christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Καλές και χρυσές οι 6΄΄ , αλλά έφτασε η ώρα για αναβάθμιση . Λογικά πάω για νευτόνιο 10 ΄΄ κλειστού σωλήνα σε βάση dobson , αλλά επειδή δεν αποκλείω και παραπάνω θέλω να ακούσω γνώμες για τα δύο μοντέλα του θέματος στις 12΄΄. Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη . Θέλω να ακούσω και κάνα χρήστη lightbridge Αστροφοτογράφηση – GOTO – Tracking δεν με ενδιαφέρουν . Λεφτά για premium προσοφθάλμια δεν υπάρχουν . Και ναι παιδιά το παραδέχομαι είμαι MEADEguy Lightbridge εναντίον flextube MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Είμαι στο ίδιο σημείο με εσένα, από ένα 6ράκι θέλω να πάω σε ένα 10-12ρι. Ομολογώ δεν σκέφτηκα το Meade καθόλου για έναν και μόνο λόγο. Δεδομένης της πάνω- κάτω ισοπαλίας σε όλους τους άλλους τομείς το σύστημα flextube υπερτερεί σε μεταφορικότητα, αποθηκευτικότητα, εκθεματικότητα, χρόνο και ευκολία ανάπτυξης και σύμπτυξης. Η ανάγκη να μεταφέρεις τους πόλους και το δευτερεύον σύστημα του Meade ξεχωριστά, να τα τοποθετείς ένα- ένα και μετά να ευθυγραμμίζεις υποχρεωτικά είναι απευκταία για μένα.Το Flextube όμως έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Ας τα συγκεντρώσω λοιπόν:1. Συγκεντρωτικά όλα αυτά που είπα παραπάνω και θα τα συνοψίσω υπό τον όρο ''διαχείριση''2. Δυνατότητα να εστιάσεις ''δύστροπους'' φακούς που χρειάζονται in focus, με απλή, άμεση και πλήρως αναστρέψιμη βράχυνση των πόλων 3. Οπτικός ερευνητής4. Κάπως μικρότερη τιμή5. Δυνατότητα αναβάθμισης σε GOTO- Autotracking (μπορεί να ενδιαφέρει έναν πιθανό αγοραστή αν όχι εσένα)Δεν έχω κανένα από τα δύο, έχω δει όμως μέσα από το SW, έχω ένα 8ρι SW (που με οδήγησε στην απόφαση για Truss με τις διαχειριστικές δυσκολίες που βίωσα) και ένα 5ρι Flextube που με έκανε να αγαπήσω το σύστημα. Εγώ έχω αποφασίσει για SW Flextube. Αμφιταλαντεύομαι όμως μεταξύ 10 και 12 με διακύβευμα την χρηστικότητα και πάλι: ''καλύτερο είναι το τηλεσκόπιο που χρησιμοποιείς περισσότερο''. Από την άποψη αυτή το 6ρι και τα μικρότερα αποδείχθηκαν άριστα και ένα 12ρι ίσως δεν σταθεί στο ίδιο ύψος.Ψήφος στο SW Flextube. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 +1 Ψήφος στο SW Flextube Και ΟΧΙ επειδή είναι το δικό μου τηλεσκόπιο... Κυρίως γιατί: 1.θεωρώ τουλάχιστον ΓΕΛΟΙΟ το γεγονός ότι η Meade δίνει Red Dot αντί για οπτικό ερευνητή με 12ιντσο τηλεσκόπιο!!! Ήμαρτον... 2. Έχω διαβάσει διάφορα στο εξωτερικό και σε ξένα έντυπα, αρκετή γκρίνια για αδυναμία διατήρησης του collimation στο Meade λόγω δυστροπίας των συγκεκριμένων trusses με το UTA. Βέβαια οι κάτοχοί του θα μας πουν καλύτερα, δεν έχω προσωπική εμπειρία στο collimation των Meade. 3. Αν είναι να πας σε trusses σχεδίαση, πας σε μεγαλύτερα τηλεσκόπια 14"-16"-18" και πάνω, το collapsible σύστημα του flextube βρίσκεται στο πιο βολικό του μέγεθος στις 12" και σώζει από ενιαίους σωλήνες 1,5 μέτρου!! Μεταφορικότητα αξιοζήλευτη! Υπόψιν ότι οι πόλοι του SW λέγονται STRUTS και ΟΧΙ trusses, τα trusses πάντα σχηματίζουν τρίγωνο όπως στο Meade! 4. Είναι πιο στιβαρή κατασκευή και πιο "σκυλί" το SW! Το έχω ζήσει πάμπολλες φορές και στους χειρότερους δρόμους...collimation έμενε ανέπαφο!! 5. Θα σου πω το εξής....στήνω το flex..ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΠΤΑ!! Βάση, σωλήνας χερούλια, τέλος!! Δες πόσο θέλει το Meade και έλα πες μου.... 6. LAST BUT NOT LEAST...η αντιπροσωπεία του SW (Πλανητάριο) είναι σοβαρή εταιρεία με ανθρώπους καταρτισμένους στο σπορ και ευγενέστατους...για την άλλη πλευρά...ας μην πω κάτι καλύτερα... Δες αυτά οπωσδήποτε..http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=14401&highlight=flextube http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10305&highlight=flextube Ποιοτικότατο τηλεσκόπιο είναι και το GSO 12" deluxe (με πολύ καλό εστιαστή και ωραίο φρένο) όμως είναι ενιαίος σωλήνας 1,5 μέτρο! Καλή πρόταση παρόλα αυτά...αν μπορείς να το κουμαντάρεις... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Το FlexTube είναι αναδιπλούμενο και δεν σπάει οπότε δεν θα έχεις την ταλαιπωρία του να στερεώσεις τα truss με το uper/down cage. Απο την άλλη (για να έχουμε και τον αντίλογο) το Lightbridge έχει τους πόλους δε διαταξη αντιστήριξης (truss) κάτι που επιτρέπει καλύτερη σταθερότητα σε καμπυλώσεις του σωλήνα. Αυτού του είδους ο σχεδιασμός έχει νόημα όμως σε μεγαλύτερα τηλεσκόπια. Επειδή έχω δει από κοντά 12" flextube (του αγαπητού Τάσου) σου λέω ότι είναι αρκετά στιβαρό. Τέλος αν συγκρίνεις τις τιμές θα δεις ότι είναι πολύ πιο φτηνό (εδώ έχει να κάνει με τη διαφορετική πολιτική τιμολόγησης των αντιπροσώπων). Από μέσα είναι τα ίδια τηλεσκόπια. Τώρα παιδιά όσο αφορά τη μεταφορά, ότι και να κάνεις, όπως και να το κάνεις το 12" είναι πιο δύσκολο στη μεταφορά από το 6". Δεν παν να είναι truss, flextube ή οτιδήποτε σχεδιασμό και να έχει. Πάλι θα έχεις να κάνεις με συναρμολόγηση και μεταφορά μεγαλύτερων κομματιών. Συνεπώς το παίρνεις απόφαση: ή θα μείνεις με το 6αράκι (κι εγώ 6" είχα) ή πας για άλλες νέες κατακτήσεις. Στο δια ταύτα, βουρ για SW 12" FlexTube Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Τι έγινε ρε παιδιά κανένας με καλά λόγια για το Lightbridge δεν υπάρχει ; Θεωρώντας ότι η ποιότητα των οπτικών και των δύο τηλεσκοπίων είναι παραπλήσια , αν τελικά πάω για 12΄΄ , η επιλογή θα γίνει κυρίως με βάση την μεταφορικότητα . Απλά είχα την εντύπωση πως το meade πιάνει ακόμη λιγότερο χώρο λυμένο στα τρία και ίσως να το χώραγα πιο άνετα στο αυτοκίνητο . Τάσο στην επόμενη εξόρμηση που θα πας θα έχεις έναν κολιτσίνα δίπλα σου . MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Τάσο στην επόμενη εξόρμηση που θα πας θα έχεις έναν κολιτσίνα δίπλα σου . Πιάσε το αριστερό του πλευρό, καθώς το δεξί το έχω καπαρώσει εγώ! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2011 Τάσο στην επόμενη εξόρμηση που θα πας θα έχεις έναν κολιτσίνα δίπλα σου . Πιάσε το αριστερό του πλευρό, καθώς το δεξί το έχω καπαρώσει εγώ! Κανένα πρόβλημα Χριστόφορε, θα χαρώ να είσαι εκεί και να τα δούμε όλα μαζί παρέα!Κάνε οτιδήποτε για να αποκτήσεις ολοκληρωμένη εικόνα πριν την αγορά σου. Μακάρι να έβρισκες και ένα lightbridge να δεις και εκεί, όμως είναι αισθητά λιγότεροι οι κάτοχοί του... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Τι έγινε ρε παιδιά κανένας με καλά λόγια για το Lightbridge δεν υπάρχει ;Πρέπει να υπάρχουν αλλά αφού δεν γράφουν να σου πω εγώ πως είδα ένα Lightbridge 16'' προχθές που με εντυπωσίασε. Τα περισσότερα υλικά του έδειχναν ελαφρώς ποιοτικότερα, ενώ ο εστιαστής του ήταν υψηλού επιπέδου. Το Flextube είναι πρακτικότερο, αλλά δεν νομίζω να δυσαρεστηθείς από το Meade! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Καλησπέρα και απο μένα.Το Lightbridge των 16" στη Στυμφαλία ήταν δικό μου. Είχα εγγραφεί και παλαιότερα στο Astrovox αλλά είχα προβλήματα με το κωδικό και δεν μπορούσα να τον ανακτήσω και έτσι δημιούργησα νέο λογαριασμό. Έχω πει τη γνώμη μου και μάλιστα έχω κάνει ένα review του τηλεσκοπίου μου εδώ. Τα reviews για το Lightbridge 16" είναι λίγα στο internet αν θυμάμαι καλά. Παραθέτω το url: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7862 Θεωρώ οτι γενικότερα η ποιότητα κατασκευής, συσκευασίας κλπ της Μeade είναι καλύτερη απο άλλες εταιρίες. Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απο το τηλεσκόπιό μου. Με έχει ταξιδέψει πολύ και είναι εύκολο στη μεταφορά γιατί σπάει ακριβώς σε πολλά σημεία. Όσον αφορά τα οπτικά το μόνο σίγουρο είναι οτι είναι ίδια. Είναι κάπου και θέμα τύχης να πέσεις πάνω σε καλό καθρέφτη. Μετά απο πρόχειρους υπολογισμούς με ένα φίλο και πολύ γνώστη των θεμάτων καταλέληξε ο ίδιος στο συμπέρασμα οτι είναι ανάμεσα σε λ/5-λ/6. Δείτε το review μου και ότι απορία έχετε τη λύνουμε εδώ. Παρ' αυτά, σε καμία περίπτωση μη βγάζουμε το Meade Lightbridge υπό ή χειρότερο απο άλλα αναλόγου μεγέθους τηλεσκόπια. Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Μιλάμε για ποιοτικότατη κατασκευή. Στόχοι μας ήταν διπλοί και τριπλοί γαλαξίες στο Δράκο, πολύ αμυδροί. ngc 5981 , 5982 , 5985 ngc 7331 πεντακάθαρο Stephans Quintet αμυδρό Μερικοί απο τους στόχους μου ήταν αυτή με τη βοήθεια φίλων φυσικά. Να υπενθυμίσω οτι η βραδιά είχε μεν πολύ καλές συνθήκες, αλλά η τρομερή υγρασία προκαλούσε διάχυση με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλό contrast ούτε στην ανατολή (δραματική φωτορύπανση), ούτε και σε όλο τον υπόλοιπο ουρανό απο κάποια ώρα και πέρα.Επίσης το γεγονός οτι είχα ξεχάσει το μαύρο πανί ώστε να το σκεπάσω είχε ως αποτέλεσμα την εξίσου μείωση του contrast. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Για την ιστορία να αναφέρω πως τελικά απέκτησα ένα GSO 10'' το οποίο βρήκα σε πολύ καλή τιμή εδώ στο ASTROVOX . Στις δύο εξορμήσεις που το έχω πάει τα έχει βγάλει τα λεφτά του και με έχει αφήσει άκρως ικανοποιημένο . Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις συμβουλές τους και να ξέρουν πως τις έλαβα όλες σοβαρά υπόψιν μου . MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα