Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω τα πληθη.

Ειμαι και εγω ενας νεος στην ερασιτεχνικη αστρονομια και θελω να κανω την πρωτη μου αγορα, αλλα αντι για τηλεσκοπιο θελω να αγορασω πρωτα κιαλια διοτι δεν εχω καμια εμπειρια με ουρανια παρατηρηση και αργοτερα τηλεσκοπιο.Θελω την γνωμη σας.Πιστευετε οτι αυτη η κινηση ειναι σωστη για αρχη για καποιον νεοεισερχομενο στην ερασ. αστρονομια και κατα ποσο σε βοηθανε για να χειριστεις αργοτερα με ευκολια καπιο τηλεσκοπιο;Τα κιαλια που θελω να αγορασω ειναι αυτα:

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=748

Μπορω να παρατηρησω καπιους πλανητες(δια, κρονο, αρη), γαλαξιες, νεφελωματα;Ενοειτε οτι οι απαιτησεις μου δεν ειναι μεγαλες οσο αναφορα τις λεπτομεριες αυτων.Απλα θελω να μαθω τον ουρανο και να βρησκω καπια ουρανια σωματα.Περιμενω γνωμες και προτασεις. Ευχαριστω πολυ.

• Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Η αρκετα μεγαλη μεγεθυνση με το επισης αρκετο βαρος που φαινεται να εχουν θα σε δυσκολεψουν πολυ αφου οτι βλεπεις θα τρεμοπαιζει πολυ. Εγω θα πηγαινα σε μεγεθυνση το πολυ Χ12 και διαμετρο 50mm.
Δημοσιεύτηκε

Μπορω να παρατηρησω καπιους πλανητες(δια, κρονο, αρη), γαλαξιες, νεφελωματα;

Απο Κρονο και ιδιαιτερως απ τον Αρη δεν θα διακρινεις τιποτα. Ο Διας θα φαινεται οτι δεν ειναι σημειακο φως αλλα εχει διαστασεις, αλλα παλι δεν θα διακρινεις κατι αλλο. Οι 4 δορυφοροι του ομως φαινονται, αλλα ως αμυδρες κουκιδες βεβαιως. Γαλαξιες φαινονται καποιοι με κορυφαιο αυτο της Αδρομεδας, οπως και νεφελωματα, ανοικτα σμηνη και καποια σφαιρωτα.

Δημοσιεύτηκε
Η αρκετα μεγαλη μεγεθυνση με το επισης αρκετο βαρος που φαινεται να εχουν θα σε δυσκολεψουν πολυ αφου οτι βλεπεις θα τρεμοπαιζει πολυ. Εγω θα πηγαινα σε μεγεθυνση το πολυ Χ12 και διαμετρο 50mm.

Ξεχασα να πω οτι θα αγορασω και τριποδα.Μηπως λυνετε το προβλημα με αυτο και γινετε πιο σταθερο;

Δημοσιεύτηκε
Δώσε 300-350 ευρώ κ πάρε ένα Dob 8'' και είσαι κομπλέ!!

Μην το συζητάς καν

Πολυ καλη και οικονομικη η προταση σου αλλα οταν θα αγορασω τηλεσκοπιο το μονο πραμα που δεν θα θελω, ειναι να εχει μεγαλο ογκο.Και εκει θα εχω αρκετες απαιτησεις, αλλα για τηλεσκοπιο θα ανοιξω θεμα αργοτερα, οχι τωρα.Ευχαριστω παντως.

Δημοσιεύτηκε

Απο Κρονο και ιδιαιτερως απ τον Αρη δεν θα διακρινεις τιποτα. Ο Διας θα φαινεται οτι δεν ειναι σημειακο φως αλλα εχει διαστασεις, αλλα παλι δεν θα διακρινεις κατι αλλο. Οι 4 δορυφοροι του ομως φαινονται, αλλα ως αμυδρες κουκιδες βεβαιως. Γαλαξιες φαινονται καποιοι με κορυφαιο αυτο της Αδρομεδας, οπως και νεφελωματα, ανοικτα σμηνη και καποια σφαιρωτα.

Εννοεις μαλον, οτι δεν θα μπορεσω να δω το δαχτυλιδι του κρονου, ουτε το κοκκινο χρωμα του αρη και τους ασπρους πολους.Αλλα αφου θα βλεπω βαθυ ουρανο παλι καλα.Περιμενω και αλλες γνωμες, ναστε καλα.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

πέρσι αγόρασα τα SkyMaster 15Χ70 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορείς να δεις πολλά ουράνια αντικείμενα που ούτε μπορείς να φανταστείς. Θα χρειαστεις βεβαιο τρίποδα. Το παρακάτω βιβλίο Binocular Highlights: 99 Celestial Sights for Binocular Users θα σε κατατοπίσει αρκετά.

Το τηλεσκόποιο που έχω είναι της πλακας (φωτογραφίου) και με τα κυάλια βλέπω περισσότερα.

Καλές παρατηρήσεις.

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα,

πέρσι αγόρασα τα SkyMaster 15Χ70 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορείς να δεις πολλά ουράνια αντικείμενα που ούτε μπορείς να φανταστείς. Θα χρειαστεις βεβαιο τρίποδα. Το παρακάτω βιβλίο Binocular Highlights: 99 Celestial Sights for Binocular Users θα σε κατατοπίσει αρκετά.

Το τηλεσκόποιο που έχω είναι της πλακας (φωτογραφίου) και με τα κυάλια βλέπω περισσότερα.

Καλές παρατηρήσεις.

Απο'τι βλεπω ειναι πολυ πιο φτηνο απο αυτο που κοιταω εγω.Εγω επελεξα το SkyMaster 20x80 επειδη εχει λιγο μεγαλυτερη μεγεθυνση και διαμετρο, αλλα αν δεν εχει καπια διαφορα στην παρατηρηση ενοειτε θα επιλεξω αυτο που μου προτεινες.Απο τριποδα εχεις να με προτεινεις κατι διοτι δεν εχω ιδεα;

Δημοσιεύτηκε

Εννοεις μαλον, οτι δεν θα μπορεσω να δω το δαχτυλιδι του κρονου, ουτε το κοκκινο χρωμα του αρη και τους ασπρους πολους.Αλλα αφου θα βλεπω βαθυ ουρανο παλι καλα.Περιμενω και αλλες γνωμες, ναστε καλα.

Σαφως και μιλαω για τετοιες λεπτομερειες, αφου κατα τ' αλλα φαινονται και με γυμνο ματι. Με το τριποδο βεβαιως λυνονται ολα τα παραπανω αλλα χανεις σε φορητοτητα και ευκολια στη παρατηρηση που ειναι απ' τα μεγαλα πλεονεκτηματα των κυαλιων.

Δημοσιεύτηκε

Τα κυάλια και τα τηλεσκόπια δεν είναι εναλλακτικά αλλά συμπληρωματικά. Ας δούμε την επιλογή σου λοιπόν.

1. Τα κυάλια αυτά χρησιμοποιούνται μόνο με τρίποδο. Αν θες δυνατότητα να τα κρατάς στο χέρι (για λίγη ώρα ή με κάποια τεχνάσματα) θα κατέβεις στα 15x70

2. Το τρίποδο πρέπει να είναι καλό, επιπέδου Manfrotto με ύψος 2 μέτρα και κάτι, γύρω στα 250 ευρώ

3. Ακόμη και έτσι, επειδή δεν έχει φακούς υπό γωνία, θα βλέπεις στόχους από 0 έως 45 μοίρες.

4. Υπάρχουν εναλλακτικές στηρίξεις όπως η παραλληλόγραμμη, πάντως.

Θα χαρείς αστέρια σε σμήνη και επίγειους στόχους και θα κάνεις ουρανογραφία με αυτά. Εγω προτίμησα τα 15x70 πάντως και είναι πιο εύχρηστα. Για 20x80 ή 25x100 θα προτιμούσα υπό γωνία.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Τα κυάλια και τα τηλεσκόπια δεν είναι εναλλακτικά αλλά συμπληρωματικά. Ας δούμε την επιλογή σου λοιπόν.

1. Τα κυάλια αυτά χρησιμοποιούνται μόνο με τρίποδο. Αν θες δυνατότητα να τα κρατάς στο χέρι (για λίγη ώρα ή με κάποια τεχνάσματα) θα κατέβεις στα 15x70

2. Το τρίποδο πρέπει να είναι καλό, επιπέδου Manfrotto με ύψος 2 μέτρα και κάτι, γύρω στα 250 ευρώ

3. Ακόμη και έτσι, επειδή δεν έχει φακούς υπό γωνία, θα βλέπεις στόχους από 0 έως 45 μοίρες.

4. Υπάρχουν εναλλακτικές στηρίξεις όπως η παραλληλόγραμμη, πάντως.

Θα χαρείς αστέρια σε σμήνη και επίγειους στόχους και θα κάνεις ουρανογραφία με αυτά. Εγω προτίμησα τα 15x70 πάντως και είναι πιο εύχρηστα. Για 20x80 ή 25x100 θα προτιμούσα υπό γωνία.

Φερε μου ενα παραδειγμα κυαλιων με φακους υπο γωνια για να το καταλαβω.

Δημοσιεύτηκε

Ορίστε:

orion-bt-70-right-angle-binoculars-20-x-70mm-astronomy_170609981299.jpg

Με αυτά ο σβέρκος σου θα σε ευγνωμονεί. Γενικά είναι ακριβότερα, αν και αυτά τα Orion ήταν φθηνά. Έχουν το πλεονέκτημα επίσης πως αλλάζεις μεγέθυνση κατά βούληση.

Να και το παραλληλόγραμμο που έλεγα:

Binomountkklein.jpg

20x88vorne.jpg.58ecedc51a2e6bf5dc3127c7b0f84d8e.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το ατού των κυαλιών είναι η φορητότητα και η ευχρησία. Πόσο μάλιστα το ότι τα θέλεις για ουρανογραφία. Μην μπλέξεις με τρίποδες και μην δώσεις πάρα πολλά. Ένα ζευγάρι 10χ50 που τα κρατάς και στο χέρι είναι μια χαρά. Φύλαξε λεφτά να πάρεις αργότερα τηλεσκόπιο.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Ορίστε:

orion-bt-70-right-angle-binoculars-20-x-70mm-astronomy_170609981299.jpg

Με αυτά ο σβέρκος σου θα σε ευγνωμονεί. Γενικά είναι ακριβότερα, αν και αυτά τα Orion ήταν φθηνά. Έχουν το πλεονέκτημα επίσης πως αλλάζεις μεγέθυνση κατά βούληση.

Να και το παραλληλόγραμμο που έλεγα:

Binomountkklein.jpg

Πολυ ωραια και εντυπωσιακα τα κυαλια, αλλα οπως ειπες και εσυ ειναι αρκετα ακριβα.Δεν εχω σκοπο να δωσω τοσα λεφτα για αρχη και ειδικα σε κυαλια αφου αργοτερα θα τα χωσω για ενα καλο τηλεσκοπιο.Θα καταληξω στα SkyMaster 15Χ70 τα οποια απο'τι βλεπω ειναι ελαφρια και θα μπορω να τα κραταω στο χερι και να παρατηρω.Αλλα θα παρω και κανενα τριποδα, γιατι θα χρειαστει αν κανω εξορμηση με φιλους μου και θελουν να δουν και αυτοι.Εχω διαλεξει αυτο το οποιο ειναι και αρκετα φθηνο.

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1264[/url]

Δημοσιεύτηκε
Τον έχω (ως Hama 61). Δεν σηκώνει τα Skymaster 15x70 (τα έχω) ούτε είναι αρκετά ψηλός. Κάνει για φωτογραφικές και 10x50, τα Skymaster τρέμουν επειδή είναι ελαφρός με πολλά κρίσιμα στοιχεία πλαστικά. Πήγα και πήρα τελικά έναν των 250 ευρώ, ο οποίος σηκώνει τα κυάλια πάνω από το κεφάλι. Αλλά μια ξαπλώστρα ή ένα γείσο να ακουμπάς τους αγκώνες, ένα φουσκωτό στρώμα ή ένα μονόποδο, ακόμη και μια σκούπα σχήματος Τ χωρίς τις ίνες, είναι πιο ευέλικτες μέθοδοι με τα 15x70.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Πηγα σημερα στο πλανηταριο να παρω τα κυαλια και συζητησα εκει με τον καταστηματαρχη και μου ειπε οτι δεν κανουν για τον σκοπο που τα θελω.Με ειπε οτι ειναι κυριως για επειγια χρηση και οχι για ουρανο.Με προτεινε να αγορασω για αρχη ενα φθηνω τηλεσκοπιο, με το οποιο θα δω πολλα περισσοτερα, απο'τι μου ειπε.Το τηλεσκοπιο ειναι αυτο:

[http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=514]

Με ειπε οτι παρολο που εχει την ιδια διαμετρο με τα κυαλια μπορω να δω πολλα περισοτερα.Ετσι λοιπον, γυρισα σπιτι με αδεια χερια και ξαναμπηκα στις σκεψεις.Αν ειναι οντως ετσι οπως τα λεει θα το προτιμησω.Εξαλου η τιμη ειναι πολλη καλη.Οπως ειπα και στην αρχη, δεν εχω μεγαλες απαιτησεις.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μαθω αρχικα τον ουρανο(που τον εχω μαθει με γυμνο ματι) και να βρησκω ουρανια σωματα(γαλαξιες,νεφελωματα κλπ).Αν το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο κανει για αυτη την δουλεια γιατι να μην το αγορασω;

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχάς τα 15x70 κάνουν για ουρανό και οι μισοί εδώ μέσα τα έχουμε. Μάλιστα το Lidl πουλάει τώρα ένα φουσκωτό στρώμα με προσκέφαλο. Το απλώνεις, ξαπλώνεις και θαυμάζεις τον ουρανό χωρίς τρίποδα, με τους αγκώνες σου για στήριγμα (το πήρα).

Να σου πω γιατί να μην πάρεις το SW 70/900 f/13 Eq1. Επειδή:

1. Αντίστοιχο πουλάει το Lidl με 89 ευρώ κάθε Χριστούγεννα (το πήρα 65 μάλιστα από προσφορά). Μεταχειρισμένο κάτω από 50.

2. Η βάση του είναι αδικαιολόγητα πολύπλοκη και αναιμική. Θα τρέμει εκνευριστικά η εικόνα. Το μήκος του, λόγω ροπών θα επιδεινώνει την κατάσταση. Ισημερινή επιπέδου Eq 5, έστω Eq 3 εντάξει. Η Eq 1 είναι αστεία και άχρηστη αν δεν φωτογραφίζεις (αλλά δεν σηκώνει μακρύ τηλεσκόπιο με κάμερα και εάν φωτογραφίζεις).

3. Έχει στενό πεδίο. Με τον Super 20 (αγνώστων στοιχείων, υποθέτω Modified Achromat 50 μοιρών, ίσως και Kellner 30-40 μοιρών) θα έχεις 45x και μία μοίρα πεδίο. Κατάλληλο για πλανήτες και τίποτε άλλο (τα κυάλια έχουν 4.5 μοίρες). Αλλά η μεγέθυνση είναι μικρή για πλανήτες. Με τον 10mm έχεις ανεκτή μεγέθυνση και το μισό πεδίο. Η εύρεση άλλων αντικειμένων από αρχάριο θα είναι βασανιστήριο.

4. Λόγω f/13 είναι σκοτεινό. Έχεις 1.5mm exit pupil με τον 20mm και 0.76 με τον 10mm (4.66 με τα κυάλια). Κατάλληλα πάλι για πλανήτες και όχι για DSO's. Αλλά τα 70mm είναι μια διάμετρος καλή για ευρύτερες απόψεις του ουρανού. f/5-f/7 είναι ιδανικοί λόγοι γιαυτόν τον σκοπό.

5. Θα έχεις κάποιο ψευδόχρωμα στους πλανήτες και την σελήνη.

6. Το πουλάνε και τα Public. Αυτό θα έφτανε.

Το τηλεσκόπιο είναι διαφορετικό από τα κυιάλια. Αν θες να βλέπεις μόνο πλανήτες, άσε τα κυάλια και πάρε τηλεσκόπιο. Αν θες όμως να μάθεις τον ουρανό, τις θέσεις των άστρων, την αναζήτηση με χάρτη αλλά και να έχεις ευχάριστες απόψεις του ουρανού και αστρικών σμηνών, το κατάλληλο τηλεσκόπιο στα χρήματα αυτά είναι αυτό: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691

3.5 φορές φωτεινότερο εκ διαμέτρου, 2.6 φορές φωτεινότερο εκ κόρης εξόδου με τον ίδιο φακό, απλούστερο στην χρήση, (πολύ) σταθερότερη βάση, εκ φύσεως αποχρωματικό, μέγιστο πεδίο 2.5 μοίρες (2 μοίρες με τον φακό που συμπεριλαμβάνεται), εύκολη στόχευση στο δευτερόλεπτο, άνετα αστροάλματα, ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση, υψηλότερες μεγεθύνσεις (άνετα 130x- 200x, ακόμη και 250x που είναι το σύνηθες όριο του ουρανού), ομορφότερο μακράν.

Μόνο ένα φωτοχιτώνιο χρειάζεται (έφτιαξα με 8 ευρώ) και για μεγεθύνσεις >65x έναν Barlow 2x-3x.

Τώρα, αν θες αχρωματικό, ένα ST 80/400 έως 102/500 f/5 σε υψαζιμουθιακό τρίποδα είναι καλύτερο. Και για πλανήτες ένα Mak 90. Έχει και τέτοια το Πλανητάριο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε

αν θέλεις να ξεκινήσεις με την αστροπαρατήρηση δεν χρειάζεσαι αρχικά ούτε τηλεσκόπιο ούτε κυάλια.

Παρε ένα δύο καλά βιβλία, μια καρεκλίτσα και έναν κόκκινο φακό και άραζε στην ταράτσα σου ή σε κάποιο άλλο σημείο και ξεκίνα να αναγνωρίζεις σιγά σιγά τους αστερισμούς. Πίστεψε με έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Εναλλακτικά αντί για βιβλία, μπορείς να κατεβάσεις κανένα προγραμματάκι (πχ stelarium) και με το λαπτοπάκι σου στην ταράτσα προσπάθησε να κάνεις το ίδιο.

Όμως θεωρώ το βιβλία καλύτερα μιας και από εκεί θα μάθεις πραγματικά να κινείσαι μεταξύ των αστερισμών. Θα διαβασεις πως από την Μεγάλη Άρκτο θα βρεις τον αρκτούρο, ή τον πολικό αστέρα, την κασιόπη, το θερινό τρίγωνο και πολλά πολλά άλλα.

Εφοσον έχεις μάθει τα βασικά και συνεχίζεις να έχεις όρεξη για το χόμπι, αλλά έχεις αρχίσει σιγά σιγά να βαριέσαι βλέποντας τα ίδια και τα ίδια , πάρε ένα ζευγάρι κυάλια. Δεν θα χάσεις την μπάλα με αυτά που θα δεις, αλλά την πρώτη φορά που θα δεις τους δορυφόρους του Δία, ή την Ανδρομέρα ή θα εντοπίσεις την Κρεμάστρα η χαρά που θα πάρεις θα είναι απερίγραπτη.

Προτείνω κυάλια κλασσικών διαστάσεων και όχι Γίγαντες. Εγώ έχω κάποια vixan 9X23. Δεν χρειάζονται τρίποδο, και μπορείς να τα χαρείς και σε άλλες φάσεις (πχ ταξίδια).

Αν δεν τα έχεις παρατήσει όλα και δεις ότι η αστροπαρατήρηση σου κάνει ως χόμπι, τότε είναι η ώρα να τα σκάσεις για ένα καλό τηλεσκόπιο.

Όλα τελειώνουνε και ολα περνάνε

Ιδέες, βασίλισσες

κακογερνάνε

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ φίλε

αν θέλεις να ξεκινήσεις με την αστροπαρατήρηση δεν χρειάζεσαι αρχικά ούτε τηλεσκόπιο ούτε κυάλια.

Παρε ένα δύο καλά βιβλία, μια καρεκλίτσα και έναν κόκκινο φακό και άραζε στην ταράτσα σου ή σε κάποιο άλλο σημείο και ξεκίνα να αναγνωρίζεις σιγά σιγά τους αστερισμούς. Πίστεψε με έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Εναλλακτικά αντί για βιβλία, μπορείς να κατεβάσεις κανένα προγραμματάκι (πχ stelarium) και με το λαπτοπάκι σου στην ταράτσα προσπάθησε να κάνεις το ίδιο.

Όμως θεωρώ το βιβλία καλύτερα μιας και από εκεί θα μάθεις πραγματικά να κινείσαι μεταξύ των αστερισμών. Θα διαβασεις πως από την Μεγάλη Άρκτο θα βρεις τον αρκτούρο, ή τον πολικό αστέρα, την κασιόπη, το θερινό τρίγωνο και πολλά πολλά άλλα.

Εφοσον έχεις μάθει τα βασικά και συνεχίζεις να έχεις όρεξη για το χόμπι, αλλά έχεις αρχίσει σιγά σιγά να βαριέσαι βλέποντας τα ίδια και τα ίδια , πάρε ένα ζευγάρι κυάλια. Δεν θα χάσεις την μπάλα με αυτά που θα δεις, αλλά την πρώτη φορά που θα δεις τους δορυφόρους του Δία, ή την Ανδρομέρα ή θα εντοπίσεις την Κρεμάστρα η χαρά που θα πάρεις θα είναι απερίγραπτη.

Προτείνω κυάλια κλασσικών διαστάσεων και όχι Γίγαντες. Εγώ έχω κάποια vixan 9X23. Δεν χρειάζονται τρίποδο, και μπορείς να τα χαρείς και σε άλλες φάσεις (πχ ταξίδια).

Αν δεν τα έχεις παρατήσει όλα και δεις ότι η αστροπαρατήρηση σου κάνει ως χόμπι, τότε είναι η ώρα να τα σκάσεις για ένα καλό τηλεσκόπιο.

Το stelarium το εχω κατεβασει και εχω κανει αρκετη προπονηση.Επισης εχω βγει αρκετα βραδια εξω με ενα ουρανιο χαρτη και αναπαντεχα βρηκα αρκετους αστερισμους σχετικα ευκολα.Ακομη λιγοι εμειναν αλλα θα τους βρω και αυτους, που θα παει.Εχθες που πηγα πλανηταριο αγορασα το The Backyard Astronomer's Guide και αυτη τι στιγμη που σου μιλαω το διαβαζω.Οπως καταλαβαινεις ειμαι ετοιμος να κανω το επομενο βημα.Ή θα αγορασω κυαλια, κατα προτιμηση skymaster 15*70 τα οποια ειναι αρκετα ελαφρια, ή θα αγορασω το DOBSONIAN TRUSS 130mm που μου προτεινε ο kkokkolis το οποιο ειναι απο'τι βλεπω καλυτερο απο SW 70/900 που με προτεινε ο καταστηματαρχης στο πλανηταριο.

Δημοσιεύτηκε
Τα κατοπτρικα ειναι αληθεια οτι χρειαζονται συχνα συντηρηση και ευθυγραμιση; Και ποσο ευκολο ειναι αυτο;
Δημοσιεύτηκε

Ναι, αλλά όσο μεγαλύτερο είναι ένα Νευτώνιο, όσο μικρότερο εστιακό λόγο έχει και όσο περισσότερο μεταφέρεται τόσο πιο κρίσιμη είναι η ευθυγράμμιση. Το Heritage 130 το είχα ένα χρόνο χωρίς να χρειαστεί ευθυγράμμιση, μέχρι που έβαλα Bob's Knobs. Είναι κάτι που μαθαίνεται και υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γίνει. Στο The Backyard Astronomer's Guide υπάρχουν πληροφορίες.

Άλλη συντήρηση δεν χρειάζονται. Φυσάς την σκόνη και προσέχεις να στεγνώνει, αυτά ισχύουν με κάθε τηλεσκόπιο. Τα κάτοπτρα κρατούν τουλάχιστον 10 χρόνια, μέχρι τότε ή θα τα έχεις παρατήσει ή θα έχεις αγοράσει μεγαλύτερο.

BAG Collimation.pdf

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε,

Ίσως θα έπρεπε (αν θέλεις) να μας πείς:

1) Απο πού θα παρατηρείς & ικανότητα οδήγησης

2) Χρηματικό ποσό που θέλεις να διαθέσεις

3) Διαθέσιμος ελεύθερο χρόνος - άλλες υποχρεώσεις

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ φίλε,

Ίσως θα έπρεπε (αν θέλεις) να μας πείς:

1) Απο πού θα παρατηρείς & ικανότητα οδήγησης

2) Χρηματικό ποσό που θέλεις να διαθέσεις

3) Διαθέσιμος ελεύθερο χρόνος - άλλες υποχρεώσεις

1)Οσο πιο μακρια απο την πολη γινετε.Μενω σε πολυκατοικια και κοντα εδω δεν εχει καταλληλα μερη.Τι εννοεις ικανοτητα οδηγησης;

2)Αρχικα οσο γινετε λιγοτερα για τους λογους που εξηγησα.Πανω κατω 200 ευρω.

3)Εχω ελευθερο χρονο.Αν το χρησιμοποιω εστω και 1-2 φορες την εβδομαδα ικανοποιημενος θα ειμαι.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης