Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Έτσι λένε. Εγώ λέω πως αξίζει από μόνος του και σε σχέση με τους Naglers 22, 17 και 12 και Pentax XW 10 και 7 που χρησιμοποιούσαμε χθες σε ένα SW12'' χωρίς Paracorr και ένα C6.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ξέρω πως όλα τα reviews τον θάβουν, τόσο αυτόν, όσο και τους TMB και Orion που είναι ολόιδιοι. Μικροσκοπικό eye relief και μεγάλος αστιγματισμός λένε, κάτι αντίστοιχο των UO, Owl, Agena κλπ 80ριών.

Εξάλλου όταν ο ES είναι σε έκπτωση (2 φορές μέσα σε ένα χρόνο, μάλλον θα το ξαναδούμε στο μέλλον) ο Zhumell κοστίζει περισσότερο!

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/3681411/page/4/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/3494498/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/all/vc/1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Δεν κάθησα να διαβάσω παρά μόνο το πρώτο post το οποίο θεωρώ ατυχές (πόσα ευρώ ανα μοίρα).

Συνεχίζω λακωνικά λέγοντας οτι 3-4 προσοφθάλμιοι Televue είναι επένδυση ζωής.

Αγόρασα πολλά προσοφθάλμια και το ΜΟΝΟ που χρησιμοποιώ και είναι ξυράφι και δεν έχω μετανιώσει λεπτό για τα λεφτά που έδωσα είναι ο 24mm Panoptic. Προτίθεμαι να δώσω και άλλα λεφτά για να αποκτήσω άλλα 3 Televue προσοφθάλμια ωστε να ησυχάσω μια για πάντα. O ένας μάλλον θα είναι Ethos. Σίγουρα θα αγοράσω και Nagler.

Televue fanatic!!!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Έτσι λένε. Εγώ λέω πως αξίζει από μόνος του και σε σχέση με τους Naglers 22, 17 και 12 και Pentax XW 10 και 7 που χρησιμοποιούσαμε χθες σε ένα SW12'' χωρίς Paracorr και ένα C6.

Aαααχ, με καταστρέψατε με τους XW και τον 17άρη Τ4....

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε
Δεν κάθησα να διαβάσω παρά μόνο το πρώτο post το οποίο θεωρώ ατυχές (πόσα ευρώ ανα μοίρα).

Συνεχίζω λακωνικά λέγοντας οτι 3-4 προσοφθάλμιοι Televue είναι επένδυση ζωής.

Αγόρασα πολλά προσοφθάλμια και το ΜΟΝΟ που χρησιμοποιώ και είναι ξυράφι και δεν έχω μετανιώσει λεπτό για τα λεφτά που έδωσα είναι ο 24mm Panoptic. Προτίθεμαι να δώσω και άλλα λεφτά για να αποκτήσω άλλα 3 Televue προσοφθάλμια ωστε να ησυχάσω μια για πάντα. O ένας μάλλον θα είναι Ethos. Σίγουρα θα αγοράσω και Nagler.

Televue fanatic!!!

Κωνσταντίνε έχεις δει μέσα από Pentax XW;;; Ειδικά από τον 10mm.... :roll: :mrgreen:

Θα χάσεις που λέμε την μπάλα!!! Κυρίως σε 10mm και κάτω (7mm, 5mm)

Δες και θα με θυμηθείς... :-note

Και εγώ από 17mm και πάνω, Televue έχω (17 T4, 26 T5)...στις υψηλές μεγεθύνσεις όμως... δεν χτυπιούνται εύκολα αυτοί οι Pentax με 70 μοίρες φαινόμενο και 20mm eye-relief... \:D/

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Όχι Τάσο δεν έχω δει! Και θέλω να δω! Γιατί χρειάζομαι προσοφθαλμια καλα. Μου λείπει ένας μικρής εστιακης αποστασης. Θα ήθελα ένα 8-10 mm και ξυράφι!!! Σε τι τιμή είναι αυτα που μου λες;;;

Εννοείται ότι θέλω να μου πεις να πάμε μια μέρα εξόρμηση να τα δοκιμάσουμε στο LB :))

Δημοσιεύτηκε

Τι χρησιμοποιείς τώρα στο LB; f/4.5 δεν είναι; Paracorr έχεις;

Οι Pentax XW σπανίζουν πια και οι Delos δεν κυκλοφόρησαν ακόμη. Οι Ethos είναι αντιμνημονιακοί, αλλά ένας 8mm βρίσκεται στο Astromart. Δεν ήξερα να δοκιμάζαμε τον ES, στο f/4.9 μου φάνηκε καλός πάντως.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=2684&kw=pentax%20xw%205mm&st=2

309 Ντάλαρς...:cheesy: μπορούν να στον αφήσουν όμως και στα 290 κάτι, τα μεταφορικά είναι έξτρα, καμιά 40 δολλάρια. Με την ισοτιμία τώρα που είναι εκεί που είναι...γύρω στα 248 ευρώ θα σου βγει!

Δεν παίζεται ο φακός, έτσι; Ειδικά αυτόν ΔΕΝ σκοπεύω να τον πουλήσω ποτέ!! [-( :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Δώσε ενα url.

Ναι το LB είναι f/4.5! Eννοείται οτι ο καλύτερος φίλος του Meade μου είναι ο mr Paracorr! Televue 24 mm Panoptic & Hyperion 13 mm.

Πρέπει σύντομα να ανανεώσω το στόλο μου...

Δημοσιεύτηκε

Καλή τιμή για ποιόν; Για τον θείο Al ή για εσένα;

Για εσένα κάθε τιμή μόλις κάτω από 600$ (400 ευρώ) καλή είναι.

Επί τη ευκαιρία, σε όλο το Thread τα λόγια του Kostakis έχουν την μεγαλύτερη αντικειμενικότητα. Ο 17mm T4 μου έχει 4 έγκλειστα τριχίδια στο άκρο του πεδίου. Κανένας άλλος φακός μου δεν έχει. Ούτε οι ES, ούτε οι Baader, ούτε οι agena, ούτε καν οι SW. Δεν ενοχλούν στην παρατήρηση αλλά ούτε συμβαδίζουν με τον ορισμό της τελειότητος. Για εμένα η απομυθοποίηση της TV (όχι της Τ4 εμπειρίας) έχει συντελεστεί και σε ρωτώ: γιατί να πάρεις Ethos 17 όταν μπορείς να πάρεις ES100 20;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Βρε παιδιά να ρωτησω?

Ποια θα ηταν μια καλη τιμη για τον Ethos 100 17mm?

ΣΠΕΥΣΕ ταχέως!! :mrgreen:

Στα 580 Ντάλαρς!! \:D/ =P~

Άντε τυχερούλη...

http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=739242

Δημοσιεύτηκε

Για να αναφέρω κι εγώ την άποψή μου σχετικά με το οπτικό πεδίο-θηρίο των 100 μοιρών...

Αυτοί που έχουν κάποια εμπειρία (πόσο μάλλον οι αστρόλυκοι) θα έχουν σίγουρα συνειδητοποιήσει την αξία του να ''μάθεις να βλέπεις'' μέσα από το τηλεσκόπειο.

Ακούστε τον Herschel!

Το θέμα είναι ότι αν εξαιρέσουμε τα μεγαλύτερα αστρικά σμήνη και νεφελώματα σε όλους τους υπόλοιπους στόχους, κυρίως τους αμυδρούς, οι 100 μοίρες καθιστούν την εστίαση του ματιού και την πλάγια όραση πολύ δύσκολη. Κυρίως οι φακοί μικρής μεγένθυσης!

-Δεν αμφισβητώ ότι κατά τα άλλα είναι πολύ άνετοι-

http://www.skyandtelescope.com/howto/basics/3304001.html?page=6&c=y

Το να βλέπεις μάσα από ένα τέτοιο φακό είναι μια ξεχωριστή εμπειρία (και εάν ήταν διαθέσιμοι σε μία πιό λογική τιμή δεν θα είχα αντισταθεί στη γοητεία τους) παρ' όλα αυτά αν εξαιρέσουμε το όλο simulation experience που διαφημίζουν δεν έχουν να σου προσφέρουν πολλά περισσότερα από έναν Nagler που να δικαιολογούν την χρηματική απόκλιση.

The sky is not the limit and you never gonna guess what it is...

J. Casablancas

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχεις άδικο. Ξέρεις τι μου προσφέρει εμένα ο 100ρης; Βλέπω τις 80 μοίρες πιο άνετα απ' ότι με τους 80ρηδες (εξαιρούνται οι Τ4). Και μεγαλύτερο πρόβλημα από το κόστος μπορεί να είναι το βάρος.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το θέμα είναι ότι αν εξαιρέσουμε τα μεγαλύτερα αστρικά σμήνη και νεφελώματα σε όλους τους υπόλοιπους στόχους, κυρίως τους αμυδρούς, οι 100 μοίρες καθιστούν την εστίαση του ματιού και την πλάγια όραση πολύ δύσκολη. Κυρίως οι φακοί μικρής μεγένθυσης!
Δε το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί να είναι δύσκολη η εστίαση του ματιού στα μεγάλα πεδία; Ένα από τα ζητούμενα σε περιπτώσεις πολύ αμυδρών αντικειμένων, είναι η αυτοσυγκέντρωση. Και τα μεγάλα πεδία βοηθούν σε αυτό. Εκείνο το ενοχλητικό field stop που φαίνεται σε στενούς φακούς, εκτός από αντιαισθητικό είναι και αρκετό για να απασχολεί απαγορευτικά το μάτι. Είναι πολλές οι φορές που ο Nagler 7 T6 μού φαίνεται στενός κατά την πλάγια όραση, αλλά θεωρώ απίθανο να έχει την ίδια διαύγεια-καθαρότητα ένας Ethos (άσε που δε βγαίνει στα 7mm, αλλά λέμε).

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Απαπαπαπα! Τέτοια μεθοδευμένη πλύση εγκέφαλου για να μην αγοράσει κάποιος ethos δεν έχω ματαδεί!

dp297 καλορίζικος! Που είπαμε πως θα βρίσκεσαι στην επόμενη εξόρμηση, μήπως όλως... τυχαίως περάσουμε να τον δούμε κι εμείς από κοντά ;;; :P :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον Διρφυ σε το επόμενο ΣΚ.

Αλλά έχω να πω ένα πραγμα χωρις καν να έχω παρατηρησει, απλά βαζοντας το επανω στο τηλεσκόπιο....το RC8 έχει Crayford focuser...σίγουρα χρειάζεται αναβαθμιση ο focuser ή απλά τεχνη στην εστίαση. Το πράγμα είναι βαρύ έτσι...αλλά όλα ξεπερνιούνται.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
Εγώ οικονομία πήγα να σου κάνω, για τις σπουδές των παιδιών σου. Σήμερα έκανα επίγεια παρατήρηση με το ST80 χρησιμοποιώντας τον ES100 πάνω στον αντικειμενικό του Hyperion 17 και του 13. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Είναι αδύνατον ο εστιαστής του GSO να είναι πιο αδύναμος από της Χιονάτης.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά δεν ξερω τι λετε αλλα΄σήμερα πήρα τον Ethos 17mm. Ελπίζω να με εκπληξει ευχαριστα

Από την αγγελία του Astromart τον πήρες;; :cheesy:

Θα πάθεις την πλάκα σου, ετοιμάσου!! Είναι φακός που θα σε κολλήσει πάνω του όπως κολλάνε οι μύγες στο μέλι!!! Χωρίς υπερβολή... :-note :lol: :lol: Σε αυτήν την εστιακή των 17mm αποτελεί λόγο λιποθυμίας σου λέω! 8)

Δημοσιεύτηκε
Εγώ οικονομία πήγα να σου κάνω, για τις σπουδές των παιδιών σου.

Παρεξήγησα...

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη...

Κι επειδή κι εγώ διακατέχομαι από ευγενή κίνητρα όπως εσείς θα σας πρότεινα να πουλήσετε τουλάχιστον τα μισά προσοφθάλμια από αυτό το υπέρβαρο παραφουσκωμένο ετοιμόγεννο βαλιτσάκι σας...

Για τις σπουδές των παιδιών φυσικά!

Υ.Γ1: Καλή λευτεριά! :P

Υ.Γ2: Τάσο, πρέπει να είναι θεϊκός!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης