Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη έχω μια λάμπα UV και μπορώ να στη δανείσω για να κάνεις απολύμανση των οπτικών.

Ή ζημιά στο δευτερεύον δείχνει να προέρχεται από οργανική δράση χωρίς όμως να αποκλείεται και ή περίπτωση της οξείδωσης του αλουμινίου.

Μία προσεκτική εξέταση του κατόπτρου με κάποιο μεγεθυντικό φακό ίσως έδινε την απάντηση.

Αν χρειάζεσαι τη λάμπα στείλε ΠΜ.

1872400426_UVlamp.thumb.JPG.d7e75bf3289e765ac2df2cb76b6d2cfe.JPG

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά ευχαριστώ για τις προσφορές συμβουλές αλλά και ευχές. Θα δούμε πώς θα κυλίσει στο μέλλον. Απ'ότι είδα δεν με επηρεάζει και πολύ μιας και το είδωλο του πρωτεύοντος είναι μέσα από τα σημάδια οπότε δεν θα έχω και πολλές απώλειες (δοκίμασα το Concenter MKII).
Δημοσιεύτηκε

Διαβάζοντας το νήμα κοίταξα στο νετ και ομολογώ πως το ζήτημα είναι σοβαρό! Οι μύκητες εκκρίνουν οξέα που "τρώνε" το γυαλί και τα οπτικά γίνονται ΑΧΡΗΣΤΑ!

Το υπεριώδες φως σκοτώνει μεν τους μύκητες με μακρόχρονη έκθεση αλλά δεν τους αφαιρεί. Επίσης σε περίπτωση προσοφθαλμιών, φακών φωτογραφικών μηχανών κλπ το γυαλι απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και δεν εισχωρεί στο εσωτερικό να σκοτώσει όσους μύκητες έχουν προσβάλλει οπτικά στοιχεία. Κοντολογίς προσοφθάλμιος η φακός φωτογραφικής μηχανής που προσεβλήθη εσωτερικά απο μύκητες ειναι για πέταμα!!!

Οι σπόροι των μυκήτων υπάρχουν παντού γύρω μας και δεν εξοντώνονται εύκολα (χρειάζεται διάλυμα χλωρίνης) όμως για καλή μας τύχη αναπτύσσονται σε σκοτεινό και υγρό περιβάλλον που δεν ανανεώνεται ο αέρας. Συνεπώς καλό στέγνωμα του εξοπλισμού μας πριν την αποθηκευσή του, πάντα αφυγραντικό silica gel και προσοχή!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Τώρα βλέπω κι εγώ το θέμα. Κοίταξα και τα δικά μου οπτικά, δεν βρήκα κάτι αλλοπρόσαλο. Διάβασα πως γενικά είναι καλό να στεγνώνουμε τα οπτικά πριν την παρατήρηση. Είναι καλό ή κακό να μένουν στο αυτοκίνητο με τη ζέστη; Γιατί συνήθως ξεφορτώνω την επόμενη μέρα το πρωί.
Δημοσιεύτηκε

Στο αυτοκίνητο τα αφήνω κι εγώ όταν είμαι στην Εύβοια αλλά έχω πάρκινγκ υπόστεγο που ενισχύεται και από τη σκιά μιας μουριάς και το αμάξι είναι δροσερό.

Τα κάτοπτρα δεν παθαίνουν τίποτα από τη ζέστη αλλά οι προσοφθάλμιοι με τις συγκολλητικές ουσιές ανάμεσα στους φακούς, γράσα σε εστιαστές, πλαστικά μέρη νομίζω πως καλό είναι να αποφεύγεται να ζεσταίνονται μέσα στο αμάξι το καλοκαίρι.

Αν μπορείς και το παρκάρεις κάτω από σκιά ώστε να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του και αν έχεις τα τζάμια λίγο ανοιχτά στο πάνω μέρος δεν νομίζω ωστόσο πως θα υπάρξει πρόβλημα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Και η ίδια ερώτηση με τον Μανο αλλά περισσότερο ως προς την υγρασία και τους μύκητες...

Είναι καλό να μένουν τα πράγματα στο αυτοκίνητο με τη ζέστη με τα τζάμια λίγο ανοιχτά στο πάνω μέρος ώστε να φύγει τελείως η υγρασία απο αυτά και να εκτεθούν λίγο στον ήλιο;

ή είναι καλύτερα να τα βάζουμε μέσα στο σπίτι/αποθήκη με όλα τα καπάκια/βαλίτσες/σάκους ανοιχτά ώστε να αεριστούν; (και καποια στιγμή στο μέλλον θα τα βγάλουμε στον ηλιο)

ή να αφήνουμε μερικά στο αμαξι να τα βλέπει ο ήλιος, μετά καπάκια ανοιχτά φυσικά, και εναλλάξ στις επόμενες παρατηρήσεις να αφήνουμε και τα υπόλοιπα ή κάποια απο αυτά μέσα σε αυτό;

Τουλάχιστον εγώ πλέον κάτι τέτοιο σαν το τελευταίο, αφου αν τα αφήσω όλα μεσα στο αμάξι δεν έχω τον χωρο να ανοίξω όλους τους σάκους και τα βαλιτσάκια και αν μείνουν κλειστά θα μείνει η υγρασία μέσα...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν παιδιά επαναφέρω το θέμα. Με αφορμή την αποστολή των κατόπτρων για επαλουμίνωση έπρεπε να αφαιρέσω το δευτερεύον κάτοπτρο από τη βάση του. Με το που το αφαίρεσα είδα την αλήθεια κατάματα :( . Όπως βλέπετε στη φωτογραφία το φως περνάει άνετα μέσα από το γυαλί στις άκρες. Οι επιστρώσεις έχουν εντελώς καταστραφεί και το μαύρο χρώμα που ήταν πάνω στις φωτογραφίες ήταν ο πάτος της βάσης και όχι μούχλα τελικά.

secondaryDamage.jpg.424ff41ef6840571629f204e6d3e77f0.jpg

Δημοσιεύτηκε
Αουτς. Ειναι το κατοπτρο που εστειλες για επαλουμινωση; Θα διορθωθει; Η φθορα λες να ειναι απο κακη κατασκευη του κατοπτρου ή απο τα συχνα πλυσιματα;

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε

Ναι είναι το κάτοπτρο που έστειλα μαζί με το πρωτεύον.

Η διαδικασία της επαλουμίνωσης, όπως με ενημέρωσαν από την ΟΟ περιλαμβάνει πρώτα την αφαίρεση των παλιών επιστρώσεων από τα κάτοπτρα και την εκ νέου επίστρωση τους με καινούριες. Η κατασκευή του κατόπτρου δεν νομίζω να έχει σχέση, άλλο η κατασκευή και άλλο οι επιστρώσεις. Το κάτοπτρο είναι 5 ετών και έχει πλυθεί 5 φορές 1 φορά το χρόνο. Δεν ξέρω αν είναι πολλά τα πλυσίματα ή όχι, το σίγουρο ήταν ότι έπρεπε να πλυθούν.

Οπως έγραψα και σε άλλο πόστ δεν έχουμε και τις καλύτερες συνθήκες εδώ στην Κρήτη. Υγρασίες Αφρικανική σκόνη και αέρες φθείρουν τα κάτοπτρα. Αν ήταν τα πλυσίματα θα είχα το ίδιο πρόβλημα και στο πρωτεύον που το έπλενα κι αυτό μαζί. Το δευτερεύον επειδή είναι εκτεθειμένο έπαθε τη ζημιά και όχι από τα πλυσίματα. Έτσι νομίζω δηλαδή...

Δημοσιεύτηκε

Το δευτερεύον μαζεύει υγρασία εύκολα και πιθανώς από εκεί την έπαθε.

Εγώ το σκέφτομαι να στείλω μόνο το δευτερεύον γι'αυτό το λόγο, άσε που είναι και πολύ φτηνό αν πρόκειται μόνο για αυτό.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη πραγματικά φοβερό! Τελικά ήταν φαγωμένες τελείως οι επιστρώσεις και στην ουσία βλέπαμε την βάση σαν μαύρο φόντο! #-o #-o

Αλήθεια, πως το ξεκόλλησες το κάτοπτρο από το holder του;; Ήταν κολλημένο;; ή κούμπωνε κάπως; Επίσης πως θα το ξανακολλήσεις αν ήταν κολλημένο; Σε ρωτάω γιατί εγώ σκέφτομαι να αλλάξω αράχνη και secondary holder, και τα 2 μαζί και να βάλω της Astrosystems αυτό με 4 χειρόβιδες ρύθμισης (πολύ ανώτερο σύστημα!).

Όμως πρέπει να δω πως θα εφαρμόσω το κάτοπτρο στο νέο holder το οποίο είναι το παρακάτω. Τώρα είναι κολλημένο. Εσύ πως θα κάνεις την επικόλληση ξανά; :-k

http://www.astrosystems.biz/sechold.htm

secholders.jpg

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Αλήθεια, πως το ξεκόλλησες το κάτοπτρο από το holder του;; Ήταν κολλημένο;; ή κούμπωνε κάπως; Επίσης πως θα το ξανακολλήσεις αν ήταν κολλημένο;
Καλή ερώτηση!!

Λοιπόν το κάτοπτρο όπως σωστά το είπες είναι κολλημένο στη βάση με ταινία διπλής όψης και μια μαύρη κολλητική ουσία. Αυτό που έκανα ήταν να ζεστάνω το κάτοπτρο και τον πάτο της βάσης με ένα σεσουάρ για τα μαλλιά για να μαλακώσει η κόλλα και να γίνει ελαστική. Μετά με μια μακριά βίδα η οποία να ταιριάζουν τα σπειρώματα ξεκίνησα να σπρώχνω το κάτοπτρο από το πίσω μέρος βιδώνοντας τη βίδα αργά. Όταν ζοριζόταν να το σπρώξει το ξαναζέσταινα με το σεσουάρ. Αυτό σιγά σιγά βγαίνει και μετά με το δάχτυλο το τράβηξα από το πάνω μέρος και το ξεκόλλησα. Θα γράψω αναλυτικό post όταν έρθουν με το καλό τα κάτοπτρα.

Η επανατοποθέτηση θα γίνει πάλι με καινούρια ταινία διπλής όψεως και με θερμόκολλα.

Από τις φωτογραφίες που βλέπω οι βάσεις αυτές έχουν μια σχισμή και στο κάτω μέρος 2 μικρές βιδούλες. Υποθέτω ότι σφίγγοντας τις βίδες αυτές σφίγγει και το κάτοπτρο και δεν χρειάζεται να το κολλήσεις. Αλλά για σιγουριά επικοινώνησε με την εταιρία καλού κακού.

Δημοσιεύτηκε

Το κατοπτρο μπορει να κοληθει και με σιλικονη απ'αυτες που τις πιεζουν για να βγει απο το σωληναριο με πιστολι,μονο που πρεπει να την αφησεις να στεγνωσει(πετρωσει)κανα 2 μερες.Αυτο εκανα και εγω στο δικο μου δευτερευων και απο τοτε δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα

Υ.Γ η θερμοκολα αναλογως με τη ποιοτητα που θα'ναι υπαρχει περιπτωση να ξεκολησει σε υψηλες θερμοκρασιες(ανω των 40 βαθμων)

Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Δημοσιεύτηκε
Το κατοπτρο μπορει να κοληθει και με σιλικονη απ'αυτες που τις πιεζουν για να βγει απο το σωληναριο με πιστολι,μονο που πρεπει να την αφησεις να στεγνωσει(πετρωσει)κανα 2 μερες.Αυτο εκανα και εγω στο δικο μου δευτερευων και απο τοτε δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα

Υ.Γ η θερμοκολα αναλογως με τη ποιοτητα που θα'ναι υπαρχει περιπτωση να ξεκολησει σε υψηλες θερμοκρασιες(ανω των 40 βαθμων)

Μα εμένα δεν μου παρουσίασε πρόβλημα αποκόλλησης. Ίσα ίσα που νομίζω ότι είναι καλύτερο να μπορείς να ξεκολλάς το κάτοπτρο ζεσταίνοντας το λίγο παρά να βάλεις σιλικόνη που δεν ξεκολλάει μετά. Αλλιώς παίρνεις το holder που προτείνει ο Τάσος και "ξεκολλάς" από τις κόλλες :wink:
Δημοσιεύτηκε

Νίκο θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Καλύτερα να μπορείς να το ξεκολλήσεις στο μέλλον. Αν μπετώσει και δεν βγαίνει όπως θα συμβαίνει μάλλον με την σιλικόνη, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Π.Χ. αν τώρα ο Δημήτρης το έστελνε χωρίς να το ξεκολλήσει, μαζί με το holder, θα έπρεπε να το κάνει ο Άγγλος και θα χρέωνε με την ώρα για αυτό (30 λίρες νομίζω την ώρα). Αν δυσκολευόταν λόγω σιλικόνης θα ανέβαινε αρκετά το όλο κόστος. Άλλωστε που θα βρεθεί το τηλεσκόπιο που θα έχει πάνω από 40 βαθμούς; Στο αμάξι μέσα εννοείς το πρωί μετά την παρατήρηση;

Το holder αυτό της Astrosystems Δημήτρη, το σκέφτομαι εδώ και μήνες! Το κακό είναι ότι πρέπει να αλλαχθεί όλη η αράχνη αλλά νομίζω πως αξίζει πραγματικά τον κόπο. Απλά δεν συγκρίνεται από ότι έχω διαβάσει και όλοι οι premium κατασκευαστές λένε πως παίρνουν holders από την Astrosystems η οποία είναι παλιά εταιρεία στο χώρο των telescope parts.

Ειδικά για την ρύθμιση του δευτερεύοντος με τις 4 βίδες έχω διαβάσει κριτικές και γνώμες στο εξωτερικό, γεμάτες ενθουσιασμό. Λένε πως διευκολύνεται τρομερά η διαδικασία γιατί πια δουλεύεις σε 2 άξονες (με τα 4 knobs) και όχι σε τρεις (με τα 3 knobs). Χώρια που το holder είναι φοβερά στιβαρό και η αράχνη δεν στρεβλώνει εύκολα. Είναι ωραία αναβάθμιση μιας και αναγκαστικά θα μείνω κάποια χρόνια σίγουρα με το 12". Επίσης δεν κοστίζει πολλά! \:D/

Ορίστε, δείτε τι λένε πολλοί ευχαριστημένοι χρήστες που δεν ξαναγυρνούν στα παλιά holders με τίποτα!

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/3462091/Main/3460366

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Με το 12,5αρι είχα παιδευτεί αρκετά με το πρωτεύων αλλά τελικά υπάρχει στο εμπόριο ένα υγρό το οποίο ξεκολλά την Σιλικόνη, οπότε όποιος θέλει να ξεκολλήσει καθρέφτη ή αν έχει στο νου του να ξεκολλήσει να το έχει υπόψιν του, κάνει φοβερή δουλειά! Για το δευτερεύων δεν το συζητώ το ξεκολλά πανεύκολα ούτε ζεστάματα ούτε τίποτα.

Τάσο το holder που δείχνεις με τις 4 βίδες φαίνεται πολύ βολικό, βέβαια να σας πω την αλήθεια προτιμώ να είναι κολλημένο με Σιλικόνη πάρα "σφηνωμένο" εκει μέσα, πέραν ότι δεν αερίζεται και σε συνδυασμό με την υγρασία και την σκόνη που μαζεύει θα αναπτυχθούν μύκητες νομίζω ότι δεν θα κρυώνει αρκετά γρήγορα εκεί μέσα και επίσης σε κανένα Collimation μπορει να φύγει κατω πιο ευκολα...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη δεν νομίζω πως θα συμβαίνει κάτι από όλα αυτά που περιγράφεις. Το ίδιο holder παίρνει από την Astrosystems και βάζει και η Obsession και η Starmaster και ο Webster...αν ίσχυαν όλα αυτά θα είχαν χάσει το καλό τους όνομα όλοι αυτοί οι premium κατασκευαστές Νευτωνείων...αυτό ακριβώς εμπιστεύομαι και εγώ και το ότι η Astrosystems είναι πολύ παλιά εταιρεία, χρόνια στο κουρμπέτι...δηλαδή αν έπαιζαν όλα αυτά που λες θα είχαν φάει ξύλο σίγουρα!! :D #-o
Δημοσιεύτηκε

Αυτοι εκει στο Αμερικα δεν έχουν την υγρασία και την μούχλα της Ευρώπης, αλλά σιγά-σιγά με το εμπόριο ο μύκητας περνάει και εκεί.

Εμεις εδω στην Κέρκυρα με τόση υγρασία είμαστε φουλ στον μύκητα, όσο πιο πολλά μικρά κλειστά σημεία έχεις τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες για μουχλιτσα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Βασιλάκη επειδή τυχαίνει να έχω μείνει στο Αμέρικα 1 περίπου μήνα, σε πληροφορώ πως η υγρασία τους εκεί είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ χειρότερη και περισσότερη από την δική μας. Στην πολιτεία της Florida ειδικά που ήμουν ένιωθες την υγρασία όλο το 24ωρο να σε πνίγει!! Οπότε επειδή είναι τεράστια η χώρα και με χίλια δυό διαφορετικά κλίματα αναλόγως της τοποθεσίας...δεν μπορεί να μην το έχουν προβλέψει αυτό σαν ενδεχόμενο.

Σου λέω, όλοι αυτοί με τα Obsession των χιλιάδων δολλαρίων θα τους είχαν λυντσάρει!! :-note

Τέλος πάντων, το holder θεωρώ ότι είναι άριστο και είναι θέμα χρόνου η απόκτησή του...

Δημοσιεύτηκε

Ναι αλλά δεν τον Ευρωπαϊκό Μύκητα, τέλος πάντων δεν σου λεω να μην το πάρεις, λεω απλά τους λόγους όπου εγώ δεν θέλω να τον πάρω.

Εδω πιάνουν όλα μουχλιτσα, δεν μπορώ να έχω το δευτερεύων κλεισμένο σε "θάλαμο",

έχω στο 12αρι την αράχνη της Protostar η οποία έχει έναν παρόμοιο Holder για το κάτοπτρο αλλά αν θες μπορείς να το αφαιρέσεις, εεεε επειδή ήταν κλειστό έπιασε μουχλίτσα για αυτο και το αφαίρεσα.

Οι Αμερικανοί ξέρουν τι κάνουν, αλλά δεν έχουν τον ίδιο μύκητα με την Ευρωπη πόσο μάλλον με τον Βουρλομυκητα της Κέρκυρας :evil:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τάσο στην Αμερική οι τυπάδες με τα Obsession έχουν και dew heaters προσαρμοσμένα για να εξατμίζεται η υγρασία. Δεν ξέρω πάντως κι εμένα μου φαίνεται λίγο ύποπτο να είναι κλειστό το holder και να καπακώνει όλο το κάτοπτρο. Νομίζω ότι συλλέγει περισσότερο υγρασία η οποία μετά δεν μπορεί να εξατμιστεί εύκολα. Δεν λέω είναι πολύ καλό να έχεις 4 βίδες για να ευθυγραμμίζεις αλλά πρέπει να κοιτάξουμε όλες τις παραμέτρους.

Βασίλη εσύ ποιο holder έχεις; Μπορείς να μας το δείξεις; Βασικά έτσι όπως το βλέπω θα με ενδιέφερε κι εμένα να είχα ένα holder με καλύτερο αερισμό, να μην είχε δηλαδή κλειστά τοιχώματα στο πλάι. Νομίζω ότι έτσι η υγρασία θα φεύγει ευκολότερα και δεν θα χρειάζεται να βάζω dew heaters.

Πάντως κάτι πρέπει να κάνω γι'αυτό παιδιά. Δεν έχω καμμία όρεξη να ξαναστέλνω μετά από 5 χρόνια κάτοπτρα για επαλουμινώσεις.

Δημοσιεύτηκε

Αυτο εδω της Protostar, αλλά δεν το συνιστώ, η κεντρική βίδα είναι χοντρή μεν πλαστική δε για πιο ευκολο Collimation αλλά με διαφορά θερμοκρασίας κτλ χάνει το Collimation, ασε που αν το σφίξεις αρκετά μπορει να το χαλάσεις :roll:

http://www.protostar.biz/s3vmnts.htm

detail01.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παιδια η σιλικονη μπορει να ξεκολησει απο το δευτερευων σιγα σιγα με οινοπνευμα φτανει να προσεξω

να μην πεσει στη μπροστινη πλευρα του κατοπτρου

Παντως οπως και να'χει αυτο πιστευω πως θα αργησει καμποσα χρονια να γινει και αν πρεπει να γινει παλι δεν αξιζει να το στειλω εξω να το φτιαξω,θα προτιμησω να αγορασω καινουργιο 168 ευρω μου κοστισε με τα μεταφορικα

Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
  • 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα , προσφατα απεκτησα ενα τηλεσκοπιο αχρωματικο που εχει τρια πολυ μικρα σημαδακια εσωτερικα των φακων . Μου εχει μπει η ιδεα πως ειναι μυκητας αλλα δεν ειμαι σιγουρος .

Τα σημαδακια ειναι μικρα αλλα κατω απο το φως της λαμπας ειναι αμμεσα ορατα....

Υπαρχει κανενας φιλος που μενει στην Αθηνα και καλυτερα στην ευρυτερη περιοχη του Πειραια και

εχει στην κατοχη του λαμπα UV και κερναει και ενα καφε :D Οχι τιποτα αλλο αλλα για να μου περασει η ιδεα θελω να κανω μια θεραπεια στον φακο για καμια Ωριτσα .

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης