Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όταν λέω ότι είχε πολύ ενδιαφέρον το θέμα, δεν αναφερόμουν απαραίτητα στο ότι αυτό το μαύρο αντικείμενο μπορεί να ήταν ΑΤΙΑ, αλλά στο ότι έχει ενδιαφέρον γιατί δεν έχει ξανασυναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο και να το έχει εξηγήσει με άλλο τρόπο (τουλάχιστον απ' όσο ξέρω). Οπότε, μέσα από διάλογο (χωρίς υπαινιγμούς για τα πιστεύω του καθενός και εριστική διάθεση) θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Καλό απόγευμα. :D

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

• Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Όταν λέω ότι είχε πολύ ενδιαφέρον το θέμα, δεν αναφερόμουν απαραίτητα στο ότι αυτό το μαύρο αντικείμενο μπορεί να ήταν ΑΤΙΑ, αλλά στο ότι έχει ενδιαφέρον γιατί δεν έχει ξανασυναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο και να το έχει εξηγήσει με άλλο τρόπο (τουλάχιστον απ' όσο ξέρω). Οπότε, μέσα από διάλογο (χωρίς υπαινιγμούς για τα πιστεύω του καθενός και εριστική διάθεση) θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Ναι Tsaprazi..Θυμήθηκες θέμα του 2005 γιατί δεν έχει ξανασυναντήσει κανείς "μαύρο αντικείμενο να περνά από το φεγγάρι". Και μετά θέλουμε να λεγόμαστε σοβαροί.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Κατ΄αρχήν δεν το θυμήθηκα, γιατί απλά δεν ήμουν μέλος από τόσο παλιά. Το συνάντησα καθώς έψαχνα στις συζητήσεις και αφού μου φάνηκε ενδιαφέρον σκέφτηκα να κάνω ένα up, εφόσον δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα.

Όταν αναφερόμουν στο ότι

έχει ενδιαφέρον γιατί δεν έχει ξανασυναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο και να το έχει εξηγήσει με άλλο τρόπο (τουλάχιστον απ' όσο ξέρω)
εννοούσα το ότι οι περισσότερες συζητήσεις ή θα έχουν καταλήξει κάπου (στο ότι ήταν μετέωρο ή αεροπλάνο ή οτιδήποτε) ή ότι θα παραμένει ακόμα αναπάντητο το ερώτημα. Και εφόσον αυτό το Thread είναι ένα από τα θέματα που μένουν ακόμη αναπάντητα σκέφτηκα μήπως κάποιος είχε κάποια καλή ιδέα περί του θέματος, για να μαθαίνουμε κι εμείς οι νεότεροι. :D

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Ναι Tsaprazi..Θυμήθηκες θέμα του 2005 γιατί δεν έχει ξανασυναντήσει κανείς "μαύρο αντικείμενο να περνά από το φεγγάρι". Και μετά θέλουμε να λεγόμαστε σοβαροί.

Φίλε και συντοπίτη, νομίζω πως πρέπει να μιλούμε με λίγο περισσότερο τακτ σε ένα κορίτσι 13 ετών (αν κατάλαβα καλά). Μπορείς να την διδάξεις πολλά αν έχεις όρεξη, αλλιώς καλό είναι να μην την αποθαρρύνουμε. Κάποιος εδώ μέσα λέει "Aut dosce, aut disce, aut discere" και νομίζω πως αρμόζει στην περίπτωση αυτή. :-$

Και πάλι χωρίς παρεξήγηση, η παρέμβασή μου γίνεται στα πλαίσια μιας συνομιλίας μεταξύ ομοτίμων ενηλίκων και τίποτε περισσότερο από ότι ξεκάθαρα λέγεται υπονοείται.

Εγώ έχω πάντως δει πολλά παράξενα πράγματα να τρέχουν στο προσοφθάλμιο. Πιστεύω πως έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό (μοιάζει σαν να πετάει κάποιο έντομο μέσα στο τηλεσκόπιο). Η ερμηνεία που δίδει ο καθένας σε τέτοια φαινόμενα σχετίζεται με την προηγούμενη εμπειρία του, τις γνώσεις του, τους συνειρμούς του και πολλούς άλλους παράγοντες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

βασικα νομιζω οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων απλα η αγνοια μας μας κανει να υποθεσουμε ουφολογικα σεναρια,προσωπικα μου εχει τυχει να παραπλανηθω απο...την αφροδιτη!

(ναι,ειμαι ανεπιτρεπτος!)

Δημοσιεύτηκε
Αναμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια ενός θέματος έπειτα από 4 χρόνια φίλε συντοπίτη, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θέμα καθαρά περιστασιακού χαρακτήρα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση του Δημήτρη που, όπως και εγώ, έχει κουραστεί να διαβάζει για σκάνδαλα, συνομωσίες, άγνωστα αντικείμενα και προφητευμένες καταστροφές μέσα σε ένα forum που σκοπό έχει την διάδοση της ερασιτεχνικής αστρονομίας.

Και, εν'πάσει περιπτώση, υπάρχουν τόσες εκατοντάδες θέματα θαμμένα σε προηγούμενα έτη που αφορούν την παρατήρηση, τους προβληματισμούς στον εξοπλισμό, τις εξελίξεις στην αστρονομία κλπ κλπ, γιατί ποτέ κανένα από αυτά δεν ξεθάβεται σε άσχετο χρόνο παρά μόνο τα 'παράξενα-ανεξήγητα-ύποπτα' ;

Αυτά

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε
Γιατί εκείνα έχουν απαντηθεί. Δεν έχει απαραίτητα να κάνει με το ότι κάποιος ξεθάβει συνωμοσιολογίες, απλά καθώς έκανα μία αναζήτηση γενική στο φόρουμ στα παλαιότερα θέματα, έτυχε να το ανοίξω και να δω ότι έχει παραμείνει αναπάντητο. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. :D

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Παρατηρόντας τα POST που έχει ανεβάσει κατά καιρούς η φίλη μας , πιο πολύ δίνει την εντύπωση ότι έχει όρεξη να μάθει , παρά να ανακατέψει συνομοσίες και ανεξήγητα φαινόμενα . Δεν νομίζω ότι υπενθυμίζοντας το θέμα ήθελε να μιλήσει για UFO , αλλά μάλλον να καταλάβει τι ήταν αυτό το φαινόμενο που ενδέχεται να έχει παρατηρήσει και η ίδια .

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Δημοσιεύτηκε

Ναι ρε σείς!!!! Που εμείς στα 13 είμασταν μέσα στη σοβαρότητα, που δεν είχμε πρήξει τα .....μη πώ των γονιών μας απο τα "γιατί" εεεεεεεε;

Και εν πάσει περιπτώσει, νομίζω ότι πρίν μας πιάσει η "Ιερή Της Επιστήμης Αγανάκτηση" που έχει αρχίσει πιά να γίνεται σύνηθες φαινόμενο εδώ μέσα, καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι με άλλο τρόπο λέμε στον Δημήτρη που είναι 49 χρονών ότι το Post που ανέβασε είναι μαλακία, και αλλιώς σε ένα παιδάκι που είναι μαζί μας απο τα 11 του, μέσα στην περιέργια και την αθωότητα, το ίδιο πράγμα, ναί;

Και μην μου πείτε σας παρακαλώ για κανόνες του φόρουμ και λοιπές σαχλαμάρες που εδω δεν έχουν την παραμικρή εφαρμογή! Για την Ελένη (όπως και γία όλους μας στα 13) οι κανόνες είναι προς καταπάτηση εξάλλου. Δεν εννοώ βεβαίως ότι θα πρέπει να επιτρέπουμε να γίνεται κατάχρηση της όποιας ελαστικότητας, αλλα χαλαρώστε πια! Εχετε γίνει πιό δυσκοίλιοι και αρτηριοσκληρωτικοί και απο την μάνα μου που είναι και 86!

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Μια χαρά είναι η μάνα σου. Εδώ περάσαμε αυτούς.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Και στο κατω-κατω αμα δεν το συζητησουμε πως θα βρουμε οτι δεν στεκουν, με αυτη την λογικη το να μην το συζηταμε (δηλαδη να δεχομαστε ακριτα οτι ειναι σαχλαμαρα) ειναι το ιδιο κακο με το να το υποστηριζουμε(δηλαδη να δεχομαστε ακριτα ή με λιγα στοιχεια οτι ισχυει)

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν 1002 και παραπάνω ιστότοποι αφιερωμένοι σε παιδιά 13 ετών και μικρότερα. Πώς να το κάνουμε δηλαδή βρε Δημήτρη; Το ότι το site είναι ελεύθερο σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να γράφει ό,τι θέλει, αρκεί να είναι σχετικό με την αστρονομία; Ε δε γίνεται. Και η αντίδρασή μου δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι το αποτέλεσμα μιας εμπειρίας κατά την οποία παρατηρώ δημοσιεύσεις εντελώς άκυρες! Έγινε 1, 2 ,3,.....10,...15 φορές.. Ε αναρωτιέμαι ποιο είναι το όριο ελαστικότητας που επικαλείσαι και ο ίδιος.

Και δεν είναι μόνο θέμα δικής μου αντίδρασης. Έχει γεμίσει το φόρουμ με άχρηστα κλειδωμένα ή μη θέματα ή δημοσιεύσεις, με αποτέλεσμα όταν κάποιος χρειαστεί να ψάξει κάτι, θα βρεθεί σε έναν κυκεώνα σελιδων που δε θα τον οδηγήσει πουθενά.

Αλλιώς, ας ανοίξει κατηγορία θεμάτων "Περί ανέμων και υδάτων" να τελειώνει η ιστορία. Και μόνο η απουσία αυτής της κατηγορίας θεμάτων, δείχνει καθαρά την πρόθεση των διαχειριστών να κρατηθεί κάποιο επίπεδο.

Α! Ξέχασα. Αναμένω με αγωνία να μάθω ποιο ήταν αυτό το μαύρο αντικείμενο που πέρασε από το φεγγάρι πριν 4 χρόνια.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Όπως έλεγε και η γνωστή διαφήμιση.....ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗ!!!!μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χάσαμε το "κορμί" αλλά το ενδιαφέρον μας να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες με καινούργιους φίλους.....άλλωστε η αστρονομία ήτανε,είναι και θα εξακολουθήσει απ'οτι φαίνεται να είναι μοναχικό χόμπι. :cry: :cry:
Δημοσιεύτηκε

Χωρίς διάθεση ένταξης σε στρατόπεδα, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

Πιστεύω ότι η άποψη που εκφράστηκε από τον Δημήτρη Καπετανάκη είναι απόλυτα (!) σωστή. Ίσως να εκφράστηκε με περισσότερο ζήλο, αλλά, πάντα κατά την άποψή μου, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ότι ο αποδέκτης ήταν ένα κοριτσάκι 13 ετών είναι τυχαίο και σίγουρα όχι επιτηδευμένο. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο foroum ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνέβαινε.

Είναι αστρονομικό foroum και όχι μπάστε σκύλοι και αλλέστε :wink:

Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μέλη όπως ο alepohori, eliasg2004, Manousos (τυχαία τα ονόματα) και λοιποί φίλοι ανεβάζουν θέματα παρατηρήσεων και έχουν ελάχιστη συμμετοχή (εκτός και αν αρχίσουν αντιπαραθέσεις), ενώ θέματα "κουκουρούκου" γεμίζουν 4-5 σελίδες και βάλε. Τουλάχιστον απαράδεκτο.... Ρε παιδιά αν δεν ενδιαφέρουν θέματα παρατήρησης, προσοφθαλμίων και λοιπών τεχνικών σε ένα forum ερασιτεχνικής αστρονομίας, τότε τι μας ενδιαφέρει;;;;; Το μόνο ενθαρυντικό είναι ότι κάτι κινείται στον τομέα της αστροφωτογραφίας, αλλά και πάλι αυτό έπρεπε να είναι το μικρότερο κομμάτι.

Κύριοι και κυρίες, αν τα παραπάνω δεν σας αφορούν (παρατήρηση, φωτογραφία, ερασιτεχνική αστρονομία) είστε μάλλον σε λάθος forum..... :cheesy:

Ας πριτανεύσει η λογική, ας γίνει μια αυτοκριτική από όλους μας και ας πορευτούμε.

Φιλικά

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Στα 14 μου από περιέργεια για το 'ανεξήγητο' αγόρασα διάφορα βιβλία και περιοδικά για κούφιες χριστουγεννιάτικες σελήνες, άγνωστα ιπτάμενα καρότα, πολύγωνα των βερμούδων και άλλα 'παρά-*' και 'έχασα' άπειρες ώρες για να τα διαβάσω και να κουβεντιάσω με άλλους συνομίληκους που (ευτυχώς) δεν συμμερίστηκαν την 'περιέργεια΄ μου.

Αν κάποιος μου έλεγε τότε πως απλά στήριζα μια "μεσαιωνική" βιομηχανία που ο μόνος της ρόλος είναι η επιστημονική αντιπολίτευση και φυσικά πάνω από όλα το κέρδος πουλώντας παραμύθια και έχασα χρόνο που θα μπορούσα να αφιερώσω για να διαβάσω περισσότερο Ιούλιο Βερν, τότε θα αισθανόμουν πολύ ηλίθιος που έπεσα στη λούμπα. Οπότε και προσπαθώ να παρακινώ όσους μπορώ να μην κάνουν το ίδιο.

Η βάση λοιπόν του πως αντιμετωπίζει κανείς το ΄παράξενο' είναι η παιδεία και μόνο η παιδεία. Το παραμύθι έχει πάντα κάτι ελκυστικό και γι'αυτό ο περισσότερος κόσμος το προτιμάει, η πραγματικότητα είναι δυστυχώς για τον περισσότερο κόσμο πεζή και αδιάφορη.

Αυτά έχω να πω στην Ελένη και τους άλλους φίλους.

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Καταλαβαίνω πολύ καλά τις ενστάσεις και των δύο «πλευρών» αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τα εξής σχόλια:

Όσο κι αν μερικές φορές η κρίση ενός παιδιού κάνει λάθει ή δεν συμβαδίζει καθόλου με τη δική μας κρίση, στην περίπτωση της Ελένης θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε ένα-δυό πράγματα:

Τα γραφόμενά της, προερχόμενα από ένα παιδί 12-13 χρονών, συνεχίζουν να προκαλούν συχνά απορία και θαυμασμό για την ωριμότητα και την ακεραιότητά τους.

Το ενδιαφέρον της και η φιλομάθειά της είναι αναμφισβήτητα.

Στις επιπλήξεις που έχει δεχτεί (οι περισσότερες υπερβολικές ή άδικες-αλλά όχι όλες) απαντά με την ψυχραιμία, τη σεμνότητα και την καλή προαίρεση ενός σοφού ενήλικα. Πόσοι από μας το καταφέρνουν αυτό;

Αν η υπομονή μας εξαντληθεί απέναντι στα λάθη ενός παιδιού με σαφές ενδιαφέρον για την Αστρονομία, τότε για εκείνους τους ενήλικες που γράφουν χειρότερα θα πρέπει να ξεκινήσουμε διαγραφές από το forum.

Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και νουθεσία απ' όλους μας. Συμφωνώ ότι αυτό πρέπει να γίνεται κάποιες φορές και με αυστηρότητα, άλλα όχι όμοια με την αυστηρότητα με την οποία θα απευθύνουμε σε έναν ενήλικα.

Τα παραπάνω αποτελούν την προσωπική μου άποψη.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι δε θέλουμε τις συνωμοσιολογίες, τις ουφολογίες και τα ψευδοεπιστημονικά. Σαν διαχειριστές σκοπεύουμε να είμαστε πιο αυστηροί με τέτοια θέματα (και ήδη είμαστε τελευταία, νομίζω) παρά τις δυσκολίες που πολλές φορές υπάρχουν με τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την επιθυμητή από την ανεπιθύμητη θεματολογία.

Η Ελένη πάντως δεν ήθελε να το γυρίσει σε τέτοια θέματα. Σίγουρα δεν ήταν καλή ιδέα η υπενθύμιση αυτού του θέματος αλλά αν κοιτάξει κανείς τα μηνύματά της δεν έχει κάποια κλίση σε τέτοια θέματα. Νομίζω μετά από αυτές τις συμβουλές και η ίδια θα είναι πιο προσεκτική εφεξής αλλά και εμείς θα έχουμε το νου μας για το μέλλον.

Νομίζω ότι αρκετά αναλωθήκαμε σε αυτό, ας προχωρήσουμε παραπέρα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης