kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 ...χωρίς να κάνουμε ερασιτεχνικά ψυχογραφήματα στον άλλον Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Υπερβολική την βλέπω την αντίδραση αλλά είναι κατανοητοί οι λόγοι. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Εγω παντως επικοινωνησα με την εταιρεια. Δεν μπορουν να με βοηθησουν με wratten οποτε εκει σταματησε και η αναζητηση. Θα αγορασω της baader ενα για δοκιμη και αν με ικανοποιησει προχωραω και σε αλλες αγορες. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Φιλε μου θα σου προτεινα να μην βιαστεις και να ριξεις πρωτα μια ματια μεσα απο το τηλεσκοπιο καποιου γνωστου που να εχει τα φιλτρα περι ων η συζήτηση για να δεις τι σου αρεσει εσενα.Πιστευω οτι το ποιο φιλτρο ειναι καλυτερο απο το αλλο ειναι υποκειμενικό θεμα. Και για να τηρησω τους κανόνες απλα να πω οτι έχω πληρωσει, εχω δοκιμασει και έχω προσωπικη άποψη για τα φιλτρα της baader που αναφερονται παραπάνω. Αυτο δεν σημαίνει οτι αμφισβητω την εμπειρία άλλων φίλων - απλά τονίζω την υποκειμενικότητα της επιλογης. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Το κακο ειναι οτι δεν εχω γνωστους που να ασχολουνται ετσι θα πρεπει να περιμενω αστροπαρτυ στη Θεσσαλονικη για να δω μεσα απο τον εξοπλισμο αλλου. Αλλα τωρα για ενα φιλτρο 20-30€ δεν ειναι τραγικο ποσο. Δεν μιλαμε για προσοφθαλαμιο των 300€ Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δες εδώ: http://alpo-astronomy.org/mars/articles/FILTERS1.HTM είναι ολοκληρωμένη ανάλυση για την χρήση των χρωματιστών φίλτρων για παρατήρηση πλανητών. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Κριμα που είσαι μακρυα. Αλλοιως στον Παρνωνα θα τα εβλεπες ολα απο πρωτο χερι. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δες εδώ: http://alpo-astronomy.org/mars/articles/FILTERS1.HTM είναι ολοκληρωμένη ανάλυση για την χρήση των χρωματιστών φίλτρων για παρατήρηση πλανητών.Τα εχω διαβασει ολα υατα τα αρθρα, ειδικα αυτο για τους wratten αριθμους. Ανοιξα το θεμα εδω για μια αμεση αντηση απο καποιους που τα εχουν δοκιμασει. Μπορει να μην εχω πιστει ακομη για το m&s αλλα για τα χρωματικα ειμαι σιγουρος οτι κανουν διαφορα στην παρατηρηση. Τωρα μενει να δω ποιους στοχους θα εχω την ευκαιρια να δω το καλοκαιρι, να επιλεξω το καταλληλο για τους περισσοτερους και αν με ικανοποιησει το αποτελεσμα να προβω και σε αλλες αγορες. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Προσωπικά έχω κιτρινοπράσινο, πορτοκαλί, μπλε, πράσινο και βιολέ. Το τελευταίο μόνο στην Αφροδίτη είναι χρήσιμο καθότι κόβει πολύ φως. Το πράσινο δίνει καλύτερο κοντράστ στο είδωλο του ήλιου αν το χρησιμοποιήσω σε συνδυασμό με το Baader astrosolar. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Για αρχη θα δοκιμασω το πρασινο. Πιστευω οτι εχει χρηση σε αρκετους πλανητες. Αν οντως κανει αυτο που λεει βαση αρθρων τοτε θα προβω και σε αλλες αγορες.Ευχαριστω. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Θα έλεγα να προτιμήσεις το κίτρινο αν ειναι να πάρεις ένα για αρχή. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Board/Eyepieces/Number/5299162/page/0/view/collapsed/sb/5/o/o/fpart/all Παρατήρησε πως ξεκίνησαν να μιλούν για φίλτρα και η συζήτηση εκτροχιάστηκε προς τα διοφθάλμια. Αυτό είναι αποκαλυπτικό ίσως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Makis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Πιστεύω πως ΔΕΝ πρέπει να αγοράσεις φίλτρο επειδή η διαφορά είναι απειροελάχιστη.Πεταμένα λεφτά είναι!!!! Αν θες πάντως να αγοράσεις φίλτρα δες:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=18&brand=0 Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Board/Eyepieces/Number/5299162/page/0/view/collapsed/sb/5/o/o/fpart/all Παρατήρησε πως ξεκίνησαν να μιλούν για φίλτρα και η συζήτηση εκτροχιάστηκε προς τα διοφθάλμια. Αυτό είναι αποκαλυπτικό ίσως. Κώστα σε ευχαριστώ για το link. Παρατήρησες πως εκθειάζουν οι περισσότεροι τις αρετές του Moon & Skyglow ;;; Όχι για να μην λένε κάποιοι πως τα βγάζω από το κεφάλι μου αυτά που γράφω ή ότι χρηματίζομαι από την Baader!! Ιδού και αποδείξεις ότι παίζει αξιοπρεπώς και κάνει αυτά που υπόσχεται και από το εξωτερικό... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Και εγώ που τα παίρνω απο την Baader ξαναψηφίζω M&S Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Εγω παντως αγορασα το πρασινο της baader και δεν ξερω αν ειναι θεμα ψυχολογιας, αλλα ειδα διαφορα. Πρωτα απο ολα το φιλτρο ειναι "σκοτεινο" με αποτελεσμα παρα την αρκετη μειωση της φωτεινοτητας και του "παραξενου" να βλεπεις πρασινο τον πλανητη ειδα διαφορα στους δακτυλιους, ακομη και με κακο ουρανο λογο σεληνης. Το δοκιμασα μαλιστα και στην σεληνη με πανσεληνο για να δω ποσο μειωνει την φωτεινοτητα και οντως μπορουσα να παρατηρησω τη σεληνη χωρις μετα να με καινε τα ματια μου. Σιγουρα θα αγορασω ενα ακομη χρωματικο, πιθανον το κιτρινο που ειναι πιο φωτεινο και μεσα στις αγορες μου θα ειναι και το m&s και καποιο OIII. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Πέραν της αισθητικής διαφοράς, είδες κάτι που δε φαινόταν δίχως φίλτρο; Κάποια ζώνη, σκιά δακτυλίων ή δορυφόρου, χώρισμα Κασσίνι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Το χωρισμα cassini πιο εντονο. Ζωνες πανω στον πλανητη δεν διεκρυνα. Μονο μια που την εβλεπα και χωρις το φιλτρο. Και ο Πλανητης μου φανηκε "σφαιρικος" διακρινοντας σκια στην μια πλευρα του που λογο φωτεινότητας στην ατμοσφαιρα απο τη σεληνη αλλα και απο τον ιδιο τον πλανητη δεν εβλεπα πριν. Ισως ο κρονος να ειναι απο τους πλανητες που δεν χρειαζονται φιλτρο για την παρατηρηση. Παντως αν κρινω απο τη δουλεια που εκανε το απλο πρασινο που ειναι στα σκουρα φιλτρα, πιστευω και ειμαι αισιοδοξος οτι το M&S θα κανει καλη δουλεια με τη φωτορυπανση. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Για την Σεληνη χρησιμοποιεις ειτε Neutral Density (συνηθως 0.9) ή ακόμα καλυτερα polarizing. Αυτα οταν το φεγγαρι ειναι γεματο - οχι οταν ειναι μηνισκος. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δεν ηταν η προθεση μου να βλεπω τη σεληνη με αυτο το φιλτρο. Απλα ηθελα εναν φωτεινο στοχο και τι καλυτερο απο την πανσεληνο για να δω ποσο φως κοβει το φιλτρο. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 The Moon: A green filter (W57) used in conjunction with a neutral density filter is a great way to increase lunar surface features and reduce its excessive glare. Special Moon filters are also available and are usually very dense and green in color. από: http://alpo-astronomy.org/mars/articles/FILTERS1.HTM Δεν ήταν λανθασμένη η επιλογή δηλαδή.Στην πραγματικότητα και τα 2 φίλτρα σελήνης που πέρασαν από τα χέρια μου δεν ήταν γκρι (neutral) αλλά πράσινα (σκούρο λαδί). Δε μου άρεσε αυτό αλλά φαίνεται πως είχε κάποιο νόημα.Άσε το άλλο. Αν δεις κάποιο μικρό ανθρωπάκι με κεραίες κάπου στη σελήνη θα είναι και αυτό πράσινο, όπως πρέπει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Αν δουμε τα πραγματα αντικειμενικά, τα χρωματιστά φίλτρα όντως αναδεικνύουν κάποιες λεπτομέρειες και είναι απαραίτητα σε κάποιον που κάνει σοβαρή παρατήρηση και καταγραφή για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Είναι επίσης απαραίτητα στην αστροφωτογραφία - και δεν αναφερομαι μονο στα RGB - με μονοχρωματική κάμερα.Τωρα αν κάποιος δεν τα χρησιμοποιήσει για εναν απο τους παραπάνω λόγους και την βρίσκει να βλέπει πρασινους ηλιους και μπλε φεγγαρια με γειά του και χαρά του. Τοσο τα ND οσο και to M&S, μαζί και καποια άλλα παρεμφερή φίλτρα, εχουν ουδέτερες αποχρωσεις και δίνουν ενα είδωλο το οποίο πλησιάζει χρωματικά με αυτό που περιμένουμε να δούμε, αναδεικνύοντας και αυτά λεπτομέρειες σε πολυ ικανοποιητικό βαθμο και κάνοντας τελικά την παρατήρηση ευχάριστη. Σε προηγούμενο post μου στο ιδιο θεμα τόνισα την υποκειμενικότητα της παρατήρησης με χρήση φίλτρων. Σημασία πιστεύω έχει τι του αρέσει του καθ' ενός να κάνει και να βλεπει. Αλλωστε μιλάμε για ενα χομπυ και οχι για μια εργασία που πρέπει ντε και καλά να γίνει και να έχει μαλιστα τις υψηλότερες δυνατές αποδώσεις. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Για να δωσω και ενα παραδειγμα τι κανει το πρασινο στη σεληνη. Ειναι τραβηγμενες απο το κινητο μπροστα στο προσοφθαλαμιο οποτε μην κρινετε για την ποιοτητα των φωτο. Στα δικα μου ματια δεν ειναι τοσο πρασινη οταν την κοιταζω με το φιλτρο μεσα απο το προσοφθαλαμιο και στην οθονη του κινητου και του pc εντυπωσιαζομαι απο την διαφορα με και χωρις αυτο. Η πιο ευκολα παρατηρησιμη διαφορα ειναι στο πολυ εντονα λευκο σημειο της σεληνης που με το φιλτρο διακρινεις τον κρατηρα. Ο κρατηρας ειναι ορατος και χωρις το φιλτρο, απλα δεν μπορουσε να τον συλλαβει η φωτογραφικη λογο εντονης φωτεινοτητας σε εκεινο το σημειο. Με το πρασινο ομως μπορεσε ακομη και η φτηνιαρικη φωτογραφικη ενος κινητου να τον βρει και τονιστηκε ακομη περισσοτερο στα δικα μου ματια. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Εάν είστε λάτρεις του Tintin προτιμήστε να το δείτε σε 3D.Κατά την έξοδό σας ''αμελήστε'' να επιστρέψετε τα ειδικά ''γυαλιά'' RealD 3D. Στο εργαστήριο οπτικών σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τα πολωτικά φίλτρα ώστε να φτάξετε το δικό σας φίλτρο μεταβλητής διαπερατότητας!Κάθε φίλτρο διαθέτει 2 πλευρές και η συστοίχιση μας δίδει 4 συνδυασμούςΟ 1 εξ αυτών αποδίδει διαβάθμιση μεταξύ του Μωβ και του μαύρου (υπό γωνία 90 μοιρών μπλέ αντί μωβ)Οι 2 διαβάθμιση μεταξύ του γαλάζιου και του κίτρινου, χωρίς να σκοτεινιάζει η εικόνα.Ο 4ος συνδυασμός δημιουργεί ένα φίλτρο μεταβλητής φωτεινότητας σε γκρί απόχρωση. Δεν μπορώ να μετρήσω με ακρίβεια αλλά δίδει την εντύπωση πως κυμαίνεται μεταξύ 25% και 95%!Δοκιμάστηκε εχθές στο φεγγάρι και απόψε σε ημερήσια παρατήρηση, κρατώντας το μεταξύ κόρης εξόδου και κόρης εισόδου. Είναι απολύτως λειτουργικό αλλά υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής σε δακτύλιο φίλτρων 1.25''.Δοκιμάστε το! Δουλεύει! ΔΗΛΩΣΗ: Εννοείτε πως το έχω κάνει και εννοείται πως δουλεύει. Αν δεν το πιστεύετε αφήστε τις θεωρίες και δοκιμάστε το μόνοι σας. Αν προτιμάτε να τα ακουμπήσετε τότε http://www.telescope.com/Accessories/Telescope-Eyepiece-Filters/Orion-Variable-Polarizing-Eyepiece-Moon-Filters/c/3/sc/48/e/14.utsΤο εν λόγω φίλτρο είναι θεαματικό όταν το φεγγάρι είναι ορατό την ημέρα, καταλαμβάνοντας μια περιοχή του ουρανού αντιδιαμετρική του ηλίου, εκεί που το φως είναι πολωμένο.Το πλεονέκτημα της χρήσης του με τον αδόκιμο τρόπο που περιγράφω είναι εκείνο της εν θερμώ επιλογής διαπερατότητας.ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι όλα τα 3D γυαλιά κατάλληλα. Εκείνα του Avatar ακολουθούσαν άλλο μοτίβο (κυκλικό) και δεν δούλεψαν. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 οοο. Πολυ ωραια! Εχω 3D LG με τετοια γυαλια αλλα δεν θελω να τα χαλασω. Αυτα που σου δινουν στα cinema δεν κανουν; Εχω ενα ζευγαρι κρατημενο. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα