tolis45 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Η πρόγνωση κατά http://forecast.uoa.gr/forecastnew.phpπροβλέπει κάποια ανοίγματα, κυρίως στα ανατολικάτησ χώρας. Όσοι φίλοι ευελπιστουν να παρατηρήσουντου Δρακοντίδες. θα πρέπει να μετατοπιστουν δεόντως. Η εικόνα είναι δυσμενής, αλλά όχι απελπιστικά τόσο. Τόλης
ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Μη μασάτε! Την τελευταία φορά που πήγα να φωτογραφήσω κάποιο φαινόμενο υπό "δυσμενείς καιρικές συνθήκες" έβγαλα την φωτογραφία της ζωής μου!http://www.greeksky.gr/files/photos/moon/20110615EclipseGR.htm
vtsamis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Λές να έχουμε κι εμείς καμιά τέτοια περίπτωση, μέσ' απ' τα πυκνά σύννεφα; http://sonotaco.com/sample/meteor/m20050320_012752.wmv(Βέβαια αυτό δε θά 'ναι Δρακοντίδης...) https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Surios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 + μια ακόμα DSLR με φακό 1855 από Θάσο !!!Ας Ευχηθούμε μια έναστρη νύχτα !!! Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
pez237 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Για να παρατηρήσουμε το φαινόμενο θα πρέπει να κοιτάξουμε προς βορά
Surios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 http://www.imo.net/draconids2011 δες εδώ για λςπτομέριες Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Στην Δραμα ο καιρος χαλια.Εχει ηδη αρχισει να βρεχει.Ελπιζω σε αλλες περιοχες και ειδικα στην Κρητη οπου τοση προετοιμασια εγινε τα πραγματα να ειναι διαφορετικα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Surios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Θασος τα ίδια ... Ουτε η σελήνη δεν φαίνεται ... Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
georgexiro Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Ασε. Παει... Δεν θα δουμε Δρακοντιδες. Με τετοιο καιρο ουτε εξω θα βγω. Ελπιζω σε αλλες περιοχες να εχει καλυτερο καιρο γιατι στη Δραμα τιποτα. GeorgeXiro
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Και εδώ χάλια είναι ο καιρός... Καθρεφτες ρεεεεε!!
Surios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2011 Απο Θάσο δεν φάνηκε απολύτως τίποτα ....Ας ελπίσουμε στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας να καταγράφηκε το θέαμα ... Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
RaQua Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Λυπάμαι που το λέω ...αλλά και στην Κρήτη είμασταν πλήρως καλυμμένοι από σύννεφα ... Έτσι παρόλη την προετοιμασία και το τρέξιμο της τελευταίας στιγμή, δεν καταφέραμε να παρατηρήσουμε τίποτα απολύτως. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε τόσο άτυχοι... Γρηγόρης
HOMO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Κι εμείς δυστυχώς από Κέρκυρα τίποτα. Υπήρχαν μερικές πιθανότητες να έχουμε μεγάλα διαστηματα καθαρού ουρανού αλλά τελικά έπιασε βροχή. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
skywalker Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Και εδω τα ιδια..Βροχη και πορτοκαλι συννεφα... Και Πατρα που κοιταζα μονο αστραπες ειχαν πιασει οι καμερες... Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2011 Κι από Σούνιο που ήμουν χθες, τίποτα. Παντού σύννεφα. Έβγαλα λοιπόν μια πέρδικα για να μην γυρίσω με άδεια χέρια...
tolis45 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 Φίλοι, Η δική μου εμπειρία από την Κρήτη ήταν 99% ίδια με του RaQua.Λέω 99 διότι εμφανίστηκαν κάποια κενά ανάμεσα στα σύννεφα κατα τις 10. Εγώ και ο Bi2L πιάσαμε έναν (1) Δρακοντίδη κοντά στον Βέγα ο οποίος μάλιστα και αποθανατίστηκε από την DSLR του τελευταίου. Ενώ η Ευρώπη, ως επί το πλείστον, ήταν νεφοσκεπής, τυχεροί φάνηκαν πολλοί παρατηρητέςστη Γαλλία και στη Γερμανία, ενώ από τους Καναρίους νήσους πολλοί Δρακοντίδεςφωτογραφήθηκαν από την κάμερα ευρέος πεδίου που είναι εγκατεστημένη εκεί. Πρώτα στατιστικά στοιχεία μπορούν να βρεθούν στο http://www.imo.net/draconids2011results Συμπεράσματα ως τώρα: οι προβλέψεις ήταν απόλυτα ακριβείς ως προς την ώρα (~20:00 UT)αλλά και αρκετά ακριβής ως προς την ισχύ της έξαρσης (ZHR=300-400). Το δευτερεύον μέγιστο μάλλον έγινε φανερό (~17:30 UT) αλλά η κάλυψη εκείνης της περιόδου με δεδομένα είναι, προς το παρόν, αρκετά αραιή. Αυτά προς το παρόν.
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 Ερώτηση: Θα μπορούσε να μείνει κάτι θετικό έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα, ειδικά μετά από τόσο μεγάλο ταξίδι, από τα Χανιά στο Σίσι Λασιθίου; Απάντηση: Ασφαλώς. Ερώτηση: Τι ακριβώς; Απάντηση: Η προσπάθεια για ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε! Παιδιά, χάρηκα πολύ που ήμουν σε αυτή τη προσπάθεια! Γρηγόρη, Τάσο χάρηκα για τη γνωριμία! Δε μασάμε! Συνεχίζουμε! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
wereniki Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 Προτείνω λοιπόν, τον ένα και μοναδικό Δρακοντίδη που φωτογραφήσατε, να τον ονομάσουμε λόγω Κρήτης...Δρακοντιδάκη!!! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
vtsamis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Βασίλη περιμένουμε να ανεβάσεις την πολύτιμη φωτό Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
RaQua Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Προτείνω λοιπόν, τον ένα και μοναδικό Δρακοντίδη που φωτογραφήσατε, να τον ονομάσουμε λόγω Κρήτης...Δρακοντιδάκη!!! Lol !! Συμφωνώ ! Ερώτηση: Θα μπορούσε να μείνει κάτι θετικό έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα, ειδικά μετά από τόσο μεγάλο ταξίδι, από τα Χανιά στο Σίσι Λασιθίου;![/b] Όπως είπε και ο σοφός Πι Άι (επιστημονικός αρχηγός) μας: "Αποτυχία θεωρείτε όταν κάτι πάει στραβά λόγω δικού σου λάθους!" Και όσον αφορά στα λάθη δεν κάναμε κανένα! Άρα δεν ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ, απλά ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ ! Παιδιά, χάρηκα πολύ που ήμουν σε αυτή τη προσπάθεια! Γρηγόρη, Τάσο χάρηκα για τη γνωριμία! Δε μασάμε! Συνεχίζουμε Εννοείται ότι χάρηκα και εγώ για τις γνωριμίες με όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην προπάθεια! Αν μη τι άλλο αυτό που μένει είναι η επαφή μαζί με άλλους ανθρώπους για μια κοινή προσπάθεια! Πολύ όμορφη εμπειρία από μόνη της αυτή! Από κει και πέρα, σαφώς και συνεχίζουμε, καθώς οι Δρακοντίδες δεν είναι οι μόνοι! Γρηγόρης
vtsamis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Παιδιά και για μένα ήταν πολύ ωραία και ευχάριστη εμπειρία η συνεργασία με παλιούς και νέους φίλους για τους Δρακοντίδες, η κοινή προσπάθεια και η αποστολή / expedition για την καταγραφή.Η ομάδα είχε προετοιμαστεί εντατικά για όλα τα πιθανά σενάρια και δούλεψε πολύ καλά. Αντί στους βασικούς υποψήφιους σταθμούς παρατήρησης πήγαμε σε εφεδρικούς, και είμασταν stand-by να αναπτύξουμε τον εξοπλισμό μας ανά πάσα στιγμή, αλλά δυστυχώς η βροχή δεν το επέτρεψε. Συμφωνώ απολύτως ότι όταν έχεις κάνει το καλύτερο που μπορείς και απλά οι εξωτερικοί παράγοντες δε βοήθησαν, η ικανοποίηση είναι αυτή που μένει. Πάντα προσμένουμε τα καλύτερα, και πάντα έρχεται η επόμενη ευκαιρία για σημαντικές παρατηρήσεις.Η τεχνογνωσία και το κέφι υπάρχουν! Βαγγέλης Η πιο κάτω φωτό Δρακοντίδη είναι από το site της IMO. Τηλεσκόπιο Liverpool στο La Palma https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Έτσι είναι παιδιά, η αποστολή πήγε μια χαρά!! μπορεί να μην κάναμε καταγραφή λόγο καιρού αλλά όλοι μαζί δουλέψαμε πολύ καλά! Μπορει να μην καταγράψαμε διάττοντες, μπορεί να μην βγάλαμε τροχιές, μπορει ο James να παιδευόταν μα τις ώρες να ακούσει κι εμείς να φωτογραφίσουμε έναν Διάττοντα... αλλά αν μου έλεγες να το ξανακάνω θα σου έλεγα ΝΑΙ, είμαι έτοιμος να το ξανακάνω!! Τωρα σχετικά με την φωτογραφία... δυστυχώς στην μια που νόμιζα ότι το είχα πιάσει... μάλλον έχω πιάσει ένα Flare δορυφόρου ή κάποιος Σπαραδικός αφου το χρώμα που είδαμε κι εγω και ο Τόλης δεν ταιριάζει αλλά δεν ταιριάζει ούτε η τροχιά, το έχω ανεβάσει παρακάτω.Αν και όπως βλέπω τις φωτο που τράβηξα λίγο πριν η 40D παραδώσει το πνεύμα της (έσπασε το σύστημα που ανεβάζει τον καθρέφτη, ουσιαστικά έσπασε το ένα στήριγμα του), μάλλον έχει πιάσει το πιο φωτεινό τμήμα του Διάττοντα στην δεύτερη φωτό, αλλά εξαιτίας των σύννεφων χάθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του, μπορείτε να δείτε ένα κόκκινο Αστέρι μέσα στα σύννεφα λίγο παρακάτω απο τον Βέγα (~1,5mag) Γρηγόρη Χρόνια Πολλά, Δρακοντίδης μέσα στα Σύννεφα Flare ή SPO Ψάχνοντας εφεδρικά σημεία παρατήρησης. Startrails Το πρώτο άνοιγμα στον Ουρανό, ο Τόλης κοιτάζει προς τα εκεί, ενώ ο James παλεύει με τον εξοπλισμό του. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2011 Οι "Δράκοντες" Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
tolis45 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Τωρα σχετικά με την φωτογραφία... δυστυχώς στην μια που νόμιζα ότι το είχα πιάσει... μάλλον έχω πιάσει ένα Flare δορυφόρου ή κάποιος Σπαραδικός αφου το χρώμα που είδαμε κι εγω και ο Τόλης δεν ταιριάζει αλλά δεν ταιριάζει ούτε η τροχιά, το έχω ανεβάσει παρακάτω. Βασίλη, Το χρώμα δεν πρέπει να μας απασχολεί τόσο, αφού η ανταπόκριση (response) της μηχανήςδεν είναι αναγκαστικά η ίδια με αυτή του ματιού. Όσο για την τροχιά, κατ'αρχην η διεύθυνση του συμφωνεί με αυτό που είδα (κίνηση από κάτω δεξιά προς πάνω αριστερά) και επιπλέον ακτινοβολεί από το κεφάλι του Δράκου (προσέξτε τον Etamin (γ Dra) κάτω δεξιά του διάττοντα).Η απόσταση από το ακτινοβόλο σημείο είναι ~15 μοίρες. Συνεπώς, αυτός είναι κατά πασα πιθανότητα (ο) Δρακοντίδης. Συγχαρητήρια! Τόλης. ΥΓ. Επιπλέον, αφού (υποθέτω) τράβηξες σειρά φωτογραφιών, συνιστώ νατις κοιτάξεις μια-μία προσεκτικά διότι ενδεχομένως να έχεις πιάσει κι άλλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα