Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Της προάλλες,παρακολουθούσα με το 5ιντσό μου το M5. Το θέμα όμως είναι ότι παρόλο που τα περισσότερα του αστέρια είναι αστέρια 10 μεγέθους (με το τηλεσκόπιό μου από το σπίτι μου έχω φτάσει μέχρι 11,5 μεγέθους) ,φαινόταν πολύ αχνά σαν μια χιονόμπαλα. Γιατί αυτό;
Δημοσιεύτηκε

Και ο Monsieur Messie έτσι το είδε και το ονόμασε νεφέλωμα. Ο Herscel με τα μεγάλα τηλεσκόπια είδε πρώτος αστέρια. Είναι σχετικά πυκνό, κλάσης V, και τα λιγότερο φωτεινά άστρα δημιουργούν φωτεινό υπόβαθρο που ελαττώνει την αντίθεση. Με το 6" πάντως και πλάγια όραση θυμάμαι να βλέπω κάποια άστρα.

http://adsabs.harvard.edu/full/1927BHarO.849...11S

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω (αλλά και για να κάνω μια σύντομη μετάφραση), τα σφαιρωτά ταξινομούνται σε διάφορες κλάσεις. Ξεκινάνε από κλάση 1 μέχρι 12. Η κλάση 1 αντιπροσωπεύει σφαιρωτά με τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε αστέρες και όσο ανεβαίνει η κλάση τόσο πιο αραιά είναι.

Το Μ22 είναι ένα φωτεινό σφαιρωτό 7ης κλάσης που μπορείς να το "σπάσεις" (θεωρητικά) ευκολότερα. Επίσης δοκίμασε και το Μ72 που είναι 9ης κλάσης. Εννοείται ότι θες σκοτεινό ουρανό.

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ναι...έχω την τύχη να παρατηρώ από πολύ σκοτεινό ουρανό. :D

Αρα δεν εισαι κοντα στη Θεσσαλονικη! :mrgreen: Εδω με το ζορι βλεπουμε 20 αστρα το βραδυ. Αν εχουμε και λαμπες φωτισμου κοντα, τοτε μονο Βεγα, Αρκτουρο και Μεγαλη Αρκτο βλεπουμε ](*,)

Τραγικη κατασταση....

Δημοσιεύτηκε
Οι ουρανοί του σπιτιού μου απέχουν από τους ουρανούς της Θεσσαλονίκης περί τα 30 με 35 χιλιόμετρα... :D Και εκτός αυτού..στη μέση αυτής της απόστασης βρίσκεται και ένα βουνό :D
Δημοσιεύτηκε
Οι ουρανοί του σπιτιού μου απέχουν από τους ουρανούς της Θεσσαλονίκης περί τα 30 με 35 χιλιόμετρα... :D Και εκτός αυτού..στη μέση αυτής της απόστασης βρίσκεται και ένα βουνό :D

Κοιλαδα Ανθεμουντα; (Βασιλικα κτλ.) :?:

Δημοσιεύτηκε
Αποκλείεται να φτάνεις μόνο 9.5 με 6 ίντσες! Μάλλον λάθος έχεις κάνει. Κατέβασε κάποιο χάρτη με πεδίο μεταβλητού αστέρα από την AAVSO και έλεγξε. Μην εμπιστεύσαι τα προγράμματα αστρονομία άλλα αντ' άλλων γράφουν στα μεγέθη αστέρων συνήθως. Με 6" μέσα από το κέντρο της Καλαμάτας έχω δει έως 13.2-13.3. Όσο και χειρότερος να είναι ο ουρανός σου 3.5 σχεδόν μεγέθη διαφορά είναι πάρα πολύ.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Αποκλείεται να φτάνεις μόνο 9.5 με 6 ίντσες! Μάλλον λάθος έχεις κάνει. Κατέβασε κάποιο χάρτη με πεδίο μεταβλητού αστέρα από την AAVSO και έλεγξε. Μην εμπιστεύσαι τα προγράμματα αστρονομία άλλα αντ' άλλων γράφουν στα μεγέθη αστέρων συνήθως. Με 6" μέσα από το κέντρο της Καλαμάτας έχω δει έως 13.2-13.3. Όσο και χειρότερος να είναι ο ουρανός σου 3.5 σχεδόν μεγέθη διαφορά είναι πάρα πολύ.

Συμφωνώ... Μέχρι και palomar βλέπεις από 6'' 8)

"Ιf Ι was in ww2 they ''d call me spitfire..."

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης