jimkopa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συνεπώς η ψηφιακή "φωτογραφία"(= ψηφιακή απεικόνιση) δεν είναι καν φωτογραφία και καταχρηστικά χρησιμοποιείται ο όρος και το ίδιο έπρεπε να γίνεται και στην αστρονομία διότι δεν υπάρχει πλέον αστροφωτογραφία αλλά αστροαπεικόνιση εκτός και εξακολουθεί κάποιος να φωτογραφίζει με φιλμ. Διαφωνώ είναι φωτογραφία απλώς έχει αλλάξει το μέσο καταγραφής και απεικόνισης πχ η ίδια φωτογραφία είναι ψηφιακή απεικόνιση αν την δεις στην οθόνη του Η/Υ και φωτογραφία σε ένα περιοδικό οκ τότε να λέμε ψηφιακή απεικόνιση σε υγρούς κρυστάλλους αν είναι σε Lcd οθόνες και μέσω καθοδικού σωλήνα αν είναι σε Crt οθόνες όλες είναι Φωτογραφίες το μέσο δεν αλλαζει την γενική ιδιότητα της φωτογραφίας «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δηλαδή η διαφορά τους έγκειται στην αποκλειστική χρήση του πρώτου στον ενικό; Η ετυμολογία είναι κοινή, αλλά η σημασία τους; Ας θυμηθούμε την επίκαιρη φράση "το άστρο της Βηθλεέμ": Προφανώς δε στέκει ως "αστέρι της Βηθλεέμ". Διότι δεν επρόκειτο για αστέρι, αλλά για ένα πολύ φωτεινό σημειακό ουράνιο αντικείμενο. Μήπως η λέξη "άστρο" χρησιμοποιήτο για κάτι άγνωστο αλλά εύκολα ορατό; ''Η γέννησις Σου, Χριστέ ο Θεός υμών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες υπό αστέρος εδιδάσκοντο''Έχει και αυτή την έννοια που δίνεις αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Διαφωνώ είναι φωτογραφία απλώς έχει αλλάξει το μέσο καταγραφής και απεικόνισης πχ η ίδια φωτογραφία είναι ψηφιακή απεικόνιση αν την δεις στην οθόνη του Η/Υ και φωτογραφία σε ένα περιοδικό οκ τότε να λέμε ψηφιακή απεικόνιση σε υγρούς κρυστάλλους αν είναι σε Lcd οθόνες και μέσω καθοδικού σωλήνα αν είναι σε Crt οθόνες όλες είναι Φωτογραφίες το μέσο δεν αλλαζει την γενική ιδιότητα της φωτογραφίας ...ενδιαφέρουσα άποψη! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 και τι γινεται και με την απεικονιση στο χερι=σκιτσο=ζωγραφικη; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
jimkopa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 και τι γινεται και με την απεικονιση στο χερι=σκιτσο=ζωγραφικη; ναι αυτό δεν έχει σχέση με φωτογραφία . Ούτως η άλλως δεν καταγραφεις φως αλλα καταγραφεις σκιές «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Διαφωνώ είναι φωτογραφία απλώς έχει αλλάξει το μέσο καταγραφής και απεικόνισης Φυσικά και δεν είναι όπως δεν είναι το video κινηματογράφος. Η ψηφιακή απεικόνιση δεν είναι φωτογραφία period. η ίδια φωτογραφία είναι ψηφιακή απεικόνιση αν την δεις στην οθόνη του Η/Υ και φωτογραφία σε ένα περιοδικό Τότε έχεις ψηφιακή απεικόνιση της φωτογραφίας. ναι αυτό δεν έχει σχέση με φωτογραφία . Ούτως η άλλως δεν καταγραφεις φως αλλα καταγραφεις σκιές Κι αυτό απεικόνιση είναι όπως και η ζωγραφική είναι μια μορφή απεικόνισης. Μάλιστα τα σκίτσα είναι και πιο ρεαλιστικά από τις αστροφωτογραφίες και αστροαπεικονίσεις που σχεδόν πάντα είναι κάτι το πλαστό. Πχ αναγνωρίζεις ένα πρόσωπο από μια φωτογραφία του ενώ ένα ουράνιο σώμα όχι... Τις περισσότερες φορές δεν έχει σχέση με αυτό που βλέπεις στον προσοφθάλμιο. Η αστροφωτογραφία-αστροαπεικόνιση κακώς χρησιμοποιούμενη στη διαφήμιση έχει απογοητεύσει και διώξει τον περισσότερο κόσμο από ο,τιδήποτε άλλο από την αστρονομία. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Παιδιά ... σχολάσαμε από τη δουλειά... Αύριο πάλι!
Thedkar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Το κυριότερο πάντως είναι ότι με το ακουσμα των παραπάνω όρων όλοι ξερουμε περί τίνος πρόκειται. Αν αρχίσουμε να το ψαχνουμε, θα βρισκουμε συνεχώς λάθη, όπως π.χ. η Γεωλογια που αναφερεται συχνα θα επρεπε να γραφεται Γαιολογία (ο ορος που χρησιμοποιουμε ειναι ανορθογραφο αντιδανειο απο το Geology) και η Πλανητική Γεωλογια να αλλάζει συνεχώς όνομα αναλογως το αντικειμενο, π.χ. Τιτανολογια που ισως θα επρεπε να ανηκει στη Δορυφολογια.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Γιώργο ξανά διαφωνώ τότε για την φωτογραφία σε φιλμ να λες Αναλογική Απεικόνιση φωτογραφίας Ο όρος απεικόνιση είναι γενικότερος όρος η Ψηφιακή απεικόνιση είναι γενικότερος όρος θα μπορούσε να είναι τρισδιάστατη στον χώρο ή οτιδήποτε είδους απεικόνιση ... Ο όρος της φωτογραφίας είναι αυτός αν θες τον δέχεσαι ή οχι ολα τα αλλα ειναι κουβεντα να κανουμε Photography is the process, activity and art of creating still pictures by recording radiation on a radiation-sensitive medium, such as a photographic film, or electronic image sensors. Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις -φως και -γραφή. «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Ο image sensor αν δεν περνάει ηλεκτρισμος και αν δεν συνοδεύεται από τα κατάλληλα κυκλώματα είναι τόσο ευαίσθητος στο φως όσο μια πέτρα. Γι αυτό και δεν τον θεωρώ καν μορφή φωτογραφίας.Πάμε παρακάτω τώρα στο περι νεφελωφωτογραφίας κλπ αστροφωτογραφία είναι η φωτογράφιση των ουρανίων σωμάτων. Αυτό σημαίνει ο όρος. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Γιώργο ενδιαφέροντα τα περισσότερα που γράφεις αλλά θα διαφωνήσω κάθετα με την μονοσήμαντη έννοια που δίνεις στον όρο. Φωτογραφία = καταγραφή του φωτός. Τώρα που θα γίνει αυτή η κταγραφή είναι επιλογή του καθενός.... Σε φιλμ; Σε πλάκες; Σε αισθητήρες; Η επιλογή δική σου. Δεν θα μας "επιβάλλει" το μέσο τον όρο.... Επίσης μπορεί ένας αισθητήρας να είναι .... "αναίσθητος" χωρίς ρεύμα, αλλά και ένα φιλμ ή μία πλάκα "αχρηστεύετε" στο φως της ημέρας.... Αν ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιεί κινητήρα εξωτερικής καύσης (ατμοκίνητο), εσωτερικής καύσης (υδρογονάνθρακες) ή ηλεκτρικό, παραμένει αυτοκίνητο.... άσχετα με το μέσο. Πάντα φιλικά, Βασίλης. Τώρα, που είναι εκείνα τα ποπ-κόρν;;;; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 αλλά και ένα φιλμ ή μία πλάκα "αχρηστεύετε" στο φως της ημέρας.... Φυσικά αφού είναι ευαίσθητη στο φως καταστρέφεται ο αισθητήρας δεν ειναι και αν δεν έχει το ρεύμα δεν καταγράφει τίποτα.Εγώ πχ εικαστική ασπρόμαυρη ψηφιακή "φωτογραφία" αρνούμαι και να την κοιτάξω και είμαι κάθετος σε αυτό.Καθημερινές φωτό για πλάκα και για να τις στείλω με email βγάζω ψηφιακές. Όταν το πράγμα σοβαρεύει τότε φωτογραφίζω με φίλμ και κατα προτίμηση ασπρόμαυρο.ΥΓ τα μόνα οικολογικά και συμφέροντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα τρόλλει απ' όσο ξέρω Σταματώ γιατί στο τσάκ είμαι να γράψω για την "οικολογία". Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Καλά....επειδή το πηγαμε σελίδες 3 και πάμε για 4: Δεν το λέμε έτσι γιατί δεν λέμε:ΠροσωποφωτογραφίαΣπιτοφωτογραφίαΛιβαδοφωτογραφίαΚωλοφωτογραφία (καταλαβαίνετε τι εννοώ έτσιΣκύλο, ή Γάτο, ή Αγελαδοφωτογραφία Επίσης δεν το λέμε έτσι γιατί λέμε Αστρονομία και όχι:Αστρονομία καιΝεφελωματονομία και Γαλαξιονομία καιΑνοιχτοσμηνονομία καιΜαυροτρυπονομία καιΜαςεφαγεημαλακια Εντάξει; Να το κλείσουμε τώρα και να πάμε για ύπνο, ή θα το πάμε σαν την άλλη θεματάρα περι αστροφωτογραφίας; Και που είστε ε; Μην τολμήσει κανείς απο τους συγγράφοντες εδώ να κράξει κανένα απο τους νέους για θέμα μαλακία, γιατί αυτό είναι ράμμα για τη γουνα σας Αντε Δημήτρης
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Το θεμα παρουσιαστηκε απο την αρχη σαν χαβαλετζιδικο τοπικ ετσι και αλλιως και δεν βλεπω γιατι σε ενοχλησε Δημητρη.Η αληθεια ειναι οτι μετα ξεφυγε μιας και εμεις το τελειωσαμε το θεμα στην απαντηση που εδωσε ο Βασιλης και ο κωστας στην σελιδα 1.Απο εκει και περααα.... http://pegasusastro.com/
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συμφωνώ με τον Άγγελο, χαβαλές θέμα... Αλλά, είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει για οικολογία Γιώργο... ως γνήσιος petrolhead.... Επίσης προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν έγχρωμο αισθητήρα... αφού ΟΛΟΙ είναι ασπρόμαυροι... Τώρα αν κάποιοι θέλουν μπροστά bayer matrix.... δικό τους θέμα Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Φίλε Άγγελε Δεν με ενόχλησε το θέμα καθόλου. Νομίζω ότι απο χιούμορ μου περισεύει κιόλας. Αυτό που με ενοχλεί, έιναι ότι αν το θεμα το είχε ανοίξει κάποιος απο τους νεότερους συνοδοιπόρους, ορισμένοι απο αυτούς που απάντησαν θα έσκιζαν τα ρούχα τους για το επίπεδο του φορουμ και τσ-τσ-τσ που έχουμε καταντήσει. Και αν θεωρείς ότι υπερβάλω, θυμήσου την ιστορία με την Ελενίτσα την Τσαπραζη και το κράξιμο που είχε φάει ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 To Θυμαμαι αλλα ενταξει δεν θα λυνουμε εξισωσεις καθε μερα ουτε θα μιλαμε συνεχεια για hyperstrings και παραλληλα συμπαντα.Ηταν μια χαλαρη κουβεντουλα για πλακα και φανηκε απο την αρχη Thaa Thaaa Thaat's all folks ! http://pegasusastro.com/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Σχετικά με το κράξιμο συμφωνώ με τον Δημήτρη πως είναι απαράδεκτο για οποιονδήποτε -και για τον ίδιο βέβαια. Από την άλλη δεν θα μπορούσα ποτέ να θεωρήσω ανοησία ένα θέμα που με ανάγκασε να ανοίξω το Liddell- Scott. Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις, ή μήπως όχι;Εγώ πάντως, όταν, όποτε και όσο μιλάω εδώ θα μιλάω όπως θέλω, μέχρι να μου το απαγορεύσει ο Administrator. Έχουμε εξηγηθεί γι' αυτό. Το αυτό προτείνω και σε όσους θέλουν να ζουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, με σεβασμό και της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των υπολοίπων. Όλων των υπολοίπων. Αστροπολευόντων και λογολεγόντων. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Οσο χαβαλε είχε τι Θεμα αλλο τόσο αναπτυχθηκαν κάποιες ωραίες κουβεντες και σκέψεις... Μπορει αν το ανοιγε καποιος νεος στον χωρο να μην τραβουσε τόσο Θεμα, μπορει όμως και να πηγαινε αρκει καποιος "παλιος" να το εσπρωχνε λίγο (κοινωνιολογικο προβλημα πως να αναπτυσεις ενα Θεμα σε ενα φόρουμ...) Μπορει το Θεμα ίσως να ξεφυγε λιγο και να είναι μεταξυ σοβαρου και αστείου, αλλα είναι ωραίο να αναπτυσουμε καποιες σκεψεις εστω και αν είναι απο τις πιο απλες... Τι προβλημα έχετε ρε παιδια με την Οικολογία που το λέτε συνεχεια;; Ενταξει μπορει καποιες πρακτικτες να μην είναι σωστες αλλα καποιες αλλες είναι, η λύση είναι κάπου στο κέντρο. Δηλαδη τι προτιμάτε να ζειτε μια ζωη μεσα στο νέφος και την βρωμια της Αθήνας ή με την βαθμιαία αλλαγη σε οικολογικότερα προϊόντα όποια και αν είναι αυτα να μπορεσετε/σουμε να ζεισετε/σουμε σαν ανθρωποι...Απο έτσι να ανοιξουμε και όλους τους προβολεις και όλα τα φωτα... σιγα το πραγμα η φωτορυπανση<πηγα αλλου την κουβεντα, σορρυ> Νομίζω ότι το Θεμα πρεπει να αλλάξει σε: Δεν την παλευω απο την συννεφια και την Σεληνη και έχω Ανάγκη για κουβέντα για να ξεχασω τον πόνο μου Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
sportikus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δεν την παλευω απο την συννεφια και την Σεληνη και έχω Ανάγκη για κουβέντα για να ξεχασω τον πόνο μουΣαν ρεμπέτικο τραγούδι....μήπως αν αλάζαμε τους στίχους για να κάνουν ομοιοκαταληξία Δεν την παλεύω απο την συννεφιά και την Σελήνη και έχω Ανάγκη για κουβέντα τον πόνο ν`απαλύνει. Και δεν είναι χαβαλές....σοβαρά το έγραψα. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Το μέτρο πολλές φορές είναι δύσκολο να κρατηθεί. Γι' αυτό ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει τα πράγματα κατά το δοκούν, ψάχνοντας αφορμές. Το μόνο εύκολο. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
sportikus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Να και ένα δείγμα Γαλαξιοφωτογραφίας. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Καλό Sporty.Πως ενσωματώνετε φωτογραφίες στο πλαίσιο του κειμένου; Εγώ πάντοτε τις συνάπτω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Καλό Sporty.Πως ενσωματώνετε φωτογραφίες στο πλαίσιο του κειμένου; Εγώ πάντοτε τις συνάπτω.Βαζεις το Link της εικόνας και πατας το [ img ] καπως ετσι: [ img] http ://www .taxydromos.gr/Portals/0/uploads/Newspapers/130410/galaxias.jpg[/img] αλλα θα πρεπει η φωτογραφία σου να είναι ανεβασμενη καπου στο Internet... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Έτσι δηλαδή; Ευχαριστώ Bill και Sporty. Χρήσιμο μου προέκυψε το θέμα τελικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα