Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Η δική μου όπως προείπα έχει ένα συστηματάκι κ κάνεις reset με μία κίνηση κ το 14" επάνω.Οταν μου δοθεί η ευκαιρία θα βγάλω μία φώτο για όποιον θελήσει ποτέ να φτιάξει μία μόνος του.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη έχω στείλει και περιμένω απάντηση από τον Άγγλο κατασκευαστή, σχετικά με το reset και αν πρέπει να αφαιρούμε όλο το τηλεσκόπιο από πάνω κάθε φορά. Μόλις απαντήσει θα ποστάρω άμεσα.
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Δεν νομίζω να πρέπει να σηκώνεις το τηλεσκόπιο κάθε φορά για να κάνεις reset. Συνήθως κάνεις απεμπλοκή τον ατέρμονα (αν είναι κατασκευασμένη με αυτό τον τρόπο) και επαναφέρει. Αλλιώς θέτεις το μοτερ σε ανάστροφη φορά και μόλις πάει στην αρχή μέσω κάποιου διακόπτη τότε κλείνει.
Δημοσιεύτηκε
Δεν νομίζω να πρέπει να σηκώνεις το τηλεσκόπιο κάθε φορά για να κάνεις reset. Συνήθως κάνεις απεμπλοκή τον ατέρμονα (αν είναι κατασκευασμένη με αυτό τον τρόπο) και επαναφέρει. Αλλιώς θέτεις το μοτερ σε ανάστροφη φορά και μόλις πάει στην αρχή μέσω κάποιου διακόπτη τότε κλείνει.

Δημήτρη, ακριβώς έτσι είναι. Μου απάντησε ο κατασκευαστής τα παρακάτω και μου έστειλε και επισυναπτόμενο αρχείο για το πως γίνεται ακριβώς η διαδικασία...το επισυνάπτω και εδώ, είναι Word αρχείο.

Hi Tassos,

Don't worry, the telescope stays in place.

I agree, it would be a REAL PAIN if you had to dismantle every time to reset !!

Reset is very simple and takes just 10 seconds to do manually.

You lift the drive side edge of the platform, about 1-2cm, so that the drive roller is no longer in contact, then rotate/tilt back to the start position on the bearings. Very easy even with a 60Kg scope as you don't lift the scope , just one edge of the platform, which takes only a small effort, as most of the weight rests on the 4 remaining bearings.

Attached is an extract from the user manual that explains the procedure.

Sending one to Belgium tomorrow, and the Czech republic later in the week.

We already have platforms in Spain, France, Holland and Austria.

Why not Greece, the home of astronomy ? ?

Best Regards

David

Οπότε αυτό απλοποιεί την διαδικασία...σκέφτεται κανείς σας να παραγγείλει την συγκεκριμένη πλατφόρμα;; 8)

Pictorial guide to Reset.doc

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης