Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κάποιες μέρες γίνονται καλές αστροπαρατηρήσεις ενω κάποιες άλλες όχι... και για να γυρνάω σπίτι στις 2:00 μάλλον σήμερα η παρατήρηση/φωτογράφιση δεν πήγε καλά ](*,) :-({|=

Δυστυχώς το καινούργιο Laptop δεν κατάφερε να αντέξει περισσότερο απο 3 μήνες, τελικά ή εγώ κάνω κάτι λάθος ή ότι ηλεκτρονικό πάρω στα χεριά μου για κάποιο λόγο χαλάει...

Ευτυχώς με τον Θανάση κάναμε το Σάββατο μια πολύ καλή παρατήρηση γιατί απ'την σημερινή μόνο το SN2012A μας σώζει, το οποίο φυσικά ήθελα και να φωτογραφίσω και αφού είχα στίσει όλο τον εξοπλισμό ανοίγω το Laptop για να κάνω οδήγηση... αλλά επειδή το φως του με τύφλωνε κατεβάζω 45° την οθόνη προς τα κάτω... όλα καλά ως εδω, ξαφνικά και ενω είχα την οθόνη προς τα κάτω βλέπω πάνω στο πληκτρολόγιο να τρεμοπαίζουν τα χρώματα ( ;;; ) σηκώνω την οθόνη... υπέροχα :^o ... πάρε μια ρωγμή στην οθόνη από πάνω δεξιά μέχρι κάτω δεξιά ](*,) :evil: πάει η αστροφωτογράφιση αλλά και η διάθεση για παρατήρηση.

Τώρα το ερώτημα μου είναι πως έσπασε η οθόνη αφού δεν την χτύπησα πουθενά είμαι 100% σίγουρος για αυτό και μάλιστα όταν ξεκίνησε το Laptop τον φως που έκανε αντανάκλαση πάνω στο πληκτρολόγιο ήταν φυσιολογικό (το ανοιξα με 45° το καπάκι) και μετά από λίγο άρχισε να τρεμοπαίζει, υπάρχει περίπτωση επειδή το είχα πολύ ώρα στο κρύο να είχε παγώσει το LCD και με το άνοιγμα και λόγο της εναλλαγής της θερμοκρασίας να έσπασε;; Για πείτε γνώμες :-k

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Με μια γρηγορη ματια στο ιντερνετ ειδα οτι ενδεχεται να σπασει μια lcd οθονη αλλα σε μαλλον ακραιες θερμοκρασιες.Για τι θερμοκρασιες μιλαμε στην περιπτωση σου;Ισως παλι να μην σου ειχε πεσει αλλα να την ανοιγοκλεινες απο το πλαι της κατι που απαγορευεται αλλα και παλι την ειχες πολυ μικρο χρονικο διαστημα.Δεν δικαιολογειται.Το χειροτερο της υποθεσης ειναι οτι κατα 99% δεν θα δεχτουν οτι δεν φταις εσυ και θα σου ακυρωσουν την εγγυηση πραγμα ακρως ενοχλητικο...
Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Δημοσιεύτηκε

Βασικά δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακραίες οι θερμοκρασίες. Σίγουρα θα είχες θερμοκρασία το βράδι κάτω από 0C. Ίσως η διαφορά θερμοκρασίας εντός-εκτός οθόνης θα είχε αυτό το αποτέλεσμα.

Ίσως πρέπει τελικά η μπαταρία κ το PC στο πεδίο το χειμώνα να είναι μέσα στο αμάξι.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη, βρήκα αυτές τις χρήσιμες συμβουλές σε ένα site όσον αφορά τη χρήση laptop στο κρύο:

http://mobileoffice.about.com/od/laptopstabletpcs/tp/coldweathertips.htm

Στο 7ο λέει:

Allow the display to warm on its own and do not boot up a laptop if you suspect the display is frozen.

Και γενικότερα μάλλον το πρόβλημα δεν είναι η χαμηλή ή η υψηλή θερμοκρασία αλλά οι γρήγορες μεταβολές που διαστέλλονται ή συστέλλονται απότομα. Δεν ξέρω πόσους βαθμούς κελσίου είχε εκείνη την ώρα αλλά υπολογίζω πως αυτές τις νύχτες θα ήταν χαμηλή στην Κέρκυρα. Στα τραπέζια και στα αυτοκίνητα, είχατε μαζεμένη υγρασία, πάγο ή κάτι τέτοιο;

Δυστυχώς θεωρώ απίθανο να σου το περάσουν στην εγγύηση αλλά εσύ θα δοκιμάσεις. Η αλλαγή οθόνης σε laptop δυστυχώς συχνά χρεώνεται σε τιμή ασύμφορη αλλά θα ψάξεις και σε ebay κτλ. Επίσης δες και στο manual του laptop τις θερμοκρασίες που δίνει ο κατασκευαστής. Συνήθως δίνει ένα εύρος θερμοκρασιών αποθήκευσης και ένα εύρος λειτουργίας. Αν στο εύρος που σου δίνει περιλαμβάνεται η θερμοκρασία της χτεσινής νύχτας, έχεις ένα πάτημα να τους πιέσεις.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Βασιλη, να σπαση οθονη απο τριων μηνων λαπτοπ πρωτη φορα ακουω. Πιστευω οτι ηταν ελλατωματικο και θα πρεπει να σου το αντικαταστησουν, χωριs να τουs πειs την χρηση που του εκανεs γιατι θα σου επιρηψουν ευθηνεs και θα σε παλαβοσουν με ... .... δεν κανει να βγενει το "λαπτοπ" εξω απο το σπιτι, οχι λειτουργια του μετα τιs δεκα το βραδυ, δεν ανοιγοκληνουμε οθονη ειναι παντα σταθερη στιs 90 μοιρεs...... και διαφορα αλλα.
Δημοσιεύτηκε
Χωρίς να το έχω ψάξει καθόλου νομίζω ότι η οθόνη την πάτησε για 2 λόγους ή απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας ή να πρόκειται για ελαττωματικό monitor και να γύρευε την αιτία να σπάσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι μάλλον δεν θα το καλύπτει η εγγύηση οπότε βρες από ebay. Εγώ βρήκα μητρική για το δικό μου με 130Ευρώ ενώ από το service μου είχαν πει 400!!!
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,

Χθες είχαμε περίπου 0°c στο βουνό, το πρόβλημα είναι ότι εγώ πήγα στο βουνό με μισανοιχτά παράθυρα για να αρχίσει να παγώνει ο εξοπλισμός (κλασικά καθε φορά το ίδιο κόλπο) απλά αυτή την φορά είχα βάλει το Laptop σε σημείο που το χτυπούσε ο αέρας οπότε μάλλον την έφαγα εκεί :evil:

Τα Έγγραφα εγγύησης δεν γράφουν πουθενά κάτι για κατώτερη θερμοκρασία μόνο για υψηλές Θερμοκρασίες, βέβαια γράφει ότι η χρήση του προϊόντος προβλέπεται μόνο για εσωτερικούς χώρους... και δεν ξέρω αν θα δεχτούν ότι ήταν στο αυτοκίνητο. Τέλος πάντων θα δούμε,

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη,

Χωρίς να είμαι ειδικός, δεν νομίζω το ζέστη-κρύο να φταίει.

Πρώτιστα γιατί οι οθόνες είναι πλαστικές και όχι γυάλινες (που σημαίνει μεγαλύτερη ελαστικότητα και δυσκολότερη θράυση στις διαστολές) και επίσης

Η μετάπτωση απο το κρύο στο ζεστό δεν έγινε τόσο απότομα (ήταν κρύο, το έβγαλες στο κρύο και το άναψες όποτε και ζεστάθηκε σιγά-σιγά) και δεν δικαιολογεί το ράγισμα.

Τέλος, θραύση έχουμε κύρια στη διαστολή (κύρια στη ζέστη ) και σπάνια στη συστολή, εκτός και άν οθόνη ήταν ραγισμένη ήδη και το κρύο άνοιξε το ράγισμα σε όλη την οθόνη.

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Βασίλη καλημέρα και από μένα.

Δυστυχώς οι οθόνες υγρών κρυστάλλων παγώνουν … υπάρχει περίπτωση να είχε παγώσει και με την ενεργοποίηση του λάπτοπ να μην άντεξε στην απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας και να έκανε την ρωγμή.

Στην περίπτωση σου πιστεύω ότι ήταν θέμα ελαττωματικής οθόνης και όχι τόσο θέμα συστολής - διαστολής καθώς έχω δουλέψει έξω με το λάπτοπ σε θερμοκρασίες κοντά στους -10 για την ακρίβεια στους -8 και δεν έγινε το παραμικρό … δυστυχώς οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν τίποτα για τα όρια ψύχους αναφέρουν μόνο για τα όρια υψηλής θερμοκρασίας και πάντα με την προϋπόθεση ότι η χρήση θα γίνετε πάντα σε εσωτερικούς χώρους.

Σαν τεχνικός σου λέω ότι δεν πρόκειται να σου το καλύψει η εγγύηση αν πεις την χρήση που έκανες … θα σου πρότεινα λοιπόν να τους αναφέρεις ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά την μεταφορά του λάπτοπ από ένα σπίτι σε ένα άλλο η κάτι παρόμοιο πάντα μέσα στην τσάντα του και όταν το άνοιξες δημιουργήθηκε η ρωγμή.

Μπορεί να στο δικαιολογήσουν μπορεί και όχι …

Σου εύχομαι πάντως να σου το καλύψει η εγγύηση !!!

Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
Δημοσιεύτηκε
ήταν κρύο, το έβγαλες στο κρύο και το άναψες όποτε και ζεστάθηκε σιγά-σιγά, και δεν δικαιολογεί το ράγισμα
Δημήτρη, ήταν ζεστό το δούλευα στο γραφείο, το έβαλα στο αμάξι με ανοιχτά τα παράθυρα και όταν έφτασα στον προορισμό μου το άνοιξα και μετά η οθόνη ήταν σπασμένη.

Σαν τεχνικός σου λέω ότι δεν πρόκειται να σου το καλύψει η εγγύηση αν πεις την χρήση που έκανες … θα σου πρότεινα λοιπόν να τους αναφέρεις ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά την μεταφορά του λάπτοπ από ένα σπίτι σε ένα άλλο η κάτι παρόμοιο πάντα μέσα στην τσάντα του και όταν το άνοιξες δημιουργήθηκε η ρωγμή.

Μπορεί να στο δικαιολογήσουν μπορεί και όχι …

Τωρα με βάζεις σε σκέψεις... δηλαδή δεν μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα του αυτοκινήτου; :lol: ](*,)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά και μπορείς … αλλά πιθανότατα να σουν πουν όχι στους –

Και πριν το ενεργοποιήσεις να το αφήσεις μια με δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να αφομοιώσει την θερμοκρασία για να μην υπάρξει θέμα συστολής διαστολής το ξερω ακούγετε υπερβολικό αλλά …

Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
Δημοσιεύτηκε

Είναι οι μέρες μας φαίνεται... :roll: :-k

Εσένα το laptop ...εμένα ο μεγάλος υπολογιστής....ξέρεις... :wink:

Βασίλη εάν δεν προυπήρχε κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα το οποίο δεν ήταν αντιληπτό άμεσα ...τότε ίσως κατά την μεταφορά του με το Ι.Χ το πλάκωσε κάτι ή κάπου χτύπησε και ξεκίνησε η όλη ιστορία... :-k :?:

Καλά να είμαστε εμείς και τα κακά και ανάποδα, να πηγαίνουν στα μηχανήματα. αντί σε μας.... :P #-o

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Πέτρο μάλλον το έχουν μέρες :lol: ](*,)

Κατηγορηματικό ΟΧΙ από τον υπάλληλο των Multirama, όλες οι σπασμένες οθόνες είναι εκτός εγγύησης, βέβαια περιμένουμε για το τι θα πει και η Sony αλλά δεν την βλέπω να λέει κάτι διαφορετικό.

Περισσότερο μου την έσπασε που μου χάλασε η χθεσινή βραδιά ένα ελαττωματικό μοντέλο παρά τα 150-200 ευρώ που θα πληρώσω, μάλλον τα Sony Vaio δεν είναι για τέτοια χρήση, το επόμενο αστροlaptop δεν θα είναι Vaio :evil:

Πέτρο δεν νομίζω ότι χτύπησε κάπου ήταν το 3ο αστροlaptop που έχω αλλάξει και μάλιστα ήταν αυτό που πρόσεχα περισσότερο γιατί τα άλλα που είχα δεν αντεξαν περισσότερο απο 4 χρονιά σκληρής δουλειάς... αλλά αυτό δεν άντεξε ούτε 4 μήνες στα πούπουλα :-({|= ](*,) :evil:

τέτοιες @#$ζημιές πάντα θα γίνονται, εμείς να είμαστε καλά και όλα τα αλλα θα έρθουν.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη μην σκας.

Δες ebay.gr στην αγγλική αγορά κ πάρε ένα μεταχειρισμένο Dell οθόνη 11-15 ιντσών με 120-150 ευρώ.

Είναι μιά χαρά.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη μην σκας.

Δες ebay.gr στην αγγλική αγορά κ πάρε ένα μεταχειρισμένο Dell οθόνη 11-15 ιντσών με 120-150 ευρώ.

Είναι μιά χαρά.

Δημήτρη, έχω αυτο vpcej1l1e και έχει 17,3" οθόνη, αλλά δεν βρίσκω κάποια που να ταιριάζει, λες να εφαρμόζει απο κανένα αλλο μοντέλο;;

http://search.eim.ebay.gr/?kw=sony+vaio+17+screen+vpce&el=3&es=1&en=200&elc=3&ep=1

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ναι! :wink: :P

Ωραία, κάτσε να δούμε πόσα λεφτά θα μου πουν στο Multirama γιατί αν κάνω μόνος μου την επέμβαση μετά θα με βγάλουν εντελώς εκτός εγγύησης, αν και του τεχνικού του είπα ότι αν βρούμε τίποτα φθηνό απ'το ebay να το βάλουμε.

Σε ευχαριστώ Δημήτρη :P

Υγ

τώρα που βρήκα πολλές-πολλές φθηνές οθόνες μπορω να αρχίσω να σπάω αν δεν μου κάνουν σωστό Callibrarισμα... εεε μα τρεις μήνες τώρα όλο με παιδεύουν :lol:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

2 μήνες μετά την αγορά του το Vaio της κόρης μου βρέθηκε με σπασμένη οθόνη. Εκείνη επέμεινε πως δεν του έκανε τίποτε, εμείς "δεν μπορεί, θα κοιμήθηκεςπάνω του''. Η εγγύηση δεν την κάλυψε φυσικά. Κοίτα που μπορεί να είχε και δίκιο. Πάντως και στον δικό μου δίνει την εντύπωση πως είναι από γυαλί. Ενώ των HP, Toshiba, Acer & Siemens μοιάζει συνθετική.

Οι υγροί κρύσταλλοι έχουν σημείο πήξης. Θυμάμαι το Palm Pilot στην Ισλανδία με είχε τρομάξει μέχρι να μπω σε θερμαινόμενο χώρο και να αναστηθεί. Και του Nexstar η οθόνη τον Χειμώνα χάνει την αντίθεσή της. Κοντά στο 0 δεν διαβάζεται.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Τι θέλω και ψωνίζω οθόνες απ'τον ebay :roll: ](*,) έλεος, η οθόνη ήρθε σπασμένη ](*,)

Ελπίζω να μην μου πουν τυχών #$%^ και δεν την δεχτούν πίσω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τεχνολογία ε? Υπολογιστές δεν θέλαμε? Φαντάσου τι τράβηξε η οθόνη για να σπάσει.

Τα δεινά της προόδου...

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη το πακέτο δεν είχε κάποιο δυνατό χτύπημα αφού ήταν ανέπαφο, πάντως μπορω να πώ ότι η Laptiptop δεν είχε κάνει καθόλου καλό πακετάρισμα αφου ήταν ένα κουτί με ένα εσωτερικό χαρτόνι στο κέντρο και η οθόνη ήταν τοποθετημένη πάνω στο χαρτόνι, βέβαια δεν μπορούσε χτυπηθεί αλλά μπορούσε να μετακινηθεί 5εκ. προς την μια ή προς την αλλη πλευρά άρα αν το κουτί έπεφτε προς την μια ή προς την άλλη πλευρά η οθόνη μπορούσε να γλιστρήσει αυτά τα 5+5 εκατοστά και να χτυπήσει στην άκρη του κουτιού.

Βασιλη βραβειο κακοτυχιαs.
Πες το ψέματα :-note ](*,)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης