Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η ερώτηση του τίτλου είναι μία μόνο από μια ομάδα ερωτήσεων που σχετίζονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους. Εάν έχετε την καλοσύνη θα εκτιμούσα τις απαντήσεις σας στα εξής:

1. Με ποιό μάτι παρατηρείτε συνήθως; (Διοφθάλμιοι, απαντήστε μόνο για μονόφθαλμη παρατήρηση παρακαλώ)

2. Έχετε αστιγματισμό ή κάποια σοβαρή ανεπάρκεια εκτός μυωπίας στο μάτι το οποίο δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

3. Είστε δεξιόχειρ, αριστερόχειρ ή αμφιδέξιος;

4. Εάν είστε δεξιόχειρ, έχετε και κάποια επιδεξιότητα στο αριστερό χέρι ή γνωρίζετε εάν είστε κατεσταλμένος αριστερόχειρ; Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίζουμε αν είστε και δεξιοπόδαρος ή αριστεροπόδαρος -ασχέτως αν έχετε παίξει μπάλα ή όχι νομίζω πως είναι κάτι που το αισθάνεστε.

5. Όταν συζητάτε με κάποιον, έχετε παρατηρήσει αν προτιμάτε να βρίσκεται δεξιά σας ή αριστερά σας; Σε διπλό κρεββάτι προτιμάτε σταθερά κάποια συγκεκριμένη πλευρά;

6. Όταν εφαρμόζετε την τεχνική της πλάγιας όρασης, συνηθίζετε να γέρνετε το κεφάλι από την πλευρά του συζυγούς αυτιού ή από την πλευρά της μύτης;

7. Ποιές είναι οι σπουδές σας ή και το επάγγελμά σας;

8. Έχετε μουσικές, λογοτεχνικές ή εικαστικές ανησυχίες ή και δεξιότητες;

9. Τέλος, όταν παρατηρείτε με το "καλό" σας μάτι, κλείνετε το άλλο ή το διατηρείτε ανοικτό;

Μπορώ να εξηγήσω τι νόημα έχουν αυτές οι ερωτήσεις και όσοι έχετε εξοικείωση με την βιολογία θα έχετε ήδη καταλάβει. Προτιμώ πάντως οι πρώτες απαντήσεις να είναι ανεπηρέαστες.

Επίσης αν θεωρείτε πως οι ερωτήσεις αυτές είναι προσωπικές ή αδιάκριτες, παρακαλώ να μην απαντήσετε σε καμμία. No hard feelings.

Ευχαριστώ!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Να απαντησω πρωτος εγω; 8)

1)Με το δεξι.

2)Ελαφρια μυωπια και αστιγματισμο και στα δυο ματια.

3) ΜΟΝΟ δεξιοχειρ

4)Το αριστερο χερι το εχω μονο για να κραταω την μπυρα που ανοιγω με το δεξι 8) Στο ποδοσφαιρο ομως μονο με το αριστερο ποδι παιζω.Το δεξι δεν κανει τιποτα! Περιεργο ε;

5)Ξερω οτι προτιμω να περπαταω και να εχω τον αλλον στα δεξια μου.

6)Της μυτης

7)Μαθηματικος

8)Πιανο επι 11 χρονια

9)Κλειστο

Να ρωτησω και το νοημα των απαντησεων;Δηλαδη τι συμπερασμα εβγαλα για τον εαυτο μου; :mrgreen:

Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Δημοσιεύτηκε
Ναι αυτο με το ποδι με εχει "προβληματισει" κι'εμενα :P Αν ξερεις τι μπορει να δειχνει,θελω να το μαθω καποια στιγμη :mrgreen:
Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Δημοσιεύτηκε

1. Αριστερό

2. Όχι

3. Αριστερόχειρας

4. ---

5. Συζήτηση: δεξιά / Κρεβάτι: δεξιά

6. Μύτη

7. Οδοντοτεχνίτης

8. Ανησυχίες πολλές, δεξιότητες λιγότερες

9. Κλειστό

Είμαι καλά γιατρέ; 8-[

Δημοσιεύτηκε
Ναι αυτο με το ποδι με εχει "προβληματισει" κι'εμενα :P Αν ξερεις τι μπορει να δειχνει,θελω να το μαθω καποια στιγμη :mrgreen:

Οτι κάνεις για αριστερό μπακ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Να απαντήσω και εγώ φυσικά.

1. Δεξί

2. Όχι, τα ίδια είναι πάνω κάτω.

3. Δεξιόχειρ

4. Ελάχιστη δεξιότητα στο αριστερό. Δεξιοπόδαρος περισσότερο και από δεξιόχειρ.

5. Προτιμώ πάντοτε στα αριστερά

6. Γέρνω προς το αυτί πάντοτε

7. Ξέρετε

8. Πολλές ανησυχίες αλλά μηδαμινές δεξιότητες

9. Το κλείνω, ακόμη και όταν φορώ την κουκούλα προτιμώ να το κλείνω.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

1. Με το δεξί

2. Όχι

3. Δεξιόχειρ

4. Με το αριστερό χέρι μπορώ να πω οτι είμαι εώς και αδέξιος, τα πάω πολύ καλά και με τα δύο μου πόδια

5. Προτιμώ να έχω τον αλλόν δεξιά μου για παράδειγμα στο περπάτημα, στο κρεβάτι δεν προτιμώ κάποια πλευρά αλλα βολέυομαι να κοιτάζω προς τα δεξιά

6. Αυτιού

7. Πληροφόρικη αλλα διατηρώ κατάστημα εσωρούχων

8. Ναι

9. Κλειστό

Περιμένω την διάγνωση! [-o<

Άστρα μη με μαλώνετε που τραγουδώ τη νύχτα...
Δημοσιεύτηκε

1. Δεξί. Πάντα.

2. Όχι.

3. Δεξιόχειρ.

4. Λόγω δουλειάς, το αριστερό χέρι χρησιμοποιείται ευρύτατα και επιδεξιότατα.

5. Αριστερά ο συνομιλητής μου.

6. Δε το έχω προσέξει.

7. ΤΕΙ

9. Το κλείνω.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

1. Δεξιό

2. όχι

3. Δεξιόχειρ

4.όχι / δεξιό πόδι

5. Δεξιά / Αριστερά

6. Της μύτης

7. Βιολογία

8. Μουσική / δεξιότητες όχι :(

9. Ανοικτό

Υ.Γ. Διαλέγω το πρόσωπο Α με το χαμόγελο στο αριστερό μέρος ως πιο ευτυχισμένο. :)

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

1. Αριστερό

2. ίδια μυωπία και αστιγματισμό και στα 2 μάτια (στο περίπου)

3. Δεξιόχειρ

4. Άχρηστο αριστερό χέρι, δεξιοπόδαρος

5. Αριστερά προτιμώ να έχω αυτόν που μιλάω. Στο κρεββάτι, όπου να ναι...

6. Απ την πλευρά του συζυγούς αυτιού

7. Σπουδες γραφιστικής όπως και επάγγελμα

8. Μουσικές (πιάνο) και ζωγραφικές ανησυχίες και δεξιότητες

9. Το κλείνω

Περιμένω με εδιαφέρον τα αποτελέσματα!

Πάντως τά άλλα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν πως θα γίνω μπαμπάς (και μου αρέσει να το φωνάζω :D )

Δημοσιεύτηκε

1. Με το Δεξί.

2. Αστιγματισμό 1 βαθμό :cry: ](*,)

3. Δεξιόχειρ

4. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο που να είναι αξιοσημείωτο. Αριστεροπόδαρος όμως στο ποδόσφαιρο! Θυμάμαι όταν έπαιζα που ξεχώριζα σε αυτό.

5. Συζήτηση: Δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ. Δεν νομίζω πως έχω προτίμηση. Διπλό Κρεββάτι: Προτιμώ τη δεξιά πλευρά.

6. Αν θυμάμαι καλά, προς το αυτί.

7. Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων

8. 9 χρόνια Κλασσική κιθάρα και συνεχίζουμε... Παίζω και πιάνο (αυτοδίδακτος). Εικαστικές ανησυχίες πάντα υπάρχουν.

9.Το κάλυπτα με το χέρι μου αλλά έμενε ανοικτό μέσα. Στην μετά αστρογιλέκου εποχή, καλύπτεται από το ύφασμα της κουκούλας πιο άνετα και με πλήρη συσκότιση το αριστερό. O:) :cheesy: Τέρμα τα χέρια.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Πάντως τά άλλα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν πως θα γίνω μπαμπάς (και μου αρέσει να το φωνάζω :D )

Αυτά είναι! Συγχαρητήρια φίλε μου!

Δημοσιεύτηκε

1. Δεξί

2. όχι

3. δεξιόχειρ

4. δεν έχω κάποια ιδιαίτερη επιδεξιότητα στο αριστερό μου χέρι αλλά δεν είναι ...αδέξιο

5. μάλλον αριστερά, στο κρεβάτι συνήθως τη δεξιά πλευρά χωρίς όμως να έχω καποια ιδιαίτερη προτίμηση.

6. Δεν νομίζω ότι γέρνω καθόλου το κεφάλι στην πλάγια όραση

7. ΑΕΙ (ανθρωπιστικές σπουδές) / ΙΕΚ (πληροφορική)

8. ναι

9. ανοικτό αλλά καλυμμένο.

ΥΓ. Με το καλό R2D2 :D

Δημοσιεύτηκε

R2D2: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Υ.Γ. Διαλέγω το πρόσωπο Α με το χαμόγελο στο αριστερό μέρος ως πιο ευτυχισμένο. :)

Αλέξη, θα μας κάνεις εσύ την θεωρία. Περίμενε όμως ακόμη, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

Σχόλιο 1: 3 δεξιόχειρες αριστεροπόδαροι!

Σχόλιο 2: Δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση 7. Δεν έχει τόση σημασία το επίπεδο σπουδών, όσο το αν αυτές ή το επάγγελμα ή οι κλίσεις έχουν να κάνουν με τον θεωρητικό ή τον θετικό κλάδο και ιδίως με τον λόγο, τα μαθηματικά, το σχέδιο (αρχιτέκτονες, γραφίστες;) ή την μουσική και μερικά ακόμη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

1. Δεξί

2. Οχι

3. Δεξιόχειρ αλλά με το αριστερό κάνω πολλά πράγματα

4. Οπως είπα με το αριστερό μπορώ να κάνω πολλά πράγματα εκτός απ το να γράφω.Μπάσκετ ας πούμε σούταρα κ με τα δύο. Πόδια στο ποδόσφαιρο είχα κ τα δύο αλλά το δεξί ήταν πάντα καλύτερο.

5. Καμία προτίμηση

6. Όταν εφαρμόζω την τεχνική της πλάγιας όρασης κινώ μόνο το μάτι αλλά συνηθίζω να γέρνω γενικά το κεφάλι μου προς την μεριά της μύτης.Για την ακρίβεια όπως παρατηρώ με το δεξί μάτι στρίβω το κεφάλι μου λίίίγο δεξιά.

7. Εχω σπουδάσει μουσική κ είμαι μουσικός.

8. Ναι

9. Το κλείνω γιατί αλλιώς βλέπω κ τον σωλήνα του τηλεσκοπίου.Κ καλυμμένο να το έχω πάλι το κλείνω.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Κώστα είσαι ειδικός οπότε θα την κάνεις εσύ την θεωρία. Πάντως αρχίζουν και μου μπαίνουν ιδέες ως προς τον τρόπο παρατήρησης. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Σίγουρα έχει ενδιαφέρον το θέμα και ενδεχόμενα εκπλήξεις. Να προσθεσω σχόλιο 3:Ο μόνος που έχει ανοικτό το αντίθετο μάτι είμαι εγώ μέχρι στιγμής ( ίσως λόγω του μικροσκοπίου) και μάλλον πρέπει αλλάξω τακτική.Σε άλλο θέμα μιλήσαμε για εκλάμψεις και την πρώτη φορά που αντιλήφθηκα μια έκλαμψη θεώρησα ότι προήλθε από το αριστερό μάτι. Την δεύτερη φορά μου δημιουργήθηκε απορία. Τελικά με την συζήτηση κατάλαβα ότι σωστά την παρατήρησα.

Στέλιο συγχαρητήρια :D ,σου επιτρέπεται για λίγο καιρό να γίνεις και χαζομπαμπάς! Για λίγο όμως! :)

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

1.Αριστερό

2.Όχι

3.Δεξιόχειρας αλλά και το αριστερό το δουλεύω πολύ καλά και ταχύτατα.

4.Το αριστερό χέρι κάνει τα πάντα. το δεξιό πόδι είναι το καλύτερο.

5.Καμία προτίμηση, μου αρκεί να τον ακούω, δεν με νοιάζει πού θα είναι. για το κρεβάτι ή οποίο άλλο αντικείμενο μου είναι αδιάφορο μου αρκεί να κοιμηθώ.

6.Δεν κούνω το κεφάλι παρά μόνο το μάτι. όπου προκύψει μέχρι να δω αυτό πού θελω.

7.Επιστήμη Πληροφορικής

8. Όχι, αλλά έχω καποιες δεξιοτεχνιες

8.Κλείνω το άλλο μάτι, τι θα βλέπω Άστρα με σωλήνα στο ίδιο καδρο λολ (γίνεται και αυτό αλλά δεν έχει νόημα)

Υγ.

Στέλιο συγχαρητήρια.

Υγ2

Έως τώρα 1 αριστερόχειρας

Μήπως η Αστρονομία σαν κλάδος δεν είναι και τόσο για δεξιό ημισφαίριο;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παρόμοια με τον Βασίλη.

1. Με το αριστερό, πάντα.

2. Όχι, πίνω νερό στο όνομα εκείνου που ανακάλυψε το λέιζερ...

3. Δεξιόχειρ.

4. Δεν είμαι κατεσταλμένη, είμαι αν..ι..σοκατεσταλμένη. Γενικά χρησιμοποιώ αρκετά το αριστερό στην καθημερινότητα, ιδίως αν κάτι απαιτεί λεπτό χειρισμό. Υπάρχουν κάποια λίγα πράγματα που κάνω αποκλειστικά με το αριστερό.

5. Δεξιά, δεξιά και αδιαπραγμάτευτα αλλιώς το θέμα λύνεται δημοκρατικά με...αριστερό κροσέ...

6. Αφτί αυτός και τα μυστήρια. Νομίζω.

7. θετική κατεύθυνση, θετικό πνεύμα! Το τσι μου σε χαιρετά!

8. Ναι.

9. Κατεβάζω ρολά.

10. Πολύ.

Υ.Γ1: Συγχαρητήρια κι από μένα R2D2 :-)

Υ.Γ2: Η 10 απάντηση αφορά την ερώτηση πόσο αδιάκριτος έγινες ! :P

Δημοσιεύτηκε

1. Δεξί (το κυρίαρχό μου)

2. Όχι

3. Δεξιόχειρ

4. Μπορώ αρκετές δουλειές με το αριστερό - δεξιοπόδαρος

5. Στη συζήτηση δεν έχω πρόβλημα για την θέση του συνομιλητή. Αντίθετα σε διπλό κρεβάτι πάντα διαλέγω την κοντινότερη πλευρά προς την είσοδο.

6. Γέρνω προς την μεριά του αυτιού, από την άλλη νομίζω δεν γίνεται λόγω μύτης. (Πως το καταφέρνετε βρε παιδιά; )

7. Διοίκηση επιχειρήσεων, Επικοινωνία και Δημ.Σχ.

8. Μουσικές και λογοτεχνικές δεξιότητες και εικαστικές ανησυχίες πάρα πολλές

9. Δεν το κλείνω, συνήθεια και μάθημα από την διόφθαλμη παρατήρηση. Ιδανικό θα είναι το γιλέκο πάντως κάποια στιγμή ή ένα κάλυμμα για το μάτι.

Διαβάζοντας τις απαντήσεις όλων μου δημιουργήθηκε το ερώτημα για την Κατερίνα με τον Βίνσεντ, τον Bi2L, παιδιά πως βλέπετε με το αριστερό από τον ερευνητή σας; Κάνετε κύκλο γύρω από το dob?

ΥΓ. R2D2 συγχαρητήρια φίλε μου!

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

1. Με το δεξί.

2. Έχω κάποιο μικρό πρόβλημα στο αριστερό μου μάτι, δεν ξέρω όμως τι ειναι. Απλά κουράζεται εύκολα, κυρίως όταν διαβάζω.

3. Δεξιόχειρ.

4. Δεν ξέρω αν θεωρείται επιδεξιότητα το οτι παίζω ακουστική κιθάρα και (ελάχιστα) πλήκτρα. Δεξιοπόδαρος.

5. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.

6. Δεν έχω δώσει σημασία σε τέτοιου είδους λεπτομέρεια. Νομίζω όμως, πως δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με το όταν παρατηρώ με ευθεία όραση.

7. Απόφοιτος λυκείου, ιδ. υπάλληλος (δουλειά γραφείου).

8. Ναι σε όλα.

9. Το "κακό" μάτι είναι πάντα ερμητικά κλειστό.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια R2D2! :)

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης