Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Παραθέτω και τις δικές μου απαντήσεις στη ¨στατιστική υπηρεσία¨:

1. Προτιμώ να παρατηρώ με το αριστερό μάτι.

2. Έχω ελάχιστο αστιγματισμό και στα δύο μάτια και -0.5 μυωπία στο δεξί μάτι.

3. Χρησιμοποιώ εξίσου καλά και τα δύο μου χέρια. Γράφω με το δεξί, μπορώ όμως να γράψω ικανοποιητικά με το αριστερό χωρίς να έχω κάνει κάποια εξάσκηση. Υπάρχουν πράγματα που προτιμώ να τα κάνω με το αριστερό χέρι.

4. Μάλλον δεξιοπόδαρος θα έλεγα.

5. Όταν μιλάω με κάποιον προτιμώ να τον έχω δεξιά μου, το ίδιο ισχύει και στο διπλό κρεβάτι.

6. Στην πλάγια όραση γέρνω συνήθως προς τη μεριά του αυτιού.

7. Είμαι ηλεκτρονικός ηλεκτρονικών υπολογιστών & αυτοματισμών.

8. Τέτοιου είδους δεξιότητες… θα έλεγα όχι!

9. Κλείνω πάντοτε το άλλο μάτι.

Φιλικά,

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

• Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

1. Συνήθως με το δεξί (αλλά αν το κουράσω κοιτάζω και με το αριστερό).

2. Όχι (ευτυχώς μόνο μυωπία).

3. Αμφιδέξιος.

4. Κατεσταλμένος αριστερόχειρ με την έννοια ότι το μόνο που δεν μπορώ να κάνω με το αριστερό είναι το γράψιμο. Επίσης είμαι και αριστεροπόδαρος καθαρός.

5. Και από τις 2 δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Στο κρεββάτι όπως το κοιτάμε ή όπως είμαστε ξαπλωμένοι; Όπως το κοιτάμε μέχρι τώρα ήμουν στα δεξιά αλλά πρόσφατα άλλαξα μεριά στα αριστερά.

6. Τυχαία επιλέγω την κατεύθυνση.

7. Μηχανικός Λογισμικού.

8. Ναι, παλαιότερα έπαιζα μπουζούκι.

9. Το κλείνω.

Δημοσιεύτηκε

1.κυρίως δεξί

2.όχι (μόνο μυωπία 2.25Α 2.75Δ)

3.δεξειόχειρ

4.το αριστερό χέρι είναι γενικά χρήσιμο

5.9 στις 10 περιπτώσεις δεξιά

6.μύτης

7.φυσική

8.μουσικές ανησυχίες (πιάνο, κιθάρα) δεξιότητες δεν ξέρω.. δεν έχω ασχοληθεί και πολύ

9.κλειστό

:)

ΥΓ: συγχαρητήρια R2D2 με το καλό!!!

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

πολυ ωραιο ερωτηματολογιο, μπραβο κ. Κωστα =D> =D>

εχουμε και λεμε:

1. με το αριστερο, παντοτε.

2. 3,5 μυωπια και 1,5 αστιγματισμο και στα δυο ματια...

3. δεξιόχειρ κατά βάση αλλά πολλά πράγματα τα κάνω και με το αιστερό.

4. δεξιοπόδαρη θα έλεγα...

5. στην συζήτηση νομίζω οτι με βολεύει να είναι ο άλλος από αριστερά μου.

στο κρεββάτι διαλέγω συνήθως την "μέσα" μεριά, είτε είναι δεξιά είτε είναι αριστερά.

6. όσες φορές δοκίμασα την πλάγια όραση (λίγες ομολογουμένως) δεν θυμάμαι να έγειρα καθόλου το κεφάλι...

7. Α.Π.Θ. τοπογράφος μηχανικός, το ίδιο και το επάγγελμά μου. (στο πεδίο παρατηρώ πάντοτε με το αριστερό μάτι από το θεοδόλιχο :wink: )

8. πέρα από το ότι μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική, από λογοτεχνία/εικαστικά ... γιόκ.

9. στις παρατηρήσεις το δεξί μάτι είναι πάντα κλειστό.

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

1.Δεξί

2.Έχω λίγο.

3.Δεξιόχειρ

4.Χρησιμοποιώ το αριστερό χέρι μου πιο πολύ απο το δεξί.

5.Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση στο που θα κάθεται ο συνομιλητής μου.

6.Δεν κουνάω καθόλου το κεφάλι μου .

7. Ανειδίκευτος / Τυροκόμος.

8.12 χρόνια συνολικής εκμάθησης της κιθάρας.

9.Μισάνοιχτο,διότι με κουράζει να το έχω κλειστό.

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε

Χαίρομαι ιδιαίτερα με την έως τώρα ανταπόκριση. Και εγώ νομίζω πως το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Δεν μπορεί να προκύψει στατιστική καθώς το δείγμα δεν είναι μεγάλο, αλλά και εάν μεγαλώσει -που το εύχομαι- είναι επιλεγμένο. Μπορούμε να μιλήσουμε για τους αριστερόχειρες αστροπαρατηρητές του Astrovox και όχι για όλους ή έστω τους Έλληνες. Η αριστεροχειρία αφορά περίπου 8-15% του γενικού πληθυσμού, άρα είναι αναμενόμενο και εδώ να μην είναι πολλοί. Επειδή όμως είναι σπάνιοι είναι και οι πλέον ενδιαφέροντες.

Σχετικά με την κλίση της κεφαλής φαίνεται πως άλλοι προτιμούν την βολβοστροφή. Ουσιαστικά είναι το ίδιο καθώς αυτό που έχει σημασία είναι αν μεταφέρετε το είδωλο στο αριστερό σας ή στο δεξιό σας οπτικό πεδίο. Έχουμε μιλήσει κάποτε για το οπτικό χίασμα και θα χρειαστεί να το επαναλάβουμε. Πάντως, με τον δεξιό οφθαλμό για παράδειγμα, όταν η κόρη του ματιού στραφεί προς το μέρος της μύτης το είδωλο θα πάει στο αριστερό οπτικό πεδίο και αντιστρόφως, είτε αυτό γίνει με στροφή του δεξιού αυτιού προς τα δεξιά και κάτω, είτε με σύσπαση του έσω ορθού οφθαλμοκινητικού μυ ώστε η κόρη να μετατοπιστεί προς τα αριστερά. Όταν παρατηρείτε με ογκώδεις φακούς πάντως (πχ Hyperion Zoom) ίσως να υπάρχει δυσκολία στην στροφή της κεφαλής που φέρνει την μύτη σε σύγκρουση με τον φακό. Από την άλλη, η παρατεταμένη βολβοστροφή είναι κουραστική και μπορεί να οδηγεί σε νυσταγμό ή ακόμη και ίλιγγο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

1. Δεξί

2. Όχι

3. Αριστερόχειρας

4. Δεξιοπόδαρος

5. Αριστερά / Αριστερά

6. Προς την πλευρά του συζυγούς αυτιού

7. 1ετής Ναυπηγός Μηχ. Μηχ. στο ΕΜΠ

8. 13 χρόνια μπουζούκι, 2 χρόνια κλασσικό και έντεχνο τραγούδι, Πτυχίο ανωτέρων θεωρητικών (αρμονία), Πιάνο & Κιθάρα (αυτοδίδακτος), Σύνθεση εεε και γενικότερες ανησυχίες φυσικάα!!:P

9. Ερμητικά κλειστό...όχι όπως στην ταινία βέβαια!!

Συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, ο άνθρωπος κάτω απ'' το φεγγάρι να έχει μια θέση στον ήλιο. Ανώνυμος
Δημοσιεύτηκε

Πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Και μία πρόταση: οι ερωτήσεις αυτές θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα ερωτηματολόγιο με κλειστού --κυρίως-- αλλά και ανοιχτού τύπου ερωτήσεις, ώστε να σκιαγραφηθεί το 'προφίλ' των ερασιτεχνών αστρονόμων --αν βέβαια υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Καλή συνέχεια!

υγ. το παρόν αποτελεί και προσφορά για βοήθεια βεβαίως-βεβαίως! :cheesy:

I am floating in a most peculiar way

And the stars look very different today

Here am I sitting in a tin can far above the world

Δημοσιεύτηκε

1)Δεξί

2)Όχι

3)Δεξιόχειρας

4)Δεξιοπόδαρος.Δεν κάνω σχεδόν τίποτα με το αριστερό χέρι.Η μεγαλύτερή του δεξιότητα είναι να πληκτρολογεί αυτό το post :P

5)Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το που θα είναι.Τις περισσότερες φορές προτιμώ να κοιμάμαι δεξία στα διπλά κρεβάτια

6)Μύτης

7)Σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υ/Η

8)Παίζω κιθάρα και παλαιότερα έπαιζα πιάνο.Οι λογοτεχνικές μου ανησυχίες περιορίζονται στο σχετικά συχνό διάβασμα κάποιου μυθιστορήματος.Εικαστική περιέργεια καμία :P

9)Το κλείνω και μάλιστα με το αριστερό μου χέρι(άλλη μία δεξιότητα του :lol: )

Ελπίζω το δείγμα να είναι ακόμα μεγαλύτερο και να δούμε τις παρατηρήσεις σας κύριε kkokkolis

Δημοσιεύτηκε
Σχετικά με την κλίση της κεφαλής φαίνεται πως άλλοι προτιμούν την βολβοστροφή. Ουσιαστικά είναι το ίδιο καθώς αυτό που έχει σημασία είναι αν μεταφέρετε το είδωλο στο αριστερό σας ή στο δεξιό σας οπτικό πεδίο. Έχουμε μιλήσει κάποτε για το οπτικό χίασμα και θα χρειαστεί να το επαναλάβουμε. Πάντως, με τον δεξιό οφθαλμό για παράδειγμα, όταν η κόρη του ματιού στραφεί προς το μέρος της μύτης το είδωλο θα πάει στο αριστερό οπτικό πεδίο και αντιστρόφως, είτε αυτό γίνει με στροφή του δεξιού αυτιού προς τα δεξιά και κάτω, είτε με σύσπαση του έσω ορθού οφθαλμοκινητικού μυ ώστε η κόρη να μετατοπιστεί προς τα αριστερά.

Αριστερό οπτικό πεδίο- Δεξιό οπτικό πεδίο. Ποιο είναι καλύτερα να επιλέγουμε; Αναμονή.

Bi2L εδώ μπορεί να κρύβεται έκπληξη.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

1. Το κύριο μάτι μου (αυτό που αυθόρμητα χρησιμοποιώ στη μονόφθαλμη παρατήρηση) είναι το δεξί. Ωστόσο, κάποιες φορές συνειδητά χρησιμοποιώ το αριστερό διότι έχει ελαφρώς καλύτερη διακριτική ικανότητα (85 και 80 arcsec αντίστοιχα).

2. Αστιγματισμός: 0,75 και 0,50 διοπτρίες.

3. Δεξιόχειρας και δεξιόποδας.

4. Το αριστερό χέρι κρατάει επιδέξια το μαχαίρι στο φαγητό και ...το λάστιχο της σφεντόνας. (Μάλλον επειδή το δεξί κρατάει καλύτερα το πηρούνι ή τη διχάλα της σφεντόνας!)

5. Όταν συζητώ ή περπατώ με κάποιον, δεν έχω αυθόρμητη προτίμηση για τη σχετική του θέση. Στον ύπνο προτιμώ τη δεξιά μεριά του κρεβατιού, αλλά και η αριστερή είναι ok.

6. Στην πλάγια όραση στον προσοφθάλμιο, στρέφω τα μάτια όχι το κεφάλι (όταν θεωρούμε, η στροφή της κεφαλής δεν συμπαρασύρει αυτομάτως τα μάτια, αυτά παραμένουν φυσικά αυτόνομα και επιλέγουν που θα κοιτάζουν σε σχέση με το αντικείμενο). Συνήθως "σαρώνω" το οπτικό πεδίο στα δεξιά και οι επιτυχημένες θέσεις είναι πάνω δεξιά και μέση δεξιά (αντικείμενο κάτω αριστερά και μέση αριστερά, όχι μακριά από το κέντρο της όρασης.)

7. Σπούδασα Φυσική αλλα δουλεύω σε τράπεζα. Κατά το "πυρηνικός υδραυλικός" :lol:

8. Πρώιμη κιθάρα (λίγο) και όψιμο πιάνο (ελπίζω περισσότερο). Και λίγα χρόνια ερασιτεχνικό θέατρο.

9. Όταν παρατηρώ, κλείνω το άλλο μάτι. Αν όμως το περιβάλλον είναι αρκούντως σκοτεινό το αφήνω ανοιχτό κι εκείνο, για να ξεκουράζονται οι εμπλεκόμενοι μύες του προσώπου. Περισσότερο έχει νόημα αυτό, όταν την παρατήρηση έχει αναλάβει το κύριο μάτι. Στο ανάποδο, το κύριο μάτι προσπαθεί να επιβάλλει τη δική του εικόνα. Για πολύωρη παρατήρηση, αστείο αλλά ξεκούραστο αξεσουάρ, μιά "πειρατική" καλύπτρα ματιού.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Σχετικά με την κλίση της κεφαλής φαίνεται πως άλλοι προτιμούν την βολβοστροφή. Ουσιαστικά είναι το ίδιο καθώς αυτό που έχει σημασία είναι αν μεταφέρετε το είδωλο στο αριστερό σας ή στο δεξιό σας οπτικό πεδίο. Έχουμε μιλήσει κάποτε για το οπτικό χίασμα και θα χρειαστεί να το επαναλάβουμε. Πάντως, με τον δεξιό οφθαλμό για παράδειγμα, όταν η κόρη του ματιού στραφεί προς το μέρος της μύτης το είδωλο θα πάει στο αριστερό οπτικό πεδίο και αντιστρόφως, είτε αυτό γίνει με στροφή του δεξιού αυτιού προς τα δεξιά και κάτω, είτε με σύσπαση του έσω ορθού οφθαλμοκινητικού μυ ώστε η κόρη να μετατοπιστεί προς τα αριστερά.

Αριστερό οπτικό πεδίο- Δεξιό οπτικό πεδίο. Ποιο είναι καλύτερα να να επιλέγουμε; Αναμονή.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα καλύτερης ή χειρότερης επιλογής.. Κάτι άλλο πρέπει να μας ετοιμάζει ο κυρ-Κώστας :mrgreen: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα καλύτερης ή χειρότερης επιλογής.. Κάτι άλλο πρέπει να μας ετοιμάζει ο κυρ-Κώστας :mrgreen: :cheesy:

Υπάρχει ασυμμετρία στην επεξεργασία των ερεθισμάτων από τον εγκέφαλο. Για να δούμε τι θα δούμε. :-k

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

1.Με ποιό μάτι παρατηρείτε συνήθως; (Διοφθάλμιοι, απαντήστε μόνο για μονόφθαλμη παρατήρηση παρακαλώ)

2.Έχετε αστιγματισμό ή κάποια σοβαρή ανεπάρκεια εκτός μυωπίας στο μάτι το οποίο δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

3.Είστε δεξιόχειρ, αριστερόχειρ ή αμφιδέξιος;

4.Εάν είστε δεξιόχειρ, έχετε και κάποια επιδεξιότητα στο αριστερό χέρι ή γνωρίζετε εάν είστε κατεσταλμένος αριστερόχειρ; Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίζουμε αν είστε και δεξιοπόδαρος ή αριστεροπόδαρος -ασχέτως αν έχετε παίξει μπάλα ή όχι νομίζω πως είναι κάτι που το αισθάνεστε.

5.Όταν συζητάτε με κάποιον, έχετε παρατηρήσει αν προτιμάτε να βρίσκεται δεξιά σας ή αριστερά σας; Σε διπλό κρεββάτι προτιμάτε σταθερά κάποια συγκεκριμένη πλευρά;

6.Όταν εφαρμόζετε την τεχνική της πλάγιας όρασης, συνηθίζετε να γέρνετε το κεφάλι από την πλευρά του συζυγούς αυτιού ή από την πλευρά της μύτης;

7.Ποιές είναι οι σπουδές σας ή και το επάγγελμά σας;

8.Έχετε μουσικές, λογοτεχνικές ή εικαστικές ανησυχίες ή και δεξιότητες;

9.Τέλος, όταν παρατηρείτε με το "καλό" σας μάτι, κλείνετε το άλλο ή το διατηρείτε ανοικτό;

1)Με το δεξί.

2)Έχω ελαφρό αστιγματισμό και στα 2 μάτια.

3)Δεξιόχειρ.

4)Το αριστερό χέρι το χρησιμοποίησα στην περιφορά τον 15Αύγουστο.Όταν παίζω μπάλα,χρησιμοποιώ

το δεξί πόδι για να σουτάρω ή για πάσα.

5)Και στις 2 πλευρές.

6)Aπό την πλευρά της μύτης.

7)Μαθητής.

8)Παίζω καλά ως σέντερ μπακ(ή και δεξιός μπακ αν χρειαστεί).

9)Όταν παρατηρώ κλείνω το αριστερό μάτι.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

1) Αποκλειστικά με το αριστερό

2) 2.5 βαθμούς μυωπία και στα δυο και ελαφριά δυσχρωματοψία στο κόκκινο και το μπλέ

3) Δεξιόχειρ

4) Γενικά το αριστερό με δυσκολεύει όταν το δουλεύω. Στο πόδι είμαι δεξιοπόδαρος όταν είναι να κλωτσήσω κάτι, στο ανέβασμα και κατέβασμα μιας σκάλας θα ξεκινήσω πότε με το δεξί και πότε με το αριστερό

5) Θέλω να το βλέπω όταν είμαι ακίνητος. Εαν περπατάω με κάποιον προτιμώ να είναι αριστερά, σε διπλό κρεβάτι προτιμώ την αριστερή πλευρά

6) Γέρνω προς το αφτί

7) Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕΙ Πειραιά

8) Μαστορέματα και γενικά ότι έχει να κάνει με ψιλοδουλεία με σημασία στην λεπτομέρεια

7) Κλέινω το δεξί μάτι παρόλο που έχω και το πειρατικό κάλυμα ματιού

Είμαι καλά γιατρέ;

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

1.Δεξί μάτι.

2.Αστιγματισμό.

3.Δεξιόχειρας.

4.Καλά τα πάω και με το αριστερό.

5.ANYTHING.

6.Ότι μου έρθει εκείνη τη στιγμή.

7.Πτυχιούχος μουσικός,μελλοντικός φυσικός...

8.Λυράρης-Πιανίστας.

9.Το κλείνω το άλλο μάτι.

Είναι σοβαρό Dr.kkokkolis;

Δημοσιεύτηκε

1.ΜΟΝΟ με το δεξί μάτι παρατηρώ.

2.Και στα δύο έχω λίγη μυωπία και λίγη πρεσβυωπία (πλέον!)

3.Καταπιεσμένη αριστερόχειρας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου!!! :(

4. Χέρια: γράφω ΜΟΝΟ με το δεξί, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες εργασίες χρησιμοποιώ και τα δύο.

Στις πολύ δύσκολες δουλειές, που απαιτούν δύναμη ή λεπτό χειρισμό χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ το αριστερό χέρι.

Πόδια: χρησιμοποιώ εξίσου και τα δύο, αλλά στο Taekwon-Do κλωτσάω πιο δυνατά με το αριστερό.

5. Προτιμώ αριστερά μου τον συνομιλητή, και στο κρεβάτι ΣΤΑΘΕΡΑ και ΜΟΝΟ την αριστερή πλευρά.

6. Δεν γέρνω καθόλου-πρέπει να γέρνω;;;

7. Θεωρητικά είναι όλα τα Πανεπιστήμια που έχω τελειώσει, αλλά η Μεγάλη μου Αγάπη ήταν και παραμένουν τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!

Εξακολουθώ διαβάζοντας, να τρυπώνω στο μαγικό τους κόσμο, Πυθαγόρεια γαρ...

8. Ανησυχίες ναι, όλες αυτές που αναφέρεις, αλλά μ’ αρέσει πολύ και να υφαίνω στον παλιό αργαλειό της γιαγιάς,

να φτιάχνω κοσμήματα δένοντας το ασήμι με πετρώματα- απολιθώματα- ημιπολίτιμους λίθους- κοχύλια (και να τα χαρίζω)

και γενικά μ΄αρέσουν όλες οι κατασκευές και τα μαστορέματα. Δώσε μου βίδες και κομμάτια να συναρμολογώ!

Διδάσκω θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, φλογέρα και παιδαγωγικά σε φοιτητές.

9. ΠΑΝΤΑ το κλείνω, έτσι νιώθω να συγκεντρώνομαι καλύτερα.

10. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ είμαι περίεργη, τι μας ετοιμάζεις Κωνσταντίνε..! :?: :D

Δημοσιεύτηκε

Αριστερό οπτικό πεδίο- Δεξιό οπτικό πεδίο. Ποιο είναι καλύτερα να να επιλέγουμε; Αναμονή.

Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο νομίζω. Απλώς διαφορετικό. Και η κατανομή στον πληθυσμό δεν είναι σταθερή, πρόκειται για γενική τάση. Έχω κάνει κάποιες υποθέσεις και έχω και απορίες χωρίς να έχω κάνει υπόθεση. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις.

Έχουμε δρόμο ακόμη και ας μην βγάλουμε συμπεράσματα. Ένα πρώιμο συμπέρασμα θα πω. Φαίνεται και από άλλη οδό πως άλλο Αστρονομία (=Μαθηματικά) και άλλο Ερασιτεχνική Αστρονομία (=Εικόνα).

Μαράκι, υπάρχουν έτοιμες δοκιμασίες για να βρεις ποιό είναι το επικρατές ημισφαίριο ή το επικρατές μάτι. Θα ξεκινήσουμε από εκείνη του ματιού, αφού συγκεντρώσουμε όμως πρώτα ορισμένες ακόμη απαντήσεις. Δεν κάνουμε πάντως επιστημονική έρευνα, κάνουμε το κέφι μας, εντάξει; :P

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

1. Συνήθως και με τα δύο, αν και μάλλον προτιμώ το αριστερό

2. 0,5 αστιγματισμό και στα 2 μάτια

3. Δεξιόχειρ

4. Το αριστερό αρκετά επιδέξιο, όχι όσο το δεξί. Δεξιοπόδαρος, με το αριστερό αρκετά καλό

5. Αν και δεν το έχω προσέξει, ίσως τις περισσότερες φορές προτιμώ να έχω το συνομιλητή δεξιά.

Στο κρεβάτι καμία προτίμηση

6. Συζυγούς αυτιού

7. Ηλεκτρονικός (ΤΕΙ), αντίστοιχα το επάγγελμα, συν προγραμματισμό και συναφή.

8. Μπάσο εδώ και 22 χρόνια - αυτοδίδακτος, αλλά αρκετά μουσικοδιαβασμένος, κιθάρα, λίγο πιάνο

9. Κλειστό

Ελπίζω να συνεισέφερα στην επιστήμη :wink:

Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope
Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X
Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,)

...to be continued
Δημοσιεύτηκε

Παρεξήγησις.. εννοούσα να το διευρύνουμε το θέμα, να το δούμε και από κοινωνιολογική σκοπιά, το προφίλ των ερασιτεχνών αστρονόμων γενικότερα, και φυσικά πάντοτε με κέφι! :D

Και τώρα, on topic:

1. Δεξί, σπάνια αριστερό.

2. Όχι.

3. Δεξιόχειρ.

4. Μπα.. δεξιόχειρ και δεξιοπόδαρη εξ απαλών ονύχων.

5. Ναι, νομίζω προτιμώ να βρίσκεται ο συνομιλητής στα δεξιά μου. Σε διπλό κρεβάτι, αριστερή πλευρά.

6. Δεν το 'χω προσέξει (task για την επόμενη φορά).

7. Μετάφραση, γερμανική φιλολογία.

8. Ανησυχίες πολλές, δεξιότητες σαφώς λιγότερες (ευκαιρία να ξαναπιάσω την κιθάρα!).

9. Συνήθως το διατηρώ ανοιχτό.

I am floating in a most peculiar way

And the stars look very different today

Here am I sitting in a tin can far above the world

Δημοσιεύτηκε

Ενα (αυθαίρετο) συμπέρασμα στα γρήγορα... (αν και δεν έχουμε αρκετό δείγμα ακόμα)

οι Αριστερόχειρες παρατηρούν με το Αριστερό ματι, μιας και τα δυο είναι συνδεδεμένα στο δεξιό ημισφαίριο. (βέβαια δεν έχουμε αρκετό δείγμα για να το υποστηρίξουμε...αλλα δεν εγινε κατι)

οι Δεξιόχειρες παρατηρούν με το δεξί μάτι για τους ίδιους λόγους με τους παραπάνω.

ενώ όσοι χρησιμοποιούν και εξίσου καλά και τα δυο χεριά κάποιοι μπορούν να κοιτάζουν με το δεξί ενώ κάποιοι με τα αριστερό.

Κώστα προς το παρόν αυτό το συμπέρασμα βγάζω, το ξέρω ότι δεν έχουμε δείγμα απλά είπα να το γράψω... τι να κάνω μου αρέσει να προτρέχω :roll:

Τωρα αλλη μια ερώτηση που θα ήθελα να απαντηθεί μιας και έχει σχεση... είναι:

Αν αυτοι που έχουν Dob γυρίζουν το τηλεσκόπιο με το δεξι ή με το αριστερό χέρι;

βέβαια δεν γνωρίζω αν στα περισσότερα Dobs μπορείς να το αλλάξεις αυτό, αλλά εγώ το γυρίζω με το Αριστερό χέρι και για αυτό το λόγο ο εστιαστής βρίσκεται στην αριστερά πλευρά όταν το τηλεσκόπιο κοιτάζει προς τον βορρά.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά, ως κάτοχος DOB και όντας, επιπροσθέτως, αριστερόχειρ γυρίζω το DOB και με τα δύο χέρια...Βασικά, κάθομαι πάντα αριστερά του τηλεσκοπίου και σπρώχνω με το δεξί χέρι το κάτω άκρο του οπτικού σωλήνα και βοηθάω λίγο με το αριστερό...!! :roll:
Συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, ο άνθρωπος κάτω απ'' το φεγγάρι να έχει μια θέση στον ήλιο. Ανώνυμος
Δημοσιεύτηκε
Ενα (αυθαίρετο) συμπέρασμα στα γρήγορα... (αν και δεν έχουμε αρκετό δείγμα ακόμα)

οι Αριστερόχειρες παρατηρούν με το Αριστερό ματι, μιας και τα δυο είναι συνδεδεμένα στο δεξιό ημισφαίριο. (βέβαια δεν έχουμε αρκετό δείγμα για να το υποστηρίξουμε...αλλα δεν εγινε κατι)

οι Δεξιόχειρες παρατηρούν με το δεξί μάτι για τους ίδιους λόγους με τους παραπάνω.

ενώ όσοι χρησιμοποιούν και εξίσου καλά και τα δυο χεριά κάποιοι μπορούν να κοιτάζουν με το δεξί ενώ κάποιοι με τα αριστερό.

Κώστα προς το παρόν αυτό το συμπέρασμα βγάζω, το ξέρω ότι δεν έχουμε δείγμα απλά είπα να το γράψω... τι να κάνω μου αρέσει να προτρέχω :roll:

Δεν νομίζω πως είναι έτσι. Και τα δύο μάτια συνδέονται και με τα δύο ημισφαίρια. Τα δεξιά οπτικά πεδία πάνε πάντοτε στο δεξιό ημισφαίριο και τα αριστερά στο αριστερό. Εξ ού και η ερώτηση για την πλάγια όραση.

Προς το παρόν φαίνεται πως χρησιμοποιούμε το μάτι για άλλον λόγο που ίσως σχετίζεται με το επικρατές χέρι (και όχι απαραιτήτως με το επικρατές γλωσσικά ημισφαίριο) ή με οπτικές αναπηρίες του άλλου οφθαλμού, εκτός μυωπίας (την οποία διορθώνει το τηλεσκόπιο ούτως ή άλλως). Και δεν χρησιμοποιούμε κατ' ανάγκη το επικρατές μάτι της διόφθαλμης όρασης.

Αυτά προς το παρόν. Ας πάρουμε λίγες ακόμη απαντήσεις, να ολοκληρωθεί και η μετακόμιση και τα λέμε.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Αν αυτοι που έχουν Dob γυρίζουν το τηλεσκόπιο με το δεξι ή με το αριστερό χέρι;

Εγώ προσωπικά στέκομαι αριστερά του τηλεσκοπίου,οπότε το γυρίζω με το αριστερό.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης