Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2012 Γεια σου georgexiro Υπάρχουν 2 τρόποι για να βρούμε τον γαλαξία της Ανδρομέδας με μπούσουλα την Κασσιόπεια.Ο πρώτος που είναι και πιο εύκολος, είναι απο το "βαθύ" V του W και ο δεύτερος από το "ρηχό" V του W.Σε γενικές γραμμές πρέπει να θυμάσαι πως το αστέρι βάσης (το α) του βαθύ V, δείχνει πάντα την Ανδρομέδα.Τι κάνουμε λοιπόν; Βρίσκουμε το κ της Κασσιόπειας που είναι και αυτό ορατό με γυμνό μάτι και τραβάμε μια νοητή ευθεία με το μυαλό μας προς το α.Εγώ απλώνω το χέρι μου και μαρκάρω με τα 2 δάχτυλά μου (δείκτη και μέσο) τα 2 άστρα και προεκτείνω αυτήν την απόσταση στη νοητή ευθεία του ουρανού άλλες 2 φορές περίπου.Μετά σκανάρω με γυμνό μάτι την περιοχή προς τα δεξιά και τον βρίσκω. Με την εξάσκηση δεν θα χρειάζεσαι καν το κ για βοήθεια.Σου ανεβάζω τη φώτο που έφτιαξα για να το δεις και οπτικά. Ο δεύτερος τρόπος θεωρώ πως είναι πιο δύσκολος. Εκτός αυτού πρέπει να περιμένεις αρκετά για να ανέβει και ο Πήγασος.Δες εδώ τον δεύτερο τρόπο, βήμα προς βήμα στην αγγλική γλώσσα. http://www.wikihow.com/Find-the-Andromeda-Galaxy
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Γιώργο καλημέρα, Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το stellarium. Είναι ένα πολύ καλό δωρεάν πρόγραμμα πλανητάριου. Εισάγεις τις συντεταγμένες του τόπου σου και μπορείς να βρείσκεις με ευκολία τη θέση διάφορων αντικειμένων στον ουρανό. http://www.stellarium.org/ Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πιστεύω θα με βοηθήσουν παρά πολύ. Όσο για το stellarium το έχω κατεβάσει αλλά χάλασε το λάπτοπ μου.. Ξέχασα το φεγγάρι. Θα περιμένω 8-10 μέρες και μετά θα εφαρμόσω την τεχνική της Κατερίνας.ελπίζω να τα καταφέρω! Θα δοκιμάσω βέβαια και τους άλλους deep sky στόχους τους οποίους έδειξε ο astroman. GeorgeXiro
georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Καιρός ήταν! Σήμερα είδα επιτέλους τον Μ57 στην Λύρα! Δεν ξέρω αν έτσι πάντα η είναι λόγο της σελήνης αλλά φαίνεται πολύ αμυδρά και ασπρόμαυρα! Αν έχει νέα Σελήνη η διαφορά είναι πολύ μεγάλη??? GeorgeXiro
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δεν γνωρίζω πως ακριβώς το είδες (είδες την οπή του δακτυλίου; ) αλλά η διαφορά είναι πράγματι μεγάλη. Γκριζωπό πάντα αλλά έντονο, πυκνό και με σαφήνεια. ΔΗΛΩΣΗ: Έχω δει το Ring με 4 τηλεσκόπια, το μικρότερο 130mm. Με τα 114 ίσως φαίνεται κάπως χειρότερα, αλλά ο ουρανός της Δράμας δεν είναι δράμα και ίσως να φαίνεται και καλύτερα. Το κρίμα στο λαιμό σας αν με ακούτε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Καιρός ήταν! Σήμερα είδα επιτέλους τον Μ57 στην Λύρα! Δεν ξέρω αν έτσι πάντα η είναι λόγο της σελήνης αλλά φαίνεται πολύ αμυδρά και ασπρόμαυρα! Αν έχει νέα Σελήνη η διαφορά είναι πολύ μεγάλη???Γειά χαρά,κλασσικό disclaimer: δεν βλέπουμε χρώμα με ανθρώπινα μάτια σε deep sky αντικείμενα !"Εργο" της Σελήνης είναι επίσης να χαλάει τα ανωτέρω, όσο πιό γεμάτη είναι ! Χρήστος Μαρινός
georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 κλασσικό disclaimer: δεν βλέπουμε χρώμα με ανθρώπινα μάτια σε deep sky αντικείμενα ! Το ξέρω ότι δεν βλέπουμε χρώματα αλλά έστω ένα ελάχιστο και αμυδρο χρώμα όπως του νεφελώματος του Ωρίωνα το περίμενα. GeorgeXiro
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Σε κάποια αντικείμενα υπάρχει η περίπτωση να δεις χρώμα,αλλα είναι πολύ περιορισμένες περιπτώσεις.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Στα λαμπρότερα αντικείμενα βαθέως ουρανού βλέπουμε ένα γαλαζοπράσινο χρώμα για λόγους που έχουμε αναλύσει αλλού. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ευαισθησία στην αντίληψη του χρώματος και μερικοί στερούνται της αντιλήψεως ορισμένων μηκών κύματος. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 πιστευετε οτι θα καταφερω να δω το m57 σε πολυ σκοτεινους ουρανους με το 70mm.εστω και σαν ενα μικρο πολυ αμυδρο δισκο?
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Φίλε Astroman, Έγω με το 80 mm έχω δει το Μ57 πολύ καθαρά, πιστεύω ότι μπορείς να το δεις και με το 70mm. Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Και με 60mm φαίνεται σαν μικρός δίσκος. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 σε λιγες μερες μολις φυγει το φεγγαρι βγαινω για παρατηρηση στη φυση.εχω βρει εκατονταδες στοχους.βρηκα και ενα πλανητικο νεφελωμα που μου κινησε την προσοχη γιατι εντοπιζετε πολυ ευκολα.μιαλω για το μεσιε 97 στην μεγαλη αρκτο.αυτο λετε να φαινετε με το 70mm
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 δεν νομιζω να φαινετε.ειναι πολυ αμυδρο μεγεθος 11,2 πρεπει να βγαινει ελαχιστα εξω απο τις δυνατοτητες του 70μμ
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 σε λιγες μερες μολις φυγει το φεγγαρι βγαινω για παρατηρηση στη φυση.εχω βρει εκατονταδες στοχους.βρηκα και ενα πλανητικο νεφελωμα που μου κινησε την προσοχη γιατι εντοπιζετε πολυ ευκολα.μιαλω για το μεσιε 97 στην μεγαλη αρκτο.αυτο λετε να φαινετε με το 70mmΛιγάκι δύσκολο το owl nebula.Εγώ δυσκολεύτηκα με 8ιντσο ντομπ σε σκοτεινό ουρανό...Δοκίμασε όμως.
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 επειδη οπως ανεφερα και πιο πανω εντυμαζομαι για μεγαλη παρατηρηση θα θελα να μου προτεινετε κι αλλα πλανητικα νεφελωματα τα οποια θα μπορουσα να δω με 70μμ η κυαλια 20Χ60(εκτος του μ57 και το νεφελωμα του αλτηρα)
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Blue snowball-NGC 7662 στην ανδρομέδα.Εύκολο,πολύ εύκολο πλανητικό,ξεχωρίζει αμέσως από το πεδίο και έχει ενα χαρακτηριστικό μπλέ χρώμα (τουλάχιστον έτσι φαίνεται αποτο 8αρι) Saturn Nebula-NGC 7009 στον Υδροχόο.Επίσης εύκολο αντικείμενο με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Μπορείς να δοκιμάσεις και τα πλανητικά στον κύκνο.
Erisian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή κάποια σελίδα που θα μπορούσε να προσομειώσει βασικά deep sky αντικείμενα συμφωνα με την διαμετρο του τηλεσκοπίου που εχουμε, ετσι ωστε να ξέρουμε για τι ακριβως ψάχνουμε. Αν η ερώτηση ειναι χαζη παρακαλώ προσπεράστε. www.star-surfing.com
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Aπό όσο ξέρω όχι.Αλλά υπάρχουν πολλά σκιτσάκια τα οποία μπορούν να δώσουν μια γεύση για το πως θα φαίνεται κάτι.Προφανώς θα είναι πιο ωραίο στον φακό αλλά καλύτερα να περιμένουμε λιγότερα και να δούμε περισσότερα,παρά το ανάποδο-κάτι που θα συνέβαινε εάν περιμέναμε να δούμε λεπτομέρεια όπως στις αστροφωτογραφίες.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Καλησπέρα φιλε μου.Ριξε μια ματια σε αυτή τη σελιδα. Βαζεις στα πεδια τα χαρακτηριστικα του τηλεσκοπιου,ακομα και των φακων σου και σου δειχνει τι μπορεις να δεις.Ακομα μπορεις να εκτυπώσεις τους στοχους που βρηκες.Η ιστοσελιδα: http://www.ar-dec.net/vsa/ Καθαρους ουρανους,Γιωργος Λεκκας Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Καλησπέρα φιλε μου.Ριξε μια ματια σε αυτή τη σελιδα. Βαζεις στα πεδια τα χαρακτηριστικα του τηλεσκοπιου,ακομα και των φακων σου και σου δειχνει τι μπορεις να δεις.Ακομα μπορεις να εκτυπώσεις τους στοχους που βρηκες.Η ιστοσελιδα: http://www.ar-dec.net/vsa/ Καθαρους ουρανους,Γιωργος Λεκκας H σελίδα αυτή αν και πρακτική δεν σου φιλτράρει τα αντικείμενα.Αντιθέτως παρουσιάζει σχεδόν τα πάντα,ακόμα και αμυδρότατα αντικείμενα.Δεν θα βοηθήσει τον φίλο σε αυτό που ζήτησε και αυτό γιατί παρουσιάζονται φωτογραφίες.Δεν υπάρχει περίπτωση να τα δει έτσι(και τα περισσότερα είναι πολύ δύσκολα για αρχάριο(Πχ Ngc 1055)),οπότε επιμένω εάν θέλει να δει τι ακριβώς να περιμένει πάνω από τον φακό καλύτερα να κοιτάξει για σκιτσάκια.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Καλησπέρα φιλε μου.Ριξε μια ματια σε αυτή τη σελιδα. Βαζεις στα πεδια τα χαρακτηριστικα του τηλεσκοπιου,ακομα και των φακων σου και σου δειχνει τι μπορεις να δεις.Ακομα μπορεις να εκτυπώσεις τους στοχους που βρηκες.Η ιστοσελιδα: http://www.ar-dec.net/vsa/ Καθαρους ουρανους,Γιωργος Λεκκας H σελίδα αυτή αν και πρακτική δεν σου φιλτράρει τα αντικείμενα.Αντιθέτως παρουσιάζει σχεδόν τα πάντα,ακόμα και αμυδρότατα αντικείμενα.Δεν θα βοηθήσει τον φίλο σε αυτό που ζήτησε και αυτό γιατί παρουσιάζονται φωτογραφίες.Δεν υπάρχει περίπτωση να τα δει έτσι(και τα περισσότερα είναι πολύ δύσκολα για αρχάριο(Πχ Ngc 1055)),οπότε επιμένω εάν θέλει να δει τι ακριβώς να περιμένει πάνω από τον φακό καλύτερα να κοιτάξει για σκιτσάκια. Θα συνφωνησω μαζι σου για αυτό ειπα,να ριξει μια ματια,μπορει να μην τον βοηθησει σε τιποτα αλαλ μπορει αν του φανει σε κατι χρησιμη.Μπορεις να παιξεις και με το mag νομιζω.Οπως και να εχει,θα συνφωνησω το αν κατσει πανω από το φακο,να κοιταζει για σκιτσάκια.Επισης να googlaρει κιολας,πιστευω κατι αθ βρει. Φιλικα,Γιωργος Λεκκας. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Καλησπέρα φιλε μου.Ριξε μια ματια σε αυτή τη σελιδα. Βαζεις στα πεδια τα χαρακτηριστικα του τηλεσκοπιου,ακομα και των φακων σου και σου δειχνει τι μπορεις να δεις.Ακομα μπορεις να εκτυπώσεις τους στοχους που βρηκες.Η ιστοσελιδα: http://www.ar-dec.net/vsa/ Καθαρους ουρανους,Γιωργος Λεκκας H σελίδα αυτή αν και πρακτική δεν σου φιλτράρει τα αντικείμενα.Αντιθέτως παρουσιάζει σχεδόν τα πάντα,ακόμα και αμυδρότατα αντικείμενα.Δεν θα βοηθήσει τον φίλο σε αυτό που ζήτησε και αυτό γιατί παρουσιάζονται φωτογραφίες.Δεν υπάρχει περίπτωση να τα δει έτσι(και τα περισσότερα είναι πολύ δύσκολα για αρχάριο(Πχ Ngc 1055)),οπότε επιμένω εάν θέλει να δει τι ακριβώς να περιμένει πάνω από τον φακό καλύτερα να κοιτάξει για σκιτσάκια. Θα συνφωνησω μαζι σου για αυτό ειπα,να ριξει μια ματια,μπορει να μην τον βοηθησει σε τιποτα αλαλ μπορει αν του φανει σε κατι χρησιμη.Μπορεις να παιξεις και με το mag νομιζω.Οπως και να εχει,θα συνφωνησω το αν κατσει πανω από το φακο,να κοιταζει για σκιτσάκια.Επισης να googlaρει κιολας,πιστευω κατι αθ βρει. Φιλικα,Γιωργος Λεκκας. Oπ,δικιά μου παράλειψη.Μπορεί να φιλτράρει,αλλά συνεχίζει να μην είναι ο καλύτερος δυνατός οδηγός-η επιφανειακή λαμπρότητα είναι ενας σημαντικός παράγοντας και λείπει από τα φίλτρα.Είχα επιχειρήσει και εγώ πριν ένα διάστημα να παρατηρώ βασιζόμενος μόνο στο ar-dec. Δεν κατάφερα πολλά,καθώς δεν είναι ιδανικό για αυτήν την δουλειά. Ένα site που προτείνω στον φίλο είναι αυτό http://www.deepsky-visuell.de/.Ωστόσο χρησιμοποιεί αρκετά μεγάλα τηλεσκόπια 14"<.
Erisian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2014 Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο, σκέφτηκα οτι ίσως και το αντιστροφο θα μπορούσε να συμβεί να "σκιτσάρω" εγω αυτο που βλεπω και μετα να συγκρινω με τις πηγες στο διαδίκτυο www.star-surfing.com
Vasilakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2014 Σε εμενα τα σφαιρωτα σμηνη φαινονται ποιο πολυ με μικρα νεφελωματα...δηλαδη δεν φαινονται σαν να ειναι πολλα αστερια μαζι, φαινονται σαν συννεφο. BILLLOON
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα