sm47 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 καλησπερα.μεχρι στιγμης εχω παρατηρησει την σεληνη και την αφροδιτη σαν αστερι ομως.εχω το 150/750 Black Diamond EQ3-2 με προσοφθαλμια των 10mm κ των 25mm.θελω να παω σε πιο deep καταστασεις.λοιπον ενας φακος barlow νομιζω πως θα με βοηθησει.τι πιστευεται; Γενηθήτω Φως!http://xwrisorizonta.blogspot.gr/2016/05/blog-post_78.html
songless_bird Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Ναι. Με το 10mm και εναν x2 barlow θα πιασεις τα 150x. Ειναι σχετικα καλη μεγεθυνση. Εγω με το 10ιντσο μεχρι 250x πηγαινω σε πλανητικη. Συνηθως στα 200x αναλογα την ατμοσφαιρα. Με μεγιστη οφελιμη μεγεθυνση του τηλεσκοποιου σου τα 300x θα σου ελεγα να μην ξεπερασεις τα 200x. Αν δεν παρεις barlow θα σου ελεγα να αγορασεις εναν φακο μικρης εστιακης για πλανητικη. Πχ εναν ES 4.7mm Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 το τηλεσκοπιο που διαθέτεις μπορεί να σου δώσει (και σιγουρα σου εχει δωσει) ωραίες εικόνες "μεγαλων" πεδίων/χαμηλων μεγενθυνσεων...Η πλανητική παρατηρηση προυποθετει μεγάλες εστιακές αποστασεις (πχ μεσαια/μεγαλα καταδιοπτρικά), ή ποιοτικά διαθλαστικά, τα οποία "σηκωνουν" μεγενθύνσεις .Απο τον χορό της πλανητικης παρατήρησης, φυσικά, δεν λείπουν τα μεγαλα κατοπτρικα, οπου οι αυξημενες εστιακες αποστασεις, σε συνδιασμο με πολλες ιντσες, καθιστουν την πλανητικη παρατηρηση μοναδικη εμπειρια.Γενικως οι πλανητες απαιτουν δαπάνη για αγορά καταλληλου σωλήνα, και κατα τη γνωμη μου ενας Χ2, απλως θα φερει το συστημα σου στα θεωρητικα του ορια, και τιποτε παραπανω....
sm47 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 με ενδιαφερει η παρατηρηση νεφελωματων,γαλαξιων και αστρικων σμηνων.με εναν barlow 2x η μεγεθυνση ειναι ικανοποιητικη Γενηθήτω Φως!http://xwrisorizonta.blogspot.gr/2016/05/blog-post_78.html
gregohks Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Συνήθως η παρατήρηση βαθέως ουρανού,και πιο συγκεκριμένα,αμυδρά-και μικρά σε μέγεθος- αντικείμενα είναι ικανοποιητική όταν επιτυγχάνεται κόρη εξόδου περίπου 2mm.Αυτό σημαίνει για το δικό σου τηλεσκόπιο (f/5) ένας φακός των 10mm(ή 20mm +x2 barlow)Η μέχρι τώρα εμπειρία μου,μου λέει πως η χ100 μεγέθυνση είναι κάτι παραπάνω απο ιδανική για τα περισσότερα αντικείμενα.Τυγχάνει βέβαια να έχω και την κόρη εξόδου στα 2mm (f/5.9 ) όταν έχω χ100-με 12mm φακό. Κάθε αντικείμενο συνήθως έχει διαφορετικό sweet spot,και εξαρτάται από τις διαστάσεις του.Ικανοποιητική εικόνα της ανδρομέδας θα λάβεις με χαμηλή μεγέθυνση,αλλά με την ίδια χαμηλή μεγέθυνση θα είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις το NGC 1055.Το ίδιο ισχύει και για τα νεφελώματα.Το veil μου έδωσε μια φοβερή εικόνα με τον 24mm Maxvision παρά με τον 12mm T4,ενώ το NGC 6804 ήταν πιο ευδιάκριτο στα 12mm. Οι μεγεθύνσεις που σου παρέχουν τα 2 σου προσοφθάλμια σου είναι καλές.Με τον 25 θα λάβεις χ30 και 5mm κόρη εξόδου.Ιδανικότατη για μεγάλα πεδία (με τον ES 25mm 100* λαμβάνεις 3.3 μοίρες πραγματικό πεδίο)Mε τον 10mm θα λάβεις χ75 και 2mm κόρη εξόδου,μια ιδιαίτερα χρήσιμη μεγέθυνση.Στα περισσότερα αμυδρά αντικείμενα αυτήν θα χρησιμοποιείς.Δεν θα σε συμβουλεύσω να προβείς σε οποιαδήποτε αγορα ακόμη.Το πιο σημαντικό αυτην την στιγμή είναι να αποκτήσεις εμπειρία. Καθαρούς ουρανούς.Γρηγόρης.
sm47 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 ευχαριστω πολυ.καλες παρατηρησεις Γενηθήτω Φως!http://xwrisorizonta.blogspot.gr/2016/05/blog-post_78.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα