HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Μα πώς περνάει ο χρόνος...?? Πότε ήμασταν στον Πάρνωνα ,πότε τέλειωσε και η 5η εξόρμηση ,ούτε που το κατάλαβα. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς ο θεσμός των πανελλήνιων συναντήσεων έχει εδραιωθεί κάτι που σημαίνει πως το χόμπι της αστρονομίας βρίσκει όλο και περισσότερη απήχηση στο ελληνικό κοινό. Ελπιδοφόρο αυτό για την Ελλάδα αν θεωρούμε δεδομένο πως η αστρονομία διαμορφώνει προσωπικότητες και συμπεριφορές .Η οργάνωση ήταν πολύ καλή , όλοι προσπάθησαν αρκετά. Πρέπει βέβαια να προσέξουμε λιγάκι για να μην εκφυλιστεί ο θεσμός όπως έγινε με πολλές άλλες πανελλήνιες εξορμήσεις άλλων συλλόγων. Ο ουρανός ήταν από τους καλύτερους που έχω δει ποτέ.Το πιστοποίησαν και τα παιδιά απ' τη Κρήτη που πήραν καλές μετρήσεις! Την Παρασκευή ήταν πολύ καλός αλλά φύσαγε , το Σάββατο ήταν επίσης πολύ καλός αλλά είχαμε μεγάλα διαστήματα με σύννεφα. Την Κυριακή μετά τις 2 έβαλε υγρασία. Σε γενικές γραμμές και τις 3 μέρες χορτάσαμε παρατήρηση παρά τα όποια προβληματάκια. Αξέχαστες πράγματι οι βολίδες στον ουρανό που νόμιζα αρχικά πώς κάποιος αναβε τα φώτα του αυτοκινήτου του και όλοι τον κράζανε αλλά οι φωνές ήταν επιφωνήματα θαυμασμού. Αξέχαστες και οι στιγμές της παρατήρησης μες στο σκοτάδι με φίλους που τους βλέπεις μια φορά το χρόνο. Αξέχαστες οι μπριζόλες αγριογούρουνου , τα μανιτάρια ο κομήτης αλλά και το τσίπουρο με το Μανούσο και planetman .Ήταν ένα υπέροχο τετραήμερο! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 ηταν πρωτη φορα που βραθηκα σε τετοιου ειδους event, οντας νεος στο χωρο, ενθουσιαστηκα τοσο απο το μερος με τον φοβερο ουρανο, αλλα και απο ολα τα παιδια που ηταν προθυμοι να λυσουν οποιαδηποτε απορια.να ευχαριστησω ιδιαιτερα τον Νικο απο την θεσ/κη με το υπεροχο C9,25 για την υπομονη του...το παραπονο μου ειναι οτι εχασα το μαθημα για φωτογραφηση με dslr αντε και του χρονου!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Ολα πηγαν καλα ολα πηγαν περιφημα Ετσι για να σκασουν οσοι δεν ηρθαν ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥΥΥΥ ΚΑΛΑΑΑΑΑ Να πω λοιπον και εγω με την σειρα μου συγχαρητηρια στον Ομιλο Φιλων Αστρονομιας και ολους οσους βοηθησαν στο πολυ δυσκολο αυτο εργο .Η 5η αστροεξορμηση πραγματοποιηθηκε τελεια μιας και ο καιρος μας εκανε την χαρη στο να δουμε και να φωτογραφισουμε τον πολυ ομορφο ουρανο των Γρεβενων.Τωρα το μονο που περιμενουμε με αγωνια να μαθουμε ειναι που και ποιοι θα αναλαβουν την 6η ΠΕΕΑ.Τα λεμε στα Χανια http://pegasusastro.com/
dp297 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Υπάρχει περίπτωση να αναρτηθουν τα διάφορα σεμινάρια στο διαδίκτυο ώστε να μπορέσουμε να τα κατεβάσουμε? PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
MANOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Συγχαρητήρια και από εμένα αλλα και εκ μέρους του Σ.Ε.Α. στον Ο.Φ.Α. και σε όσους συνέδραμαν. Εχοντας διργανώσει την 3η (που ήταν και η αναβίωση του θεσμού των εξορμήσεων, με πολυ λιγότερες συμμετοχές τότε βέβαια) γνωρίζουμε ποσο ευθύνη και δουλειά έχει μια τέτοια διοργάνωση.Είμασταν σίγουροι απο τότε ότι είναι κάτι που αξίζει και πρέπει να διατηρηθεί για αυτό και αναλάβαμε εκείνη την χρονική στιγμή να επαναδραστηριοποιήσουμε τις πανελλήνιες, παρόλο που υπήρξε αρκετή αποχή.Η πολυ καλές διοργανώσεις περυσι στον Πάρνωνα και φέτος στα Γρεβενά νομίζω ήταν η καλύτερη συνέχεια που θα μπορούσε να υπάρξει.Ας ελπίσουμε και του χρόνου κάποιος σύλλογος να αναλάβει την 6η.... Μανος Μάνος Καρδάσηςhttp://kardasis.weebly.com/
vossinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Φωτογραφίες από το μελος του ΟΦΑ Καλλία Ιορδάνη:http://www.iordaniskallias.gr//main.cfm?module=galleries&category=14 Εχουμε δημιουργήσει άλμπουμ στο Picasa με φωτό από την εξόρμηση:https://picasaweb.google.com/omilos.filon.astronomias/5 Όποιος θέλει μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες του για να προστεθούν στο άλμπουμ. Κάντε τις ενα resize στα 2048 πίξελ και στείλτε τις στο astroexormisi2011@gmail.com Βοσινάκης Ανδρέας
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Μόλις καταχωρήθηκε ο μέσος όρος μετρήσεων SQM για τους Φιλιπαίους στη βάση δεδομένων της Unihedron. Οι τιμές που μετρήθηκαν τα 4 βράδια που μείναμε ήταν από 21.3 έως 21.7 οπότε ο μέσος όρος είναι στο 21.5 το οποίο και καταχωρήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τις ίδιες τιμές παίρνουμε και από το Σκίνακα από το ίδιο περίπου υψόμετρο. Αν υποθέσουμε ότι και ο Πάρνωνας έχει περίπου τον ίδιο ουρανό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι ουρανοί της Ελλάδας θα πρέπει να έχουν μια μέγιστη μέση τιμή περίπου στα 21.5 σε υψόμετρο 1500 μέτρων. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 There is also the long term possibility of perhaps purchasing or leasing a site. That would be a great idea. That way observers know that once a year a star party will be held, in a particular month and without lunar interference. Of course with the creation of any "organization" on this goofy planet of ours, the political and personal aspirations of individuals needs to be placed at the end of line and the possibility, as in this case, of the observers getting together in fellowship and having a great time under the night sky is the paramount objective. Perhaps we can pettition the Greek Government for a few acres of land? Many times persons immediately gravitiate to the thought of "it can't done" instead of "it can be done." I firmly believe that it can be done. There may even be an entity within the European Union that may be able to lend its muscle to assist in an endevour of this nature. We want to have a good time and concurrently promote science. Clear Skies, Fred Και γω πιστεύω ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να χρηματοδοτηθούμε για τέτοιους σκοπούς από διάφορες Ευρωπαικές και μη οργανώσεις **. Τις τεχνικές λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω βέβαια αλλά γνωρίζω ότι ελληνικές αστρονομικές και πολιτιστικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από γερμανικές και άλλες ευρωπαικές οργανώσεις έχουν δημιουργηθεί κιόλας. Μάλιστα χωρίς τα "κονδύλια" αυτά να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για αστρονομικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Μερικές φωτογραφίες, βίντεο, μια ιστοσελίδα και μαρτυρίες μπορούν να πείσουν πάντα ότι τα χρήματα πηγαίνουν στην προώθηση της επιστήμης. Καλησπέρα!! **δε λέω ότι δεν τα καταφέρνουν όλα μια χαρά οι εθελοντές. Μ'αυτά τα λεφτά θα μπορούσε ακόμα και να πληρώνεται ένα μέρος των εισητηρίων κάποιων ατόμων (ίσως των πιο μικρών ή των πιο μεγάλων σε ηλικία) που μένουν μακριά από το μέρος που θα διεξαχθεί το εκαστοτε αστρονομικό γεγονός! Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, μπορούν να γίνουν άπειρα πράγματα με τέτοιες χρηματοδοτήσεις.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Hi List Members, I'd like to throw out an interesting concept in regards to the annual star party. In order to make the star party equally accessible to all obserers, would it not be easier to hold the event somewhat in the geographical center of Greece? Having a permanent site would be nice. I do understand that those who live on the many islands would be placed at a certain disadvantage with this concept. Due to rising transportation costs, having a pretty equal distance to travel lessens the financial burden on the observer. I totally disagree with the concept of a standard site every year. One major reason is the distance for us we leave in islands. One other reason (that it is in contrast) it is the chance for everyone to visit different places every year. For me its an opportunity to visit places like Grevena. For others its an opportunity to visit places like Crete. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
vtsamis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Τρεις φωτό Με τον Τόλη στον Αώο. Προετοιμασία τηλεσκοπίων στο χώρο παρατήρησης Χαλαρά, μέχρι να βραδιάσει https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
PeakNick Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Συγχαρητήρια και απο εμένα σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση , και όντας η πρώτη μου Πανελλήνια έχω να παραθέσω τις εξής εμπειρίες : καταπληκτικός ουρανός , πολυ κρύο τη Παρασκευή,ωραίοι άνθρωποι πρόθυμοι να μιλήσουν και να μοιραστούν γνώσεις και εξοπλισμό ,αρκετά ενδιαφέροντα workshops .Γενικά πέρασα super . Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Κώστα και το Σπύρο που αποτέλεσαν τους ιδανικούς γείτονες.Αντε και του χρόνου!!!
Φαρμακόπουλος Αντώνης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Λίγο καθυστερημένα θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τα μέλη του ΟΦΑ και τους εθελοντές για την άψογη διοργάνωση. Περάσαμε ένα υπέροχο τετραήμερο που πέρα από τις αστρονομικές δραστηριότητες χαρήκαμε και τις ομορφιές της Πίνδου. Η φώτο με τον Αετό & το φίδι αφιερωμένη στον Κο Διανέλο Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών Βασίλης Μεταλληνός στο Workshop για την Αστροφωτογράφιση με DSLR Ο Ηλίας Νταγιόγλου και Ο Άγγελος Κεχαγιάς στο Workshop για τις CCD. Το γεφύρι στην Βαβούσα Η λίμνη με τα Νούφαρα Το γιοφύρι του Αζή Αγά Ο Καλλίας Ιωαννίδης (Deep Sky) στο workshop Νarrowband αστροφωτογραφίας. Ο Tόλης Χρήστου και Βαγγέλης Τσάμης στο Workshop για τις αποκρύψεις Τόλης Χρήστου, Γρηγόρης Μαραβέγιας και Βαγγέλης Τσάμης στο Workshop για τους Διάττοντες. Ο Ιάκωβος Στρίκης στο Workshop Ηλιακής παρατήρησης & καταγραφής Workshop Ηλιακής παρατήρησης & καταγραφής Ο μηχανισμός προβολής του Ηλιακού Δίσκου από τον Αριστείδη Βούλγαρη Ο μηχανισμός προβολής του Ηλιακού Δίσκου από τον Αριστείδη Βούλγαρη Ανεπίσημη αναμνηστική... Αετός - Φίδι 1-0 http://www.Astrofarma.grhttp://www.SpartAstronomy.gr
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Η φώτο με τον Αετό & το φίδι αφιερωμένη στον Κο Διανέλο τελεια!!!
vtsamis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Αετός - Φίδι 1-0 Αντώνη νομίζω στου κ. Διανέλου το φίδι ήταν σκούρο, ενώ στη δική σου (από Αώο) το φίδι είναι ανοιχτόχρωμο.Αλλά δε θυμάμαι ποιο είναι το αρσενικό και ποιο το θηλυκό... Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Να ευχαριστήσω κι εγώ όλους όσους δούλεψαν ώστε να έρθει σε πέρας η συνάντηση αυτή. Περάσαμε πολύ όμορφα με ανθρώπους που βλέπουμε σπάνια και που μοιραζόμαστε αυτό το χόμπυ που τόσο αγαπάμε. Ο ουρανός ήταν πολύ καλός, άσχετα που μας έκανε το δύσκολο ο καιρός και η υγρασία κάποιες βραδιές. Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες... Οι αστροφωτογράφοι φωτορυπαίνουν την περιοχή part2 Οι αστροφωτογράφοι φωτορυπαίνουν την περιοχή! Μουχαχαχαχα Το εργαλείο του Βασίλη εν ώρα εργασίας... Μάνος και Ιάκωβος... Ο Θανάσης πασπατεύει το εργαλείο του Μιχάλη (ακούγεται περίεργα) Μεγάλοι αστροφωτογράφοι χαλαρώνουν... Ο Φαρμακόπουλος στολίζεται... Ο Κώστας αναλύει τα πάντα! Ο αναντικατάστατος Βασίλης με το 2ο θεριό του! Ο αναντικατάστατος Βασίλης με το θεριό του! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
vossinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Ένα θεματάκι με το νερό είχαμε αλλά δεν μασάμε. Η περιοχή, αν και έχει άφθονα νερά (θα είδατε τις βρύσες στα χωριά) έχει πρόβλημα με την ύδρευση εδω και χρόνια. Η πόλη των Γρεβενών τις τελευταίες μέρες δεν έχει καθόλου νερό. Το δίκτυο είναι παλιό και λόγω των συχνών κατολισθήσεων σπάει συνεχώς. http://aetos-grevena.blogspot.com/2011/08/blog-post_8256.html Βοσινάκης Ανδρέας
vossinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Ανέβασα και το βιβλίο εντυπώσεωνhttps://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxvbWlsb3NmaWxvbmFzdHJvbm9taWFzfGd4OmJhN2JiYTVjMTYwMWE1Nw Βοσινάκης Ανδρέας
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 If one approaches the holding of the annual star party from the viewpoint of "star party/visit a new area of Greece" combination, then my idea simply crumbles. Personally, when I attend an event I only go for the event and not the local area. Of course, one will be exposed to the surroundings and be able to take some of it in. Perhaps the concept of annual regional events could be looked at. As an example, if 40 of the 50 astronomy enthusiasts in a certain geographical region could not attend an event far away due to time, economic or transportation issues, a regional event would be easier and allow easier access to those who could not make it to the major annual event. That way all those interested have access to an event and no one is left out. Dimitri, I can envision where the island of Crete has a large enough of an astonomy presenece that it could support an annual event with just the attendance of the local members as do many other places in Greece. Oh well, things have come a long way from when I was wondering why there were no astronomy gatherings in 1971. I am just the throwing out ideas. If the majority of the observers are happy with the way things are, that's fine and things can stay just the way they are. No complaints on my end. Keep looking up. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Πολύ όμοφες φωτο!! Μπράβο σε όλους! πω πω απο ότι βλέπω δεν είδα πολλά πράγματα Μάνο τελικά κάνω και για φωτομοντέλο (αν και δεν ξέρω να στήνομαι ) Υγ. το Θεριό Νο2 είναι της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας μην δημιουργώ λάθος εντυπώσεις. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Fred, there are local gatherings in various parts of Greece such as Mt. Parnon, Mt. Kithaironas, at Corfu and Crete as in Northern Greece etc. The astronomers form these regions attend their local star parties. If you noticed at times there are posts for the next gathering. The annual star party i think it's a great way for astronomers from all over Greece and especially from difficult transportation regions of Greece to meet and exchange ideas and opinions. It's a good idea for it to be hosted at various places of Greece provided the same passion will kept alive over the next years. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Μετα την περσινη πανελληνια στον Παρνωνα,η ερασιτεχνικη αστρονομια στην Ελλαδα δειχνει την ισχυ της σε καθε μεγαλο γεγονος.Ετσι και φετος ο ομορφος χωρος στους Φιλιππαιους γεμισε αστρονομους και τηλεσκοπια.Με ευχαριστησε το γεγονος οτι δεν ηξερα,τουλαχιστον φυσιογνωμικα,τους περισσοτερους που συναντησα.Δηλαδη,πολυς καινουργιος κοσμος,και παρολο που δεν μπορεσαν να ερθουν αρκετοι,κυριως απο Αθηνα και νοτια Ελλαδα και νησια,οι συμμετεχοντες εφτασαν τους 500.Ο ουρανος πολυ καλος,χωρις υγρασια η φωτορυπανση.Οι διοργανωτες πετυχαν να πανε ολα καλα,και η τοπικη φυση μας χαρισε πολλες υπεροχες εικονες.Μονη παρατηρηση το υπερφορτωμενο προγραμμα.Αντε και στοχος 1000 συμμετοχες την επομενη τριετια! Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Τελευταίο off topic και συγγνώμη ! Δεν θέλω να χαλάσω αυτό το υπέροχο θέμα. Δίχως παρεξηγήση προς όσους γνωρίζουν την αγγλική: εφόσον ο κύριος Fred έχει πει επανειλημμένα ότι καταλαβαίνει τα ελληνικά απλά δεν γράφει ελληνικά και εφόσον όλοι στο φόρουμ διαβάζουν ελληνικά αλλά δεν διαβάζουν όλοι αγγλικά,γιατί δεν απαντάμε όλοι ελληνικά στον Fred; Έτσι αυτοί που δεν γνωρίζουν αγγλικά θα προσπερνάνε μόνο τα posts ενός ατόμου και όχι και όσων απαντούν σε αυτό.Απλά μου έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία πολύ καιρό τώρα και μου φαίνεται το ίδιο άσχημο να γράφει κάποιος αγγλικά (εφόσον μπορεί να γράψει ελληνικά)με το να γράφει greeklish.Προς θεού τίποτα από τα παραπάνω δεν τα γράφω για τον Fred αλλά για όσους απαντούν στον Fred.
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Άλλη μια πανελλήνια εξόρμηση τέλειωσε... Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας για την επιτυχημένη διοργάνωση και τη φιλοξενία. Ήταν χαρά μας να βρεθούμε για παρατήρηση στη Μακεδονία και να συναντήσουμε φίλους της αστρονομίας με τους οποίους η χιλιομετρική απόσταση δε μας δίνει την ευκαιρία να παρατηρούμε συχνά δίπλα δίπλα. Ο θεσμός των πανελλήνιων εξορμήσεων είναι σίγουρα πετυχημένος. Αυτό το δείχνουν οι αριθμοί των εκατοντάδων συμμετοχών, η ποιότητα των τελευταίων διοργανώσεων αλλά και το κλίμα που επικρατεί. Ασφαλώς, ο θεσμός είναι ακόμα καινούριος και ο χαρακτήρας του υπό διαμόρφωση όμως σε γενικές γραμμές έχει πάρει σαφώς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζω να έχει και ανάλογη συνέχεια! Προσωπικά μου αρέσει η ιδέα του ότι γίνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό μέρος και νομίζω πως συμβάλλει έτσι με τον καλύτερο τρόπο στη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων των ερασιτεχνών αστρονόμων. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
vtsamis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2011 ... συμβάλλει έτσι με τον καλύτερο τρόπο στη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων των ερασιτεχνών αστρονόμων.θα προσέθετα "και των συλλόγων", ειδικά στην περίπτωση της συνδιοργάνωσης. (Αν και εμπεριέχεται το νόημα αυτό και στη δική σου διατύπωσή Ανδρέα)Προτιμώ κι εγώ την εναλλαγή έδρας. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν προτάσεις. Η μόνιμη τέλεση στο ίδιο μέρος έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά νομίζω πιο πολλά είναι τα μειονεκτήματα, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Αν κάποια τοποθεσία πάντως συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία, μπορεί εκ των πραγμάτων να προκύψει αυθόρμητα και αβίαστα, σε βάθος χρόνου, η (πιο) συχνή τέλεση εκεί. Ένα από τα (πολλά) καλά της 5ης ΠΕΕΑ: Θα ευχόμουν να συνεχιστεί και στις επόμενες το τριήμερο πρόγραμμα, όπως στους Φιλιππαίους, να συμπεριλαμβάνεται δηλαδή και το βράδυ της Κυριακής. Βαγγέλης Τσάμης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2011 Έχεις δίκιο Βαγγέλη, το φόρτωμα αστρονομικού εξοπλισμού και ένα μακρύ ταξίδι για να μείνεις σκάρτες δυο ημέρες είναι κουραστικό και πολλοί αμφιβάλλουν αν αξίζει. Και εγώ επέλεξα να μείνω και την Κυριακή στους Φιλιππαίους και αν μπορούσα να μείνω και άλλο, θα έμενα. Όντως πολύ καλή η προσθήκη της Κυριακής από τον ΟΦΑ. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα