stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Καλησπέρα, Στις 11 το βράδυ δεν υπάρχει κανένας μέσα στο φόρουμ και αν συνυπολογίσουμε τον καθαρό ουρανό που υπάρχει αυτό τον καιρό τότε πρέπει να βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Όλοι έχετε τα μάτια εκεί που πρέπει. Θέλω να περάσω στα παιδιά μου την περιέργια για τον ουρανό δίνοντας τους την ευκαιρία που δεν είχα. Σας γράφω απο Ρόδο, εκτός πόλης και σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός τηλεσκόπιου. Το πορτοφόλι λέει μέχρι 300 μαξ αλλά να πάρω κάτι που θα με κρατήσει αρκετό καιρό χωρίς να νιώσω ότι κάτι λείπει. ...λοιπόν εκτός απο προτάσεις θα ήθελα και μία λίστα με την ορολογία για τα εξαρτήματα του τηλεσκόπιου. Ονομασίες και ποιά η χρησιμότητα τους.Σταύρος 33. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Ο καλύτερος τρόπος να εξάψεις σε ένα παιδί την περιέργεια για κάτι είναι να του απαγορεύσεις ρητά να το κάνει. Μιλώ απολύτως σοβαρά και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (πιάνει και με τις γάτες και με τους πιθήκους, μόνο οι σκύλοι μπορεί να σκοράρουν διαφορετικά στο τεστ αυτό). Τα παιδιά είναι διαφορετικοί άνθρωποι και έχουν τα δικά τους γούστα, τα οποία αλλάζουν και με την ηλικία. Οπότε καλύτερα να αφήνεις πολλά ερεθίσματα γύρω τριγύρω και έτσι να τους δίνεις την ευκαιρία να διαλέξουν αν, τι και πότε θα επιλέξουν. Ως εκ τούτου ένα τηλεσκόπιο καλό είναι να υπάρχει μέσα στο σπίτι (και ένα μικροσκόπιο και ένα πιάνο και μία μπάλα και πολλά βιβλία, μόνο η τηλεόραση είναι για την αποχέτευση), αλλά φρόντισε να μην το αισθανθούν σαν υποχρέωση. Και οι γνώσεις του μπαμπά να μην φαίνονται άπιαστες, με ατελείωτες λεπτομέρειες και ιδιότυπες τεχνικές ορολογίες.Τα λέω εκ πείρας και όπως μου θύμισαν σήμερα, η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Ο καλύτερος τρόπος να εξάψεις σε ένα παιδί την περιέργεια για κάτι είναι να του απαγορεύσεις ρητά να το κάνει. Μιλώ απολύτως σοβαρά και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (πιάνει και με τις γάτες και με τους πιθήκους, μόνο οι σκύλοι μπορεί να σκοράρουν διαφορετικά στο τεστ αυτό). Τα παιδιά είναι διαφορετικοί άνθρωποι και έχουν τα δικά τους γούστα, τα οποία αλλάζουν και με την ηλικία. Οπότε καλύτερα να αφήνεις πολλά ερεθίσματα γύρω τριγύρω και έτσι να τους δίνεις την ευκαιρία να διαλέξουν αν, τι και πότε θα επιλέξουν. Ως εκ τούτου ένα τηλεσκόπιο καλό είναι να υπάρχει μέσα στο σπίτι (και ένα μικροσκόπιο και ένα πιάνο και μία μπάλα και πολλά βιβλία, μόνο η τηλεόραση είναι για την αποχέτευση), αλλά φρόντισε να μην το αισθανθούν σαν υποχρέωση. Και οι γνώσεις του μπαμπά να μην φαίνονται άπιαστες, με ατελείωτες λεπτομέρειες και ιδιότυπες τεχνικές ορολογίες.Τα λέω εκ πείρας και όπως μου θύμισαν σήμερα, η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2015 Ο καλύτερος τρόπος να εξάψεις σε ένα παιδί την περιέργεια για κάτι είναι να του απαγορεύσεις ρητά να το κάνει. Μιλώ απολύτως σοβαρά και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (πιάνει και με τις γάτες και με τους πιθήκους, μόνο οι σκύλοι μπορεί να σκοράρουν διαφορετικά στο τεστ αυτό). Τα παιδιά είναι διαφορετικοί άνθρωποι και έχουν τα δικά τους γούστα, τα οποία αλλάζουν και με την ηλικία. Οπότε καλύτερα να αφήνεις πολλά ερεθίσματα γύρω τριγύρω και έτσι να τους δίνεις την ευκαιρία να διαλέξουν αν, τι και πότε θα επιλέξουν. Ως εκ τούτου ένα τηλεσκόπιο καλό είναι να υπάρχει μέσα στο σπίτι (και ένα μικροσκόπιο και ένα πιάνο και μία μπάλα και πολλά βιβλία, μόνο η τηλεόραση είναι για την αποχέτευση), αλλά φρόντισε να μην το αισθανθούν σαν υποχρέωση. Και οι γνώσεις του μπαμπά να μην φαίνονται άπιαστες, με ατελείωτες λεπτομέρειες και ιδιότυπες τεχνικές ορολογίες.Τα λέω εκ πείρας και όπως μου θύμισαν σήμερα, η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός. Δεν έχεις και άδικο σε αυτά που γράφεις. Εγώ μια φορά θα προσπαθήσω να κάνω κάτι που πάντα ήθελα για εμένα προσωπικά. Τώρα αν θα είναι για τα παιδιά μία ευκαιρία...θα δείξει...
stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2015 λοιπόν είδα οτι στην αρχική σελίδα έχει θέματα για μια πρώτη γνωριμία με τα τηλεσκόπια και τα αξεσουάρ τους. Σε πρώτη φάση μπορώ να πώ οτι τα κατάλαβα αλλα μετά απο 5 λεπτά έπρεπε να το έχω μόνιμα ανοικτό γιατί δεν μπορώ να τα συγκρατήσω. Λογικό. Θα έλεγα ότι ένα dobsonian 6'' είναι κοντά στα χρήματα που θέλω να διαθέσω εκτός και αν βρω μτχ 8'' στην ίδια τιμή που νομίζω θα πρέπει να είναι σούπερ. Θα χρειαστεί να αγοράσω σε πρώτη φάση και κάποιο άλλο εξάρτημα που δεν συμπ. στο πακέτο? Όποιος μπορεί μια βοήθεια.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Είναι έτοιμο για παρατήρηση με τους φακούς που συμπεριλαμβάνει. Αλλά συνήθως χρειάζονται μερικά πράγματα όπως:Ένας χάρτης (εκτός αν περιοριστείς στους πλανήτες)Ένα επιπεδόσφαιρο (το ρόλο αυτό παίζουν και τα διάφορα apps για κινητά- ταμπλέτες) για να κατανοήσεις πως αλλάζει ο ουρανός με τις εποχές και τις ώρεςΈνας κόκκινος φακόςΚαλύτεροι προσοφθάλμιοι (μεγαλύτερο πεδίο, καλύτερη εικόνα). Αυτό δεν βιάζει αν έχεις Ploss 25 & 10mmΕυχέλαιο να φύγουν τα σύννεφα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου. Κρατάω τους ploss στο μυαλό μου. Το επιπεδόσφερο, χάρτης και φακός ήταν ήδη στη λίστα. Ρόδο βρίσκομαι οπότε αυτή τη στιγμή αφήνω τα ευχέλαια (δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεστε).
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 (δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεστε)Συννεφιές κάθε νέα σελήνη δυστυχώς...Ούτε επίτηδες να ήταν Καλώς ήρθες στο αστροβοξ και καθαρούς ουρανούς.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 (δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεστε)Συννεφιές κάθε νέα σελήνη δυστυχώς...Ούτε επίτηδες να ήταν Καλώς ήρθες στο αστροβοξ και καθαρούς ουρανούς. Πολλά + !!! Η κατασταση ειναι τραγική.Να δούμε το καλοκαίρι τι θα κάνουμε.καλως ήρθες και απο εμενα και καλή συνέχεια στο χώρο! Καθαρούς ουρανούς,Γιώργος Λεκκας Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Καλησπέρα σε όλους και όλες,Σταύρο καλό θα ήταν να βρεις και κάποιον που ασχολείται από Ρόδο πλευρά ώστε να δεις (αν δε το έχεις ήδη κάνει) από κοντά εξοπλισμό στην πράξη, μπορεί να σου αλλάξει τη γνώμη για τη συγκεκριμένη αγορά που θες να κάνεις (ίντσες, είδος τηλεσκοπίου, είδος στήριξης κτλ)...Φιλικά πάντα! ΥΓ: Επίσης και το βιβλίο Nightwatch στα Ελληνικά θα σου δώσει πολλές από τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, γύρω στα 35 ευρώ... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Αν είσαι κοντά μπορείς να πας μια βόλτα από εκεί. http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g635612-d4889399-Reviews-Hipparchos_Observatory_and_Astronomy_Cafe_Bar-Faliraki_Rhodes_Dodecanese.html#REVIEWS Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Μένω Ιαλυσό. Όχι μακριά απο το Φαληράκι. Το είχα ξεχάσει ότι υπάρχει αυτό το μαγαζί. λολ. Με προβληματίζει αυτή τη στιγμή η βάση του dob και ο τρόπος που πρέπει να στέκεσαι για να παρατηρείς. Χωρίς να το έχω δει απο κοντά για να μην με παρεξηγήσει κάποιος. Είδα μία φώτο με HQ5 ή 6 αν δεν κάνω λάθος και πάνω του το "μπουρί". Αυτό ήταν πανέμορφο. Αλλά ξεκινάμε λίγο απότομα στα οικονομικά οπότε δεν παίζει..για αρχή τουλάχιστον.
bstavlas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Καλησπέρα φίλε , μια βόλτα από το astronomy caffe θα σε βοηθήσει αρκετά. Ο φίλος Στέργος έχει αρκετούς διαφορετικούς τύπους τηλεσκοπίων και μπορείς να δεις μέσα απο αρκετά αλλά και να καταλάβεις πως δουλεύουν και τι χώρο πιάνουν . Αν χρειαστείς πάντως είμαι και εγώ από Ρόδο , αν θελήσεις ποτέ κάτι μην διστάσεις. Celestron Lcm 114 Baader Hypperion 8 mm Baader Hypperion 31 mm AsPlosl 25mm -9 mm Televue Barlow x 2
stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Καλησπέρα bstavlas έχω καταλήξει οτι θα πρέπει να περάσω μια βόλτα απο εκεί. Έχουμε και σχετικά καλό καιρό αν εξαιρέσεις λίγους ανέμους τις τελευταίες ώρες. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο διαφορετικό μοντέλο ανάλογων δυνατοτήτων ενός dob 8" θα ήταν πολύ χρήσιμο. Ίσως αν μου λέγατε και τι χρησιμοποιείτε εσείς. bstavlas μάλλον θα αποδειχθείς πολύ χρήσιμος... Σε ευχαριστώ
bstavlas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Εγώ ξεκίνησα με ένα μικρό νευτώνιο σε ρομποτική βάση (δώρο γυναίκας και φίλων μου). Ακόμα το έχω και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά... Άνετο , ελαφρύ και γρήγορο στο στήσιμο.Το χάρηκα μόνο του για περίπου 2 χρόνια , πείρα έναν δύο φακούς και έναν barlow για να το συμπληρώσω καθώς και το Backyard astronomers guide για περισσότερες πληροφορίες . Φέτος έκανα το άλμα και πείρα το νέο evolution C9,25 της celestron .Το σκεπτικό μου πίσω απο αυτήν την αγορά είναι ότι ήθελα κάτι όσο ποιο μεγάλο γίνεται με αρκετή εργονομία και ευκολία στην μεταφορά. Μένω εντός της πόλεως και για να το μεταφέρω στην ταράτσα ή να το βάλω στο αυτοκίνητο και να πάω σε ένα ποιο σκοτεινό μέρος το 10'' dob θα μου ήταν βάρος άσε που δεν θα χωρούσε πουθενά στο σπίτι μου ...Τα οπτικά του νευτώνιου και την οικονομία της dob βάσης δεν τα ξεπερνάς εύκολα . Η παρατήρηση επειδή ρώτησες είναι αρκετά άνετη με το dob και μια καλή καρέκλα είναι μια καταπληκτική πρώτη αγορά (όσο ποιο άνετα παρατηρείς ΤΟΣΟ καλύτερα, φρόντισε μόνο να την πάρεις αφου στήσεις για πρώτη φορά το τηλεσκόπιο σου ώστε να ξέρεις τι ύψος χρειάζεσαι ) Celestron Lcm 114 Baader Hypperion 8 mm Baader Hypperion 31 mm AsPlosl 25mm -9 mm Televue Barlow x 2
stadaik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2015 ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!! Μένω σε μεζονέτα οπότε σκοπεύω να το στήνω στην ταράτσα και μια σκέψη της τελευταίας στιγμής είναι να το αποθηκεύω στο εσωτερικό της σκάλας και να απέχει 1 μέτρο απο τον χώρο παρατήρησης. Μπήκε και η καρέκλα που πρότεινες στη λίστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα