themis_kart Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Σήμερα το πρωί έπεσα πάνω σε αυτό http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/12/blog-post_9730.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebookκαι με παραξένεψε μιας και τόσο καιρό μόνο ακούμε για αυτό από διάφορους και δεν έχουμε δει κάτι.Έκατσα και είδα τις φωτογραφίες και θέλω να μου πουνοι ποιο έμπειρη σχετικά με τις φωτογραφίες και το περιεχόμενο τι παίζετε. Να αναφέρω έχω στείλει μαιλ στο συγκεκριμένο σιτε και περιμένωαπάντηση τους σχετικά με την πηγή και από πού πήραν τις φωτογραφίες. Μόλις λάβω κάτι θα σας ενημερώσω. Δεν θέλω να γεμίσει το ποστ με άσχετες εξηγήσεις και δικαιολογίες για το θέμα το αναφέρω από τηναρχή.Να γράψουν αυτή με την ανάλυση της φωτογραφίας. Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Θεμη αεροπλανα και δορυφοροι.Ειδικα στην τελευταια φωτο με τις 3 φλογες ειναι κλασικη περιπτωση απο jet αεροπλανο (μου εχει βγει και σε εμενα 2-3 φορες).Δεν ερχεται να μας σωσει κανεις μην σκας http://pegasusastro.com/
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Για του λογου το αληθες κοιτα το thread και του geonik http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15033&highlight= Τους εκανα και σχολιο με την εξηγηση για να δουμε θα το αφησουν να φανει http://pegasusastro.com/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Γνώμη μου είναι ότι μερικές είναι φωτογραφίες αεροπλάνων και μερικές προιόντα απάτης... Οι φωτό κάποιων από τα ..."αντικείμενα" είναι σαφώς ανεστίαστες λήψεις από νευτώνειο ίσως του ενός δευτερολέπτου (φαίνεται η αράχνη και η παρεμπόδιση από το δευτερεύον). Αν ήταν από μόνες τους έτσι, θα ήταν απλά δείγμα άγνοιας. Φαίνεται όμως ότι κάποιος πήρε αυτες τις λήψεις και τις πρόσθεσε σε δεύτερο επίπεδο πάνω από κάποιες άλλες φωτό που έχουν προκύψει από στακάρισμα μεγαλύτερων εκθέσεων. Σε άλλες πάλι έχουν σημειώσει "σκουπίδια" και αντανακλάσεις ως "αντικείμενα".Θέμη δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς παραπάνω με το θέμα..
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Ρε παιδιά, με όλο τον σεβασμό, γιατί δίνουμε τροφή σε τσαρλατάνους που παίζουν στο Photoshop; Ούτε που έπρεπε να ανέβει τέτοιο θέμα (χωρίς παρεξήγηση Θέμη). Να καταλάβουμε τι; Να ερευνήσουμε τι; Διαφήμιση του κάνουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι αυτό που έθιξε ο Ηλίας... Πρέπει άμεσα ο τύπος να ευθυγραμμίσει το δευτερεύον στο Νευτώνειό του Χρόνια πολλά Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Θέμη θα σε πείραζε να άλλαζε ο τίτλος του Θέματος; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
draculas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Ρε παιδιά, με όλο τον σεβασμό, γιατί δίνουμε τροφή σε τσαρλατάνους που παίζουν στο Photoshop; Ούτε που έπρεπε να ανέβει τέτοιο θέμα (χωρίς παρεξήγηση Θέμη). Να καταλάβουμε τι; Να ερευνήσουμε τι; Διαφήμιση του κάνουμε. Δε συμφωνώ ακριβώς, καλό είναι μερικά πράγματα να τα εξηγούμε, και να μην τα αφήνουμε χωρίς σχολιασμό.Μη ξεχνάμε οτι το φορουμ είναι ανοικτό και σε αναζητήσεις του google, οπότε καλό είναι όπου υπάρχει τσαρλατάνος ή μούφα ιστορία, να το ξεκαθαρίζουμε και να το εξηγούμε.. διαφήμιση θα γινόταν αν δεν είχε κανείς την εξήγηση και το αφήναμε στο "φλου" οτι οντως κάτι μπορεί να έρχεται προς τη γη!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Γι αυτό μετατρέπουμε τον οριστικό τίτλο του θέματος σε ερωτηματικό ώστε να φιλοξενείται η συζήτηση για την (αν)ακρίβεια της εν λόγω δημοσίευσης. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 οι ποιο έμπειρη σχετικά με τις φωτογραφίες και το περιεχόμενο τι παίζετε. Καλά δεν κατάλαβες τι παίζεται Μόλις ανακάλυψε ο Λιακόπουλος τo Photoshop και τις δυνατότητες του..... http://www.astropixel.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2011 Ανδρέα, το έθεσες απίθανα! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2011 Είπατε 3, ε? Καμιά σχέση με την τρόϊκα? Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
argant Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Εντάξει. Όλα τα εξηγούμε και όλα πια θεωρούνται απάτη! Έλεος. Είμαστε πια οι άνθρωποι τόσο έξυπνοι και δίνουμε εξηγήσεις σε όλα! Ανακαλύψαμε ότι όλα είναι προϊόν φωτομοντάζ και απαξιώνουμε τα πάντα θεωρώντας τα είτε δημιουργήματα της φαντασίας μας είτε κατασκευασμένα. Και αποκλείουμε παντελώς ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να είναι πραγματικότητα όλα αυτά! Έχουμε γεμίσει πια φωστήρες και παντογνώστες που τα ξέρουν όλα. Χρειάζεται λίγο πιο χαμηλό προφίλ σε πράγματα που δεν είμαστε και 100% σίγουροι ότι τα κατέχουμε μιας και κανένας μας δεν είναι Θεός.
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Παιδιά...εαν θελετε όντως γιγαντιαία αντικείμενα που να κατευθύνονται προς τη Γη...ορίστε PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Εντάξει. Όλα τα εξηγούμε και όλα πια θεωρούνται απάτη! Έλεος. Είμαστε πια οι άνθρωποι τόσο έξυπνοι και δίνουμε εξηγήσεις σε όλα! Ανακαλύψαμε ότι όλα είναι προϊόν φωτομοντάζ και απαξιώνουμε τα πάντα θεωρώντας τα είτε δημιουργήματα της φαντασίας μας είτε κατασκευασμένα. Και αποκλείουμε παντελώς ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να είναι πραγματικότητα όλα αυτά! Έχουμε γεμίσει πια φωστήρες και παντογνώστες που τα ξέρουν όλα. Χρειάζεται λίγο πιο χαμηλό προφίλ σε πράγματα που δεν είμαστε και 100% σίγουροι ότι τα κατέχουμε μιας και κανένας μας δεν είναι Θεός. Την γνώμη του λέει ο καθένας φίλε μας. Εξάλλου η φιλοσοφία ΑΥΤΟΥ του forum είναι τέτοια. Ρατιοναλιστική, τεχνοκρατική και φιλεπιστημονική. Υπάρχουν άλλα forum όπου τα φαινόμενα εξηγούνται τη βάση διαφορετικής φιλοσοφίας, όπως θα λέγαμε εδώ, μεταφυσικά, παραφυσιολογικά, παραψυχολογικά, παραθρησκευτικά, θρησκευτικά, συνομωσιολογικά ή και άλλα ακόμη που δεν τα ξέρω εγώ. Μπορείς να μπεις εκεί και να το συζητήσεις υπό εκείνο το πνεύμα και ίσως βρεις περισσότερους που θα συμφωνούν μαζί σου, αν το επιθυμείς. Δεν επιτρέπεται όμως να μπαίνεις εδώ για να μας προσβάλεις και να μας ειρωνεύεσαι. Σε παρακαλώ να μην το επαναλάβεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tolis45 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Φίλε argant, Ασφαλώς και δεν είμαστε παντογνώστες και υπάρχουν ασφαλώς πράγματα τα οποία δεν είναι γνωστά ούτε σε εμας αλλά και ούτε και σε ειδικούς του κάθε κλάδου. Γι αυτό άλλωστε και υπάρχει η έρευνα.Η επιστημονική μέθοδος όμως (άσχετα με τον τομέα στον οποίο εφαρμόζεται) επιβάλλειότι πρώτα εξετάζουμε τις πιο "επίγειες" εξηγήσεις για κάθε φαινόμενο. Αν τότε αυτέςαδυνατούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, τότε προχωρούμε σε πιο "εξωτικά" μοντέλα.Στην συγεκριμένη περίπτωση ξέρουμε ότι εσωτερικές αντανακλάσεις στο οπτικό σύστημασε συνδυασμό με πηγές όπως πχ φώτα ναυτιλίας αεροσκαφών, αντανακλάσεις από δορυφόρους ή καιμετέπειτα επεξεργασία στον υπολογιστή μπρορούν να έχουν το αποτέλεσμα που φαίνεται στις εικόνεςπου ανάρτησες. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε παραπέρα. Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι, όπως είπε ο διάσημος εκλαικευτής της επιστήμηςCarl Sagan: "Extraordinary claims require extraordinary evidence" δηλ το βάρος των αποδεικιτκώνστοιχείων πρέπει να είναι αναλόγο της περίστασης. Αυτά τα ολίγα. Τόλης.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Εντάξει. Όλα τα εξηγούμε και όλα πια θεωρούνται απάτη! Έλεος. Είμαστε πια οι άνθρωποι τόσο έξυπνοι και δίνουμε εξηγήσεις σε όλα! Ανακαλύψαμε ότι όλα είναι προϊόν φωτομοντάζ και απαξιώνουμε τα πάντα θεωρώντας τα είτε δημιουργήματα της φαντασίας μας είτε κατασκευασμένα. Και αποκλείουμε παντελώς ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να είναι πραγματικότητα όλα αυτά! Έχουμε γεμίσει πια φωστήρες και παντογνώστες που τα ξέρουν όλα. Χρειάζεται λίγο πιο χαμηλό προφίλ σε πράγματα που δεν είμαστε και 100% σίγουροι ότι τα κατέχουμε μιας και κανένας μας δεν είναι Θεός. Καταρχήν φίλε argant, γράφτηκες στο forum του Astrovox μόνο και μόνο για να απαντήσεις έτσι σε αυτό το θέμα; Θα ήταν πιο ευγενικό να συστηθείς πρώτα στο 1ο σου post όπως είθισται, να σε καλωσορίσουμε και εμείς με τη σειρά μας (πράγμα για το οποίο δεν δημιούργησες το κατάλληλο κλίμα, μόνος σου) και όχι να μπεις έτσι ΒΟΥΡ απαιτώντας "έλεος", για να απαξιώσεις τους πάντες για το τι ξέρουν και τι όχι. Σε πληροφορώ απλώς, ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε μια πάστα ανθρώπων που έχουμε δει πέντε, δέκα πράγματα περισσότερα από τους άλλους στα θέματα αυτά και είμαστε σε θέση (δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους), να δώσουμε μια τουλάχιστον λογική εξήγηση, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε τα φαινόμενα που συνδέονται με τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι θέμα εξυπνάδας όπως λες, ίσα ίσα...απλά γνωρίζουμε κάποια πράγματα παραπάνω λόγω αρκετής ενασχόλησης με το χόμπυ, ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΜΕ και δεν εντυπωσιαζόμαστε από ότι μας πασάρουν διάφοροι Λιακόπουλοι και λοιποί άλλοι. Αν αυτό δεν θες εσύ να το δεχθείς ή δεν σου αρέσει, τότε μάλλον γράφτηκες σε λάθος forum φίλε μου. Υπάρχουν και αυτά τα forum, τα μέλη των οποίων βλέπουν ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό σαν τον ISS και τον θεωρούν UFO αυτομάτως, χωρίς καμία έρευνα και βγάζουν αφρούς από τη χαρά τους!...Μήπως θα ένιωθες καλύτερα να συζητάς με ένα γκρουπ τέτοιων ανθρώπων; Γιατί σε διαβεβαιώνω πως εδώ μέσα ΔΕΝ θα δώσουμε τροφή σε τέτοιες τσαρλατανιές... Εύχομαι να κάνω λάθος για σένα.... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Extraordinary claims require extraordinary evidence +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Πλέον είναι και επίσιμο ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Εντάξει. Όλα τα εξηγούμε και όλα πια θεωρούνται απάτη! Έλεος. Είμαστε πια οι άνθρωποι τόσο έξυπνοι και δίνουμε εξηγήσεις σε όλα! Ανακαλύψαμε ότι όλα είναι προϊόν φωτομοντάζ και απαξιώνουμε τα πάντα θεωρώντας τα είτε δημιουργήματα της φαντασίας μας είτε κατασκευασμένα. Και αποκλείουμε παντελώς ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να είναι πραγματικότητα όλα αυτά! Έχουμε γεμίσει πια φωστήρες και παντογνώστες που τα ξέρουν όλα. Χρειάζεται λίγο πιο χαμηλό προφίλ σε πράγματα που δεν είμαστε και 100% σίγουροι ότι τα κατέχουμε μιας και κανένας μας δεν είναι Θεός. Φιλε κοιτα την παρακατω φωτογραφια. Μια αατυχη στιγμη. Πριν να κλισω το φωτοφραχτη ενα αεροπλανο περασε και μου χαλασε μια εκθεση 25 λαπτων της ωρας με παρακολουθιση στο χεριΟσο κι αν σου φανταζει αδιανοητο ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τα ιχνη απο αεροπλανα αφεστιασμενααστερια τα κολπα του Photoshop και αλλα, οχι γιατι θελουμε να κανουμε τους φωστηερες αλλα γιατιλογο ενασχολισης τα μαθαμε.Και τα μαθαμε τοσο καλα και ειναι για μας τοσο οικια,οσο για αλουςτο φρενο 'η' το γκαζι στο αυτοκινιτο Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
vfudukos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 φιλε τζονι ωραια φωτω απο το σκαφος φενετε ολοκλιρος ο κηνιτηρας η νομιζω?
argant Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και θα συμφωνήσω ιδιαίτερα με τον tolis45 και την αναφορά του στον Carl Sagan. Σαν απάντηση σε όσους μάλλον παρεξηγήθηκαν και ιδιαίτερα στον φίλο kkokkolis με αυτά που έγραψα θέλω να πω τούτο: Καμία πρόθεση ειρωνείας και προσβολής και αν κάποιος εξέλαβε τα γραφόμενα μου με τέτοια πρόθεση ζητώ συγγνώμη. Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία φίλε kkokkolis σε δημοσιεύσεις όπως του Βασίλης_Μ και Andreas72 οι οποίες μάλλον περιέχουν μια δόση ειρωνείας! Και εγώ τη γνώμη μου είπα. Σωστά;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 O Andreas72 φίλε μου έχει ειρωνευθεί και εμένα στο παρελθόν και γιαυτό δεν απαντώ ώστε να αποφύγω μια άγονη σύγκρουση -και θα την αποφύγω και τώρα που αναγκάστηκα να αναφερθώ στο θέμα αυτό. Για τον ΒασίληΜ δεν το διαπίστωσα. Σε άλλες περιπτώσεις έχω αντιδράσει εντονότατα και το γνωρίζουν αυτό όσοι παρακολουθούν τακτικά το forum. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία φίλε kkokkolis σε δημοσιεύσεις όπως του Βασίλης_Μ και Andreas72 οι οποίες μάλλον περιέχουν μια δόση ειρωνείας! Όσον αφορά το άτομό μου, ΚΑΜΙΑ ειρωνεία. Το λέω ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές και ειρωνείες. Ο τύπος είναι ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ και εκμεταλλεύετε την ημιμάθεια και αμάθεια κάποιων. Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ "φτιαγμένες" φωτογραφίες και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Τώρα αν αυτό θέλει κάποιος να το λάβει ως "ξερωλίασει" ή να με χαρακτηρίσει "φωστήρα".... εεε, ας το κάνει Πολύ φιλικά και καθόλου ειρωνικά... Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Ακολουθεί ειρωνικό σχόλιο... Τα γιγαντιαία αντικείμενα που πλησιάζουν την Γη μεταφέρθηκαν στον Ωρίωνα... http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=14159 Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις