Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Και ένα Erfle 100mm 70 μοιρών, δίπλα σε έναν Nagler T4. Πραγματικό φινιστρίνι. Μπορείς νομίζω να δείς με τα δύο μάτια από μέσα, βγάζοντας τους διοφθαλμίους στην σύνταξη.

1724279871_4413217-100mmerfle.jpg.74499ba608d91f5db38e287c82caba9f.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της ομιχλώδους προέλευσης των οπτικών στοιχείων που συνιστούν τους Delos, η Televue προέβη σε διαφημιστικό έγκλημα ανάλογο της αντικατάστασης των δωρικών κιόνων του Παρθενώνα από φιάλες γνωστού ιμπεριαλιστικού αναψυκτικού. Βλέποντας την απερίγραπτη εικόνα των Delos να στεφανώνουν ως κιονόκρανα τους κομψούς αίθριους στύλους της οικίας της Κλεοπάτρας δηλώνεται η αδιαμφισβήτητη Υπερατλαντική προέλευση των προϊόντων. Ευτυχώς η οικοδέσποινα και ο οικοδεσπότης Διούρεσις έχουν από μακρόν απωλέσει τις κεφαλές των, ώστε η αναπόφευκτη έκφραση αηδίας των προσώπων να μην καταστρέψει την εικόνα του Αμερικανικού αυτού ονείρου.

Με μεγάλη δυσκολία απέφυγα τον πειρασμό να μοιραστώ την εικόνα μαζί σας. Υπομονή, θα την θαυμάσετε στο Sky & Telescope Αυγούστου του 2011. ](*,)

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Κυκλοφόρησαν και οι τιμές, σχετικά φθηνά για Televue. 299 ευρώ στο Astroshop, 319$ στο OPTCorp. Χμ, όποιος μπορεί να πάρει έναν Pentax μπορεί να πάρει και έναν Delos. Αν και τους χρειάζεται εμπάργκο, αλλά που;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Με μεγάλη δυσκολία απέφυγα τον πειρασμό να μοιραστώ την εικόνα μαζί σας. Υπομονή, θα την θαυμάσετε στο Sky & Telescope Αυγούστου του 2011. ](*,)

Κ εμείς που δεν διαβάζουμε το περιοδικό στην απέξω??? :twisted: :twisted:

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Κ εμείς που δεν διαβάζουμε το περιοδικό στην απέξω??? :twisted: :twisted:

Γιο, χο, χο, γιο, χο, χο

σ' ένα βαθύ μπουντρούμι

Γιο, χο, χο, γιο, χο, χο

μ' ένα μπουκάλι ρούμι!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Όσοι θέλετε να δείτε το συγκεκριμένο έγκλημα αισθητικής...μπείτε απλώς στο www.televue.com όπου εμφανίζεται πρώτη μούρη το flash με τα Delos, στην θέση των αρχαίων κιόνων...τι άλλο θα σκεφτεί ο πανούργος θείος Al ;;; :-k :-k :lol: :lol:

Μάλιστα. Καταλαβαίνετε λοιπόν από αυτό ό,τι και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, τέτοια προσοφθάλμια χρησιμοποιούσαν στις παρατηρήσεις τους βεβαίως βεβαίως!! #-o :lol: :lol:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Βλαχοαμερικανιά σε όλο της το μεγαλείο! Κατ' αρχήν οι αρχαίοι κίονες είναι αριστουργήματα αισθητικής που δεν έχουν καμία σχέση με τους πανάσχημους και ακαλαίσθητους αισθητικά "Delos".

Είναι και ανουσιούργημα παρόμοιο με τη διαφημιση της Coca Cola που είχε τους κίονες του Παρθενώνα σε σχήμα μπουκαλιού του γνωστού αναψυκτικού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σάλος στην Ελλάδα τότε.

Παρεμπιπτόντως το μπουκάλι της Coca Cola είναι εξαιρετικό σαν αισθητική και design σε αντίθεση με τους "Delos".

Η φωτογράφιση της ουγγαρέζας χορεύτριας Niκolska από την Nelly στον Παρθενώνα ωστόσο είναι ΤΕΧΝΗ (έτσι με κεφαλαία) που εξόργισε τους στενόμυαλους εθνικόφρονες πουριτανούς της εποχής!

1299464351_Nellys_N_2102.jpg.d88dd5ecf07041d28a32fa725a42b3a2.jpg

Αριστούργημα!

coke-parthenon.jpg.be6f0379dff52de4f0d9d4e69e3bb5a3.jpg

Ιεροσυλία!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Είπαμε, να μας έχει όλος ο κόσμος του κλώτσου και του μπάτσου, αλλά να μας κοροιδεύουν και οι Αμερικανοί, πάει πολύ.. Θυμάμαι τότε με την Coca-Cola ότι αντέδρασε μέχρι και η Unesco. Τώρα δε βλέπω να αντιδρά κανείς. Αλλά ξέχασα, έχουμε εκσυγχρονιστεί.

Πάντως εγώ, ως γραφικός που είμαι, έψαξα κάποια διεύθυνση email να στείλω στο "θειο Al", αλλά δε βρήκα. Αν κάποιος βρει, ας μου πει.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δε πιστεύω πως η φωτογραφία προσβάλει με κάποιο τρόπο .

Κάποιος στην άλλη άκρη του κόσμου θέλοντας να δώσει advantage στο προϊόν του , του έδωσε το συγκεκριμένο όνομα και έβγαλε την συγκεκριμένη διαφήμιση . Εγώ με αυτή τη κίνηση δε βλέπω να προσβάλλεται η χώρα μας , αλλά ακριβώς το αντίθετο . Χαρακτηρισμοί όπως ανουσιούργημα - ανοσιούργημα , βλαχοαμερικανιά , μας κοροϊδεύουν ΚΑΙ οι Αμερικάνοι , με βρίσκουν παντελώς αντίθετο .

Τώρα ως προς την αισθητική της φωτογραφίας και γενικότερα περί τέχνης είμαι ανοιχτός σε κουβέντα .

Θυμάμαι τότε με την Coca-Cola ότι αντέδρασε μέχρι και η Unesco.

Έψαξα στο internet μήπως βρω την αντίδραση της UNESCO αλλά τίποτα . Έχεις κάποια παραπάνω πληροφορία ;

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Δημοσιεύτηκε
Θυμάμαι τότε με την Coca-Cola ότι αντέδρασε μέχρι και η Unesco.

Έψαξα στο internet μήπως βρω την αντίδραση της UNESCO αλλά τίποτα . Έχεις κάποια παραπάνω πληροφορία ;

όχι.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Το αν προσβάλλει ή όχι η διαφήμιση είναι υποκειμενικό. Το σίγουρο είναι ότι ο Nagler ΔΕΝ ήθελε να προσβάλει, αντιθέτως τρέφει συμπάθεια και εκτίμηση για τη χώρα μας και το έχει δηλώσει σε ιδιωτικές συζητήσεις επανειλημμένα και το δείχνει και με τις ονομασίες των τελευταίων προϊόντων του. Αν το δει κανείς από την πλευρά της αμερικανικής κουλτούρας είναι σαφές ότι έχει καλή πρόθεση.

Δημήτρη, ο Nagler δε χρησιμοποιεί e-mail αλλά συνήθως είναι διαθέσιμος να του μιλήσεις στο τηλέφωνο αν πάρεις τον αριθμό που λέει στο site της Televue, του έχω μιλήσει πολλές φορές.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Σκοπεύει κανείς να αγοράσει ένα τέτοιο; :-k Να μάθουμε και καμιά επίδοση...
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Δεν θεωρώ οι παραπάνω διαφημίσεις προσβάλουν, δεν πήγαν και στην Ακρόπολη να την βάψουν Κόκκινη ή να την λαξεύσουν!! μια φωτογραφία είναι, δεν βλέπω κάτι κακο.

Εαν θα είχαν μια εικόνα με προσβλητικό περιεχόμενο, βλέπε Focus, τότε Ναι να πω ότι με προσβάλει αλλά ως εκεί. (αν και περισσότερο προσβλητικό μου ήταν όταν με τσαμπουκά οι υπάλληλοι την είχαν αποκλείσει ή όταν κρεμάνε πάνω διάφορα πανό λες και είναι δικιά τους)

Τώρα για τους Delos... όσο άσχημο και αν μας δείχνει νομίζω ότι μας τιμάει που μας βάζουν στις διαφημίσεις τους! Ιδικά στην κατάσταση που είμαστε σήμερα μπορείς να πεις ότι μας κάνουν και δωρεάν διαφήμιση!! :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ούτε και εγώ το λαμβάνω ως προσβολή, έχω προσωπική αντίληψη της Αμερικανικής επιδερμικότητας άλλωστε. Τα ίδια όμως υποκειμενικά αισθητικά κριτήρια που με ωθούν να επικροτώ τις εικόνες των διακεκριμμένων φωτογράφων μας, με οδηγούν στο να αντιδρώ με απέχθεια στην διαφήμιση αυτή όπως και σε άλλες ασχήμιες, αδιακρίτως εθνικής προέλευσης, τόσο (αμέτρητες είναι οι άτιμες) νεοελληνικής όσο και διεθνούς .

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

απλα ο ανθρωπος το εκανε για να δωσει βαρυτητα στο προιον του...και χρησιμοποιησε το αριστουργημα της ακροπολης....

δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σκαμε εμεις εδω....

αν ειχε το κολοσσεο ας πουμε, θα εχανε κατι το μνημειο ??

εγω νομιζω οτι και με το ονομα του φακου και με το τρικ με τους κιονες διαφημιση μας κανει......

celestron nexstar 4se

celestron ultima barlow

Δημοσιεύτηκε
Αντε παιδιά δεν τον αγοράζει κανείς!!! να κάνει και συγκριτικά τεστ ο κ.Σοφολόγης :mrgreen: ώστε να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του φακού (και ας αφήσουμε τις διαφημίσεις κατά μέρος)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ρώτησα σήμερα στο Πλανητάριο και δεν έχουν έρθει ακόμη. Το ίδιο και σε όλον τον κόσμο. Στο Cloudy Nights διάβασα ένα ευφυές λογοπαίγνιο. Ονομάστηκε, λέει, Delos, όχι από την Δήλο ή τον Delecheie, αλλά από το Delayed. Και αν η συγκριτική των 24mm έχει καθυστερήσει 14 μήνες, πόσο θα καθυστερούσε αυτή του Delos vs Pentax κλπ;

Τον έχω πάντως στην λίστα, αλλά υπάρχουν άλλοι 7 υποψήφιοι από 5 διαφορετικές σχεδιάσεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εχμ..Κώστα...η συγκριτική δοκιμή των 24mm...την έφαγε η μαρμάγκα.. :cry: :(

Είχε βγει ο Στέφανος και είχε πει πως είχε κάποιο ατύχημα και τελικά έχασε το αρχείο που έγραφε...κάτι τέτοιο.. ](*,) ](*,) Κρίμα βρε Στέφανε, μεγάλη ατυχία, τι να κάνουμε όμως συμβαίνουν και αυτά.

Ίσως αν θυμάται ο Στέφανος να μας αναφέρει κανένα αποτέλεσμα από εκείνο το συγκριτικό...καθαρά από μνήμης δηλαδή... :D

Κώστα νομίζω πως δεν υπάρχει πιο πολυαναμενόμενο συγκριτικό τεστ από αυτό των

TV Delos 10mm vs. Pentax XW 10mm :cheesy:

Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ρε παιδιά κάτι...πόσο καλύτερος δηλαδή μπορεί να γίνει ένας φακός από τον Pentax XW 10mm ποιοτικά και σε οξύτητα σε αυτή την εστιακή;;;; Αγγίζει (αν όχι αγκαλιάζει!) το ΤΕΛΕΙΟ για μένα...Δεν μπορώ να βρω κάτι κακό όσο και να το ψάχνω, με έχει απλώς καταπλήξει...

Θείε Al, το σίγουρο είναι ότι το "πρασινοφορεμένο παλληκάρι" σου από την Δήλο στα 10mm, :P έχει απέναντί του έναν πολύυυυ δύσκολο αντίπαλο :twisted: ...για να δούμε...may the best glass win!!

:mrgreen: =P~

Δημοσιεύτηκε

Το σχόλιό μου αφορούσε το λογοπαίγνιο περί Delayed και δεν περιείχε κάποια μομφή. Απλώς πήγα να το συνδέσω με τα καθ' ημάς... ξεχάστε το. Για τους Panoptic 24 & Vixen 22 έχετε ακούσει πολλά και υπάρχουν συγκριτικές μεταξύ των αλλά και του Vixen με τον Hyperion 21. Ο Hyperion 24 είναι κατώτερος των υπολοίπων (πχ του 17mm) σε γρήγορα τηλεσκόπια (στα 2 δικά μου f/5) αλλά μια αξιολογότατη επιλογή για ένα SCT ή MCT >f/10. Εγώ πάντως έχω 2'' διαγωνίους στα κατοδιοπτρικά μου και ξεκινώ πάντοτε από τον Nagler 22 T4, οπότε ο Hyperion 24 κάνει αναγκαστικά δουλειά με τα f/5 και είμαι ευχαριστημένος, στον f/4 Stellarvue όμως είναι άχρηστος, εκεί ένα Plossl 25, ή ο μητρικός 23mm υπεραρκούν, αφού το TFOV είναι τεράστιο. Αυτά.

Σχετικά με τους Delos vs Pentax XW vs Nikon SW vs Vixen LVW, ή Televue μπορεί να στοιχηματίσει στην επιθετική διαφήμιση έναντι των υποπροωθούμενων ιαπώνων, αλλά και στην απίστευτη πολιτική τιμών των Nikon ιδίως. Οι λάτρεις του eye relief που ακολουθούσαν την βασιλική οδό 31Τ5, 22Τ4, 17Τ4, 12Τ4, 10XW, 7XW, 5XW έχουν πλέον την επιλογή των Ethos αλλά και να κλείσουν το σετ με πράσινους SWA. Αν είναι περίπου ισάξιοι και κοστίζουν σχεδόν το ίδιο, χωρίς προβλήματα διαθεσιμότητας, με αντιπροσωπείες ανά τον κόσμο, ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε κάθε έντυπο και άφθονη γκρίζα διαφήμιση από τους φανατικούς των Αμερικανικών forum, η επιτυχία είναι δεδομένη. Ήδη στις μεγάλες εστιακές προτιμώνται οι Panoptic, οι Pentax επεβίωσαν εμπορικά κυρίως επειδή στις μικρές εστιακές αντίπαλοι ήσαν οι χλωμοί Radian (που για πλανητική πάντως είναι μια χαρά).

Έτσι τα βλέπω

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης