριο στοχο την βαση η οποια κανει μινιμουμ 1200-1400 ευρω. με τα λεφτα που διαθετεις μπορω να σου προτεινω τα παρακατω http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1477ειναι σχεδον ο ιδιος εξοπλισμος που εχω και εγω και μπορεις να δεις φωτο που εχω βγαλει στην σελιδα μου. http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=898http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1027 γι'αυτα δεν το πλανηταριο δεν εχει τιμη αλλα μπορεις να ρωτησεις δεδομενου οτι θα ειναι πιο σταθερο το συστημα σε αερα. σε αυτον το εξοπλισμο θα πρεπει να διαθεσεις λεφτα και για καμερα και τα λοιπα παρελκομενα που θα χρειαστεις. με αυτα που σου προτεινα μπορεις να κανεις παρατηρηση και φωτογραφιση και καλο ειναι να μαθεις πρωτα τον ουρανο κανοντας παρατηρηση και στην συνεχεια να μαθεις τι απαιτησεις χρειαζεται η φωτογραφιση (διαβασε και τα αρθρα της AVAT) και να κινηθεις αναλογα μιας και η φωτογραφιση απιατει πολυ χρονο, υπομονη και διαβασμα. τελος μιας και ανεφερες οτι εχεις προβλημα με τον αερα η κατασκευη ενος εστεροσκοπιου ειναι επιβεβλημενη και δεν θα ταλαιπορησε εσυ και ο εξοπλισμος σου και θα εχεις και περισσοτερο χρονο στην διαθεση σου στην φωτογραφιση και παρατηρηση χωρις νευρα και αποτυχιες Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Ναί,το πρόσεξα κι εγώ αυτό.Στο site της ''Aktistar'' εχθές που μπήκα είδα μόνο τα ''Europa''.Παίζει και να μην έχουν έρθει ακόμα εδώ.Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τα δώ απο κοντά αυτά ας με ενημερώσει.
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 καλως ηλθες στο φορουμ και στην αστρονομια γενικα. δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα εαν σκεφεσαι να κανεις αστροφωτογραφθση τα 1000 ευρω δεν φτανουν. για αστροφωτογραφιση θα χρειαστεις κοντα στα 3000 ευρω με κυριο στοχο την βαση η οποια κανει μινιμουμ 1200-1400 ευρω. με τα λεφτα που διαθετεις μπορω να σου προτεινω τα παρακατω http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1477ειναι σχεδον ο ιδιος εξοπλισμος που εχω και εγω και μπορεις να δεις φωτο που εχω βγαλει στην σελιδα μου. http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=898http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1027 γι'αυτα δεν το πλανηταριο δεν εχει τιμη αλλα μπορεις να ρωτησεις δεδομενου οτι θα ειναι πιο σταθερο το συστημα σε αερα. σε αυτον το εξοπλισμο θα πρεπει να διαθεσεις λεφτα και για καμερα και τα λοιπα παρελκομενα που θα χρειαστεις. με αυτα που σου προτεινα μπορεις να κανεις παρατηρηση και φωτογραφιση και καλο ειναι να μαθεις πρωτα τον ουρανο κανοντας παρατηρηση και στην συνεχεια να μαθεις τι απαιτησεις χρειαζεται η φωτογραφιση (διαβασε και τα αρθρα της AVAT) και να κινηθεις αναλογα μιας και η φωτογραφιση απιατει πολυ χρονο, υπομονη και διαβασμα. τελος μιας και ανεφερες οτι εχεις προβλημα με τον αερα η κατασκευη ενος εστεροσκοπιου ειναι επιβεβλημενη και δεν θα ταλαιπορησε εσυ και ο εξοπλισμος σου και θα εχεις και περισσοτερο χρονο στην διαθεση σου στην φωτογραφιση και παρατηρηση χωρις νευρα και αποτυχιες Κώστα ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και το ενδιαφέρον. Η αστροφωτογράφιση μπορεί να περιμένει.Σίγουρα πρέπει να μάθω πολλά πράγματα πιο πρίν,να ''ψηθώ'' λιγάκι.Ο εξοπλισμός που προανέφερα δηλαδή είναι απαγορευτικός για μελλοντική φωτογράφιση?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Κατ' αρχήν καλώς όρισες κατα δεύτερον ποιος σου είπε πως χρειάζεσαι τηλεσκόπιο για αστροφωτογράφιση; Και με τη φωτογραφική μηχανή και το φακό της γίνεται αστροφωτογράφιση και μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακη πολλές φορές από ότι μέσα από τηλεσκόπια.Εκεινο που χρειάζεσαι για να σκεφτείς την αστροφωτογραφία είναι η βάση. 1000-1100 ευρώ ίσα που φτάνουν άν φτάνουν κι όλας για μια βάση EQ6 πάρε λοιπόν τη βάση και έναν σωλήνα "ό,τι νάναι" έναν 6" f/5 παράδειγμα. Έχεις DSLR έτσι δεν είναι; Γιατί άν δεν έχεις πρέπει να προστεθεί και αυτή στο πακέτο του κόστους εκτός και έχεις παλιά φιλμάτη και ξέρεις αρκετά απο φωτογραφία και έχεις και υπομονή.Από την άλλη τι πάει να πει κατάλληλος για την αστροφωτογράφιση; Τι είδους αστροφωτογράφιση; Ευρέως πεδίου; πλανητών; βαθέως ουρανού; Μπορεί να θεωρήσεις αστροφωτογραφία και τα αστροΐχνη που δεν χρειάζεσαι κάν τηλεσκόπιο και βάση.Φυσικά σαν αρχάριος που είσαι καλύτερη συμβουλή είναι το ξέχνα την αστροφωτογραφία και απλά παρατήρησε... Επίσης αγόρασε ένα βιβλίο για αστροφωτογραφία να δεις και να μάθεις μερικά πράγματα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 σε αυτα που αναφερει ο γιωργος εχει δικιο. πρωτου προβεις σε καποαι αγορα καλυτερα παρε μερικα βιβλια να διαβασεις ωστε να δημιουργησεις και τις καταληλες αποριες αλλα και το τι θες. γαι τον εξοπλισμο που εδωσες απο αποψη βασης ειναι ακαταληλα λογω βασης μιας και θες κινησεις και παρακολουθηση ακριβειας. για τα οριον εαν ειναι dobson τοτε ειναι καταληλα μονο για παρατηρηση. επισης καλο ειναι εαν γινει καμια συγκεντρωση αστρονομων στον κιθαιρωνα πηγαινε και εσυ για να δεις απο πρωτο χερι τα τηλεσκοπια που εχουν τα παιδια. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Ναί,το πρόσεξα κι εγώ αυτό.Στο site της ''Aktistar'' εχθές που μπήκα είδα μόνο τα ''Europa''.Παίζει και να μην έχουν έρθει ακόμα εδώ.Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τα δώ απο κοντά αυτά ας με ενημερώσει.Μπα δεν νομίζω να μην έχουν έρθει.Μάλλον δε θα έχει ενημερωθεί το site της aktis ή μπορεί κ να έχει stok από κάποια europa.Το σίγουρο είναι πως ότι έχει η orion στο site της έχουν αυτόματα κ οι αντιπρόσωποι. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Κατ' αρχήν καλώς όρισες κατα δεύτερον ποιος σου είπε πως χρειάζεσαι τηλεσκόπιο για αστροφωτογράφιση; Και με τη φωτογραφική μηχανή και το φακό της γίνεται αστροφωτογράφιση και μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακη πολλές φορές από ότι μέσα από τηλεσκόπια.Εκεινο που χρειάζεσαι για να σκεφτείς την αστροφωτογραφία είναι η βάση. 1000-1100 ευρώ ίσα που φτάνουν άν φτάνουν κι όλας για μια βάση EQ6 πάρε λοιπόν τη βάση και έναν σωλήνα "ό,τι νάναι" έναν 6" f/5 παράδειγμα. Έχεις DSLR έτσι δεν είναι; Γιατί άν δεν έχεις πρέπει να προστεθεί και αυτή στο πακέτο του κόστους εκτός και έχεις παλιά φιλμάτη και ξέρεις αρκετά απο φωτογραφία και έχεις και υπομονή.Από την άλλη τι πάει να πει κατάλληλος για την αστροφωτογράφιση; Τι είδους αστροφωτογράφιση; Ευρέως πεδίου; πλανητών; βαθέως ουρανού; Μπορεί να θεωρήσεις αστροφωτογραφία και τα αστροΐχνη που δεν χρειάζεσαι κάν τηλεσκόπιο και βάση.Φυσικά σαν αρχάριος που είσαι καλύτερη συμβουλή είναι το ξέχνα την αστροφωτογραφία και απλά παρατήρησε... Επίσης αγόρασε ένα βιβλίο για αστροφωτογραφία να δεις και να μάθεις μερικά πράγματα. Προσωπικά όταν λέω αστροφωτογράφιση εννοώ πως όταν παρατηρώ κάτι με το τηλεσκόπιο και με εντυπωσιάζει να έχω τη δυνατότητα να το φωτογραφήσω.Δεν θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικα με αυτό.Τι φακό χρειάζεσαι στη μηχανή σου για να δείς αυτά που βλέπεις με ένα Europa απο τα προαναφερθέντα για παράδειγμα.Αυτό που λές για τη βάση και το σωλήνα ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον.Ετσι κι αλλιώς σκοπεύω να χτίσω ένα μηχάνημα σταδιακά.Φωτογραφική μηχανή έχω και Dslr και Slr.Οσον αφορά το είδος της αστροφωτογράφισης θα πρέπει να δώ για να σου απαντήσω.Εννοείται πως σκοπεύω να διαβάσω και να αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί για να μάθω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, Εκτωρ
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 σε αυτα που αναφερει ο γιωργος εχει δικιο. πρωτου προβεις σε καποαι αγορα καλυτερα παρε μερικα βιβλια να διαβασεις ωστε να δημιουργησεις και τις καταληλες αποριες αλλα και το τι θες. γαι τον εξοπλισμο που εδωσες απο αποψη βασης ειναι ακαταληλα λογω βασης μιας και θες κινησεις και παρακολουθηση ακριβειας. για τα οριον εαν ειναι dobson τοτε ειναι καταληλα μονο για παρατηρηση. επισης καλο ειναι εαν γινει καμια συγκεντρωση αστρονομων στον κιθαιρωνα πηγαινε και εσυ για να δεις απο πρωτο χερι τα τηλεσκοπια που εχουν τα παιδια. Οπως προανέφερα σκοπεύω να αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί για να μάθω.Αλλωστε είναι πολύ ευχάριστο να ''σπαταλάς'' το χρόνο σου με τέτοια πράγματα.Οσον αφορά τον εξοπλισμό παρακολουθώ προσεκτικά αυτά που μου λέτε για να σχηματίσω άποψη.Αυτό που γράφει ο Γιώργος παραπάνω για καλή βάση και σωλήνα ότι νάναι ακούγεται ενδιαφέρον.
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Ναί,το πρόσεξα κι εγώ αυτό.Στο site της ''Aktistar'' εχθές που μπήκα είδα μόνο τα ''Europa''.Παίζει και να μην έχουν έρθει ακόμα εδώ.Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τα δώ απο κοντά αυτά ας με ενημερώσει.Μπα δεν νομίζω να μην έχουν έρθει.Μάλλον δε θα έχει ενημερωθεί το site της aktis ή μπορεί κ να έχει stok από κάποια europa.Το σίγουρο είναι πως ότι έχει η orion στο site της έχουν αυτόματα κ οι αντιπρόσωποι. Σήμερα μου απάντησαν απο το site της Aktistar πως ο χρόνος αναμονής για τα καινούρια VX ότι ο χρόνος αναμονής είναι 2-3 μήνες.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 για το ειδος της φωτογραφισης που θες να κανεις δηλ. να φωτογραφιζω αυτο που βλεπω εαν μου αρεσει ειναι καπως περιπλοκο. τι εννοω υπαρχουν οι εξης τροποι τροποι να κανεις να φωτογραφιση. ο πρωτος και ο πιο διαδεμενος ειναι να κανεςι piggyback φωτογραφιση, δηλ. βιδωνεις σε μια βιδα στα δαχυτιλιδια τοποθετησης του τηλεσκοπιου την dslr ή slr μηχανη σου και φωτογραφιζεις το αντικειμενο που θες. εδω θα χριεαστεις ενα καλο φακο για την μηχανη σου. επισης πρεπει να προσεξεις την πολικη ευθυγραμμιση της ισημερινης βασης, γιατι χωρις ισημερινη δεν μπορεις να κανεις φωτογραφιση, ωστε να μην βγει με αστρικα ιχνη ή αλλιως κουνημενη. το ντεκλασερ εδω ειναι υποχρεωτικο. δευτερος τροπος ειναι να εχεις δυο τηλεσκοπια παραληλλα και το ενα εκ των δυο να εχει επανω την μηχανη σου και να τραβας τις φωτο. θα πρεπει να εχεις υποψη οτι εαν θες να δεις λεπτομεριες σε ενα στοχο μια και μονο φωτο δεν προεκιται να σου βγαλει τα επιθυμιτα αποτελεσματα και θα πρεπει να τραβηξεις αρκετες φωτο με πανω απο 1 λεπτο εκθεση και η συνολικη εκθεση να φτανει την μια ωρα, οποτε και σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να αποχαιρετησεις την παρατηρηση. επισης κατα την διαρκεια της φωτογραφισης δεν θα πρεπει να ακουμπας το τηλεσκοπιο για αποφυγη δονησεων οποτε παρατηρηση και φωτογραφιση μαζι δεν πανε εκτος και αν εχεις και δευτερο τηλεσκοπιο σε δευτερη βαση για να κανεις παρατηρηση (μαλλον εδω ξεφυγα λιγο) σε καθε περιπτωση θα πρεπει να επενδυσεις σε μια καλη βαση. οι πιο διαδεδομενες ειναι η eq6 και η heq5 pro. τωρα οσον αφορα τηλεσκοπιο σε περιπτωση που θες να κανεις φωτογραφιση κυριας εστιας δηλ. να βαλεις την μηχανη χωρις φακο στο τηλεσκοπιο τα διοπτρικα τηλεσκοπια (ed80 ειναι το πιο διαδεδομενο) και τα καταδιοπτρικα ειναι τα πιο καταληλα για dslr Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 για το ειδος της φωτογραφισης που θες να κανεις δηλ. να φωτογραφιζω αυτο που βλεπω εαν μου αρεσει ειναι καπως περιπλοκο. τι εννοω υπαρχουν οι εξης τροποι τροποι να κανεις να φωτογραφιση. ο πρωτος και ο πιο διαδεμενος ειναι να κανεςι piggyback φωτογραφιση, δηλ. βιδωνεις σε μια βιδα στα δαχυτιλιδια τοποθετησης του τηλεσκοπιου την dslr ή slr μηχανη σου και φωτογραφιζεις το αντικειμενο που θες. εδω θα χριεαστεις ενα καλο φακο για την μηχανη σου. επισης πρεπει να προσεξεις την πολικη ευθυγραμμιση της ισημερινης βασης, γιατι χωρις ισημερινη δεν μπορεις να κανεις φωτογραφιση, ωστε να μην βγει με αστρικα ιχνη ή αλλιως κουνημενη. το ντεκλασερ εδω ειναι υποχρεωτικο. δευτερος τροπος ειναι να εχεις δυο τηλεσκοπια παραληλλα και το ενα εκ των δυο να εχει επανω την μηχανη σου και να τραβας τις φωτο. θα πρεπει να εχεις υποψη οτι εαν θες να δεις λεπτομεριες σε ενα στοχο μια και μονο φωτο δεν προεκιται να σου βγαλει τα επιθυμιτα αποτελεσματα και θα πρεπει να τραβηξεις αρκετες φωτο με πανω απο 1 λεπτο εκθεση και η συνολικη εκθεση να φτανει την μια ωρα, οποτε και σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να αποχαιρετησεις την παρατηρηση. επισης κατα την διαρκεια της φωτογραφισης δεν θα πρεπει να ακουμπας το τηλεσκοπιο για αποφυγη δονησεων οποτε παρατηρηση και φωτογραφιση μαζι δεν πανε εκτος και αν εχεις και δευτερο τηλεσκοπιο σε δευτερη βαση για να κανεις παρατηρηση (μαλλον εδω ξεφυγα λιγο) σε καθε περιπτωση θα πρεπει να επενδυσεις σε μια καλη βαση. οι πιο διαδεδομενες ειναι η eq6 και η heq5 pro. τωρα οσον αφορα τηλεσκοπιο σε περιπτωση που θες να κανεις φωτογραφιση κυριας εστιας δηλ. να βαλεις την μηχανη χωρις φακο στο τηλεσκοπιο τα διοπτρικα τηλεσκοπια (ed80 ειναι το πιο διαδεδομενο) και τα καταδιοπτρικα ειναι τα πιο καταληλα για dslr Κώστα, Θα γνωρίζεις φυσικά πως οι καλοί φακοί για Dslr ή Slr μηχανές είναι πανάκριβοι ίσως ακριβότεροι και απο αξιόλογα τηλεσκόπια σε ορισμένες περιπτώσεις.Εξάλλου αυτός ο τρόπος φωτογράφησης δεν είναι αυτό που είχα σκευτεί.Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι αυτό που λές παραπάνω για φωτογράφιση κύριας εστίας.Επειδή δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά πια την Dslr φωτογραφική μου μηχανή ένας απο τους λόγους που ρωτούσα στην αρχή για το C6 ήταν αυτός.Εχω πειστεί με τα λεγόμενα όλων σας για την προσοχή που πρέπει να δώσω στη βάση.(εκεί θα πάει μάλλον το δώρο)
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2010 εχεις πμ Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Ναί,το πρόσεξα κι εγώ αυτό.Στο site της ''Aktistar'' εχθές που μπήκα είδα μόνο τα ''Europa''.Παίζει και να μην έχουν έρθει ακόμα εδώ.Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τα δώ απο κοντά αυτά ας με ενημερώσει.Μπα δεν νομίζω να μην έχουν έρθει.Μάλλον δε θα έχει ενημερωθεί το site της aktis ή μπορεί κ να έχει stok από κάποια europa.Το σίγουρο είναι πως ότι έχει η orion στο site της έχουν αυτόματα κ οι αντιπρόσωποι. Σήμερα μου απάντησαν απο το site της Aktistar πως ο χρόνος αναμονής για τα καινούρια VX ότι ο χρόνος αναμονής είναι 2-3 μήνες.Πάντα τόσο ήταν για την orion.Εγώ 3 μήνες περίμενα για το δικό μου. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Και για να μην ανοίγω καινούριο θέμα (εάν είναι καινούριο) για αυτή τη βάση τη γνώμη έχετε?\ [http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=422] Είναι καλή επένδυση?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Πολύ ελαφριά για σοβαρή αστροφωτογράφιση στην κύρια εστία. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
hectoir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2010 Πολύ ελαφριά για σοβαρή αστροφωτογράφιση στηκ κύρια εστία. Eυχαριστώ για την απάντηση Γιώργο.Πάω λοιπόν για eq6 η heq5 pro.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα