Jump to content

Τι σας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθείτε με την Αστρονομία;


Τι σας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθείτε με την Αστρονομία;  

151 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Τι σας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθείτε με την Αστρονομία;

    • η θέα του νυκτερινού ουρανού
      40
    • ένα βιβλίο ή μια ταινία
      11
    • το σχολείο
      4
    • μια αστροφωτογραφία
      1
    • ένας φίλος/συγγενής
      14
    • ένας αστρονομικός σύλλογος
      2
    • η αναζήτηση για το άγνωστο
      22
    • συνδυασμός από τα παραπάνω
      45
    • Άλλο (εξηγήστε)
      12


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλοι ασχολούμαστε με την Αστρονομία για είναι το Πάθος μας,

Τι ήταν αυτό όμως που σας ώθησε και σας έδωσε το έναυσμα ώστε να ασχοληθείτε με την Αστρονομία;

 

Κάποιους σίγουρα τους ώθησε η θέα του νυχτερινού ουρανού ή κάπου ουράνιου φαινομένου,

άλλοι μπορεί να έβλεπαν απο μικροί τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του Διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, πολλοί μπορεί να ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον χώρο απ'τον Αστρονομικό Σύλλογο της πόλης τους ενώ αρκετοί μπορεί να απέκτησαν το έναυσμα βλέποντας κάποια ταινία ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο... για να δούμε :D

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ όμορφο δημοψήφισμα :D

 

Λοιπόν, αν και η πρώτη μου επαφή με την Αστρονομία ήταν όταν ήμουν 4 χρονών ( βγαίναμε με τον πολυαγαπημένο μου παππού στην αυλή και κοιτούσαμε τα άστρα :) ) ουσιαστικά το έναυσμα για να ασχοληθώ ενεργά με την αστρονομία ήταν το περιοδικό "ΟΥΡΑΝΟΣ" της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου το οποίο είχε πέσει τυχαία στα χέρια μου όταν ήμουν Γ' Γυμνασίου :)

 

Τους ευχαριστώ τόσο πολύ γι'αυτό :D Άλλαξε την ζωή μου :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

-Άλλο και εξηγούμαι

 

Από μικρό παιδί με συνέπαιρνε η δύναμη που έκριβε μέσα της η ύλη, καθόμουν με τις ώρες και χάζεβα φωτογραφίες από διάφορες πυρηνικές δοκιμές (το γνωστό μανιτάρι) και γενικά με καθήλωνε κάθε πληροφορία που έβρισκα σχετικά με το θέμα...

 

Δε θυμάμαι πόσο μικρός ήμουν όταν έμαθα ότι τα άστρα είναι ήλιοι και μάλιστα πολύ μεγαλύτεροι από το δικό μας, όπως επίσης οτι το φώς τους ανήκει στο παρελθόν...

 

Ποτέ όμως δεν εμάθα από που αντλούν αυτή την ενέργεια που τα κάνει να λάμπουν. Έτσι τυχαία και όσο ήμουν φαντάρος διάβασα σε μια εφημερίδα εκεί προς το τέλος που έχουν προτάσεις βιβλίων, να περιγράφει ένα βιβλίο που ανέφερε και για την ανακάλυψη της βόμβας υδρογόνου (οι μονομάχοι του μεσοπολέμου του Αρθουρ Μιλερ). Τελικά το κύριο θέμα του βιβλίου είναι η βιογραφία του Τσαντρασεκάρ και η κόντρα του με τον Έντιγκντον, όμως μέσα απ' τις σελίδες του έμαθα οτι υπάρχουν νεκρά άστρα, τι είναι οι μαύρες τρύπες και ανακάλυψα πως η κολοσιαία ενέργεια που εκλύει η βόμβας υδρογόνου είναι και ο λόγος που κάνει τα άστρα να λάμπουν!!!

 

Εεε, αυτό ήταν κόλλησα για τα καλά...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτό ακριβώς διάβασα 1 μήνα πριν πάρω το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

 

Ψήφισα συνδυασμό. Από μικρό παιδί είχα ενδιαφέρον, αρχικά με το διάστημα -μεγάλωσα την ηρωική εποχή του διαστήματος και η περιπέτεια του Apollo 13 είναι μία από τις πρώτες μου αναμνήσεις- και αργότερα με την αστρονομία, χαζεύοντας τις προ- Hubble αστροφωτογραφίες του περιοδικού Πτήση & Διάστημα επί 10ετίες.

Προσφάτως τα εναύσματα ήταν τα εξής

1. Οι συζητήσεις με τον φίλο και εξαίρετο συνάδελφο, αστροφωτογράφο Βαγγέλη Καφετζόπουλο

2. Η θέα του νυκτερινού ουρανού σε ένα συνέδριο στην Καππαδοκία όπου συμμετείχαμε ως ομιλητές, ένα πρόχειρο μάθημα ουρανογραφίας και οι αναμνήσεις του νυκτερινού ουρανού της παιδικής μου ηλικίας (στρωματσάδα στην βεράντα) που μου ξύπνησαν. Βλέπετε, η σταδιακή φωτορρύπανση δεν μου επέτρεψε να καταλάβω την μεταβολή των συνθηκών αυτών και η εμπειρία ήταν αποκαλυπτική. Ο ουρανός τώρα εκεί (σεληνιακό και το τοπίο για όποιον δεν έχει πάει) μοιάζει με τον ουρανό που είχαμε 30-40 χρόνια πριν εδώ.

3. Η πρόσφατη εντατική ενασχόλησή μου με την Γεωλογία. Ένας τομέας με τον οποίο ασχολούμαι επί 20ετία και είχε φουντώσει προ 6ετίας. Έχοντας συμπληρώσει μια αξιόλογη συλλογή μικροδειγμάτων ορυκτών το έριξα στο διάβασμα. Εδώ και εκεί, διαβάζοντας για την Γη, συναντούσα το διάστημα. Επειδή Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗΤΗΣ!

4. Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα και τα πλοία, ιδίως τα πολεμικά, χρονολογείται από αμνημονεύτων ετών. Όταν μετακόμισα στην Καστέλα αγάπησα την κυκλική "γωνιά" του μπαλκονιού μου, που τότε την ονόμαζα παρατηρητήριο και σήμερα "Γκιοζλεμεβί". Από εκεί παρατηρούσα τα πλοία (την ναυτική εβδομάδα) και τα αεροπλάνα (τα Red Arrows) που περνούσαν και αποφάσισα πως οπωσδήποτε θα αγόραζα ένα διοπτρικό για να μελετώ από απόσταση. Σήμερα με το ST80 θαύμασα το αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN-65), το μακρύτερο πλοίο στην γη (νομίζω πως είναι ακόμη) και ένα καταδρομικό κλάσης Ticonderoga που σύμφωνα με τον αριθμό του είναι το USS Vicksburg (CG-69). Άσχετο με την αστρονομία αλλά τα διοπτρικά τηλεσκόπια και τα κιάλια εκπληρώνουν άριστα αυτόν τον διπλό ρόλο.

Φυσικά έβλεπα το StarTrek και το Space 1999 και το Star Wars και τον Sagan (και τον Cousteau και τον Morris) και ήθελα να γίνω αστροναύτης και διάβαζα Heinlein και Philip Dick και, και, και...

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασικά εμένα από μικρό παιδί με γοήτευε η θέα του νυκτερινού ουρανού. Για παράδειγμα κάθε καλοκαίρι θυμάμαι προσπαθούσα να βρω την κουτάλα της Μεγάλης Άρκτου. Βασικά το έναυσμα για την συστηματική ενασχόληση μου με την αστρονομία ήταν η έκλειψη σελήνης στις 10 Ιουνίου πέρσι(αν θυμάμαι καλά) που με μάγεψε τόσο πολύ το κόκκινο χρώμα της σελήνης κατά την έκλειψη που με ώθησε στην αγορά του πρώτου μου τηλεσκοπίου ένα μήνα αργότερα

Sky Watcher 60/700

Skywatcher Dobsonian 10''''

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στην παρουσα περίοδο το εναυσμα μου το εδωσε η προτροπη ενός φίλου και παλιου αστροπαρατηρητη να παμε να δουμε την εκλειψη ηλίου το 2006 απο το Καστελλοριζο. Τελικά εγω πηγα εκείνος έμεινε. Το αβαταρ μου ειναι αναλογική φωτογραφία που εβγαλα εκείνη την ημέρα.

Η παλαιότερη επαφή μου με τον ουρανο αρκετά χρόνια πριν το 2006 είχε να κανει με την αστροναυτιλία λόγω του προηγούμενου επαγγέλματος μου.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

2 ειναι οι κυριοι λογοι με την ενασχοληση της αστρονομιας. 1) το ντοκυμαντερ cosmos με τον Carl Sagan kai 2) η αστρολογια και η θρησκεια δεν με καληπταν ουτε στο ελαχιστο !!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στην ηλικία του Νηπιαγωγείου:

η "μαγική" εικόνα του πλανήτη Κρόνου με το δαχτυλίδι του (ακόμα τη θυμάμαι) μέσα από τηλεσκόπιο πλανόδιου! Ένιωσα να μου κάνει πρόταση γάμου με αυτό το δαχτυλίδι ο ίδιος ο ουρανός, είπα το μεγάλο "ΝΑΙ", γι' αυτό και δεν φορώ κανένα άλλο δαχτυλίδι πια!

Στην ηλικία του Δημοτικού:

η θέα του νυχτερινού ουρανού, όταν, υπό την επίβλεψη της γιαγιάς, κοιμόμασταν στρωματσάδα στη βεράντα τα καλοκαίρια, καθώς και πολλά βιβλία και εικονογραφημένα περιοδικά σχετικού περιεχομένου.

Στην ηλικία του Γυμνασίου:

πιο εξειδικευμένα βιβλία και περιοδικά, σειρές στην ασπρόμαυρη TV, απίστευτες συλλογές συναρμολογούμενων πολεμικών αεροπλάνων και διαστημόπλοιων(ατέλειωτες ώρες να τα κολλάω!)

Από 12 χρονών η "ιερή τρέλα" περί αστρονομίας μπλέκεται, ενδυναμώνεται και παγιώνεται με την αντίστοιχη του τότε φίλου και νυν συζύγου.

Στην ηλικία του Λυκείου:

συγκεκριμένα επιστημονικά βιβλία, συλλογές σχετικών άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά της εποχής, βιβλία επιστημονικής φαντασίας στα αγγλικά (μου τα προμήθευε καθηγητής μου), το μάθημα της Κοσμογραφίας (ψάξιμο για επιπλέον γνώσεις), συλλογές πετρωμάτων και απολιθωμάτων.

Ενήλικη πια, με τηλεσκόπια και κιάλια, είχα μόνο την αγωνία να μυήσω και τα παιδιά μας στη μυσταγωγία των άστρων. Και το πετύχαμε με πάμπολλες διανυχτερεύσεις σε ερημικές παραλίες με σκηνές και με το ιστιοφόρο.

 

Ψήφισα «συνδυασμός από τα παραπάνω».

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ήταν συνδυασμός των τριών πρώτων: η θέα του νυχτερινού ουρανού, το βιβλίο Κοσμογραφίας της β΄Λυκείου (ευτυχώς υποχρεωτικής τότε) και συνεπώς το σχολείο.

 

Θυμάμαι τις ξάστερες καλοκαιρινές νύχτες στο Λιβάδι του Παρνασσού, όπου σαν παιδιά κοιμόμασταν στην ύπαιθρο, μ' ένα στρώμα στο παλιό αλώνι και παρατηρούσαμε εκστατικοί τον ουρανό, κατάστικτο με τόσα αστέρια όσα δεν έχει πια ούτε ο Πάρνωνας ούτε άλλο βουνό. Έτσι μας έπαιρνε ο ύπνος και μέναμε έξω μέχρι το ξημέρωμα με πάπλωμα τον Γαλαξία... Τότε στο Λιβάδι δεν υπήρχαν παρα μόνο τα παλιά Καλύβια, ούτε βίλλες, ούτε ταβέρνες, ούτε τίποτα. Καμία φωτορύπανση, καμία ηχορύπανση, θαρρούσες ότι άκουγες τ΄αστέρια να χύνουν το φως τους.

Από τότε δε σταμάτησα ποτέ να κοιτάζω το νυχτερινό ουρανό και ν' αναρωτιέμαι και να χαίρομαι. Η Κοσμογραφία του Δ. Κωστάκη μου άνοιξε το δρόμο. Και στις τελευταίες σελίδες είχε δυό απλούς χάρτες του ουρανού. Ακόμη νιώθω στην πλάτη μου τη ζεστή ταράτσα του σπιτιού μου όπου πέρασα τόσες νύχτες ξαπλωμένος - κι ευτυχής - μαθαίνοντας τους αστερισμούς και ψάχνοντας το σφαιρωτό σμήνος του Ηρακλή κι άλλα θαύματα μ' ένα μικρό μονόκιαλο... Μετά ήρθαν οι Αστρονομίες κι οι Αστροφυσικές και τα εργαστήρια του Φυσικού. Και πολύ μετά τα μεγάλα τηλεσκόπια, το astrovox, εμείς... Και είμαι ευγνώμων για όλα αυτά.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όσοι αναφέραμε την στρωματσάδα έχουμε περάσει τα 40. Τι κρίμα που έχει σχεδόν εξαφανισθεί αυτή η πρακτική.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κρίμα πραγματικά! Αλλά υπάρχουν ακόμα οι κατασκηνώσεις σε ερημικότατες υπέροχες παραλίες, χωρίς φωτορύπανση και με μαγευτικό ουρανό!

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα Λευκή, Χρυσή και Γαύδο. Και τα τρία κολυμπούν στο Λιβυκό. Πέρα από κει δεν υπάρχει Ελλάδα, είναι τα «μαντίλια» της που τα κουνά, για να χαιρετίσει την Αφρική!

Εμείς φέτος το καλοκαίρι προγραμματίζουμε τέτοια εκδρομή στο Κουφονήσι(ή Λευκή) της Κρήτης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όσοι αναφέραμε την στρωματσάδα έχουμε περάσει τα 40. Τι κρίμα που έχει σχεδόν εξαφανισθεί αυτή η πρακτική.

 

Μην το λέτε :P Προσωπικά την ακολουθώ αυτή την πρακτική και ας μην έχω φθάσει ούτε τα 25 :P

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χαίρομαι πραγματικά.

Εδώ στο Λεκανοπέδιο πλέον δεν είναι εφικτό αυτό. Κάθε τόσο, ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ενοχλούν σε μέτριο βαθμό υπάρχουν τα μηχανάκια με τις βγαλμένες εξατμίσεις, τα σκυλάδικα και τέκνο που τα βάζουν στην διαπασών στις 2:00 όσοι θέλουν να μοιραστούν την αγαπημένη τους "μουσική" ή την χαρά τους για το νεοαποκτηθέν subwoofer με όλον τον κόσμο (τι καλοί και ευκοινώνητοι άνθρωποι), οι ξεκούρδιστες ντήζελ των απορριματοφόρων και οι φωναχτές οδηγίες των υπαλλήλων καθαριότητας στον οδηγό, τα αλυχτήματα εκατοντάδων σκυλιών που τραγουδούν από ταράτσα σε στριμωγμένο μπαλκόνι τα blues της φυλακής τους και τόσα άλλα. Και αν στο τέλος κοιμηθείς θα σε ξυπνήσουν τα κομπρεσέρ και πάσης λογής ντεσιμπέλ οικοδομικών μηχανημάτων. Και ούτως ή άλλως περισσότερα αστέρια δεν θα δεις πέρα από τους φάρους των 1 και 2 mag.

Ζείστε την εμπειρία όσοι και όσο μπορείτε.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικα μονο το σχολειο δεν δινει εναύσματα...

 

edit: μονο ο κυριοσ Σοφολογγης φαινεται οτι δεχθηκε εναυσμα (και) απο το σχολειο

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικα μονο το σχολειο δεν δινει εναύσματα...

 

Πικρή διαπίστωση, έτσι δεν είναι;

 

Για μένα το έναυσμα προήλθε από τη θέα του νυχτερινού ουρανού, ιδιαίτερα από κάποιες εκλείψεις Σελήνης καθώς και τον κομήτη hale bopp που είχα δει ως έφηβος. Πάντα μου άρεσε ο ουρανός, η φυσική, η αστρονομία αλλά μόλις έδωσα πανελλήνιες, είχα πλέον το χρόνο και τη δυνατότητα να αγοράσω εξοπλισμό και να ασχοληθώ και στην πράξη!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το φόρουμ(όσο αναφορά την πρακτική τηλεσκόπιο κλπ)σε συνδιασμό με έναν καθηγητή,μαθηματικό, στο σχολείο...
And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ενα δημοσιευμα της ελευθεροτυπιας τον Φεβρουαριο του 1986 το οποιο μας ανακοινωνε οτι πλησιαζει ο κομητης και οτι θα ειναι ορατος 8-9 του μηνος αν θυμαμαι καλα. Επεισα το πατερα μου να μου αγορασει κυαλια και περιμενα Σαββατο βραδυ προς Κυριακη να τον δω και εγω, αλλα δυστυχως ειχε συννεφια εκεινο το βραδυ και οσο και αν περιμενα δεν ειδα τιποτα. Ετσι λοιπον στα 12 μου ενα δημοσιευμα μου ανοιξε τα ματια προς τον ουρανο. Απο εκεινη την ημερα δεν σταματησα να κοιταζω ψηλα.

 

Νικος

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

2) η αστρολογια και η θρησκεια δεν με καληπταν ουτε στο ελαχιστο !!!

Εντάξει πιστεύω οτι η συγκεκριμένη απάντηση πρέπει σβηστεί είναι ανέκδοτο...

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν προσέβαλε κανέναν η συγκεκριμένη φράση, είπε απλά ότι δεν καλύπτεται αυτός και δεν υπάρχει λόγος να σβηστεί.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όσοι αναφέραμε την στρωματσάδα έχουμε περάσει τα 40. Τι κρίμα που έχει σχεδόν εξαφανισθεί αυτή η πρακτική.

 

EEE οχι και ολοι!!!

 

Τα καλοκαιρια , Μικρος 7-8 χρονών ζητουσα αρκετες φορες απο τον παππου μου να με περνει μαζι του τα βραδια στο χωραφι στην συγκομιδη του καπνου ταμπακο, οπου και κοιμομουνα στροματσαδα στην καροτσα του αγροτηκου

 

και το ζητουσα για να παρατηρω τον πανεμορφο εναστρο ουρανο του Ιουλιου

 

δημιουργοντας δικα μου φανταστικα σχεδια με τα αστρα με την γαλακτικη οδο να ομορφενει ακομη περισοτερο τον ουρανο

 

παντα με μαγευε ο εναστρος ουρανος το 1986 ηταν η χρονια που εμαθα οτι τα αστρα ειναι ηλιοι σαν και το δικο μας και αρχισε το ταξιδι στα αστρα . φυσικα το ντοκυμαντερ cosmos του Carl Sagan στην ετ2 με ωθησε περησοτερο

το 1990 ξεζουμησα το βηβλιο αστρονομιας της Β λυκειου της αδερφης μου, τοτε ειχα παρει και τα προτα μου κιαλια

Καθαρούς ουρανούς 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν προσέβαλε κανέναν η συγκεκριμένη φράση, είπε απλά ότι δεν καλύπτεται αυτός και δεν υπάρχει λόγος να σβηστεί.

Το ξέρω χάρην αστειότητος...αλλά...όπως το δέχετε κανείς.

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ομολογώ ότι αυτή η ερώτηση με έβαλε σε σκέψεις.. Μου αρέσει η Αστρονομία από πολύ μικρή..

Αυτό που έχει μείνει στη μνήμη μου είναι το βιβλίο της φυσικής στην έκτη δημοτικού που είχε ένα κεφάλαιο περί αστρονομίας-διαστημικής..(το οποίο δεν μας διδάξαν στο σχολείο..) από τότε ασχολήθηκα μόνη μου διαβάζοντας βιβλία και αναπτύσσοντας την αγάπη για την αστρονομία..

Μετά από 2-3 χρόνια σε ένα περιοδικό διάβασα για τα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, έμεινα έκπληκτη στην ιδέα ότι μπορεί να έχω και εγώ ένα και να κοιτάζω τον όμορφο ουρανό..

Από εκείνη τη στιγμή η Αστρονομία-Αστροφυσική συνοδεύει και περιτριγυρίζει τη ζωή μου..

 

:cheesy:

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η πρώτη επαφή με τον νυχτερινό ουρανό ήταν σε προσκοπική κατασκήνωση που «μαθαίναμε» τους βασικούς αστερισμούς και οι πρώτες εικόνες με κιάλια.

Αργότερα βιβλία και ντοκιμαντέρ (Cosmos του Carl Sagan) και επισκέψεις στο Πλανητάριο.

 

Αλλά το μικρόβιο το κόλλησα την Νύχτα των Μουσείων έξω από το Ίδρυμα Ευγενίδου που για πρώτη φορά είδα μέσα από τηλεσκόπιο. Η εικόνα του Κρόνου ακόμα είναι στο μυαλό μου.

 

Η συνέχεια γνωστή, κιάλια, αγορά τηλεσκοπίου, Astovox

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

I was aware of the space program from an early age as I recall hearing about John Glenn when he went up in his Mercury capsule. That was followed by a few more Mercury mission and then the Gemini program. In 1963 we were visiting Calcutta and they had a planetarium that I wanted to go to but my dad told me me that I was to young to be allowed in. For Christmas of 1965 I received a smal spyglass telescope. I remember going up on the roof in Dacca, East Pakistan (now Bangladesh) and looking at the stars, not knowing to look for anything specific. I may have looked at the Moon, but don't remember. In 1967 I built a Gemini capsule made by the Revell plastic model company. I still have the box that the model came in as the box cover art of the capsule is very nice. See the image below that I located on the internet, my box is in a closet with other things. By 1969 I was living in Athens and that year they started to run episodes of Star Trek on the YENED TV station. So I started wathching the program. The program got me thinking of all those exotic things out in the universe, which led to my checking out astronomy books from my school library and which led to my mom buying me my first telescope in April of 1971. And the journey continues...

gemini-revell.jpg.f3f6e7df453def3373bc1d23f053b3cb.jpg

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πρώτο μικρόβιο ήρθε με το μάθημα της Αστροφυσικής στο 1ο έτος του Φυσικού Αθηνών.

 

Αργότερα, όταν ήμουν στο 2ο έτος παραβρέθηκα σε μια ομιλία του Φοιτητικού Αστρονομικού Συλλόγου της Σχολής, και ύστερα από την ομιλία μας ανέβασαν στο Αστεροσκοπείο για να δούμε από το τηλεσκόπιο.

Δεν είδαμε από προσοφθάλμιο από το 16'' τηλεσκόπιο που διαθέτει το Αστεροσκοπείο, αλλά από το δωμάτιο με την οθόνη για live view.

Είδα για πρώτη φορά τη Σελήνη μέσα από τηλεσκόπιο και αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο απ'όλα ήταν όταν ο διδακτορικός που χειρίζεται το τηλεσκόπιο, άφησε για λίγο το tracking της βάσης, και η Σελήνη άρχισε να φεύγει απ'το πεδίο.Η αντίληψη της κίνησης σε αυτές τις μεγεθύνσεις ήταν καθηλωτική.

 

Τις επόμενες μέρες έψαξα για πληροφορίες μέσω ίντερνετ και βρήκα το Astrovox.

Και μέσω αυτού ενδιαφέροντες ανθρώπους που συναντώ κατά καιρούς στα βουνά.

Άγγελος Μακρής

 

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης